Ako schudnúť po pôrode a získať ploché bruško?
Ahojte žienky , som 2 mesiace po pôrode (rodila som cisárskym) pribrala som 17kg , 10 zišlo veľmi rýchlo par dni po príchode z pôrodnice a tých zvyšných 7 nie a nie ísť dole , ani sa to nehne môžem robiť čokoľvek proste stále sa váha drží , máte nejaké rady prosím vás ? Poprípade čo robiť dáte s veľkým bruškom po cisarskom , stále ho mám ako tehotná . Ďakujem 🫶🏽
Čo znamená "môžem robiť čokoľvek"? ... čo konkrétne robíš preto, aby si schudla? ... aj keď dva mesiace po pôrode by som "netlačila na pílu", organizmus sa musí zregenerovať.
@dzulli1980 snažím sa zdravo jesť 🙏🏻😁
Myslite že fakt ešte len prešlo malo času ? Pýtam sa preto lebo vidím veľa príspevkov kde ženy píšu ako rýchlo všetko zišlo dole a ja som smutná z toho že mám stále bruško ako v 4-5 mesiaci a nezapnem žiadne rifle 🙏🏻🤣🤣
Netreba toľko veriť internetu, je to dobrý sluha, no zlý pán ... vieš, čím všetkým Tvoje telo počas tehotenstva prešlo? Veď je to obrovská zmena, záťaž na organizmus, hormóny atď. ... pokiaľ zdravo ješ, to je 👍 , buď prosím kúsok trpezlivejšia ... ja som pribrala počas tehotenstva 30 kg, 15 kg som nechala v pôrodnici, ten zvyšok do cca roka som dala dole.
Si 2 mesiace po sekcii a chceš ploché brucho? No... najskôr trochu zrealni svoje očakávania a pozri si rehabilitačné cvičenia, pretože musíš postupne začať cvičiť, možno máš aj diastazu - poraď sa s gynekológom, fyzioterapom. A neporovnávaj sa.
Si po pôrode 2 mesiace nie 2 roky.
Diastaza? Hormony? Je to veeeelmi kratky cas po porode, telo potrebuje cas na spamatanie.. nech nenarobis viac skody.. ak ti cosi nesedi, konzultuj s fyzio, aby si spravne cvicila
@emi_emi159 fuuha ty od seba chces strašne veľa. Treba si uvedomiť, že tvoje telo sa 9 mesiacov silne menilo, potom podalo pri pôrode svoj životný výkon ( áno, aj pri cisárskom), bolo rozrezame, zašité, do toho prišla búrka hormónov, hojenie rán, spustenie laktácie a neprespane noci .... Je úplne normálne, že si ešte nestratila kilá navyše, pretože to telo potrebuje aj z niečoho fungovať. Mne tiež po pôrode zostalo 7 kíl ... Odišli úplne prirodzené sami cca v priebehu 9 mesiacov po pôrode. Do roka som bola na pôvodnej váhe. Ale naozaj neocakavaj od tela tak rýchle zmeny, keď muselo za posledný rok toho toľko absolvovať a zvládnuť. Veď už len to, že si dala život je obrovský zázrak. To, že máš bruško mozer byť spôsobené diastazou.
Ak s tým chce niečo robiť treba najskôr vyhľadať fyzioterapeuta a potom postupne a hlavne posrupneý nabiehat. Tiež som mala diastazu. Chodila som k fyzio a rada priamo od nej - kým dojčíš, nemala by si vôbec silovo cvičiť. Len postupne naťahovať svaly, prechádzky a mierne cviky, ale nie príliš zatazkavajuce - je to kvôli hormónom, vtedy sú oslabené aj kosti.
@emi_emi159 skus vypnut instagram a chodit každý den 2x na hodinu s kocarom na prechadzku. Do roka budeš na povodnej vahe. Ak nemáš diastazu a neješ "ako prasa".
@emi_emi159 treba sa vela prechadzat s kocikom 🥰 to hovorim z vlastnej skusenosti... ja som pribrala 18kg, v porodnici som nechala 8kg a zvysne 10kg sli pomalsie za 1 rok, ale zato bez jojo efektu a tuk tuk uz 3.rok sa vaha drzi cca rovnako (ked neberiem do uvahy 2-3kg stale hore dole raz priberiem raz schudnem)
Si 2 mesiace po porode, tj 8 tyzdnov. 5-6 tyzdnov mas naozaj len oddychovat, co si akoze robila ze "robis cokolvek"?
Ukludni sa v prvom rade. Momentalne su fakt ine veci dolezite nez 7 kg navyse 2 mesiace po porode. Teraz mozes zacat zdravo a primerane jest, vela sa hybat a ono to pojde.
A nie, neschudnes to za mesiac.
Vela stastia.
Ja robím poradenstvo pre mamičky po porode, ktoré sa chcú dostať do formy a naučiť sa zdravej zivotosprave 🙂

Ahoj. Chce to len cas, od porodu ubehlo velmi malo casu. Ja som pribrala 18kg a teda zisli mi len 4kg v porodnici a zvysok bol uz drinou, trvalo to nieco cez pol roka. Telo sa musi spamatat, nie kazdemu to ide hned 🙂