Ako schudnúť posledné tri kilá?
Ahojte,
chcela by som sa opýtať či nemáte nejaký tipy alebo niečo čo mi pomôže schudnúť posledné kilá. Chce to u mňa už len taký doťuk. Také 3kg dole by som brala. Ale váha nie a nie sa hýbať smerom dolu. Chodím 2-3x do týždňa do fitka, jem viac-menej zdravo. Žiadne sladené vody, alkohol nepijem. Podla mojej Mi váhy mi ukazuje, že vsetko je super. Mám svaly pri "vybornej hranici" ale tuky mam 33% v hranici, že normálne ale je to blízko zvýšenému (tuším 35% už je veľa). A to aj pocitujem, že tým že cvičím budujem svaly a viac vladzem, ale tuky dajak dole idú veľmi velmi pomaly. Mam stiahnuté aj KT. Tie väčšinou mám tiež dodržané v rámci chudnutia. Chcela by som tie tuky znížiť, ale neviem už čo preto mam spraviť. Podla KT dodržím celkové denné kcal ale niekedy presvihnem tuky, že mám všetko zelené ale občas tuky oranžové/červené. Ked ich mám nízko tak sa aj cítim hladná jak vlk. Ked dodrziavam zelene tuky v KT teda tak par dni vydrzim (je to boj posledne dni) a potom si dam daco ze su v cervenom (len tuky). Neviem, ci to je len moja obhajoba a ci to tak funguje (idem si vygooglit), ale pracujem hlavou niekedy aj celý deň, keď je treba a tak si vravim, že asi moje telo chce "premastit ten mozog". 😂 Takisto este jedine, co ma napadá je moja závislosť na káve zo stroja (čiže silná). Davam si len 1 denne, ale len polovicu týždňa keďže druhu polovicu týždňa cestujem a nemám so sebou kavovar. Vtedy pocitujem, že som rozbitá, ale teda aj napriek ospalosti sa nezvyknem nejak prejedať alebo dojesť to...To nie. Len mi napadlo, či ta ospalosť este to nemoze ovplyvniť. Okrem toho mi nič také nenapadá.
@lucia13022023 No tak ako píšem aj v prispevku. Niektore dni mam menej dajme tomu 84% v KT, niektoré mam zelené 100% ale niekedy dajme tomu každý 5. deň sa vysvihnem vyššie s tukmi. Aj okolo 150%.
Silový tréning mávam aj bielkoviny mávam v norme v zelenom.
Resp. väčšinou mám takých 30 min na bicykli a potom dam silový trening s činkami (nohy ruky). Mimo fitka si este obcas zapnem take 10min videá na posilnenie chrbta.
Tak si davaj pozor na oleje
Ja tapam s poslednymi 5kg
No ale ja sa nepýtam na percenta. Koľko g tuku prijmes za deň? A koľko g bielkovín?
A co sa stane ked schudnes tie 3kg? Budu ohnostroje? Vojdes sa do gati spred 10 rokov? Kupis si tortu? Zakusok? Ziskas muza svojich snov?
Toto fixovanie na nejake cislo mi pride u nas zien sialene. Namiesto zamerania sa na to, ze tym ako zijes si pripravujes podu na dlhovekost, zijes v strese "poslednych kil", ktory ti moze casom sposobit autoimunne ochorenie alebo onko ochorenie a zivot ti skrati.ked budes mat 85 rokov a budes vitalna babka bude dolezite ci si 50 rokov dozadu mala o 3kg menej?
@krisbar V podstate máš pravdu. Možno si o 50 rokov ani nespomeniem. Je to veľmi príjemná predstava, že by mi to bolo jedno ako vyzerám. No realita je iná, nepekná . Áno, je v tom aj to, že dúfam, že "získam muža svojich snov". Predsalen chlapi pozerajú dosť na krásu. Nemám nikoho a posledný moj vztah skončil rozchodom, že ja som bola v podstate tá odkopnuta. Mimo toho aj predošlé zamilovanie tak skončilo. Čiže dvaja muži mi dali košom. Zhodilo to moje sebavedomie. Necítim sa ani taká pekná ako dakedy, keď som bola mladšia. Trochu som aj zajedala smútok priznávam. Okrem toho ešte kopec dievčat v mojom veku vyzerajú štíhlejšie, ploché bruchá chudé nohy. Konkurencia mi je v tomto vysoká. Priala by som si aj ja tak vyzerať. A ďalšia vec, čo ma ženie je aj svadba mojej kamarátky. Bojím sa, že na fotkách budem mať hrubé ruky a je to predsa len spomienka ku ktorej sa budem v živote vraciať.
Toto je na terapeuta. Sebavedomie ti nenarastie stratenim kil, ale upratanim si hodnot v hlave a najdeni sebaucty a lasky k sebe. Ja som nikdy nebola super chuda a prisla som a party a muzi po mne sli, pretoze sa im pacila energia a "zivot" ktory zo mna siel (a ano, mozem to takto napisat a vobec to nie je namyslenost, ale prave to sebavedomie a lubenie seba sa). Z tvojich par riadkov je citit neistotu, nizke sebavedomie, ktore chces nahnat externym faktorom - 3mi kilami dole. Ale tak to proste dlhodobo mefunguje. Mozes byt super vymakana zena, ale ked zacnes s muzom diskutovat a tvoje slova budu plne neistoty a budes bez charizmy, tak muz strati zaujem (alebo pouzije len to pekne telo).
Preto by som odporucala pracovat skor s nastavenim svojej mysle ako tela.
Tak každý ma v živote horšie obdobie. Podľa mna je to fajn, že si to priznam a fajn že sa snažím zapracovať aj na tej váhe, resp. vzhľade. Tebe to nevadilo, že si bola nebola nikdy chudá, ale mne to na sebe vadí. Pozriem sa do zrkadla a nie je to, ze nie som so sebou spokojná... Skôr by som povedala, že akokeby neodráža sa mi v zrkadle to kto som. Nie je to o tom čísle máš pravdu. Ale teraz proste nevyzerám sama pre seba dobre. Necitim sa dobre v takejto koži. Viem že keby mám menej, tak sa citim komfortnejšie aj viac sebavedomo, lebo uz som tolko mala. Za to aj píšem o tych tukoch. Ono by som mohla mať kg aj rovnako ale mlandrave ruky, nohy a podbruško mi proste neprídu estetické.
Resp. som chcela tpu poslednou vetou povedať, ze keby to sú svaly a nie tuky tak mi to nevadi, lebo by som vyzerala lepšie. Že nie je to vyslovene o čísle, ale o postave.
Ok, ako uvazis. Tak ked sa nechces radit s terapeutom, tak sa porad s nejakym trenerom.
Ten ti da navod ako vypracovat ruky a brusko, kedze zda sa ze to je tvoj problem.
Makať a bude to, len pravidelnosť. Mne pomohol fitness tréner veľmi
A vieš ako budeš vyzerať bez tých 3kg, čo máš? Lebo napríklad ja neviem ako by som vyzerala 🤷🏼♀️ kde práve zmiznú všetky tie kilá. Skús sa zamerať skôr na centimetre. A nie, chlapom nejde len o vizuálnu krásu a vôbec by sa žiadny nepozeral, či máš alebo nemáš 3 kg navyše
Skúsim toho trénera teda.
Viem len približne ako by som vyzerala, lebo mala som menej pred pár rokmi. Inak tie 3 kilá som myslela len obrazne. Myslela som tie proste posledné kilá čo nejdú az tak lahko, že vyradim sladké vody a uz chudnem. 😄 To len mi bol zmenený názov témy, neviem prečo.
Ak chces chudnut tak sladke vody by vobec nemali byt v tvojom jedalnicku.
@krisbar Ano, ved nie su ani. 😄 Prave za to, ze tie posledné kilá nejdú takými bežnými radami dole ako versdit sladké, pecivo a sladké vody. Tak za to, ze ci nie su nejaké také nejake speci rady aj na tie posledné kilá.
*vyradit
jaaj, no su - trener, kaloricke tabulky a vela bielkovin.

Na tuky je recept - silový tréning a bielkoviny.
Koľko tuku prijmes za deň? Koľko bielkovín?