Ako schudnúť pri problémoch so štítnou žľazou?
Poradte mi prosím ako schudnúť. Mam problém so štítnou žľazou.....cítim ze mi stojí metabolizmus....cítim ako kyniem a priberám.....je to strašný pocit. Už je mi všetko malé. Blížim sa k 100kg a neviem to zastaviť. Toto je taký výkrik do tmy, keďže nádej umiera posledná. Ďakujem vopred za každú radu.
@ada7777777777 stiahni si kalorické tabuľky, zapisuj pár dni všetko čo zješ a raz dva zistíš kde je chyba, áno skrz problémy so ŠZ to môže ísť pomalšie ale nie je to nereálne. Stále platí príjem < výdaj. Pozor, aby si nešla pod bazál. V takom prípade sa ti váha nijak nepohne. Takže trošku upraviť stravu, trošku sa pohýbať a zrazu aj metabolizmus nabehne 🙂.
Chudnutie je jednoduché. Disciplina je ta ťažká časť.
Chudnutie = príjem < výdaj.
Zisti si aky máš bazalny metabolizmus, pod ten NIKDY nechoď. Stiahni si kalorické tabuľky aby si cca vedela koľko má čo kcal, odporúčam ale len na mesiac/dva.
A pohyb samozrejme. Kroky, prechádzky, plávanie, beh, korčule, bike, silový tréning, pilates, elipticky trenažér... Je toho od výmyslu sveta a neexistuje, že ťa jedna vec z tohto nebude baviť.
@ada7777777777 a liecbu mas dobre nastavenu? Ake mas TSH a fT4 aspon, to vies? Ak toto mas v norme na lieku, tak este moze byt, ze Ti fT4 dobre nepremiena na aktivny hormon, co je fT3. Ak mas toho malo, tak ano, mas problem. Ale to sa da zistit odberom. Co bezne lekari nerobia.
Je pravda, ze pri spomalenom metabolizme, co pri hypofunkcii je, sa tazsie chudne uz aj preto, ze si unavena a zavodnena atd...ale pomalymi krocikmi sa to da. Mne sa strieda hypo a hyper a to je tiez masaker. Ale vela robi aj nedostatok spanku, nekvalitny spanok a hlavne to, ze pri tej unave sa Ti nechce hybat. Preto treba spravit aj tie odbery, ci mas toto dobre. Ak ano, tak treba zacat. A to pripominam aj sebe, sebakriticky. Ja som sa zacala prekonavat a aj ked padam na hubu, aspon nieco odcvicim. Neviem, ci je to spravne, ze idem aj cez tu unavu nasilu, no ale...ako slimak, ale idem.
@ada7777777777 aj ja mám problémy so štítnou, žijem na prerusovanom pôste, kalorickych tabuľkách, jem zdravo a každý deň mám nejaký šport. Nejem ani cukor, ani lepok, ziadne spracované potraviny ako polotovary, ani šunky, tavene syry proste nic
Co sa týka kalorickych tabuliek ak chcem chudnúť musím ešte 100 kcal ubrať z toho co mi vyrátaju.
Váha mi dosť kolíše medzi 60-65 kg, zistila som ze mi stačí len trosicku porušiť režim a okamžite priberiem niekoľko kg ktoré naozaj krvopotne potom zhadzujem takže si musím dávať veľmi veľký pozor
@ada7777777777 kamarátka podstúpila liposukciu. Efekt výborný. A za pár rokov je odhodlaná podstúpiť ju zas.
@tiezjedna to nie je vhodne pre 100 kg zenu, ktora ma zrejme celu postavu nadmernu, nielen jednu partiu.
nie je ta stitna zlaza len vyhovorka? ved zmen trochu sposob zivota, uber kalorie (mensie porcie, menej tucne/sladene jedla) a pridaj pohyb - uplne staci pravidelna prechadza 2-3 km a tie kila zacnu ist dolu... potom sa da pridavat postupne viac pohybu, dlhsie prechadzky, pripadne nejaka turistika do kopca
@la_dolce_vita asi nie... Tá kamarátka má problematické hlavne brucho a stehná. To si nechávala odsať. Ale ako píšeš, pri celkovej obezite to asi nebude riešenie...
@nevenka Inac u mna sa ta unava brutalne zlepsila, ked som si upravila jedalnicek. Hlavne uplne minimalizovala rafinovane cukry...ale tak urcite je to velmi individualne, kazde telo reaguje inak. Tento sposob vsak zabral aj mojej svagrine, vyrazne sa jej zlepsil stav, ako zavodnovanie, unava a dokonca aj gynekologicke problemy, ktore jej sposobovala stitna.
@sowhat asi to nie je vyhovorka, lebo nasa veduca bola v 40r krasna chuda kočka, pred par rokmi jej zistili problem so stitnou zlazou a za 2r co som tam evidentne pribrala, ma 50r, rychly rezim a zivot stale. Ked ma vikend volny, uz niekam idu prec. Ja tolko nevladzem v 40r kolko ona v 50r.
@tiezjedna tiez som si dala brucho, tak preto viem, mam len 5 kg navyse, ale brucho uz ploche, je to skor take doladenie kritickej partie.
citala som o tom (chudnutie pri hypotyreoze) zahranicne studie, tiez mam ten problem. pri stitnej (dokonca aj pri dobre nastavnenej liecbe) moze byt bazalny metabolizmus az o 20% nizsi ako to, co vypocitaju kalkulacky/tabulky. teda ja (som dost nizka) chudnem nie pri 1450 kcal, ale pri 1250 (odskusane empiricky) - pri malej aktivite. co je samozrejme extremne tazke dodrzat, aj ked ma clovek pevnu volu (co ja teda az tak nemam, priznavam), lebo je to proste malo (tolko zje asi moj 7r syn). ked pridam aktivitu, tak som potom taka hladna, ze zas mam sklon zjest viac. je to trocha zacarovany kruh no. ale akurat som si pozicala tu glukozovu revoluciu, tak som zvedava, ci sa dozviem nieco uzitocne 🙂
drzim palce 🙂
@nevenka a dari sa chudnutie?
@deedol ach jaj je to strašne tento kolotoč
@cecilia29 ďakujem
@denkabemommy ďakujem pekne za radu

@ada7777777777 Mam pocit, ze je tu pomaly kazdy den rovnaka tema. Chudnutie nie je ziadna atomova fyzika.
Treba byt v kalorickom deficite, idealne sa viacej hybat, zapriet sa a vytrvat. Ina cesta neexistuje 🤷.
P.S. aj ja mam problem so stitnou a islo to bezproblemov...