icon

Ako schudnúť pri užívaní betablokátorov a liekov?

bebe91
27. máj 2025

Ahojte.
Snažím sa už 4 mesiace schudnúť. Pred 2 rokmi som schudla krásne 25 kíl bez problémov. Potom som začala priberať. Ešte 1-2 kíl bolo OK, potom som to prestala riešiť lebo som študovala a nesledovala som si váhu, ale jedla som často kuracie mäso s ryžou alebo zemiakmi. Teraz po novom roku som si uvedomila, že musím schudnúť lebo som 10 kíl pribrala. Za 4 mesiace som schudla cca 2 kilá a to tak, že cvičím cca 2-3x do týždňa hodinu na orbitreku a sem-tam pol hodina na stacionárnom bicykli. Jesť jem ráno čokoládový proteinový puding, na obec kuracie mäso s ryžou alebo zeleninou a na večeru krajec celozrného chleba s plátkom 30% karička syrom a 3 salámami malokarpatskej. Teraz už aj so šalátom a reďkovkou. Pijem denne cca 2,5-3 litre lucka čistej vody. Ale...beriem aj lieky - antikoncepciu, egilok (betablokátor) a euthyrox 50 5x do týždňa a 75 2x do týždňa (mám zníženú funkciu štítnej žlazy). Čítala som, že betablokátory znemožnia chudnutie, máte skúsenosti? Teraz som bola u internistu, ale nechce vysadiť tabletky ani zmeniť, on tvrdí, že liekmi to nie je, že musím byť v kalorickom deficite. Žial aj som v deficite, ale neide to. Už fakt neviem čo mám robiť. Viac času na šport nemám. Som hlavná živitelka rodiny, muž nepracuje a deti ledva čakajú aby som došla domov a venovala sa im. Večer keď idú spať som mrtvola a nevládzem cvičiť. A ešte aj sedavé zamestnanie. Skúšala som zelený čaj na naštartovanie metabolizmu a srdce mi išlo vyskočiť.

taktotedanie
28. máj 2025

@bebe91 mas vypocitany deficit spravne?
Ak by si bola islo by to
Ja som mala bezablokatory schudla som 25kg za 6mes

bebe91
autor
5. jún 2025
@taktotedanie

@bebe91 mas vypocitany deficit spravne?
Ak by si bola islo by to
Ja som mala bezablokatory schudla som 25kg za 6mes

@taktotedanie ten betablokátor nemusí účinkovať na každého rovnako. V nežiaducich učinkoch je, že nárast hmotnosti. A ináč som pozerala a nie všetky betablokátory majú tento nežiadúci účinok. Len žiaľ mne môj internista nechcel predpísať iné. Asi má z toho keš.

taktotedanie
5. jún 2025
@bebe91

@taktotedanie ten betablokátor nemusí účinkovať na každého rovnako. V nežiaducich učinkoch je, že nárast hmotnosti. A ináč som pozerala a nie všetky betablokátory majú tento nežiadúci účinok. Len žiaľ mne môj internista nechcel predpísať iné. Asi má z toho keš.

@bebe91 pozri, betablokator ti nedrzi ruku a nevklada ti jedlo do ust
V podstate je jedno co ti tu kto napise vinnika si si nasla a nezaujima ta nic ine
Betablokator je v tom nevinne