Ako ste schudli?
Pekný deň mamičky...Tak som pevne rozhodnutá zmeniť svoje telo...velmi dobre viem že doležita je zdrava strava a pohyb...potrebovala by som teda rady skusenosti ako sa to podarilo vam co ste jedli a ako cvičili...hlavne by ma zaujimalo či ako sa hovorí je dobré vynechať pečivo lenže s čím ho možem nahradiť?alebo čo je vhodne zjest na ranajky..aj čo sa týka vod ..minerlka mi nerobi dobre tak čo piť...som na MD možnosť do posilky chodiť nemam takže čo by ste mi poradili niečo na doma nejake cviky a kedy je najlepšie cviciť a ako často...za každú odpoved velmi pekne dakujem
Aha a tu na MK je veľa fór o chudnutí skús aj tam, sú tam baby, ktoré fakt super schudli
Ahoj, keď som bola na MD tak 3xkrát denne rýchla chôdza až beh s kočíkom(drobec v ňom reval ako o život), obmedziť sladké, aj keď pri kojení som s tým mala dosť problém, ale sú v obchodoch so zdravou výživou rôzne zdravšie alternatívy.A večer hlavne bielkoviny a kopec zeleniny.Cvičiť som ani náhodou nestíhala.Keď som však po MD nastúpila do práce pribrala som ako nič 7kg, sedavé zamestnanie, prechádzky za ruku s drobcom to sa rýchlym tempom kde je zvýšená tepová frekvencia až tak nedá a spaľovanie prestalo, cez deň som sa nemala kedy v práci najesť tak večer som zjedla čo mi pod ruku prišlo.A tak som sa začala trápiť.Strava cca 5 krát denne, pečivo som nahradila celozrnným chlebom max.2 krajíčky za deň, jogurty hlavne biely, ovocie, med, orechy, veľa zeleniny .Úplne som k mäsu vynechala prílohy zemiaky, ryžu, tarhoňu a mäso jem len so zeleninovým šalátom, prípadne ugrilovanou zeleninkou je toho fakt veľa....Cvičím keď stíham, mám doma steper tak cca 20 -25 min. + skáčem cez švihadlo a striedam s cičeniami Jillien Michaels + Bob Harper .Niekedy cvičím 4-5 krát do týžňa, niekedy len 2 krát, a niekedy vôbec, ale snažím sa na sebe makať a minim.3 krát týždenne sa k tomu dokopať.Čo sa týka pitného režimu , ja kohútikovú vodu nevypijem, tak jedine balenú nesýtenú, ale ani tá mi nechutí, dávam si tam citrón, príp.limetu trošku osviežia chuť a snažím sa piť čaje.
@karinka998 super rozhodnutie,palec hore 😉podelim sa s tebou o svoju skusenost. Strava 5x denne,mensie porcie,vypustit(ak to nejde tak obmedzit sladkosti),pit vela cistej vody (nie mineralky).rano zacni poharom vody s citronom a az potom ranajkuj.idealne su ovsene vlocky,dodaju ti vlakninu a energiu vyborne zasytia.😌pecivo tak vynechas.maso,ryby iba so zeleninou,salatmi,bez zemiakov alebo ryze.ak ryzu,tak zas so zeleninou.dolezite je nastartovat metabolizmus,chvilku to potrva,ale sama uvidis,ze to ide,chce to cas.a cvicenie-3x do tyzdna (mozes aj 4 aj 5x ) pol hodinky kardio na zahriatie a pol hodinky posilovat.vsetky partie tela,nielen brusko,alebo zadok,aby tvoje cele telo bolo sumerne pekne. Drzim palce 🙋
@karinka998 základ je zmeniť stravu, ľahšie jedlá, menšie porcie, ideálne by bolo vynechať pečivo ale nemusíš úplne len ho nahradiť "zdravšou" verziou, ja na raňajky jedávam smoothie, poprípade vajíčka, avokádo, vločky, je mnoho možností stačí dať do googlu 🙂 začala som behávať a venujem sa pole dance pri ktorom som parádne vyformovala postavu, ak nemáš možnosť chodiť do posilky tiež na youtube je mnoho cvičení, ja sledujem tento kanál a cvičím podľa neho
https://www.youtube.com/watch?v=hxjKZcOT17EJa som teraz schudla chrípkou tri kilá za 4 dni. Ale veľmi túto metódu neodporúčam. 😝
@karinka998 ja som skusala niekolko diet, ale problem bol vzdy, ked bola nejaka oslava, dovolenka, ked rodina jedla nieco lakave...co jest, ako odolat, a s vekom coraz pomalsi metabolizmus (mam uz cez 40). Nikdy som nemala velku nadvahu, moj BMI bol v pasme normalu, ale blizko hranice. Ked som pri nejakej diete schudla, vzdy som to po case nabrala spat. Pohybu som vzdy mala dost, doma pravidelne cvicim na rotopede 5x do tyzdna, popri tom jogu, plavanie raz za tyzden, v lete vela bicykel. Mne sa velmi osvedcila metoda prerusovaneho postu, alebo dieta 5:2. Laicky povedane, 5 dni v tyzdni sa stravujes normalne, 2 dni drzis post (neprijmes viac ako 500kcal za den). Touto metodou som za pol roka schudla 7 kil (z 69 na 62kg) a vahu si bez problemov udrziavam (viac ako rok a pol), uz (vacsinou) schemou 6:1 - hlavne v lete, ked mam pohybu viac, v zime sa vraciam k 5:2. Toto sa mi osvedcilo najviac, lebo viem, ze mozem jest vsetko, napr. cez vikend sa chystam na sisky. Postne dni cloveku velmi pomozu uvedomit si, aka porcia je normalna, co je uz prilis vela jedla, co je prilis kaloricke (napr. ked si clovek uvedomi, ze take minonky sa kaloricky rovnaju tomu, co mozem zjest v postny den). Pre mna osobne sa prerusovany post stal zivotnym stylom a na rozdiel od roznych diet ma nijako neobmedzuje v spolocneskom ci pracovnom zivote, lebo postne dni si volim toho, aky mam v tyzdni program. Post, resp. nejaka ta kratkodoba hladovka, je navyse zdravotne prospesna. Ale uvedomujem si, ze kazdemu funguje nieco ine... ja si napr. neviem predstavit fungovat bez cestovin, ryze, zemiakov, sem tam kolacik s kamoskou, raz za cas ist na pizzu (ale teraz uz viem, ze pol pizze na nasytenie bohate staci)....
@simsalabim a co jes v postne dni? a potom na 3.den si normalne das, co len chces? nezatazi Ti to zaludok?
Tie postne dni nemusia byt po sebe. U mna je to vacsinou utorok a piatok, ale vcera som bola na sluzobke, tak mam postny den dnes. V postne dni vacsinou jem 2x za den. Doobeda ovsenu kasu s jahodami,varenu s vodou, prisladenu kuskom dzemu, toto ma cca 170kcal. Cez den mam par kalorii v kave s mliekom. Vecera je rozna, vypocitana tak, aby som sa vosla do 500kcal. Napr. dnes som mala hlivovoporovu omacku a trosku cestovin. Najradsej mam lososa (iba 50gramov) so spenatom, alebo sojove parky s kapustou. Treba si to dopredu naplanovat a rozpocitat. Jedla vacsinou planujem tak, aby som podobne varila rodine, pricom vaha a kaloricke tabulky su premna vtieto 2dni nevyhnutne. Niektorym ludom vyhovuje jest iba 1x denne, vecer, vtedy su zdravotne ucinky postu vraj najsilnejsie. A co sa tyka ostatnych dni - nezatazuje mi to zaludok...ved sa neprezieram kilami vyprazaneho... a 1 den postu nie je dost na to, aby sa zaludok scvrkol. A ano, vtedy jem vsetko. Samozrejme, to neznamena, ze schrumem balik chipsov, 2 cokolady, flasu vina a velku pizzu. Ale jem normalne 5x denne, kludne aj chlieb, ku kave cokoladku. Myslim, ze sa stravujem pestro a zdravo, ale nepadam do mdlob, a nemam vycutky, ked ma na navsteve ponuknu kolacikom.
skus skupinu Cesta k mojej premene....tam najdes vsetko co potrebujes...
@simsalabim dakujem, asi vyskusam.... 🙂
@adrioska nemas za co. Prve razy si treba overit, co ti vyhovuje, napr. niekto vynecha ranajky a je az vecer naraz tych 500kcal. Ja doobeda potrebujem nieco zjest a snazila som sa aj o malilinky obed, ale to je pre mna zle, lebo som po nom zufalo hladna. Stacia mi ranajky, vecera a 2 kavy s mliekom. A ano, tych 500kcal nie je vela jedla. Samozrejme, okrem toho pijem nesladeny caj alebo vodu. Najhladnejsia som okolo 4, ked koncim v praci, ale vtedy mam co robit a na zufaly hlad nemam cas. Myslela som si, ze sa rano budem budit sialene hladna po postnom dni, ale nie je to tak. V sobotu dokonca vyspavam, lebo cez tyzden vstavam o 5. Odporucam ti bud si kupit nejaku knizku o tejto diete, alebo po anglicky je toho na nete vela. Bez vahy na potraviny a kalorickych tabuliek sa vsak v tieto dni nezaobides.
moj manzel uživa produkty herbalife a schudol uz 40 kilov bez jojoefektu
@simsalabim dakujem za radu..ale tymto smerom ssa uberať určite nebudem...držať hladovku?? však telo priberie viac pretože si zoberie aj z maloho množstva tuky dvakrat viac aby malo zasoby ...nie som vas pripad-...ja chcem schudnut zdravo...tak aby sa mal dobre aj moj organizmus ...a nie isť až za hranice...ak mate cez 40 načo shiať až na zdravie vaše...a mylsím že nemáte 100kg ze ste prinutená až takto chudnúť...
@karinka998 kazdemu vyhovuje nieco ine, dietu nepodsuvam nikomu - pytala si sa, ako sme schudli, co sme jedli a cvicili, nie? Ja som sa s tebou podelila o moje skusenosti. Vzhladom na to, ze post sa drzi prerusovane iba 2 dni v tyzdni, si telo neuklada ziadne tuky do zasoby, pretoze uz o par hodin dostane normalne jest - treba si o diete nieco precitat 😉
Toto nie je dlhodoba konzumacia miimalneho mnozstva kalorii, urcite nie je na sposob modelky 1 jablko denne a dost 😝 Kratkodoby post je pre organizmus prospesny, staci si do googla hodit zdravotne ucinky postu 😉 Kratkodoby post nikdy nebol "siahanim na zdravie". Napr. tu http://journals.cambridge.org/action/displayAbs... su vysledky vyskumu, ktory skumal aj spojitost medzi kratkodobym postom a znizenym rizikom rakoviny.Podla mna rozhodne lepsie ako trebars Dukanova dieta (ked sme uz pritom, hovori sa, ze vylucenie sacharidov - chleba atd. zo stravovania tiez nie je OK) - ale este raz opakujem, vyhovuje MNE a nemusi kazdemu. Ja som, podobne ako ty, skusala vselico, aby som schudla, na radu mojej endokrinologicky, ze mam 5 kg schudnut (hoci moj BMI vzdy bol v pase normalu, ale pri vrchnej hranici). Ten vysledok bol vzdy iba docasny. Po povodnom schudnuti drzim post iba 1 den v tyzdni (jar, leto, cast jesene - ked mam vela pohybu vonku a na veceru mi casto staci salat). V zime, ked toho jem prirodzene viac a ziada sa mi teple jedlo aj vecer, aj pohybu mam menej, je to 5:2. MNE to vyhovuje - jem vsetko (podla mna zdravo), cvicim takmer denne a konecne mam hmotnost, ktora sa drzi a od endokrinologicky nemusim pocuvat, ze mam schudnut 😀
@simsalabim mozem sa ta spytat?co ti lieci endokrinologicka?ja beriem euthirox 112 a nedari sa mi vobec schudnut,chodim 2krat do tyzdna cvicit,jem celkom zdravo.Vyprazane skoro vobec,len viac sladkeho 😖 ,ale len do obeda.Sice hovoria ze nemaju lieky na to ziadny vpliv,len od viacerich som pocula ,ze po tychto liekoch priberali.Moja endokrinologicka mi nic nehovorila,ze by som mala schudnut,ale chcem mam mensiu nadvahu.Skusala si aj ine diety?
@gapre uz cca 20 rokov autoimunitny zapal stitnej zlazy a s tym spojene znizene produkovanie hormonov. Tiez som mala obdobia na Euthyroxe. Uzivam niekolko rokov v kuse, potom podla vysledkov mi ich vysadi a zas nasadi. Momentalne som bez liekov. Ja osobne nemam pocit, ze by mi Euthyrox zvysoval hmotnost, ale tiez som o tom pocula (asi zavisi aj od ucinnej latky v nom kedze sa vyraba v roznych verziach, ja som mala tusim ten 25mg). Skor mam pocit, ze moja hmotnost viac kolise v zavislosti od toho, co prave robi moja stitna zlava. Napr. po druhom porode som 2 roky bola ako kyselina, mala som 55kg, na tuto vahu som klesla 2 mesiace po porode a bez akejkolvek diety. Vtedy hodnotila moj stav ako vynikajuci a ani lieky som vtedy neuzivala. Presne si to uz nepamatam, ale pred 2. tehu som mala okolo 65kg. No a po 2 rokoch som zrazu prudko pribrala na tych 69kg a opat mi nasadila Euthyrox. Chystam sa v marci na kontrolu, tak zas uvidim.
A ano, skusala som niekolko roznych diet.
ved to, ze na webe je tolko informacii, ktore si casto odporuju, ze clovek uz naozaj nevie, co ma a co nema robit a co ma a co nema jest. Niekde pisu, ze nejest sacharidy, dalsi zase pise, ze sacharidy treba, niekto tvrdi nejest pecivo, dalsi ze pecivo ano. Tak ja uz ozaj neviem ☹ by som potrebovala, keby mi niekto napisal presne co mam kedy jest a kolko toho mozem zjest.
@satan123 Chod pozriet do temy Fotky chudnutie vysledky. Jedna kocka tam teraz hodila foto, ako pekne schudla za 6 tyzdnov podla jedalnicka od trenera. Vraj jej presne rozpisal, co kedy a kolko ma jest. Je tam na neho aj kontakt, tak mozno by vedel pomoct aj tebe 🙂 Ja tiez rozmyslam, ze by som to skusila, no este nie som rozhodnuta 🙂
Ja osobne mám výbornú skúsenosť s tým, že kilá idú dole ak : nejem dlhodobo biele pečivo a chlieb ( ja ho už prakticky nejem vôbec veľmi dlho) neverím ani celozrnný kupovanym výrobkom preto si pečiem chlebík celozrnný doma. Ten jem ale iba na raňajky, k inému jedlu absolutne a na večeru si dávam suché ryžové chlebíčky. Večera ľahká max.o 19:90 ale to už momentálne nechudnem, len sa udržiavam, keď som chcela schudnúť tak večera o 18:00. Jesť viac krát v malých množstvách, nejesť sladkosti a cvičím iba doma, lebo tiež nemám čas niekam chodiť. Od jari zeleninka k masku bez zemiakov resp . ryže. Veľa Veľa zeleniny. Ráno je supet dať si k raňajkam nakrájanú čerstvú kapustu. A ešte ráno pred raňajkami vypijem pohár až dva vlažnej vody s vytlačeným citrónom asi tak 15-30 min pred. Toto pomáha mne. Hádam ako inšpirácia bude fajn. Držím palce. A prajem hlavne veľa pevnej volebných aj tá je veľmi dôležitá.
.
@simsalabim ahoj, ak mozem jednu otazku....jedla si ozaj bez obmedzenia? Ja som zacala 5:2 tiez a pribeala som. Tak som presla na denne 16/8 a zatial sa rucicka na vahe nepohla. Co robim zle, neviem.
@monikapalo no neviem, co myslis bez obmedzenia. Jedla som podla mna normalne, ale bez prezierania - ranajky (vacsinou sladke - ovocie, biely jogurt, trochu musli, a pod.), obcas si zapeciem toast s nivou a tak, na desiatu vacsinou nemam cas, ak ano, tak hrst orieskov alebo suseneho ovocia, obed normalne v praci polievka+druhe, olovrant doma bud kusok chleba s niecim, hummus so zeleninou, vynimocne croisant, ovocie, salat - proste co sme doma mali, vecera bezna s rodinou, rychla, bud chlieb s niecim, spagety, palacinky, listkove cesto zapecene s nejakou plnkou, pecene bataty, rizoto, zapecena zelenina, kuskus so zeleninou, hlavne v lete vela salaty, proste nieco rychle, s vajickom, rybou a pod., ale hlavne vela zeleniny a vecer som sa snazila uz nejest vela chleba, iba kusok. Vecer kusok cokolady v ramci relaxu, pripadne cez vikend ku kave. Napoje nesladim. Na navsteve, oslave jem normalne, v kine si dam nieco chrumkave, ale urcite nie velky popcorn, proste taku malu porciu, len pre chut. Na kave s kamoskou si tiez dam jeden zakusok. A ano, mne sa podarilo krasne schudnut aj hmotnost si niekolko rokov udrziavat, post som dodrziavala 1-2 dni v tyzdni a v ine dni som sa snazila neprezierat - clovek si pocitanim kalorii v dni postu velmi uvedomi kaloricku hodnotu jedal. Posledne mesiace to vsak s mojou hmotnostou neplati, v lete som zacala mat velke problemy so stitnou zlazou a prudko som pribrala (mam autoimunitny zapal stitnej zlazy, taha sa to so mnou uz od detstva a teraz nastalo nahle zhorsenie). Nastastie, vplyvom liekov sa to priberanie uz zastavilo (za 2 mesiace - letne, ked som zila prakticky na salatoch a zelenine zo zahrady - som pribrala 10kg pri rovnakej strave, co bolo uplne sialene), tak verim, ze to opat pojde dole, lebo uz sa celkovo citim dobre a hormony evidentne zabrali. Mimochodom, endokrinologicka mi povedala, ze kratkodoby post schvaluje,lebo je dokazana jeho zdravotna prospesnost pre organizmus...
@simsalabim dakujem za odpoved, urcite si zoberiem Tvoj jedalnicek ako priklad, u mna je problem s desiatami a olovrantom. Musim si vzdy nieco nachystat, ked som v praci, pretoze vtedy to riesim sladkym, alebo croisantami, pripadne lupackou. Ranajky, obed, vecera....viem si to ustrazit. Prajem skore uzdravenie a este raz dakujem. M.
S cinkami 🙂 tieto veci sadaju dosiahnut len cvicenim ziadne cajiky a hlupsti nefunguju :/ zial iba cvicit a cvicit nakupit nejake vitaminy na podporu cvicenia napriklad na http://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/
nejake vacsie balenie a cvicit, aby dostali svaly aj potrebnu vyzivu a hlavne najst dbreho trenera aby ste vedeli ako
Ahoj, ja mam skusenost s metabolickou zmesou v tobolkach a k tomu som mala take instantne sacky kde bol vytazok so spenatu ktore mali zahnat hlad na 6 hodin, beru sa podla toho ci mavas vecsi hlad skor doobedu alebo poobede. Podarilo sa mi pribrat 17 kg pocas tehotenstva, prvych 10 islo celkom dole, ved v porodnici som nechala cca 6 ale potom tych poslednych 7 bolo velmi tazke. po 11 mesiacoch som mala stale 7 kg navyse a s tymto som schudla za mesiac 3 kg, potom zas 3 kg a teraz mi stale ostalo 1 kg. jedla som normalne akurat som nejedla cokoladu a keksiky. a kazdy den som sla von s malym sa prejst tak na hodinu. kludne mi napis do spravy
@silverangel mozes mi dat konkretnejsi popis?
mne sa osvedčila delená strava. Nekombinujem rastlinnú stravu so živočíšnou, ale inak sa v pohode najem aj večer o ôsmej. Varím hodne zeleninové polievky a tie si dám medzi hlavnými jedlami, aby som nebola hladná. Pijem nesladené čaje a čistú vodu. Schudla som takto cca 14 kg za štyri mesiace. A to som medzi tým aj viac krát zhrešila a dala si sladké. Chodila som plávať cca 2 krát za týždeň.

@karinka998 ahoj🙂 vidím, že nie som sama čo má problém s cvičením 🙂)) priznám sa ja som sa dala teraz na dukanovu diétu mne vyhovuje jesť bielkoviny 🙂) aj keď zatiaľ len druhý deň. Necvičím lebo nemám kedy ísť do posilky, ale doma mám orbitrek tak tam som aspoň 40 min. Neviem koľko potrebuješ dať dole. Je mnoho spôsobov a diét, ale strava je 70 % úspechu chudnutia