icon

Ako stratiť popôrodné bruško bez cvičenia?

12. feb 2024

Budem vďačná za dobre mienené rady, najlepšie odskúšané na sebe ...síce kojim už vyše 6 mes naše bábätko, vypadam, akoby som čakala ďalšie ....na brušáky či beh pri našej momentálnej situácii rodinnej nie je veru priestor....tak dačo iné poraďte pls ....a nie som z tých, ktoré jedia do prasknutia ...dik

hipuska
12. feb 2024

Skontroluj ci nemáš diastazu. Podla toho treba zvoliť cvičenie. Ak by si mala s týmto problém, klasické brušaky su nie príliš vhodné. Napríklad aj fitlavia ma program pre mamičky po porode

ivangeline
12. feb 2024

Zajdi k fyzio a potom zacni cvicit doma.

cimage
12. feb 2024

Veru, treba zistit ci nemas diastazu a na to su speci cviky. Bez toho sa bruska nezbavis.

nevenka
12. feb 2024

Na 100% mas diastazu, pripadne len oslabenu brusnu stenu. Popozeraj stranky Moniky Srenkelovej. Ta vie, co robi. Niektore fyzioterapeutky ucia dychat do brucha, co je uplne zle.
No a na beh, ci brusaky uplne zabudni, kym sa diastaza neupravi.

dzejsik
12. feb 2024

vacsinou sa v poporodnych programoch necvici priamo brucho, ale skor celkovy hlboky stabilizacny system co ti ale zaroven aj upravi brucho, lebo tie cviky riesia aj diastazu … ja mam overene na sebe program od Supershape (premium clenstvo mas za 8,90€ mesacne) a od Fyziofitmama (to zostavila fyzioterapeutka Sabina Vrastilova), ale najprv som si bola dat diastazu pozriet u kamosky fyzioterapeutky a az ona mi tie programy odovrila, ze mozem doma

autor
12. feb 2024

Je to možné, ďakujem...

autor
13. feb 2024

Ešte to ma napadlo, keď som išla na konci 600nedelia na kontrolu k lekárke...mala som tu návštevu, čo mi strážila deti...a hrdlo som sa ukázala v spodnom prádle...to bruško vtedy bolo také fajn, tým kojenie celkom dobre stiahnuté....isto bolo krajšie ako je teraz....

dzejsik
13. feb 2024

a necvicía si medzitym cviky na priame brusne svaly? nimi sa po porode moze diastaza zhorsit, preto by sa mali cvicievat prve mesiace len sikme brusne ale nie priamo brucho

autor
13. feb 2024

@dzejsik vieš čo, ja mám 2 malinké deti, jediný môj cvik sú prechádzky s kočíkom zatiaľ len

basska_b
13. feb 2024

Ono, to brucho u niektorych zien uz nikdy nebude take ako pred detmi, zialbohu... ja mam diastazu, strie po celom bruchu i boku, vynosila som tri 4-4.5kilove deti, to brucho dostalo fakt zabrat. Nika Macinska, co ma 8 ci 9 deti, tak ona sa hrdo odfotila s peknym bruskom po abdominoplastike, co ja viem, akoze mi to prislo ako vysmech zenam, ktore to nechcu riesit chirurgicky a musia sa prijat, ake su... ako, ja som bola aj na fyzioterapii, mam speci cviky na diastazu, poslem ti to,ak ju mas... ale ja naozaj nevladzem a nestiham to cvicit popri 3 malych detoch