Ako telo funguje pri stabilnej nadváhe?
Ako telo funguje pri stabilnej nadváhe ? Ak mám nadváhu stabilnú , prijímam veľa kalórií alebo primerane ? O málo prijatých kalóriách pochybujem . ....
ked mas stabilnu nadvahu, prijimas adekvatny pocet kalorii, ktore ti sposobili tu nadvahu.
nerozumiem otazke - chce sschudnut/nechces schudnut ?
Zmensi porcie a schudnes.
Rovnomernosť príjmu môže tiež zohrávať úlohu - niektoré dni síce výrazne menej kalórií, ale potom niektoré dni výrazne viac.
@dora281 ja si nemôžem pomôcť ale to tvoje písanie písanie čiarok a bodiek ma vyrušuje. Prečo ich tak píšeš?
Máš nadváhu lebo prijímaš viac kalórií ako tvoje telo spracuje.
Proste, nemas to pisat takto: Rád by som zhodil , ale milujem čokoládu , orechy , mak s cukrom , džemy . TAKTO ANO: "Rád by som zhodil, ale milujem čokoládu, orechy, mak s cukrom, džemy." Vidis ten rozdiel? ciarka, bodka ma byt HNED za slovom, ziadna medzera predtym.
Ved to ie len mierna nadvaha, ziadna katastrofa 🙂 Staci sa v lete zamerat na ovocie a zeleninu, trochu pohybu k tomu a kila pojdu dole.
Proste, nemas to pisat takto: Rád by som zhodil , ale milujem čokoládu , orechy , mak s cukrom , džemy . TAKTO ANO: "Rád by som zhodil, ale milujem čokoládu, orechy, mak s cukrom, džemy." Vidis ten rozdiel? ciarka, bodka ma byt HNED za slovom, ziadna medzera predtym.
@ivanakal ďakujem za jemné upozornenie, máš trpezlivosť, pekne od Teba🙂
Ved to ie len mierna nadvaha, ziadna katastrofa 🙂 Staci sa v lete zamerat na ovocie a zeleninu, trochu pohybu k tomu a kila pojdu dole.
@larinka552 Ja mám pohybu dosť, bicykel, záhradka, nákupy pre domácnosť, pneumatika okolo pásu ma irituje, znervózňuje, no ale mám 75 rokov a môj lekár mi povedal, že to nie je dobré, keď je starý človek chudý, ja som starého a tučného človeka vlastne ani nevidel.🙂
Navrhujem nevšímať si formu, ale sústrediť sa na obsah, a bude dobre, nie sme na maturitách zo slovenského jazyka, nech si každý píše, ako uzná za vhodné a čo ďalej s tými kalóriami? V Švejkovi filme bola scéna, kde zaznela veta: Méne žrát a více běhat ... Tiež riešenie.🙂
@ivanakal Ty nie si učiteľka? Lebo trpezlivosť máš anjelskú.🙂
Navrhujem nevšímať si formu, ale sústrediť sa na obsah, a bude dobre, nie sme na maturitách zo slovenského jazyka, nech si každý píše, ako uzná za vhodné a čo ďalej s tými kalóriami? V Švejkovi filme bola scéna, kde zaznela veta: Méne žrát a více běhat ... Tiež riešenie.🙂
@dora281 človeku vekom ubúda svalová hmota, treba pridať silový tréning k obvyklým pohybovým aktivitám + pridať do stravy bielkoviny. Keď telo nevyživuje svaly, aj ženám aj mužom sa to ukladá do brucha.
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/vekom-od...
@dora281 človeku vekom ubúda svalová hmota, treba pridať silový tréning k obvyklým pohybovým aktivitám + pridať do stravy bielkoviny. Keď telo nevyživuje svaly, aj ženám aj mužom sa to ukladá do brucha.
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/vekom-od...
@0silvia0 Ďakujem za link.
@dora281 no vidis, aj lekar povedal, ze je to ok, takze v poriadku 😃 kolko aj mladsich ludi ma horsiu formu, vacsiu nadvahu...
Ak si muž a máš pevnejsiu postavu, podľa mňa 77 neni veľa. Nemusia ti trčať kosti. Bol by si nízky a aj chudý, ako chlapček

Prijímaš presne toľko kalórii koľko tvoje telo spáli - čiže nechudneš ani nepriberáš