icon

Ako udržať motiváciu pri chudnutí?

tanymarmier
Dnes o 17:33

Ahojte ako ste na tom s chudnutim ? Nemyslím novoročné výzvy ale tak celkovo. Co vas naštartovalo a aj udržalo? Ja sa naštartujem v pohode ale nevydržím. Skúšala som kalorické tabuľky vzdala som. Hoci som videla výsledky ale proste som to vzdala. Neviem ci to nazvať láska k jedlu aaale proste som tam kde vždy

kattrin5
Dnes o 17:41

Co ma drzi? Chcem byt fit co najdlhsie, chcem byt zdrava, pacit sa same sebe, obliest si co chcem a citit sa dobre.

a0
Dnes o 17:43

@tanymarmier treba nastaviť hlavu, že ideš skúšať nové recepty, nie na to, že “toto si teraz nedám, lebo chudnem” 🙂. Proste si to otoč na pozitívne a potom si vždy pripomeň, prečo to robíš.

anonym_2f9091
Dnes o 18:10

čo ma motivuje . môžem si kupovať veci vo veľkosti 36, alebo S.
Popr. si mením rifle s dcérou ktorá chodí na SŠ.

anonym_95763e
Dnes o 18:32

Neísť do toho príliš zhurta, nebrať to ako že teraz chudnem, aby som potom zase mohla popustiť, ale ako zmenu životného štýlu, aby si sa cítila zdravšie a lepšie... treba si udržať balanc, nesnažiť sa byť vo všetkom 100%, lebo vyhoríš a zaviesť to ako rutinu, ktorú si schopná udrzať dlhodobo... nehovorím nutne o zapisovaní do tabuliek už navždy, to je fajn na začiatku, ale časom sa naučiť stravovať vyvážene a nájsť pohyb, ktorý ťa úprimne baví... a hlavne si uvedomiť, že to že si niečo dopraješ jeden deň, neznamená, že už to je celé v kýbli a nemá zmysel pokračovať...

anonym_48f980
Dnes o 18:35

A aky konkretny problem bol s tym jedlom? Ved jest mozes a je toooolko jedla na svete, tolko korenin, len si to ustrazit vramci dna, ani nie ze jedneho jedla, ale dna..
To jedlo ti ma chutit a ma mat nejaku vuzivovu hodnotu. Vsetko sa da ochutit. Aj tak trochu nastavit v hlave

anonym_fb9226
Dnes o 19:39

@tanymarmier Vieš čo ja chudnem vždy týždeň dva a potom to vzdám.Ja viem hanbím za to,ale ja ľúbim papať a doprajem si všetko. Proste tá zdravá strava nie je zlá, ale len popri tej nezdravej. Neviem tak žiť..nastaviť sa..
Keď vidím, že nik v rodine nemôže len ja a moji jedia normálne a ja nie..večer ma chutia ovládnu...

anonym_fb9226
Dnes o 19:41
@kattrin5

Co ma drzi? Chcem byt fit co najdlhsie, chcem byt zdrava, pacit sa same sebe, obliest si co chcem a citit sa dobre.

@kattrin5 Aj ja už roky, ale zároveň dobre sa napapať a dopriať si všetko čo mi chutí je silnejšie.

anonym_f08129
Dnes o 19:58

@tanymarmier mna naštartovala inzulinova rezistencia. K cukrovke sa dopracovať fakt nechcem.

kattrin5
Dnes o 20:58
@anonym_fb9226

@kattrin5 Aj ja už roky, ale zároveň dobre sa napapať a dopriať si všetko čo mi chutí je silnejšie.

@anonym_fb9226 ale vsak sa napapam ale vsetko s mierou.. ty nechces byt fit a zdrava?

bjnr
Dnes o 21:12

cítiť tu veľmi známy vnútorný pohyb: viete sa naštartovať, viete byť disciplinovaná, dokonca vidíte výsledky a práve vtedy to pustíte...neznie to ako slabá vôľa, ale skôr ako konflikt dvoch častí vo vás...jedna chce zmenu, ľahkosť v tele možno aj kontrolu..druhá sa cíti obmedzovaná, sledovaná, tlačená do výkonu a v istom bode povie dosť...jedlo tu zrejme nie je problém, ale regulátor...niečo, čo vracia pocit slobody, úľavy alebo istoty, keď je tlak príliš veľký...a tak sa cyklus vždy uzavrie tam, kde ho poznáte...skúste sa prestať pýtať ako vydržať...to je otázka výkonu....začnite sa pýtať čo presne sa vo vás vzbúri, keď to začína fungovať? kalorické tabuľky aktivovali vnútorný dohľad, kontrolu a hodnotenie...pre niektorých ľudí je to motivujúce ale pre iných a možno aj pre vás je to spúšťač vzdoru alebo únavy....praktický krok môže byť zjemniť vzťah (mentálna zložka) k telu skôr než ho začnete meniť fyzicky...napr si všímať momenty, kedy jete nie z hladu, ale zo stresu, nudy, preťaženia...len to spoznajte, spozotujte...to je často miesto, kde sa zmena buď zlomí alebo začne ;) čo sa vo vašom tele deje tesne predtým, než sa rozhodnete to vzdať a čo v tej chvíli naozaj potrebujete? pozorujte sa vedome...

anonym_fb9226
Dnes o 21:22
@kattrin5

@anonym_fb9226 ale vsak sa napapam ale vsetko s mierou.. ty nechces byt fit a zdrava?

@kattrin5 Chcem, ale aj sladkosti, klobásku, pizzu chcem. Nejem viac ako ľudia v mojom okolí, a napriek tomu váha stojí..veľa chodím aj peši,bycikel, korčule v lete aj v zime ..Vyskúšané mám, že schudnem len keď jem úplne máličko. Ale pre mňa neudržateľné..