icon

Ako vybrať správnu aktivitu pre kalorické tabuľky?

Dnes o 12:00

Ahojte nadstavujem si kalorické tabuľky. No niesom si istá akú aktivitu vybrať. 2x denne mám so psom prechádzku tak hodinku. 3x do týždňa silový tréning ( niekedy keď mám viac času tak idem aj 4/5x ale tie 3 sú vždy ) po silovom tréningu kardio na páse 15 min len chôdza do kopca/ 1/2x beh, no stane sa že nejaky týždeň nejdem vôbec. Pracujem z domu, takže priznávam, že ležím či už na gauči alebo v posteli, navarím si, upracem také normálne práce. Krokov nemám moc tak do 7000, mám pokazene hodinky tak neviem presne. Podľa tohto by ste mi vedeli poradit ktorú aktivitu zvoliť?

anonym_4ddb17
Dnes o 12:05

Dala by som stredne a uvidis

anonym_b119d9
Dnes o 12:10

ja by som dala lahky. 3x do tyzdna fitko podla mna nie je stredny rezim ked potom 4 dni mas max prechadzku a zvysok gauc

sisa_s
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 13:07
@anonym_b119d9

ja by som dala lahky. 3x do tyzdna fitko podla mna nie je stredny rezim ked potom 4 dni mas max prechadzku a zvysok gauc

@anonym_b119d9 tak samozrejme chodíme cez víkendna turistiky, a ešte aj ten beh. Len zasa nieje to každý víkend. Neležím 4 dni na gauči

anonym_b119d9
Dnes o 13:36
@anonym_autor

@anonym_b119d9 tak samozrejme chodíme cez víkendna turistiky, a ešte aj ten beh. Len zasa nieje to každý víkend. Neležím 4 dni na gauči

@anonym_autor ten beh pises 1-2x do tyzdna a nie stale, turistika je chodza. Ja som mala stredny rezim pri treningoch vo fitku 5x do tyzdna, beh po kazdom treningu + 2hodiny chodze so psom kazdy den. Vikendy aktivne nmdost casto plavanie, tenis, celodenny vylet, lyzovanie, korculovanie na lade.

michaela329
Dnes o 13:44

Vždy dávam sedáva a to denne prejdem 15-20tisic krokov a trikrát do týždňa cvičím, cez víkendy behám. Tá aktivita tam sa zvykne hodne nad hodnotiť. Ak chceš vedieť koľko kcal denne máš prijať, daj sa pomerat na inbody.

autor
Dnes o 13:51
@michaela329

Vždy dávam sedáva a to denne prejdem 15-20tisic krokov a trikrát do týždňa cvičím, cez víkendy behám. Tá aktivita tam sa zvykne hodne nad hodnotiť. Ak chceš vedieť koľko kcal denne máš prijať, daj sa pomerat na inbody.

@michaela329 inbody mám spravené. Myslíš toto?

autor
Dnes o 13:53
@anonym_b119d9

@anonym_autor ten beh pises 1-2x do tyzdna a nie stale, turistika je chodza. Ja som mala stredny rezim pri treningoch vo fitku 5x do tyzdna, beh po kazdom treningu + 2hodiny chodze so psom kazdy den. Vikendy aktivne nmdost casto plavanie, tenis, celodenny vylet, lyzovanie, korculovanie na lade.

@anonym_b119d9 ano je to chôdza no niesu to pár hodinové výšlapy, ale celodenné. Bavíme sa o lete, v zime toez lyžujem, korčulujem a podobné. Ako hovorím neležím len na zadku 😀

anonym_f766c7
Dnes o 14:05

@anonym_autor Ja by som povedala, ze tymto co si opisala spalis pausalne tak ~200-300 kalorii denne. Nezadavala by som tam nic a tych 200 kalorii denne pridala podla toho ako potrebujes. Ak ides behat, tak v ten den pridaj viac carbs, hlavne pred a po behu. Ak ides silovy trening, tak po nom viac bielkovin.

michaela329
Dnes o 14:22
@anonym_autor

@michaela329 inbody mám spravené. Myslíš toto?

@anonym_autor tak vidíš, od tohto sa radšej odraz, pridavaj si podľa aktivity v daný deň.

anonym_b119d9
Dnes o 15:09
@anonym_autor

@anonym_b119d9 ano je to chôdza no niesu to pár hodinové výšlapy, ale celodenné. Bavíme sa o lete, v zime toez lyžujem, korčulujem a podobné. Ako hovorím neležím len na zadku 😀

@anonym_autor tak potom sa naco pytas aku mas dat zataz? Si daj aku chces pre mna je to lahka

autor
Dnes o 20:04
@michaela329

@anonym_autor tak vidíš, od tohto sa radšej odraz, pridavaj si podľa aktivity v daný deň.

@michaela329 len neviem čoho sa držať. Tých 1473 sa mi zdá dosť málo

anonym_8335a8
Dnes o 20:14

Samozrejme, ze je to malo. Je to len bazal. Tie odbornicky tu, co ti radia nedavat si aktivitu ziadnu alebo lahku alebo sa drzat bazalu ti robia medvediu sluzbu. Ak budes prijimat primalo kcal, len si spomalis metabolizmus. Tvoja aktivita je min. stredna, nie lahka. Ak by si sa rozhodla ist podla bazalu, tak si aspon nezapocitavaj ovocie a zeleninu. To, ze aktivitou spalis napr. 150-200 kcal neznamena, ze tvoj energeticky vydaj je o tolko vyssi. Ak cvicis, mas aj nejaku svalovu hmotu a prirodzene spalujes viac ako ludia, co necvicia, v priebehu celeho dna. Nastavit si prilis malo kcal je nanic rada.

sense
Dnes o 20:19

Pozri daj strednu , a keď to dole nepôjde znizis. Ono akú kolvek hodnoru to tabuľka vyrátajú, neznamená že pri nej budeš automaticky chudnúť, je to len bod od ktorého sa odrazis. Lebo žiadna kalkulačka nepozná tvoj metabolizmus ani koľko pri tej či inej aktivite spális. Čiže hodnota je vypočítaná len na základe vzorca. A vždy je lepšie začínať má vyššej hodnote , aspoň máš z čoho znižovať.

michaela329
Dnes o 20:23
@anonym_autor

@michaela329 len neviem čoho sa držať. Tých 1473 sa mi zdá dosť málo

@anonym_autor bazal nie je predsa maximum, je to minimum a pod to sa nejde. Takže ak vieš, že máš aktívnejší deň - pokojne pridaj kalórie aj k 2000, odsleduj si či a ako ideš dole a podľa toho sa riad. Nedostala si po meraní žiadne vysvetlenie?

michaela329
Dnes o 20:25
@anonym_8335a8

Samozrejme, ze je to malo. Je to len bazal. Tie odbornicky tu, co ti radia nedavat si aktivitu ziadnu alebo lahku alebo sa drzat bazalu ti robia medvediu sluzbu. Ak budes prijimat primalo kcal, len si spomalis metabolizmus. Tvoja aktivita je min. stredna, nie lahka. Ak by si sa rozhodla ist podla bazalu, tak si aspon nezapocitavaj ovocie a zeleninu. To, ze aktivitou spalis napr. 150-200 kcal neznamena, ze tvoj energeticky vydaj je o tolko vyssi. Ak cvicis, mas aj nejaku svalovu hmotu a prirodzene spalujes viac ako ludia, co necvicia, v priebehu celeho dna. Nastavit si prilis malo kcal je nanic rada.

@anonym_8335a8 tie odborníčky jej neradia ísť na minimum kalórií, ale aby tú aktivitu v tabuľkách nepreceňovala- lebo je hodne nepresna. Lebo príbehov "idem podľa tabuliek a nechudnem" tu máme na mraky.