Ako začať cvičiť v posilňovni?
Ahojte, chcem začať cvičiť v posilňovni. Momentálne iba behám lebo to ma vážne baví, posilňovne zduše neznášam, ale kvôli veku chcem cvičiť aj nejak silovo. Nikdy som v posilke nebola, čiže neviem ako sa cvičí. Oslovila som už pár trénerov, ale som z toho už normalne frustrovaná … každý jeden hneď funguje na nastavení tréningoveho plánu na min 3krat týždenne (mimo víkendov) strava a minimálne 3 mesiace vkuse. Áno ja to chápem, že oni tak fungujú a aj tréningové plány sú takéto. Ale ja ako začiatočník sa nechcem zaviazať hneď na 3 mesiace na niečo čo ani neviem, či ma bude baviť. Ja som napríklad týždeň v mesiaci úplne mimo kvôli “svojim dňom” Tvrdia mi, že za mesiac by som sa nič nenaučila. Moja predstava je ísť si zacvičiť 1-2 do týždňa popri behu. Vtedy keď mi to čas a energia dovolí. Kľudne podľa toho ako môže tréner, prisposobim jeho programu ktorý ma daný týždeň. Ale neviem ako začať. Existuje aj tréneri ktorí Vám len “úkažu ako cvičiť”? Napríklad prvý mesiac? Alebo Vás len tak “prevedú” posilňovnou ako nato .. trenujete aj samé v posilke? Ja sa do posilovne strašne hanbim ísť sama. Ďakujem
@mirokub práveže doma nemám nato ani miesto ani kľud popri rodine. Rada by som niekde “odišla”. Tak ako keď idem behať ..
@mirokub áno to miesto, nemám miesto v obývačke ani v žiadnej izbe na cvičenie a naťahovanie sa 🙂 preto chcem ísť na miesto, kde sa cvičiť dá.
Začni tým že si nájdeš fitko kúpiš vstup a ešte predtým si doma niečo nastudujes cviky a tak 🙂 napríklad podľa instagramu nejakej baby čo cvičí a začneš s malými váhami
Silovy trening by som nesla bez trenera, ak si nikdy predtym necvicila. Nespravne prevedenie cvikov ti moze viac ublizit ako pomoct..
Odkial si? Nemate v meste nejake silove skupinove cvicenia? Napr. na styl crossfit?
V mnohych fitkach mas prvy vstup aj s trenerom zadarmo. Vyskusaj. Odkial si? Akoze tie 2-3 mesiace s trenerom su fajn, ale nemali by ich nutit
V mnohych fitkach mas prvy vstup aj s trenerom zadarmo. Vyskusaj. Odkial si? Akoze tie 2-3 mesiace s trenerom su fajn, ale nemali by ich nutit
@anonym_015587 chodila som na kruhový tréning, to bolo celkom fajn ale zevraj ho tréneri veľmi “neodporúčajú”
@veltraud KE, toto by mi vyhovovalo proste prísť tréner mi ukáže čo a ako, zaplatím a čau, prídem ďalší týždeň 🙃 alebo si ho predplatim dajme tomu na 10 tréningov a nebude ma nútiť to vyčerpať za mesiac … existuje aj niečo take? ja som to zatiaľ vážne nenašla. Každý mal 3 mesačný plán.
@anonym_015587 chodila som na kruhový tréning, to bolo celkom fajn ale zevraj ho tréneri veľmi “neodporúčajú”
@veltraud KE, toto by mi vyhovovalo proste prísť tréner mi ukáže čo a ako, zaplatím a čau, prídem ďalší týždeň 🙃 alebo si ho predplatim dajme tomu na 10 tréningov a nebude ma nútiť to vyčerpať za mesiac … existuje aj niečo take? ja som to zatiaľ vážne nenašla. Každý mal 3 mesačný plán.
@anonym_autor ja mám trénera, dohodneme si termín podľa toho, kedy môžem. Najskôr bol 2x týždenne, potom 3x, potom raz, jednoducho vždy na týždeň dopredu. Tu tak fungujú vo všetkých gymoch
A tá technika je fakt dôležitá.
Až po pár mesiacoch tréningový plán a cvičila som samostatne aj, to čo má naučil a mame kontrolný tréningy, kde ki niečo zmení, opraví, pridá hmotnost.
Hľadaj ďalej, prípadne oslov fitka či majú niekoho kto ťa s fitkom oboznámi. U nás je napr fitko kde máš jeden vstup plus vieš si zajednat trénera, potom máš 3 a 6 mesiacov permanentku vtedy máš jeden tréning s trénerom v rámci permanentky, pri viac ako polroku máš 4x tréning s trenerom
Ale máme aj self fitko kde nikto nie je, majú zmluvu s nejakými trénermi ktorých si vieš v prípade potreby zajednat
@anonym_autor To co za trenerov si stretla? Sice vacsina trenerov je fakt o nicom, v mojom fitku je 16 trenerov a ked vidim co robi vacsina z nich s klientmi, tak je to na zaplakanie. To uz ja po x rokoch cvicenia vidim, co robia zle. Moj trener ani nehovorim, ako kruti hlavou a klope si na celo 😅. No ale ine som chcela, ja mam trenera (som inak tiez z Ke) a zaplatim mu dopredu vzdy 10 treningov, ale iba ja rozhodujem, kedy a kolkokrat do tyzdna/ mesiaca pridem. Snad o tom nebude rozhodovst on, ja platim jeho. Takze napriklad teraz v lete v horucavach, aj ked je vo fitku klima, ja proste cvicenie nedavam, cez prazdniny som tam bola len 5x dodnes. Sice mi povie trener, ze nie je dobra taka pauza, co viem, ale samozrejme akceptuje moje rozhodnutie. A dalsia vec, fakt nestaci, ze ta niekto raz dvakrat prevedie po fitku a uz budes vediet cvicit sama. Technika je nesmierne dolezita a mna este aj po x rokoch trener musi obcas upozornovat, co nerobim uplne ok 😀. A to som tam tiez prvy krat isla s tym, ze s nim budem cvicit tak mesiac dva a potom sama. Ha ha. Uz s nim cvicim par rokov 😀. Ja proste neviem byt vo fitku sama, necitim sa tak dobre, plus teraz som v novom fitku par mesiacov a stale nepoznam vela strojov, ze ktory na co je a ako sa nastavuju 😀. Sice ma to stoji vela penazi ale tak bohuzial no..
@anonym_autor Existuje samozrejme, len si natrafila na divnych trenerov. Asi maju malo klientov a chcu zarobit, tak na nahanaju na co najviac treningov. Moj trener je taky vytazeny, ze je vacsinu dni vo fitku s klientmi od rana do vecera. Vacsina klientov vo fitku trenuje s nim, aj ked je tam 15 dalsich "trenerov".
@anonym_autor nápis mi správu kľudne, keď si z Košíc viem ti poradiť, je to moja práca, trénujem, len momentálne som na MD. Myslím, že celkom rozumiem akú máš ty predstavu a prečo si sa nestretla s pochopením u iných ☺️
@anonym_autor To co za trenerov si stretla? Sice vacsina trenerov je fakt o nicom, v mojom fitku je 16 trenerov a ked vidim co robi vacsina z nich s klientmi, tak je to na zaplakanie. To uz ja po x rokoch cvicenia vidim, co robia zle. Moj trener ani nehovorim, ako kruti hlavou a klope si na celo 😅. No ale ine som chcela, ja mam trenera (som inak tiez z Ke) a zaplatim mu dopredu vzdy 10 treningov, ale iba ja rozhodujem, kedy a kolkokrat do tyzdna/ mesiaca pridem. Snad o tom nebude rozhodovst on, ja platim jeho. Takze napriklad teraz v lete v horucavach, aj ked je vo fitku klima, ja proste cvicenie nedavam, cez prazdniny som tam bola len 5x dodnes. Sice mi povie trener, ze nie je dobra taka pauza, co viem, ale samozrejme akceptuje moje rozhodnutie. A dalsia vec, fakt nestaci, ze ta niekto raz dvakrat prevedie po fitku a uz budes vediet cvicit sama. Technika je nesmierne dolezita a mna este aj po x rokoch trener musi obcas upozornovat, co nerobim uplne ok 😀. A to som tam tiez prvy krat isla s tym, ze s nim budem cvicit tak mesiac dva a potom sama. Ha ha. Uz s nim cvicim par rokov 😀. Ja proste neviem byt vo fitku sama, necitim sa tak dobre, plus teraz som v novom fitku par mesiacov a stale nepoznam vela strojov, ze ktory na co je a ako sa nastavuju 😀. Sice ma to stoji vela penazi ale tak bohuzial no..
@anonym_6ea08d presne niečo take hľadám 🙂 nemôžeš napísať aspoň ktoré fitko? Alebo časť mesta
@anonym_autor nápis mi správu kľudne, keď si z Košíc viem ti poradiť, je to moja práca, trénujem, len momentálne som na MD. Myslím, že celkom rozumiem akú máš ty predstavu a prečo si sa nestretla s pochopením u iných ☺️
@katusik456 super, ďakujem 🙂
@anonym_6ea08d presne niečo take hľadám 🙂 nemôžeš napísať aspoň ktoré fitko? Alebo časť mesta
@anonym_autor 365fit na Juznej triede a druhe maju pri Hypertescu. Su obe uplne nove, super vybavene.. Ja chodim na Juznu triedu..
Super, ze si z KE, tam je kopec moznosti. Mas tam plno fitiek, kde treneri pracuju aj na inych principoch ako 3 mesiace..
co som spominala - skupinove silove cvicenia - prave v KE je House of athletics, kde su certifikovani treneri, ak sa necitis na cvicenie sama 🙂
Ak hladas klasicku posilku, tak vyssie spomenute 365 fitko je skvela volba..
@anonym_autor presne toto som teraz riešila, chodím behať,ale kvôli veku som chcela pridať silový trénig vo fitku. Našla som si na nete trenerku, napísala o čo mi ide, a dohodli sme sa. Ja chodím len raz týždenne, ťiadny niekolkomesačný plán,ani jedálniček. Vyslovene len tréning, raz týždenne hodina. A funguje to.