Caute. Ako ste riesili, ked ste chfeli zacat chodit do posilky? Isli ste parkrat s niekym, ci ste isli same alebo ste cvicili s trenerom?
Určite choď s niekým, kto má aspoň základný prehľad, aby si vedela ako začať. To nie je o tom že tam prídeš, ako prvé si naložíš 150 kilov a začneš drepovať aby si mala fajnú prdelku.
Ja som začínala s trénerom. Jednak som nevedela poriadne, ktorý stroj je na čo a ani variácie cvikov, ktoré na ňom môžem robiť. Cítila som sa trápne keď som chodila vo fitku okolo strojov a obzerala si ich a rozmýšľala, na čo sú 😁 áno niektoré mali nálepky s obrázkom. Ale aj tak. Tréner ti na základe toho, či chceš chudnúť alebo naberať svalovú hmotu prispôsobí tréning, vysvetlí ako robiť opakovania, série atd., a čo je najhlavnejšie, vysvetlí ti, ako tie cviky robiť správne, aby si zapojila správne svaly a neublížila si. Takže za mňa áno, určite začať s trénerom. Hoci si ho zaplatiť len na mesiac a potom chodiť sama
Prvýkrát som bola s kamoškou, ale to sme mali 15. Inak chodim normálne sama vždy aj keď idem do nového fitka🙂
Tréner, potom sama.
ja trénujem vyše 20 rokov s trénerom… takže ako je tebe lepšie 🤷♀️
ale určite aspoň na začiatok by bolo dobré ísť s niekym kto sa vyzná - ale aby to neboli iba kamošky, ale niekto kto má reálne skúsenosti s rôznymi typmi cvičení a má predstavu o fungovaní tela… podľa mňa by bol najlepšie tréner - ale vyštudovaný. alebo niekto starší bez bolestí. alebo niekto kto má za sebou už pár úspechov ako tréner…
@lenuska9999
@lucia13022023
@biba_18
A ako viem zajednat trenera? Treba si nejakeho najst? Ci to priamo v posilke?
Kedysi dávno s trénerom 3x, bol v cene permanentky a potom po rokoch už sama
najlepšie na stránke posilky - alebo tam zájsť
alebo úplne naopak - najprv hľadať na nete trénera a začať chodiť do posilky kde trénuje ...
každá lepšia posilka by mala mať zoznam trénerov - a to sa ho pýtaj na vzdelanie, na to aké má skúsenosti s typom cvičenca ako si ty, či ti vie pomôcť so stravou, ako je flexibilný a pozeraj ako ti je sympatický (ale trénerov väčšinou robia sympatickí ľudia...)
Ja síce cvičím sama ale kamoška sa napríklad opýtala priamo v posilke do ktorej chcela ísť ,že kto by bol pre ňu najvhodnejší. Tréner ťa naučí základ a potom si vieš cez internet nájsť milión variácií cvikov, návody na používanie strojov atď.
Určite nie je hanba sa aj počas cvičenia pozastaviť pri stroji a vygoogliť si ako sa na ňom cvičí, každý nejako začínal 🙂
Určite začni s trénerom. Ukáže ti správnu techniku cvikou. Vyhliadni si do ktorého fitka chceš chodiť a na ich stránke alebo FB nájdeš trénerov ktorí tam pôsobia. Odkiaľ si?
Ja som zacala cvicit v posilke od zaciatku maja. Zatial cvicim len na pase, bicykli a orbitreku, lebo to mozem prist kedy chcem Neviem sa dohodnut s trenerom, lebo mladsia dcera zacala chodit do skolky a nase dni su teraz take vselijake, musime sa zosuladit a teda nemam fixne casy kedy mozem. Ale ratam, ze od juna, jula, ked nabehneme vsetci na novy rodinny rytmus, zacnem cvicit s trenerom. Ja mam v nasom fitku vybratych dvoch a zatial ich tak pozorujem pri zverencoch a potom sa rozhodnem.
Tam , kde chodím ja do fitka majú tréneri na recepcii svoje vlastne vizitky. Vieš si vybrať, akého chceš.
Prvykrat co som bola v posilke tak ma tam vzali kamošky