icon

Ako začať s chudnutím?

kacenkablazniva
9. jún 2016

Pri mojej vyske 175cm mam vahu 64kg.V poslednej dobe som pribrala v oblasti brucha,stehien a zadku.Kedze este nikdy v zivote som nedrzala dietu ani nic podobne,chcem sa spitat ci by ste mi vedeli poradit neake jednoduche triky alebo cviky na chudnutie?Mam rada sladke,najviac cokoladu.Toho sa asi nezbavim..A este nieco-som v obdobi ked sa s partnerom snazime o babetko,neviem ci je dobry napad prave teraz schudnut a drzat diety.?

Strana
z4
lorela
3. nov 2016

@slavkadud Veľa = primerane k pohlaviu, veku, fyzickým aktivitám a hlavne primerane k telesnej hmotnosti.
Pretože iné nároky na pitný režim má organizmus 2 metrového 100 kg muža, ktorý je fyzicky veľmi aktívny a iné má 50 kilové žieňa so sedavým zamestnaním.
A rovnako dôležité je aj čo piť (čistá voda, nesladené čaje, občas nízkosodíkové minerálky).

dori92
3. nov 2016

@lorela ja niesom zastancom celozrnnych cestovin, totiz neznamena ked su celozrnne tak sa z nich menej pribera. Nie, akurat tym ze su celozrnne sa dlhsie travia, v podstate kvasia a zatazuju zaludok viac ako "biele"
Takisto sa z nich pribera ako z tych necelozrnnych. Takze za mna- ked uz tak jest skor biele pecivo (cestoviny) a v malych mnozstvach, kombinovat ho s tukom ktory spomaluje rozkladanie cukrov.

julliette2
3. nov 2016

Naozaj, tvoja hmotnosť vzhľadom k tvojej výške je ideálna. Určite by som neriešila žiadne diéty a podobné obmedzovania sa, pretože nie som toho zástancom. Ak ti môžem poradiť, jedz pravidelne, 5 až 7 krát do dňa, v menších porciách. Ani čokoláda nieje zlá, záleží však na tom, aká. Čokoláda obsahuje množstvo látok potrebných pre tvoje telo a taktiež množstvo minerálov. Kakao je unikátna potravina, ktorá dokáže pozitívne vplývať na krvný tlak, a preto sa odporúča na prevenciu, ako aj liečbu hypertenzie. ľudia, ktorí si pochutnávajú na kakaových sladkostiach, žijú v priemere o rok dlhšie ako tí, ktorí tak nečinia. Nehovoriac o tom, aké má čokoláda priaznivé účinky na tvoju psychiku, čo si mohol všimnúť nie jeden z nás 🙂. Ak máš rada čokoládu, odporúčam cca 50 percentnú a vyššie. A nejedz ju celú naraz, ale rozdeľ si ju na porcie. dajme tomu dostaneš chuť, daj si dva-tri plátky pred obedom, 2-3 plátky poobede, 2 plátky pred šiestou hodinou alebo podobne. No a do tohto všetkého stačí cca 30 minút pohybu denne a to nielen preto, aby si sa cítila dobre a spaľovala kalórie, ale pohyb je aj dobrou prevenciu pred rôznymi chorobami napríklad kardiovaskulárnymi ochoreniami. A ešte jedna rada. Diéty mi sú ,,proti srsti,, pretože svojmu telu odopieraš dôležité látky, ktoré sú potrebné pre tvoje telo a tieto látky sa vyskytujú aj v tukoch. Takže, jesť všetko, v menších dávkach a pridať k tomu všetkému trochu pohybu. A nezabudni. Ak máš na niečo chuť, daj si to. Neobmedzuj sa. Prajem pekný deň.

slavkadud
3. nov 2016

@lorela Suhlasim samozrejme je aj dolezite co clovek pije a aj kolko ale kazdopadne nemoze chciet aby kila isli lahko dole ked pije pol litra vody denne ako casto vidim aj na mojich kamoskach tak preto som to tak napisala ale jasne suhlasim so vsetkym co si napisala 🙂

lorela
3. nov 2016

@dori92 Zabudla si na veľmi podstatnú stránku chudnutia, a tou je: Že aj pri značne zredukovanom množstve živín a celkovo energetického príjmu pri chudnutí je potrebné zachovať čo možno v najväčšej miere vyváženosť stravy a optimálny prísun vitamínov, minerálov a ostatných látok pre organizmus.
Takže nie je podstatná len kalorická hodnota, "priberanie" ako píšeš vo svojom príspevku, ak sa bavíme o celozrnných potravinách, ale aj to, že obsahujú vlákninu a množstvo minerálov (nie sú zbavené obalu, šupiek), narozdiel od "bielych" výrobkov.

Podľa môjho názoru majú celozrnné potraviny svoje nezastupiteľné miesto nielen pri chudnutí (cestoviny, ryža, chlieb). A nech ma nikto nechytá za slovíčka 🙂, áno, v prípade cz potravín, a to najmä chlebu a pečiva, je nesmierne dôležité čítať zloženie a nielen názov.

slavkadud
3. nov 2016

Vidno ze sa v tom vyznas to sa mi paci rada sa niecomu novemu priucim a pocitam taketo rady lebo niekedy chcu ludia chudnut len nejedenim a to nie je dobre takze cim viac infosiek o roznych potravinach tym lepsie a krajsie sa chudne a hlavne zdravsie 🙂 super 🙂

lorela
3. nov 2016

@slavkadud To je svätá pravda 😉. Až mi príde čudesné, ako to tak sledujem zhruba 15 - 20 rokov, že stále a stále sa robia tie isté chyby. Asi budú začarované na veky vekov názory typu nejesť, resp. jesť minimálne (pod 5000 kJ/deň) nejesť po 17. hod, prípadne už po 14. hod, vylúčiť sacharidy, vylúčiť všetky tuky, nepodstatné pitie a pod. Ale naopak, prekvitajú iné blbosti, z toho každá zaujme svoje miesto na výslní tak na 2 - 5 rokov.

silverangel
8. nov 2016

Ahoj, ja mam skusenost s metabolickou zmesou v tobolkach a k tomu som mala take instantne sacky kde bol vytazok so spenatu ktore mali zahnat hlad na 6 hodin, beru sa podla toho ci mavas vecsi hlad skor doobedu alebo poobede. Podarilo sa mi pribrat 17 kg pocas tehotenstva, prvych 10 islo celkom dole, ved v porodnici som nechala cca 6 ale potom tych poslednych 7 bolo velmi tazke. po 11 mesiacoch som mala stale 7 kg navyse a s tymto som schudla za mesiac 3 kg, potom zas 3 kg a teraz mi stale ostalo 1 kg. jedla som normalne akurat som nejedla cokoladu a keksiky. kludne mi napis do spravy

maminecka2
8. nov 2016

@silverangel Zas niekto???? Ja uz neviem 😠

evittam
9. nov 2016

@maminecka2 Vždy tu bude niekto kto bude hľadať hlúpych a zúfalých ľudí čo uveria hocičomu - bohužiaľ s tým nič nespravíme. Biznis je biznis.
@silverangel A ty si zaplať reklamu a nespamuj to tu hovadinami.

lorela
9. nov 2016

@silverangel 😀 😀 😀

maminecka2
9. nov 2016

@evittam Ved toto... Mne je luto tych bab co sa nachytaju, minu peniaze, ach joj.

lorela
9. nov 2016

@maminecka2 No ale keď už niekto verí "výťažku zo špenátu v metabolickej zmeske", tak budem možno hnusná, ale si to veru aj zaslúži 😒

buckovak
9. nov 2016

@maminecka2 veď aj mne je ich ľúto,
a všimli ste si, že piperínové odborníčky zmizli? už sa vôbec nič nepíše ani o piperíne ani tu, ani na zdravie.sk a zzz.sk už asi 2 mesiace, možno už krachli ? 🙂
fakt vidno, že to mal na starosti jeden človek, ktorý to vzdal 🙂
@evittam

michellia
9. nov 2016

@maminecka2 neviem ci by nam ich malo byt luto pretoze maju moznost volby, ved mali by si vediet zvazit, ze co je ok a co je uz blud nie?

evittam
9. nov 2016

@michellia Presne tak - mne ich vôbec nie je ľúto - za blbosť sa platí - bohužiaľ....Môžeš niekomu aj tisíckrát napísať, že je to blbosť - nájde sa niekto, čo napíše, že mu to "pomohlo" a už je to určite tak....Škoda slov.
@buckovak Asi ich všade "zrušili ako žiadosť na byt".... 😝

maminecka2
10. nov 2016

@lorela
@buckovak
@michellia
@evittam
Jaj no, mate vsetky pravdu, len ked si predstavim- mlade, blbe, nestastne, naivne a casto aj na hrane s rozpoctom, mozno chlap nespokojny ze si vzal lanku a teraz ma doma (po dvoch detoch) obtlstleho kamarata... A uz zatemnenie mozgu nastupuje... Ale verim ze kazdej staci len raz a uvedomia sa. Ci?
A mozno maju "piperinky" tolko novych klientiek ze nestihaju objednavky vybavovat... 😀 😨
Len baby, ide zima, sviatky, lenivost, ej veru mam trochu obavy aby sa mi zas rucicka na vahe a dierka na opasku neposunuli... 😕 Nejako sa mi v tomto blues pocasi nedari obchadzat spajzu 🤐 A ani von tolko nechodime, bud je niektore z deti chore abo prsi a spajza tak proklate blizko...!
Tak si drzme palce nech si aspon vahu udrzime (a ak nie tak potom aspon zbytky zdraveho rozumu co na materskej este zostali...).

vella
18. okt 2018

Skuste pozriet na moj blog, pisem tam uplne jednoduchym sposobom ako na to. Mne sa podarilo schudnut 24 kil po pôrode https://www.facebook.com/Život-fitmamy-13478964...

Strana
z4