icon

Ako začať s účinným detoxom tela?

15. jan 2025

Ahojte. Chcela by som poradit ako zacat s detoxom mojho tela. Je pravda ze sa stravujem zle, niekedy cely den nejem,potom vecer zjem vsetko. Pijem kavu,zjem aj sladke, malo vody ,vela peciva. Mam 170cm ,84 kg, nevyzeram ,,velka,, ale citim sa zle, chcela by som zacat a neviem ako . Co vyradit, co zaradit? Chcela by som skusit aj štavy , viete mi prosim poradiť ako začať.
Ďakujem

bg92
15. jan 2025

na detox mas pecen a oblicky. ziadny detox nepotrebujes. ak chces schudnut treba kaloricky deficit - zmenu stravy a zivotneho stylu.

zeldia
15. jan 2025

Ved vsetko vieš a napísala si to spravne len opačne. Vyrad kavu, sladké, zníž množstvo pečiva. Naopak pridaj vodu, pravidelný stravovaci režim, viac chôdze, pripadne ešte znížiť mäsové vyrobky a pridat zeleninu (cvikla, mrkva, zeler, kaleráb, ak môžeš kapustu).

deti95060810
15. jan 2025

skús sa viac hýbať - turistika, popr. šport aspoň troška , alebo beh - stačí pár minút...
vyraď sladkosti a sladké vody... možno bude stačiť aj toto.

refly
15. jan 2025

Všetko čo povedali vyššie a áno, detox je fakt iba marketingový ťah. A ešte pozor na šťavy. Trocha, občas alebo zriedené sú fajn, ale čuduj sa svete.... vypiť na posedenie 4 pomaranče, cviklu, jablko a bohvie čo ešte nie je pre telo normálne, prirodzené ani zdravé. A hlavne z ovocia a zeleniny potrebuješ vlákninu. Ak sa zle stravuješ, tak ju potrebuješ ako soľ. Vypiť pol kila ovocia a vyhodiť vlákninu nie je dobré.

janci27
15. jan 2025

Ja odporucam 28-dnove harmonicke stravovanie podla A. Macingovej, je tu aj zvlast skupina na tuto temu. Je dobre si najskor nastudovat aspon 1 jej knihu venovanu tomuto stravovaniu, aby si bola v obraze, o com to je. Mne to osobne dost pomohlo pred niekolkymi rokmi, vyrazne som schudla aj sa citila lepsie, doteraz niektore z tych jedal mam zaradene v jedalnicku a naucila som sa jest varenu cviklu, ktoru doma varim pravidelne 🙂 Idealne je vsak po tychto 28 dnoch nevratit sa naspat k svojmu povodnemu stravovaniu, ale uz zmenit zivotny styl natrvalo.

luciaruz
15. jan 2025

@janci27 uplny súhlas. Pomoze zo nakopnúť.

jahu348
15. jan 2025

Podobne som na tom aj ja mam 54r 158vyska a 63kg...mne rastie brucho akoby som tehotna bola...pohybu mam dost....viac nejem ako jem a pijem malinko...help

taktotedanie
15. jan 2025

Na to mas oblicky a pecen, detox je blbost, prekyslenie organizmu este vacsia