Ako začať so zdravým zámerným životným štýlom?
Mám 24 ,momentálne si hľadam prácu a celkovo za posledne roky som dosť pribrala,najhoršie je že sa neviem prinutit k chudnutiu resp.celkovemu zdravemu životnemu štylu a pritom viem ze kazdemu muzovi sa pacia zeny co cvicia,lenže ja mam rada aj fastfood ,ako to robia tie ženy že sa dokážu tak udržať a zdravo stravovat a cvicit a potom sa nemusia hanbir vziat kratasy cez leto ja uz ani von nechodim kvoli stehnam lebo ich nemam do čoho obliect … ako to mate vy ?
mas 24, mlada baba, a mam pocit ze si sa opustila. tak skoro?
zivot mas pred sebou, tak s nim nakladaj ako uznas za vhodne
kazdy by mal mat isty pud, ale vacsinou k lepsiemu ziv stylu vedu zdrav problemy
a ver, ze aj ty sa budes mat viac rada, zacnes sa o seba starat, ze mozno aj rychlejsie najde sebavedomie a najdes pracu.
Cvičenie a zdravá strava je životný štýl. Nemôžeš dosiahnuť niečo s čím nie si stotožnená. Nedá sa do niečoho nútiť. Treba to skutočne chcieť a len vtedy sa dostavia výsledky. Človek dokáže všetko čo si zaumieni, keď to skutočne chce a záleží mu na tom. Ja nemám problém odbehať maratón alebo si odbicyklovať 100km. Baví ma to a chcem. Cvičím denbe, je to ako droga. Ak by som fungovala na fasfoode tak by som tieto výkony nedala. Ty si uprac v hlave čo skutočne chceš. Lebo len pár šťastných môže jesť čo chce a nepriberie. Ja som si postavu vydrela. Mimochodom mám takmer 50 rokov a z toho 10 rokov sa liečim na rakovinu. Máš ešte stále výhovorky prečo to nejde? Nezačni zajtra, to je pozde. Začni so zmenou už dnes. Život je príliš krátky. Držím palce!
ja mam o 20 viac a ked sa sama sebe nepacim, makke ruky, chabe stehna, zaberiem a cvicim. ked si sama sebe nevadis, ako vyzeras, tazko sa prinutis. ako pise baba vyssie, pre mna je cvicenie ako droga, tiez.
Nikdy by som pri cviceni nevydrzala, kebyze to mam robit preto, aby som sa pacila muzom. Skus si najst sport, ktory ta bavi, kludne aj netradicny, ktory nebudes robit pre to, aby si lahodila oku okolia, ale pre vlastne potesenie, zabavu. A zacinaj pomaly.
ja mam o 20 viac a ked sa sama sebe nepacim, makke ruky, chabe stehna, zaberiem a cvicim. ked si sama sebe nevadis, ako vyzeras, tazko sa prinutis. ako pise baba vyssie, pre mna je cvicenie ako droga, tiez.
@mirage niekedy si muslim ze mladi to maju vsetko na haku a clovek musi aj psychicky dozriet na to aby si sam seba zacal viac vazit.
a zacal inac pristupovat k samemu zivotu a zdraviu
Trvalá motivácia je vždy zvnútra. Rob ako uznáš za vhodné. Zatiaľ je to len o váhe a tesnom oblečení. V 40ke to začne byť aj o zdraví.
Ako sa prinutit? No stacilo mi sa na seba pozriet. A vies co? Chodim aj do fastfoodu, aj mam dve male deti porodene. Keby mam znovu 24 tak makam este ovela viac. A vies preco? Lebo chcem byt pekna, zdrava, silna a schopna. Sama pre seba
Myslela som, ze to pise nejaka zena, ktora je starsia ako ja. Ja mam 54 a taketo zmyslanie o sebe nemam ani v tomto veku.
Hodnotu ženy neurčuje to, či sa páči mužom alebo komukoľvek inému. Hodnota každého človeka je v jeho vnútri. Žiaľ spoločnosť je tak nastavená, že všetci musíme vyzerať takmer rovnako. Mať krásne zdravé vlasy, peknú symetrickú tvár, ideálnu postavu. Keď sa žena tomuto stereotypu vymyká, je považovaná za neatraktívnu, zanedbanú, nestarajúcu sa o seba, mužatku, špatu, mrochtu lenivú a čo ja viem čo ešte. Je to dievčatám vštepované do hláv od malička, že vlastne nemajú hodnotu, pokiaľ nevyzerajú tak ako to spoločnosť očakáva. Čo je veľmi smutné.
Pracuj na sebe, uč sa mať samú seba rada takú aká si. Neznamená to, že sa musíš vyjesť na 200 kíl, ale život treba žiť, a nie napĺňať očakávania tejto prehnitej spoločnosti. Vo všetkom sa dá nájsť zlatá stredná cesta.
A to, či sa páčiš mužom- či iba to môže byť zmyslom života ženy? Zapáčiť sa niekomu, vydať sa, splodiť deti? Nie, nemusí. Ak budeš mať rada samú seba, život ti prinesie presne to, čo je pre teba pripravené a správne. A nemusí to byť práve manželstvo, ani založenie rodiny.
Strava je zaklad. Stiahni si kaloricke tabulky a zacni zapisovat. Mozes aj ten fastfood, len potom prisposobit prijem toho dna, zmensit porcie. Mozno jasne uvidis, preco do nicho nezmestis sthena. Nerob to kvoli muzom, ale kvoli sbe a svojmu zdraviu.
ale zdravý životný štýl neznamená, že teraz nemôžeš ísť do mcdonaldu a napchať sa tam ako také zviera 🙂. To môžeš, aj keď žiješ zdravo. Normálne sa pobaľ a choď do fitka, keď sa hanbíš ísť prvýkrát sama, tak si zober trénera, kamošku,… je to normálne, že je to najskôr náročné sa prekonať, nik do fitka nejde s extra nadšením, to až pri odchode, keď nastúpia endorfíny. A svoje stehná si obleč do čoho chceš, predstav si, že absolútne nikoho von nezaujímaš a každý si rieši svoj komplex zo svojho tela 🙂
Ja jem tiez vsetko len mam hranice. Cvicim len aby som bola pevnejsia,nic svetoborne. No celi zivot vela vela chodim pesi . Aj to by Ti pomohlo schudnut
A ako to robime ? No normalne, chceme vyzerat dobre, tym padom sa dobre aj citime
Ja sa velmi necudujem ze dnes vyzeraju 40tnicky stonasobne lepsie ako 20tky ked tie na seba kaslu
Ako to mam ja? Tak ako ty nie. Aj pri malom dietati viem najst cas - zatial - len na domaci trening, na pestru stravu. S chlapom dame aj pizzu sem tam alebo gyros z fastfoodu. Vyhovarat sa teda je asi pre teba najlahsie. Mas len 24 tak sa trocha vzchop
Ono je to hlavne o zvyku, ked si zvyknuta zdravo jesť a pravidelne sa hýbať zas nechápeš ľudí čo to nerobia. Mne napríklad fast food nechuti, ani nechýba. Ako nic proti kvalitnému hamburgeru ci originál kebabu raz za čas ale taký langoš by som do úst nedala ani premastenu pizzu z dedinskej pizzerie, skratka fuj.
S pohybom rovnako, neviem si ani predstaviť pekný voľný deň presediet doma na riti pred TV. Roztrhalo by ma asi mentálne
Ale to sa ťažko vysvetľuje ked nevieš o čom píšem, ono je to úplne ine ked sa spojis so svojim telom, ked mu dáš co potrebuje ono ta odmení tým ako vyzerá, ako funguje, ake je ohybne a silne . To pochopíš až ked to “máš”.
Len začať je tazke pretože mozog je závislý od junk foodu, je to normálna klasická závislosť, mozog hľadá rýchle kalorie, olej, cukor. To proste musíš prestať jesť a tie chute odídu samé.
Tak isto s pohybom, ono je veľmi náročné začať v želatínovom tele ešte aj s kilami navyše, proste človek iba trpí. Užívať si to začne až ked trochu zosilnie a odloží preč ten tazky batoh tuku co nosí so sebou
Ak chceš začať, začni pomaly. Vytvoriť si návyk trvá mesiac. Tak si daj malé ciele, mesiac “zdravých” raňajok, sobota na bicykli/turistike, prihlás sa na niečo co ta bude baviť - napríklad tanec . Postupne pridavaj pohyb, uprav stravu, stále si ale nechaj deň fastfoodu a sladkosti, napríklad tu sobotu ako odmenu za námahu na bajku.
Niekto je taký ze sa zatne a ide, iny potrebuje postupne. Nájdi si cestu co bude pre teba
@earlgrey áno každému sa páči postava kde sa cvičí, a ak nie tak klame, každý chlap sa pozrie po krajšej postave aj ten tvoj neboj, a žena má cvičiť hlavne pre seba aj vyzerat
@zuzubb007 Ja sa nebojím, ja mu aj peknú ženu sama ukážem 😁 a aj tak miluje moje krivky 😁 veď nech sa kuká, mne je to jedno, ale aj ten KAŽDÝ chlap nech cvičí a stará sa o seba 😁
K cvičeniu sa nedonutim ani keby neviem čo bolo. Neviem to nevládzem dýchať neviem ako správne dýchať nebaví ma to. Ale stravu som zmenila a nejaké výsledky vidno 🙂
Ci sa pacia uplne kazdemu neviem ale rozumiem, ze obeznejsie zeny to maju trosku narocnejsie.
A to je mala motivacia, ze sa necitis dobre a sama sebe sa nepacis? Ja som si dala na chladnicku svoju foto+foto idealu a to ma drzalo na uzde.
Kamaratka zasa si pred skrinku polozila vahu a ako videla cislo ktore vidiet nechcela tak ani skrinku neotvorila 😅
Ja to robím celý život, takže mne to príde prirodzené. No aj ja si dám fastfood - lenže nie denne, ani týždenne, ale možno raz za mesiac - veď to úplne stačí. Pred každým jedlom mám misku surovej zeleniny a cvičenie je skvelé tým, že keď už začneš - rýchlo sa v mozgu zapne yo isté, čo pri droge, takže vznikne zdravá závislosť - vyskúšaj.
Ahoj. Ja mam trosku viac rokov ako ty, som mamina 3 deti a taktiez fitness trenerka. Pracujem s velkym mnozstvom dievcat a zien, nakolko pracujem najma ako online coach a hoci sme kazda ina, mame aj spolocne znaky. Z mojich dlhorocnych skusenosti som si odsledovala, ze naozaj, je velmi dolezite, preco chces robit zmenu. Ak chces robit zmenu lebo by sa to patrilo ale vnutorne nechces, pretoze sa nechces vzdat svojich junkfoodov, nikdy sa nedostanes tM, kde chces. Skor ci neskor spadnes do starych kolaji…
Preto podstatne je zacat sama od seba polozenim si otazky: citim sa teraz dobre? ako sa chcem
citit? Preco sa bojim vzdat niecoho, co mi ublizuje a moze to sposobit mnozstvo ochoreni? Nechcem byt viac stastna? Ver mi, ja som fitnes mama, vediem aj moje deti k sportu, k zdravej strave… ale to neznamena, ze ak sme na cestach, nestavime sa na mcdonald. Raz za cas, vynimocne. To neznamena, ze si nedame pizzu, sushi, kolac…burger. Proste len mame mieru. Nie je to nas hlavny zdroj makrozivin. 90% casu sa zdravo stravujeme, 10% papame blbosti len tak, pre radost.
Sportujeme, pretoze sa po sporte citime lepsie ako pozerani TV a sucasne, milujeme pozerat spolu TV. Vsetko je o rovnovahe a myslim si, ze pokial budes mat stres z toho, ze sa mas niecoho vzdat, tak to
nebude dobre. Vysledky dosiahnes, ak sa budes tesit na to, ze jeeeej idem ai dat super zdrave chutne jedlo. jeeej idem si zacvicit. Neexistuje clovek ktory by to nedokazal ak skutocne chce. A vzdy je fajn mat niekoho kto ta vedie, aby si netrpela hladom ale ziatila ze pri chudnuti treba jest 🙂))
Čím viacej kilov tým väčšie sebavedomie vidím to na kúpalisku na festivale som bola no a niektoré mladé dievčatá si teda ťažkú hlavu zo seba nerobia keby si aspoň obliekli na seba primerane k svojej postave tak to beriem ale teraz vážne začni pomaly obmedz sladké ku každému jedlu veľa zeleniny ovocie pi nesladené nápoje začni športovať nie zhurta večerné prechádzky sú fajn ani nevieš koľko ľudí sa prechádza na večer samozrejme keď je 35 stupňov vonku tak to neprežeň veľmi veľa ľudí teraz športuje aj ráno vidím to cestou do práce prajem veľa šťastia

Každému mužovi sa páčia ženy, čo cvičia? 🤔 KAŽDÉMU?...Ty poznáš každého muža?