icon

Ako zastaviť nezastaviteľný hlad?

prosimopomoc
6. jún 2026

Ahojte,

ako zastaviť hlad, príp. ako blokovať hormón hladu? Nie je normálne, keď zjem denne tvaroh, cottage cheese, čím pokryjem bielkoviny, príjmam tuky aj sacharidy, vlákninu, a stále mám šialený pocit hladu. Vodu pijem. Teóriu ovládam, no prax nefunguje. :(
Čo s tým?

Strana
z2
prosimopomoc
autor
6. jún 2026

ešte dodám, že keď sa nenajem, tak ma od hladu bolí brucho, škvrka mi v nom, no katastrofa

anonym_acd1eb
6. jún 2026

Telo sa brani ist z prijemneho pocitu sytosti do hladu. Proste to musis vydrzat (pocit hladu), kym si telo nezvykne na mensie porcie a ono to prejde. Ti ludia, co nemaju dost silnu volu, si daju ozempic. Ten potlaca pocit hladu za nich. Vytvorit kaloricky deficit nemusis iba mensimi porciami, mozes pridat pohyb. Hodina rychlej chodze okolo -180-200kcal. Ked mas pocit, ze si na neutralnom prijme a uz mas pocit hladu, pridaj pohyb a tym vytvor deficit.

gocrazy
6. jún 2026

Neskusala si rozmiesat mlete psylium do pohara vody nechat chvilu napucat a tak vypit? Staci cajova lyzicka

anonym_d4ab18
6. jún 2026

Ja som toto mala a zistili mi inzulinovu rezistenciu. Mohla som jest aj celi den, mohla som jest zdravo ako sa dalo, no ja som bola stale hladna. Teraz beriem myoinozitol a berberin a konecne viem ake je to byt syta

anonym_4b129e
6. jún 2026

@prosimopomoc mounjaro

svetlonos
6. jún 2026

@prosimopomoc
Napíš presne čo kedy za deň zjes

anonym_65ff8d
6. jún 2026

@prosimopomoc podľa mňa ješ málo.Napis čo jedavas?

prosimopomoc
autor
6. jún 2026
@anonym_65ff8d

@prosimopomoc podľa mňa ješ málo.Napis čo jedavas?

@anonym_65ff8d jem vela , ratala som si aj kaloricke tabulky

anonym_449598
6. jún 2026

Tak sa niecim zmysluplnym zamestnaj. Ako mozes stale mysliet na jedlo?

prosimopomoc
autor
6. jún 2026
@anonym_d4ab18

Ja som toto mala a zistili mi inzulinovu rezistenciu. Mohla som jest aj celi den, mohla som jest zdravo ako sa dalo, no ja som bola stale hladna. Teraz beriem myoinozitol a berberin a konecne viem ake je to byt syta

@anonym_d4ab18 kto ti bral krv, obvodny na vlastnu ziadost?

prosimopomoc
autor
6. jún 2026
@anonym_449598

Tak sa niecim zmysluplnym zamestnaj. Ako mozes stale mysliet na jedlo?

@anonym_449598 preco fajciar neprestane fajcit len tak?

anonym_449598
6. jún 2026
@prosimopomoc

@anonym_449598 preco fajciar neprestane fajcit len tak?

@prosimopomoc tak treba zamestnat hlavu, telo. Behaj, cvic, strikuj. Doma nemaj velke zasoby. Zjest denne tucny tvaroh je dost.

prosimopomoc
autor
6. jún 2026
@anonym_449598

@prosimopomoc tak treba zamestnat hlavu, telo. Behaj, cvic, strikuj. Doma nemaj velke zasoby. Zjest denne tucny tvaroh je dost.

@anonym_449598 jem odtucneny, zaujimalo by ma, kde si nasla, ze som napisala tucny , boze moj. Sportujem, cvicim, nestrikujem, Uprednostnila by som radu od niekoho suceho, nie taketo tliachaniny do vetra od tetky

anonym_d459e0
6. jún 2026

Napis, co zjes za cely den 🙂 len tak ti mozno budeme vediet poradit

anonym_2ff4f0
6. jún 2026

Ja som toto mala roky, ale u mňa to bolo veľkým výdajom, a proste si telo pýtalo, a veľa krát aj viacej, ako bolo potrebné. Obzvlášť po cvičení som mávala šialený hlad. Ja som sa zameriavala na volume eating. Mať všetky makroživiny v každom hlavnom jedle. Príčina môže byť aj inzulinova rezistencia. A naučiť sa byť proste hladná. Ja som si dala kľudne 4 vajcia so zeleninou, celozrnnym pečivom a o 2-3h som musela jesť zase 😀.

anonym_b843dd
6. jún 2026
anonym_94c383
6. jún 2026

@prosimopomoc skontrolovať štítnu žľazu, hneď

sara07
6. jún 2026
@prosimopomoc

@anonym_449598 jem odtucneny, zaujimalo by ma, kde si nasla, ze som napisala tucny , boze moj. Sportujem, cvicim, nestrikujem, Uprednostnila by som radu od niekoho suceho, nie taketo tliachaniny do vetra od tetky

@prosimopomoc namiesto odtučneho si daj normálny skyr alebo jogurt hollandia
prečitaj si o tzv odtučenenych vyrobkoch , je to taká špecificka pasca
ja zjem jeden maly skyr ochuteny a tri hodiny som najedena , niekedy mi bohate stači aj na večeru

anonym_1e9687
6. jún 2026

Zlý jedalnicek
Napis kolko kcal prijmem, kolko g bielkovín, sachsridov, tukov
Kolko mas rokov a kolko merias, vážiš
A tvoj denný výdaj.
Ak prijmes 1600kcal, 120g bielkovin ale vydas 3000kcal, je jasne, ze si hladná aj ked to mas tabuľkové a ukážkové.

anonym_4808ea
6. jún 2026

@prosimopomoc napíšeš už konečne,že čo a koľko ješ?

anonym_e4bc9d
6. jún 2026

ahoj, som na tom rovnako ze vlemi bojujem v pocitom potreby neustale jest...co mi pomaha je pitie zero napojov (zero fanta, zero coca cola, dokonca aj zero lipton ladovy caj) -- ttym si dokazem aspon kusok zaplnit zaludok; do tvaorhu pridavam vlocky cca 20g, ale nechavam cze noc napucit -- do toho este odmerka proteinoveho izolatu a milujem aj cerstve jahody, najhorsie je ze my, zavisli na jedle, nemozeme bojovat so zavislostou abstinenciou tak, ako mozu naprilkad alkoholici, lebo jedlo k zivotu bohuzial potrebujeme....je to fakt akoby si alkoholik kazdy den dan dva poldecaky vodky...:(( drzim ti palce, nie si v tom sama, odporucam este ked tak pozriet subreddit o VolumeEating -- viacmenej jedenie velkeho mnozstva (objemovo) za co najmenej kalorii, posielam objatie <3

prosimopomoc
autor
6. jún 2026
@anonym_4808ea

@prosimopomoc napíšeš už konečne,že čo a koľko ješ?

@anonym_4808ea to ti tu mam vymenovat kazdy den 7 dni v tyzdni? Ako som napisala, teoriu ovladam vyborne, viem kolko g bielkovin na kg mam prijat, tiez skladbu jedal...hladam tu uplne inu pomoc ako analyzu mojho jedalnicku.

prosimopomoc
autor
6. jún 2026
@gocrazy

Neskusala si rozmiesat mlete psylium do pohara vody nechat chvilu napucat a tak vypit? Staci cajova lyzicka

@gocrazy dlhsie o tom uvazujem, pojdem do toho

prosimopomoc
autor
6. jún 2026
@anonym_94c383

@prosimopomoc skontrolovať štítnu žľazu, hneď

@anonym_94c383 uzivam na nu lieky

loliki
6. jún 2026
@prosimopomoc

@anonym_65ff8d jem vela , ratala som si aj kaloricke tabulky

@prosimopomoc Ak ovládaš teóriu, nechcem tu mudrovať. Ak si hladná a škŕka ti v bruchu, máš veľa žal. kyseliny, preto ti dobre trávi. Daj si zásadotvorné potraviny. Pukance, ryžové chlebíky (polystyrénové), citrónovú vodu, vlákniny, ovsené vločky, semiačka, zeleninu, banán. A nepi kávu.

anonym_fbebe7
7. jún 2026

Ked si hladná daj si bielkoviny, napríklad 100g šunky, keď nestačí tak 200g atd... hlad porazíš sýtosťou, samotné mäso bez ničoho má pramálo kalorí, ale veľký sítiach efekt, najlepšie pridať aj zeleninu a máš double combo :D mäso + zelenina nič nepokazíš a telo má s čím pracovať 🙂

zmrzlinka2021
7. jún 2026

@prosimopomoc

Poviem ti za seba. Po cca 4-5 mesiacoch chudnutia sa mi mozog prednastavil. Proste aj jej a zrazu bum som sýta a už nemôžem.

zmrzlinka2021
7. jún 2026
@anonym_acd1eb

Telo sa brani ist z prijemneho pocitu sytosti do hladu. Proste to musis vydrzat (pocit hladu), kym si telo nezvykne na mensie porcie a ono to prejde. Ti ludia, co nemaju dost silnu volu, si daju ozempic. Ten potlaca pocit hladu za nich. Vytvorit kaloricky deficit nemusis iba mensimi porciami, mozes pridat pohyb. Hodina rychlej chodze okolo -180-200kcal. Ked mas pocit, ze si na neutralnom prijme a uz mas pocit hladu, pridaj pohyb a tym vytvor deficit.

@anonym_acd1eb prosím ťa, nespomínaj slabú vôľu. Dnes vieme, že obezita je komplexný problém

anonym_6f0faa
7. jún 2026

@prosimopomoc zamestnať sa. Aj ruky, aj hlavu. Ja keď štrikujem, ani dýchať nepotrebujem, nie ešte jesť. Alebo choď von na bicykel , kreslí, čítaj, skladajú sa deťmi lego, choď do prírody..
Keď sú dní, že sa mi nič nechce, veru, len chodím do chladničky a na deň otvorených dverí.

majus2323
7. jún 2026
@prosimopomoc

@anonym_94c383 uzivam na nu lieky

@prosimopomoc máte hyper?

Strana
z2