Ako zdravo chudnúť?

erka33
16. mar 2021

Ahojte dievčatá zacala som chudnúť jem menej snažím sa piť viacej vody a na veceru len zeleninu s mozzarellou alebo niečo fakt malé .... Obed klasika čo navarim pre muža len bez prílohy a menšia porcia ... Idem z váhy 117.6 za týždeň som dala na 114.5 . Poraďte ako mám zdravo chudnúť je toto správna cesta ?? Momentálne ešte necvicim no časom chcem pridať aj cvičenie.

elizabet173
16. mar 2021

@erka33 stiahni si aplikáciu kalorické tabuľky, dáš si tam všetko, čo počas dňa skonzumuješ, aj fyzickú aktivitu a uvidíš, či máš dostatok všetkého, čo tvoje telo potrebuje. Potrebuješ dať dolu veľa kg, bude to trvať dlhšie, ale nevadí, každým dňom sa budeš cítiť lepšie a lepšie. Nesnaž sa to urýchliť obmedzovaním príloh, to je nezmysel, to dlho nevydržíš a o pol roka si tam, kde dnes. Z cvičenia je najlepšie začať chôdzou, aspoň pol hodinu denne, jeden deň oddych, pomaly zvyšuj tempo aj vzdialenosť. Ako budú ubúdať kg, bude sa ti chodiť ľahšie, pridáš aj ďalšie cvičenie. Držím palce!

maud13
16. mar 2021

ak ideš z takej váhy musíš určite cvičiť, inak ti ostane ovisnutá kože. môžeš začať chôdzou, potom beh, ale určite aj silový tréning, aby si mala čo najviac napnutú kožu. neobmedzuj sa v jedle, skôr len sladké, mastné a pečivo. jedz keď budeš hladná.

možno by som skúsila aj stránku fitshaker. nemám osobnú skúsenosť, ale poznám viacero žien, ktoré sú spokojné a pekne schudli 🙂

veronikaszabova
16. mar 2021

Ibak ja osobne milujem ""na veceru len zeleninu s mozzarellou alebo niečo"" ... keby si vedela, kolko tuku je v mozarele.

Odporucam Kaloricke tabulky, naucis sa, co mas jest a v akom pomere

hello_kitty_2
16. mar 2021

vzhladom na vysiu vahu je dobre najprv schudnut vdaka strava a neskor zaradit cvicenie ked nebude na klby az taka zataz. Ja by som ti urcila poradila aby si hned nevyskrtla z jedalnicka vsetko zle. Myslim tym vsetko naraz v 1 den lebo tvoje telo sa moze potom rychlejsie zaseknut. Zacni napr tym ze prestanes pit ochutene vody. Neskor obmedz sladke, neskor zacni veci napr nahradzat. Cestoviny celozrnymi cestovami, zmrzlinu rozmixovanym zamrazenym ovocim, milaciky tvarohmi s ovocim a tak dalej 🙂

zuzpar
16. mar 2021

V tvojom pripade by som volila ako pohyb len prechadzky, tie ti urobia dobre. Ale hlavne zmenu stravy. Mensie porcie, upustit zo starych zlozvykov 🙂

jessicai
17. mar 2021

@maud13 nieje pravda, že keď človek cvičí pri vyššej váhe pomôže mu to aby mu nezostala ovisnuta koža. Poznám vela žien ktoré cvičili a schudli. Majú aj napriek cvičeniu, masírovanie a masteniu ovisnutu kožu. Dokonca aj mladé ženy, ktoré chceli schudnúť len pár kíl majú aj popri cvičení ovisnutu kožu keď schudli zrazu viac kíl.

maud13
17. mar 2021

@jessicai jasné, ale silový tréning je minimálne prevencia. tak som to myslela. keď neposiluje vôbec, má takmer istotu, že ovisnutú kožu mať bude.

rebekinamama
25. mar 2021

Ahojte.Ak hladate ucinne pripravky na chudnutie na prirodnej baze ktpre aj precistia organizmus rada poradim😊

tncka
25. mar 2021

@maud13 ja som pred casom schudla z 95 na 60 a ziadna koza nevisela,nemyslim ze schudne viac ako 40kg. Ak by isla na 50,tak ta koza istotne bude visiet,ale z takej vahu to neda tolko. @erka 33 Ja cvicim 2tyzdne a uz citim ze lahsie vybehnem po schodoch a nefunim tolko🤣 Drzim ti palce nech ti to ide lahsie ako mne momentalne. Ja som pazrava,uz zas vyzrata a musim so sebou nieco robit,ale nie som ochotna vzdat sa jedla uplne,takze obedy mam klasicke,co obmedzujem su ranajky,ziadny chlieb,maslo,sunky...a vecere iba lahke a o 17tej. Zatial dole 5kg. Vela vody a hodina na bicykli denne.Nijak ma ale tych 5kg zatial nemotivuje😰