Ako zhodiť 25 a viac kg nabratých počas tehotenstva?
Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať tých, ktoré pribrali v tehu viac než 25kg, šlo vam to dole potom? ja mam k dnešnému dnu cca 26-27kg naviac, od prvehé trimestra som maala plu 8, tie kg sa lepia na mňa aj napriek tomu, ze prvych 20kg som pribrala aj napriek tomu, že som jedla zeleninu a samé zdravé jedlá. Môže to byt tym ze pred tehu som mala prisnu a striktnu diétu?
a ako ste tie kg zhodili potom? som nestastna lebo voda to asi nieje zadrzana, lebo spuchnuta niesom, kazdy mi tipuje ze som pribrala omnoho menej ale ja neviem kde sa tie kg beru :(
@beruska141 je mi luto ak si to tak zle pochopila. mrzi ma ze ti takym sposobom dodzubali porod. to ma fakt mrzi. a to ze si tam mala studentov ma tiez mrzi. ja som to odmietla. a chapem ze pokial si mala medicinsky vedeny porod, tak si sa citila vycerpana.
@beruska141 a napriek tomu si sa na to dala znova,ako vidím🙂)tak hádam tento pôrod bude pre Teba už krajší a konečne si to užiješ🙂)len potom nechápem prístup personálu...mňa sestričky ešte presviedčali,nech oddychujem,veď malinký bude spinkať,že mi ho donesú až neskôr🙂)ale tak asi každá nemocnica je iná,ja sa nemôžem sťažovať🙂
@samara9 tvoje priberanie má zrejme príčinu v tom, že si držala pred tehu veľmi prísnu diétu. Tvoje telo to vyhodnotilo ako stav ohrozenia a teraz uloží do tukových zásob každú omrvinku. Predpokladám, že aj teraz máš nízky príjem, lebo chceš veľmi schudnúť a najlepšie rýchlo, čo sa ti však môže znovu vypomstiť a ty nasadneš na celoživotnú hojdačku diét a priberania. Je to paradox, ale k štíhlej línii sa treba prejesť.5-6 krát denne, správne zloženie stravy - preštuduj si stránku wwwchudnutie-ako.sk, je to síce nadlho, ale ja som dostala úplne iný pohľad na chudnutie. Moja známa držala pred rokmi 90 dňovú diétu, potom Dukanovu, prirodzene, že pri nich výrazne schudla, ale pri návrate k pôvodnej strave opäť výrazne pribrala, aj keď nie hneď. Keď mala opäť vyše 100kg, tak začala študovať a začala sa stravovať podľa tejto stránky. Zistila, že počas diét jedla len niečo vyše polovice toho, čo by mala jesť, hoci nerada, ale pridala na množstve stravy a dbala na jej zloženie.Chudla tempom asi pol kg týždenne, zo začiatku to bolo 1kg týždenne, ale chudla na svoju pôvodnú váhu bez hladovania a čo je podstatné, váhu si stále drží. Samozrejme, že sa teraz neláduje hranolkami a čokoládami, aj keď netvrdím, že si nedá zákusok a pohár vína, keď ku mne príde. Skús a držím palce, aby sa ti to podarilo. Rýchle schudnutie nie je nikdy dobrá voľba, telo si to roky pamätá a ty nechceš schudnúť predsa len teraz a riešiť tento problém zasa o päť, desať, pätnásť rokov....
Ahoj, ja som sa trapila kvoli kg presne ako ty pocas celeho tehotenstva. Pred rokom som bola tehotna druhy raz, tak som si hovorila, ze uz skusenosti z tehotenstva mam, teraz priberiem tych 6kg a basta. Hahaha, mala som stale na nieco chut, nevedela som sa ovladat a kila isli hore jedna radost. Pri prvom tehot. som nabrala 25kg /cakala som dvojicky/s tym, ze tesne pred otehotnenim som dala dole 5kg kvoli stresom /moja vyska je 174cm/. Mala som idealnu postavu 63kg, pri druhom tehotenstve som isla rodit /jedno babo/ ja uz neviem ako to mam ratat, ale nabrala som o 4kg menej ako ked som isla rodit dvojicky. Teraz mam 6mesacne babo a mam 71kg. Tie kila mi az tak nevadia, len mi ostalo velke brucho, kvoli ktoremu chcem zhodit este par kilogramov. Ja ti hovorim len tolko, uz kasli na to kolko mas kil a kolko este priberies pokial porodis. Po porode ked sa das dokopy uvidis sama, ze ked sa chce, vsetko sa da. Mozno tie kila ti pojdu dole same ked budes kojit, mozno este priberies viac ked budes kojit u kazdej je to inak. No a ked babo uz bude vacsie, nebudes kojit a ked si zaumienis, ze kila chces dat dole, tak sa ti podari dat sa znovu do formy. Vsetko je to v hlave. Drzim palce. Potom daj vediet ako sa ti dari :o)
@samara9 teraz to vobec neries, to zacni az po porode.. ja som vzdy pribrala 20kg, ale po porode islo dole viac ako 10..
(moj problem bol ten, ze som jedla vela sladkosti, aj ked pri druhom nie az tak a pribrala som ajtak.. potom pocas sestonedelia som schudla 5kg sama od seba.. ostalo mi 5kg z prveho tehu, a 5kg z druheho tehu.. teraz som o 10kg tazsia ako pred detmi.. v mojom pripade su to stale tie sladkosti co jem, inak by som zhodila aj to.. bohuzial som uz asi zavisla, nedokazem prestat.. snad, ked nebudem vydavat zo seba tolko energie, prestanem..)
to, ze nie si opuchnuta, neznamena, ze nemas v sebe vodu navyse.. telo ju zadrziava mozno menej ako u opuchnutych zien, ale urcite jej mas v sebe viac ako keby si nebola tehotna.. aj placenta, pl. voda, dieta vazia vzdy inak, takze tych cca 6kg co pisu odborne clanky moze byt v tvojom pripade viac.. vsetko uvidis po porode, teraz je hlavne aby sa ti narodilo zdrave babatko..
vela stastia..
Ja som za celé tehu pribrala 8 kg a až posledný mesiac 10 kg nechápem to ale dotrhalo sa mi brucho no a tiež to dalo neviem zhodiť mám stale 80kg cítim sa hrozné ani nie preto že som pribrala manžel je tiez v pohode hrozné je že mám plné skrine veci ktoré neobleciem skúšam diéty ale to nemá zmysel ked ja po celom dni s malým zničená že už sa nevladzem dokopat k cviceniu...a bez toho to nejde :/
@beruska141 sorry ani sa nezaoberaj takymito ludmi ignorujto,nepoznáš ich ani oni teba a iba rýpu 🙂
NO ja planujem po porode prestat zrat. Sladkosti, chleba a zacnem cvicit. V prvom teho som pribrala 45kg a za 9mesiacov som mala dole 40kg bez nicoho. Stale mi ostalo 5 navyse mozno aj 8. No otehotnela som znova a tiez som si vravela ze uz teraz tolo nedam ani keby, no myslis? Uz mam plus 30kg. No co mam robit? Po porode to zacnem riesit. Zacala som na peknych 70kg a rodila 116. Teraz mam 6tyzdnov do porodu a vazim 110. Takze neboj niesi sama. Sere ma to jak hovado ze som takato, ale co uz. Nebudem sa potom nudit. 😉
k tej váhe baby...🙂)ja som išla rodiť 80 kilová stým,že som otehotnela ako 61 kilová🙂))takže katastrofa🙂))ale po troch dňoch nás púšťali domov a ja žiadne brucho a 13 kíl dole...ale to bolo určite tým,že som si malého stále prikladala a dali mi ho v podstate 6 hodín po pôrode a nechcela som,aby mi ho brali...pri prve dcére(to síce bolo pred 17-timi rokmi)som išla rodiť 63 kilová a taká som aj rok ostala,brucho som mala katastrofálne,ako keby som bola stále v šiestom mesiaci..takže zrejme každé tehotenstvo je iné a aj telo inak reaguje po pôrode...teraz som skoro 4 mesiace po pôrode,stále kojím a mám 63 kíl,takže skoro rovnaká váha,ako som mala,aj keď určite sa mi ešte podarí dať nejakých 7 kíl dole,lebo ma bolia kĺby,holt,už nemám 18 ako pri prvej🙂))
@beruska141 aj mne vadi rooming- in...tiez som pot om vsetkom nemala chut malu ani vidiet, bola som celkom stastna , ke dju odniesli a za 2 hodky som ju mala na izbe, ze vresti a neda sa ukludnit..ta super...a vresti dodnes, stale , nonstop... och jo..mesiac pred porodom ma drzali na sucharoch a vode, pocas porodu vyvolavaneho na infuziach , zeby som vydrzala...tiez som mala po tom vsetkom najvacsiu chut zjest konecne nieco jedle a pospat si..
@samara9 Pribrala som cez 30kg. Jedla som zdravo a aj tak to slo hore, tiez mi nikto netipoval ze az tolko ( mozno preto ze som vysoka a rozlozilo sa to vsade) 9 mesiacov po porode som bola uz len +3 a teraz 15 mesiacov som uz -4 kg. Cely zivot som bojovala s dietami a vzdy to bolo o jojo efekte a dalsej diete a teraz som to uplne vypustila z hlavy a slo to dole samo. Ale hlavne co mi podla mna pomohlo..., nestihala som nejako varit a tak som jedla to co som davala malej a tak casto ako som davala malej. ( chudnut som zacala hlavne od prvych prikrmov malej- tam som si zacala uvedomovat ze vaha ide dole sama) Takze ked som malej robila zeleninku na vode tak ja som si k tej zeleninke prihodila kuracie maso a mala som obed. Proste aby som nemusela varit dve jedla malej aj nam tak som to riesila takto a kazdemu kto chce schudnut to odporucam. A hlavne: ziadne ze nejest, prave naopak jest 5-7x denne
@samara9 Ja som tiez pocas tehu jedla zdravo, dokonca prvy trimester aj nieco som fungovala len na mandarinkach, strasnu chut som na ne mala a nic ine mi netrebalo ku stastiu a aj tak sli kila hore, porodom som dala dole len zhruba 6kg. Sestricka na mna aj nakricala ze kolko priberam ale vysledky moje aj malej boli vzdy dobre. Ja som uz v 6mesiaci mala vyse 18 kil hore. Hlavne to teraz neries pokial je vsetko ok, vypust svoje kila uplne z hlavy. Vrati sa to naspat do normalu len sa tak treba psychicky nastavit 😉
@lucinocka No tazko, co ti poviem. Zle sa mi dychalo, chodilo, fungovalo. Ved tolka vaha? Ja som mala v detstve problemy s obezitou. V 17tich som schudla 20 kg z nicoho nic. Z 86 na 66kg a dlho som si to udrziavala, vlastne az do toho tehotenstva co bol v 25tich rokoch. Teraz je to na hovno lebo mi to kolise stale, znova tehotna znova naberam. ale mam asi dobry organizmus,lebo zhodim lahko tie kila. Tak aspom ze to chvalabohu nebudem mat strasnu robotu. Este ked budem mat dve deticky tak to haaaadam vybeham.
V tehotenstve som pribrala 23 kg...pol roka od porodu som mala stale 20kg naviac...rozhodla som sa nejest pecivo...uplne som vysadila rohliky, chlieb, proste vsetko pecivo, pri vareni nezahustujem mukou ale rozvarenym zemiakom a zeleninou, na ranajky jem bielu activiu s ovocim, obed normalne a veeeela syrov hlavne vecer...zlepsila sa mi plet, vlasy a hlavne mám o 27 kg menej...za 6 mesiacov...tj o 4 kg menej ako pred otehotnenim...no a kazde rano si zacvicim 5 tibetanov 🙂
ahoyte dievky ,, poradte mi niekto .. som styri mesiace po porode pocas ktoreho som pribrala 20kg .. a vsetko mi ostalo .. ani len kilo dole neslo .. snazim sa cvicit .. aj som behala asi tyzden ale potom som sa nemohla ani poraidne hybat mam nejake problemy s kolenami .. ale fakt sa snaziim ani nejem vela .. tak nevem co mam uz so sebou robit ako sa vam podarilo schudnuut

Inak ja som v porodnici zazila mamicku,co sa od unavy az triasla.Sestricky jej babo vzalo na noc k sebe,aby sa vyspala a nacerpala sily.Dost jej to pomohlo.