icon

Ako znížiť chuť do jedla po 40-tke?

Včera o 12:00

Ahojte ženy. Idem na kus reči a rady…. Poznáte nejaké tabletky na zrazenie chuti do jedla ? Myslím zablokovat chuť do jedla …. Takto začnem … pred cca 10 rokmi som zo 47 kg pribrala 56 kg a bolo to fakt poznať na výšku 160 cm….proste som zrala a pila pivo … milujem pivo ľadové proste… potom som došla do štádia že už musím so sebou niečo robiť …. Vtedy kamoska predávala kávu lishou baian Thajsko…. Kúpila som si ju a začala behávať… niekto vám povie , že neexistuje nic na chudnutie iba drina. Nie táto káva vám tak zablokovala chuť do jedla ,že človek dostal do seba minimum a na nic ste nemali chuť aj keby ste zomierali od hladu a niekto vám k ustam dával kus stejku…..v mojom okoli z tejto kávy schudlo veľa žien z XL na M. A ja som schudla na 46 kg. - 10 kg dole. Za menej ako pol roka. A nikto mi nebude proste tvrdiť , že ma človek jesť viac krat za deň. Takto človek schudne len keď tvrdo drie v posilke a veľmi tvrdo. Takže sú dve možnosti tvrdo drieť a zrat a držať si váhu. Alebo jesť raz za deň a behať a kila idú dole…. Mám kamosku čo nevie schudnúť. Drie v posilke , chodí na box. Všade peši a ani kilo dole lebo jej tréner povedal že sa musí najesť. Pre mňa najväčšia blbosť .. alebo rátať kalórie. No rataj si keď mas žravku ako ona a už aj ja. Odopieraj si celý život alebo si nastavuj hlavu dokola. Nie každý je tak silný. Je veľa blokátorov čo som našla , ale oni nechápu pointu. Tam píšu blokovanie chuti do jedla v princípe nasýti ti žalúdok ! Koľko ľudí je síce sýtych ale idú sa dákej dozrat lebo majú chuť stále na niečo s plným žalúdkom. Tento problém je na jazyku v hlave a nie v bruchu… takže som už nenašla žiadny … a ku káve… keďže mám už 40 rokov a tých 10 rokov som sa relatívne drzala a neprekročila som vo váhe 49 kg. Posledny mesuac zisťujem že moja váha ide hore mám 50 kg a cítim sa otrasne , stale mal na niečo chuť aj keď som nsjedena.a chodím behať 10-13 km asi 4 dni v týždni. Keď som doma. A posilňovať nemôžem , mala som ťažký úraz pre 4 rokmi. Nesmiem sa namáhať nic ťažké dvíhať a predkláňať sa a nadrapovat sa. Káva bola zakázaná obsahovala subitramin asi to čo blokovalo naozaj tu chuť a že ľudia s kardio poruchami mali vysoké riziko mŕtvicu a infarktu tak ju zakázali na Slovensku.ale ja som ju ešte našla na jednej stránke…lenze keďže mám problém s tlakom 135-140 na 90 väčšinou. Láka ma ju objednať ale už mám rešpekt. Nemám už 30. Tak už sú obavy… tak či náhodou niekto nepozná ešte takýto aktívny blokator .

mondolina
Včera o 13:15

odkedy mám v strave dostatok bielkovín nemám žravku.

marian1967
Včera o 13:18

Po 30-ke začína ubúdať svalová hmota a tuk dokážu spaľovať jedine svaly. Čím je človek starší tým väčšie percento svalstva ubúda a je problém si svalovú hmotu udržať.

simsalabim
Včera o 13:22

No… ja sice zravku nemam, ale chut na nieco dobre, tu mam vzdy. Ale mam aj pevnu volu. Tu odporucam trenovat aj autorke. S vekom sa objavi toho viac, co si bude musiet odopriet.

biba_18
Včera o 13:23

@marian1967 presne tak - treba pridať silový tréning a obmedziť šialené kardio…

autor
Včera o 13:29
@biba_18

@marian1967 presne tak - treba pridať silový tréning a obmedziť šialené kardio…

@biba_18 neviem čo je sialene kardio… ale rýchla chôdza a klus a light beh 10 km s oddychom nie je šialene kardio. A silový tréning u mňa nepripadá do úvahy…. Ja vidím cvičiť ženy v posilke sledujem na ig. To čo oni robía s činkami a pouzivaju silu a dvíhajú ťažšiu váhu u mňa nepripadá do úvahy….a fakt neviem či sa dá schudnúť jogou alebo nejakými jemnými cvikmi….. keď tie baby čo sledujem fakt makajú a páči sa mi to. To fakt vidím že telo bohyna. Ale u mňa nepripadá do úvahy. Od DR mám zákaz už celoživotný.

simsalabim
Včera o 13:34
@anonym_autor

@biba_18 neviem čo je sialene kardio… ale rýchla chôdza a klus a light beh 10 km s oddychom nie je šialene kardio. A silový tréning u mňa nepripadá do úvahy…. Ja vidím cvičiť ženy v posilke sledujem na ig. To čo oni robía s činkami a pouzivaju silu a dvíhajú ťažšiu váhu u mňa nepripadá do úvahy….a fakt neviem či sa dá schudnúť jogou alebo nejakými jemnými cvikmi….. keď tie baby čo sledujem fakt makajú a páči sa mi to. To fakt vidím že telo bohyna. Ale u mňa nepripadá do úvahy. Od DR mám zákaz už celoživotný.

@anonym_autor mozes robit silovy trening s malymi cinkami (1-2kg), gumami a expandermi, pripadne vahou vlastneho tela. Ja takto cvicim doma 2x tyzdenne, tazke vahy tiez nemozem a posilka u mna nepripada do uvahy - neznasam cvicenie v dave. Kardio mam rychly chodzu a plavanie. A este cvicim cviky na rovnovahu. Su prekvapivo narocne.

anonym_3dc388
Včera o 13:36

Boze toto bedakanie nad musou vahou, prestan chlastat pivo, a ako Ti uz niektora pisala, smer psychiater, chudnem z vyssej vahy a nejde to podla mojich predstav i ked pre to robim maximum, tak pri tychto prispevkoch neviem ci sa smiat ci plakat

autor
Včera o 13:38
@anonym_3dc388

Boze toto bedakanie nad musou vahou, prestan chlastat pivo, a ako Ti uz niektora pisala, smer psychiater, chudnem z vyssej vahy a nejde to podla mojich predstav i ked pre to robim maximum, tak pri tychto prispevkoch neviem ci sa smiat ci plakat

@anonym_3dc388 prepáčte. Ale ja som tu nechvela nikoho znervózňovať alebo týmto príspevkom provokovať… každý sme nejaký…

autor
Včera o 13:40
@simsalabim

@anonym_autor mozes robit silovy trening s malymi cinkami (1-2kg), gumami a expandermi, pripadne vahou vlastneho tela. Ja takto cvicim doma 2x tyzdenne, tazke vahy tiez nemozem a posilka u mna nepripada do uvahy - neznasam cvicenie v dave. Kardio mam rychly chodzu a plavanie. A este cvicim cviky na rovnovahu. Su prekvapivo narocne.

@simsalabim nesmiem žiadnu váhu s telom. Žiadne kliniky. Zapieranie do nôh. Nic čo spôsobuje tlaky v očiach….

marian1967
Včera o 13:42
@anonym_autor

@anonym_autor ja cvičím jogu už ale 30 rokov minimálne 4krát do týždňa, keď nič iné aspoň zostavu pozdrav slnku, dôležitá je pravidelnosť, je to už taký môj životný štýl.Okrem iného joga podporuje metabolizmus.

autor
Včera o 13:42
@simsalabim

@simsalabim ja doslova nemôžem ani tlačiť na WC ak ma chápeš. Len počkať či to vypadne.

simsalabim
Včera o 13:44
@anonym_autor

@simsalabim nesmiem žiadnu váhu s telom. Žiadne kliniky. Zapieranie do nôh. Nic čo spôsobuje tlaky v očiach….

@anonym_autor tak napriklad posilovanie iba ruk jednoruckami ti rozhodne nevyvola ziadne tlaky do oci. A nerozumiem, ze behat 10km mozes - to nie je narocne na nohy? Nemahave na oci? Ale ok, nie som lekar. Ken si uvedom, ze si vo veku, kde rapidne zacinas stracat svalovu hmotu. A to je zla sprava. Nielen pre tvoju vahu, ale aj pre tvoje kosti a klby, rovnovahu….

autor
Včera o 13:48
@simsalabim

@anonym_autor tak napriklad posilovanie iba ruk jednoruckami ti rozhodne nevyvola ziadne tlaky do oci. A nerozumiem, ze behat 10km mozes - to nie je narocne na nohy? Nemahave na oci? Ale ok, nie som lekar. Ken si uvedom, ze si vo veku, kde rapidne zacinas stracat svalovu hmotu. A to je zla sprava. Nielen pre tvoju vahu, ale aj pre tvoje kosti a klby, rovnovahu….

@simsalabim ja nebeham ako vrcholový športovci. Ale rekreačne. Už som to tu asi 5x spomenula. Rýchla chôdza. Jemny klus .. oddych krokom .. znova ľahký klus .. to nie je taký bez ako vidíte v telke že černoch beží ako o život…. Hlavne rýchly krok a chôdza 10 km je pre moj tlak aj očný tlak vynikajúci… no ok. To môžem s tými maličkými činkami to viem čo myslite. Len zmysel na chudnutie je aký ? Krd človek ani necíti te niečo robí.iba tak kmitá hore dole rukami.

simsalabim
Včera o 13:54
@anonym_autor

@simsalabim ja nebeham ako vrcholový športovci. Ale rekreačne. Už som to tu asi 5x spomenula. Rýchla chôdza. Jemny klus .. oddych krokom .. znova ľahký klus .. to nie je taký bez ako vidíte v telke že černoch beží ako o život…. Hlavne rýchly krok a chôdza 10 km je pre moj tlak aj očný tlak vynikajúci… no ok. To môžem s tými maličkými činkami to viem čo myslite. Len zmysel na chudnutie je aký ? Krd človek ani necíti te niečo robí.iba tak kmitá hore dole rukami.

@anonym_autor nekmita, dosledne dviha tie male cinky. To nie je aerobic. Posilujes tym svaly. Svaly spalia viac energie. Som presvedcena, ze lahky silovy trening mozes. Zacnes mensim poctom opakovani a trebars 0.5kg cinkami. A medzi tym sa oddychuje. Skus si napr vybrat cviky tu:

https://www.youtube.com/watch?v=LP7riYb_6IU

Neviem to teraz najst, ale mala tam predtym 20min kratke video s jednoruckami, asi ho uz stiahla. Uplne easy, mne po operaciach velmi pomohlo.

autor
Včera o 13:55
@simsalabim

@anonym_autor nekmita, dosledne dviha tie male cinky. To nie je aerobic. Posilujes tym svaly. Svaly spalia viac energie. Som presvedcena, ze lahky silovy trening mozes. Zacnes mensim poctom opakovani a trebars 0.5kg cinkami. A medzi tym sa oddychuje. Skus si napr vybrat cviky tu:

Neviem to teraz najst, ale mala tam predtym 20min kratke video s jednoruckami, asi ho uz stiahla. Uplne easy, mne po operaciach velmi pomohlo.

@simsalabim ďakujem kuknem to.

anonym_3c65bb
Včera o 13:56

@anonym_autor ja ti rozumiem, pribrala som za 3 roky 10 kg, menopauza, hormonálna liečba a teraz ďalšie lieky na iné ochorenie. Ja sa bojím že priberiem už len z toho, že píšem tento komentár. Hýbem sa, kalorické tabuľky a váhu si len udržujem. Bola som 5 týždňov PN, bez pohybu a 2kg navyše. Zmierila som sa s tým, že vek neoklamem, ale stojí ma to veľa driny udržať váhu pred 50tkou

autor
Včera o 14:11
@anonym_3c65bb

@anonym_autor ja ti rozumiem, pribrala som za 3 roky 10 kg, menopauza, hormonálna liečba a teraz ďalšie lieky na iné ochorenie. Ja sa bojím že priberiem už len z toho, že píšem tento komentár. Hýbem sa, kalorické tabuľky a váhu si len udržujem. Bola som 5 týždňov PN, bez pohybu a 2kg navyše. Zmierila som sa s tým, že vek neoklamem, ale stojí ma to veľa driny udržať váhu pred 50tkou

@anonym_3c65bb to ma mrzí. Toho sa bojím. Lebo ako dievča a do 30 som si neuvedomovala že mám super gény a že môžem zožrať slona na večeru a ráno ploche brucho a stále 47 kg. A naozaj mám ich po otcovi…a predtým som nehapala ženy čo držia diéty. No už chápem 🫣. Ale tým že sme sa s mužom naučili po večeroch mlsat. A otvoriť si Pivko a dezert. Sa už začína podpisovať a 40 rokov. 🫣 chápem že ženy si tu myslia že nejak provokujem týmto príspevkom. Ale už je tu nekomfort a že to bude horšie. Keďže som bola vždy zvyknutá na peknú postavu a pekne sa obliecť. A keď sa už neviem napchať do xs rifli. Tak už ide na mňa panika🫣🫣🫣.

anonym_22b9ae
Včera o 14:21

kúp si ozempic.
Aj Malachovská schudla vďaka nemu. Síce ona tvrdí že schudla vďaka plávaniu, len zabudla dodať že plávala v ozempicu. 🙂

autor
Včera o 14:23
@anonym_22b9ae

kúp si ozempic.
Aj Malachovská schudla vďaka nemu. Síce ona tvrdí že schudla vďaka plávaniu, len zabudla dodať že plávala v ozempicu. 🙂

@anonym_22b9ae 🤣 práve tomuto sa vyhnem veru. Toto som ani nechvela načínat. Toto by som sa už fakt bála.

autor
Včera o 14:24
@anonym_22b9ae

kúp si ozempic.

@anonym_22b9ae okrem toho toto je už pre väčšie váhy. Ja len chcem zablokovat zranie a vrátiť sa na 47-48.

januska12323
Včera o 14:26
@anonym_autor

@januska12323 vy ste evidentne zravku nikdy nezažila .. neviem koľko máte rokov ale možno exustuju taký ľudia ako vy 😀 tu už 3 ženy chápu o čom píšem. Môžete si vyvažovať čo chcete.. chuť na dobre jedlo a dobre šmaky majú ľudia aj keď si dajú vyvážený obed. Ok hodinu je kľud a potom zas jeeeej zmrzlina. Čokolády. Pohár pivka. Banan. Ovocie. Kamoska griluje sliny tečú…. Toto predsa pozná 90% ľudí. Si myslite , že prečo obézni človek nedokáže schudnúť aj keď im je nastavená strava podľa trénera .. ak ste pozerala extrémne premeny. … ti ľudia sa nedokázali udržať zrat na čo prišla chuť.

@anonym_autor to čo píšeš je len v hlave, emočné prejedanie aj schopnosť do seba napchať všetko na čo máš chuť patrí do rúk odborníka. Myslíš, že ja nemám chuť na hamburger alebo čokoládu? Dám si ale nie často a nie veľa. Včera som viac zjedla tak dnes si proste nedám navyše. Nepotrebujem na to žiadne tabletky.

anonym_e41f21
Včera o 14:29

Vies co, tiez som v tvojej skupine… mam 49 rokov a zravost mam neskutocnu… mna tak dobieha tato zatial perinomenopauza asi mam nejaky hormon zrania… cvicim silovo, cvicim pilates, beham… len keby menej zjem… Jedalnicek mam ok. Prisaham nikdy som nemala takuto zravost… z poslednych sil si drzim pri 170 cm 63 kg… Tie co nevedia, co je zravost, budte spokojne! Do 45 rokov som ju tiez nemala a ani nepoznala…Uz sa len modlit za svatu sytost alebo ma zavriet do komory…

anonym_67dfe3
Včera o 14:42

Tak raz beháš 10-13 km 4krat do týždňa a potom už nebeháš iba klusáš a nakoniec je to čo prechádzka do obchodu a späť ? 😅 tak ako Ti tu bolo napísané … “žravka” to nieje žiadna diagnóza 🤦🏼‍♀️ proste jedz normalne vyvážene jedlo a žiadnu “žravku” mať nebudeš … To už ľudia fakt nevedia načo by zvalili neschopnosť ..

autor
Včera o 14:43
@anonym_67dfe3

Tak raz beháš 10-13 km 4krat do týždňa a potom už nebeháš iba klusáš a nakoniec je to čo prechádzka do obchodu a späť ? 😅 tak ako Ti tu bolo napísané … “žravka” to nieje žiadna diagnóza 🤦🏼‍♀️ proste jedz normalne vyvážene jedlo a žiadnu “žravku” mať nebudeš … To už ľudia fakt nevedia načo by zvalili neschopnosť ..

@anonym_67dfe3 nazvala som
To všeobecne “ behanie “ ako som to mala napísať. Chodím klusat ? Pane bože 🫣. Si pozrite štýl behanie. Aj na todka je všeobecne behanie.

autor
Včera o 14:45
@anonym_67dfe3

@anonym_67dfe3 a ďakujem za chápavý komentar. 🩷

anonym_835e0b
Včera o 14:58
@anonym_autor

@biba_18 tak si pozrite extrémne premeny. Kde veľa ľudom ktorým nastavili jedalnicek totálne vyvážení… sa aj tak neovládli a potrebovali sa nazrat na čo bola chuť… a to im nastavoval profesionál…. Málokto to dokázal z tých ľudí čo tam boli. Lebo chuť na žrádlo bola väčšia.

@anonym_autor čo klameš?vôbec nemali potrebu jesť, lebo jedli vyvážene a vieš o tom, že trénujú dvojfázovo?Každé vynechanie jedla stoplo chudnutie a nevládali tréning a hneď to odhalil.Ked 40 r žena verí, že schudne diétami a kávou nie je o čom.

anonym_835e0b
Včera o 15:00
@anonym_e41f21

Vies co, tiez som v tvojej skupine… mam 49 rokov a zravost mam neskutocnu… mna tak dobieha tato zatial perinomenopauza asi mam nejaky hormon zrania… cvicim silovo, cvicim pilates, beham… len keby menej zjem… Jedalnicek mam ok. Prisaham nikdy som nemala takuto zravost… z poslednych sil si drzim pri 170 cm 63 kg… Tie co nevedia, co je zravost, budte spokojne! Do 45 rokov som ju tiez nemala a ani nepoznala…Uz sa len modlit za svatu sytost alebo ma zavriet do komory…

@anonym_e41f21 to, že jedálniček mám ok tu už písalo veľa žien a potom napisu, že jedia cestoviny s omáčkou, vypijú acidko atď. Občas ten keksik ku káve.

anonym_835e0b
Včera o 15:02

@anonym_autor ešte spochybniť trénera, že jej povedal, že má jesť🤣hovorí ti niečo spomalený metabolizmus?každý čo športuje je veľa a kvalitne.ty si sa dodrbala diétami

mondolina
Včera o 15:04
@anonym_e41f21

@anonym_e41f21
mám 48 r. a nemám žravku🤔

autor
Včera o 15:07
@anonym_835e0b

@anonym_autor ešte spochybniť trénera, že jej povedal, že má jesť🤣hovorí ti niečo spomalený metabolizmus?každý čo športuje je veľa a kvalitne.ty si sa dodrbala diétami

@anonym_835e0b ok pán dotknutý tréner odniekiaľ…. Už len štýlom vidím , že si asi muž čo trénuje .. ja mám 40 a celý živiť žeriem všetko… a nikdy som trénerov nemusela počúvať a ani nejak asi nebudem. Vždy som
Si poradila sama. A aj Terav viem čo potrebujem a viem že to je pre mňa cesta. Nechvem zrat.