icon

Ako znížiť chuť do jedla po 40-tke?

Včera o 12:00

Ahojte ženy. Idem na kus reči a rady…. Poznáte nejaké tabletky na zrazenie chuti do jedla ? Myslím zablokovat chuť do jedla …. Takto začnem … pred cca 10 rokmi som zo 47 kg pribrala 56 kg a bolo to fakt poznať na výšku 160 cm….proste som zrala a pila pivo … milujem pivo ľadové proste… potom som došla do štádia že už musím so sebou niečo robiť …. Vtedy kamoska predávala kávu lishou baian Thajsko…. Kúpila som si ju a začala behávať… niekto vám povie , že neexistuje nic na chudnutie iba drina. Nie táto káva vám tak zablokovala chuť do jedla ,že človek dostal do seba minimum a na nic ste nemali chuť aj keby ste zomierali od hladu a niekto vám k ustam dával kus stejku…..v mojom okoli z tejto kávy schudlo veľa žien z XL na M. A ja som schudla na 46 kg. - 10 kg dole. Za menej ako pol roka. A nikto mi nebude proste tvrdiť , že ma človek jesť viac krat za deň. Takto človek schudne len keď tvrdo drie v posilke a veľmi tvrdo. Takže sú dve možnosti tvrdo drieť a zrat a držať si váhu. Alebo jesť raz za deň a behať a kila idú dole…. Mám kamosku čo nevie schudnúť. Drie v posilke , chodí na box. Všade peši a ani kilo dole lebo jej tréner povedal že sa musí najesť. Pre mňa najväčšia blbosť .. alebo rátať kalórie. No rataj si keď mas žravku ako ona a už aj ja. Odopieraj si celý život alebo si nastavuj hlavu dokola. Nie každý je tak silný. Je veľa blokátorov čo som našla , ale oni nechápu pointu. Tam píšu blokovanie chuti do jedla v princípe nasýti ti žalúdok ! Koľko ľudí je síce sýtych ale idú sa dákej dozrat lebo majú chuť stále na niečo s plným žalúdkom. Tento problém je na jazyku v hlave a nie v bruchu… takže som už nenašla žiadny … a ku káve… keďže mám už 40 rokov a tých 10 rokov som sa relatívne drzala a neprekročila som vo váhe 49 kg. Posledny mesuac zisťujem že moja váha ide hore mám 50 kg a cítim sa otrasne , stale mal na niečo chuť aj keď som nsjedena.a chodím behať 10-13 km asi 4 dni v týždni. Keď som doma. A posilňovať nemôžem , mala som ťažký úraz pre 4 rokmi. Nesmiem sa namáhať nic ťažké dvíhať a predkláňať sa a nadrapovat sa. Káva bola zakázaná obsahovala subitramin asi to čo blokovalo naozaj tu chuť a že ľudia s kardio poruchami mali vysoké riziko mŕtvicu a infarktu tak ju zakázali na Slovensku.ale ja som ju ešte našla na jednej stránke…lenze keďže mám problém s tlakom 135-140 na 90 väčšinou. Láka ma ju objednať ale už mám rešpekt. Nemám už 30. Tak už sú obavy… tak či náhodou niekto nepozná ešte takýto aktívny blokator .

autor
Včera o 15:09
@mondolina

@anonym_e41f21
mám 48 r. a nemám žravku🤔

@mondolina prečo idete spochybňovať iných ľudí na zravky. Tých ľudí je miliarda na svete… zato že vy ju nemáte .. tak budete rada

autor
Včera o 15:10
@anonym_835e0b

@anonym_autor čo klameš?vôbec nemali potrebu jesť, lebo jedli vyvážene a vieš o tom, že trénujú dvojfázovo?Každé vynechanie jedla stoplo chudnutie a nevládali tréning a hneď to odhalil.Ked 40 r žena verí, že schudne diétami a kávou nie je o čom.

@anonym_835e0b no áno. Ja dom to sledovala. Tučný pán čo večer vyraboval chladnicku a zapil litrom koly lebo sa neovládol. To sa mi zdalo.

simca06022011
Včera o 15:11

vlaknina, chrom ak zravost je na sladke... moze pomoct, nemusi.. velakrat prezieranie, resp to ze nema clovek dost a musi este "dotlacit" a o chvilu zase, ma co robit s inzulinovou rezistenciou, potlacenim leptinu.. a tak.. ale to neviem ci je tu problem. A v pripade IR, prave clovek pribera ak casto je, tam je doslova intermitent fasting zachrana velakrat. Tiez na mna nefunguje styl xkrat denne jest, prave naopak... ak nepotrebujes radit teda od trenerom, skus taketo veci ako ta vlaknina, viac vody.. nemala by si mat vlcie hlady, riad sa svojim telom, ked nemas problem schudnut po pribrati tak asi vies ako na to, len nieco udrzatelne ti treba 🙂

autor
Včera o 15:14
@simca06022011

vlaknina, chrom ak zravost je na sladke... moze pomoct, nemusi.. velakrat prezieranie, resp to ze nema clovek dost a musi este "dotlacit" a o chvilu zase, ma co robit s inzulinovou rezistenciou, potlacenim leptinu.. a tak.. ale to neviem ci je tu problem. A v pripade IR, prave clovek pribera ak casto je, tam je doslova intermitent fasting zachrana velakrat. Tiez na mna nefunguje styl xkrat denne jest, prave naopak... ak nepotrebujes radit teda od trenerom, skus taketo veci ako ta vlaknina, viac vody.. nemala by si mat vlcie hlady, riad sa svojim telom, ked nemas problem schudnut po pribrati tak asi vies ako na to, len nieco udrzatelne ti treba 🙂

@simca06022011 áno viem ako na to. A celý život to tak platí. Nezrat 🤣 a pohyb. Nezrat a pohyb. Ale zravka mi to cele kazí 🤣🤣🤣🤣

mondolina
Včera o 15:14
@anonym_autor

@mondolina prečo idete spochybňovať iných ľudí na zravky. Tých ľudí je miliarda na svete… zato že vy ju nemáte .. tak budete rada

@anonym_autor
ja to nepíšem tebe. ale pani, ktorá píše, že žranie súvisí s vekom.
čítaj.
áno som rada, že mám 48 r., 58 kg, 170 CM, silovo cvičím a neprežieram sa.
nikto iný to za mňa nespraví.

simca06022011
Včera o 15:15
@anonym_autor

@simca06022011 áno viem ako na to. A celý život to tak platí. Nezrat 🤣 a pohyb. Nezrat a pohyb. Ale zravka mi to cele kazí 🤣🤣🤣🤣

@anonym_autor len zase... ked to tak vezmes ak cvicis, a neprejedas sa bezne, tak nejaky ten obcasny zachvat zranice nesposobi, ze extra priberies. To proste nesedi ;)

svetlonos
Včera o 15:15
@anonym_autor

@anonym_67dfe3 a ďakujem za chápavý komentar. 🩷

@anonym_autor
Krávo nežer! Poznáš tú vetu? To čo ty robíš je blbosť a skopat denne pivo je už úplne mimo - teda pokiaľ si obmedzená v cvičení kôli zdraviu! Žravka je emocionálna alebo zrkadlí blbosť.
Hrozne ti píšem, že? Neempaticky mrcha zo mňa ako zo žurnalu 🥰
A teraz vážne. Píšem ti tak hnusne lebo som si tiež povedala - kravovnežer! Za mlada som v pohode zjedla pohár nutely za deň a pol aj hocičo a váha super.
Teraz po pôrodoch som prešla ešte k iným mnamkam. Slanina, tá najmastnejsia s kukuričnú čipsami v noci, keď deti spali. Kondenzovane mlieko obdeň dózu celú naraz a niekedy aj 2 denne. Cokokrem mi vydržal tak 3 dní. No a nas 🤯ala som sa a povedala si tu preslávenu vetu.
Myslíš má prešla chuť?? No neprešla! Ale to takto nie je normálne a proste si to nekúpim! A úplne debilné som si to odôvodnila aj keď pravdivo. Fakt som pri deťoch buď nestíhala a siahnuť si celé Salko, hmmm. To som mala počtom kalórií vykrity celý deň a hlavne efektívne a rýchlo.
Aké viem, že to nie je normálne. Ja teraz musím na seba vychcano a nemať to doma. No neviem si predstaviť dostať zdravú chuť na ovsené vločky trebárs 😁.
Takže jasne, poznám to ale ešte mám aj rozum a keď sa spamätať tak stopnem. A nie je to ľahké, cukor je sviňa droga. Kokos a ešte keby som pivo slopala denne tak mám asi 100kg. Mne inak od sladkého pomohlo jesť extra veľa zeleniny.
Pivo nahraď minerálkou. Z toho sa strašne priberá, videla som na kamošky. Ona píla nealko. A neboj aj ja by som si ho s radosťou dala denne, keby nekojim. No ale nedám, keď tak, keď som mohla dala som si aké raz za mesiac pohar.

autor
Včera o 15:23
@svetlonos

@anonym_autor
Krávo nežer! Poznáš tú vetu? To čo ty robíš je blbosť a skopat denne pivo je už úplne mimo - teda pokiaľ si obmedzená v cvičení kôli zdraviu! Žravka je emocionálna alebo zrkadlí blbosť.
Hrozne ti píšem, že? Neempaticky mrcha zo mňa ako zo žurnalu 🥰
A teraz vážne. Píšem ti tak hnusne lebo som si tiež povedala - kravovnežer! Za mlada som v pohode zjedla pohár nutely za deň a pol aj hocičo a váha super.
Teraz po pôrodoch som prešla ešte k iným mnamkam. Slanina, tá najmastnejsia s kukuričnú čipsami v noci, keď deti spali. Kondenzovane mlieko obdeň dózu celú naraz a niekedy aj 2 denne. Cokokrem mi vydržal tak 3 dní. No a nas 🤯ala som sa a povedala si tu preslávenu vetu.
Myslíš má prešla chuť?? No neprešla! Ale to takto nie je normálne a proste si to nekúpim! A úplne debilné som si to odôvodnila aj keď pravdivo. Fakt som pri deťoch buď nestíhala a siahnuť si celé Salko, hmmm. To som mala počtom kalórií vykrity celý deň a hlavne efektívne a rýchlo.
Aké viem, že to nie je normálne. Ja teraz musím na seba vychcano a nemať to doma. No neviem si predstaviť dostať zdravú chuť na ovsené vločky trebárs 😁.
Takže jasne, poznám to ale ešte mám aj rozum a keď sa spamätať tak stopnem. A nie je to ľahké, cukor je sviňa droga. Kokos a ešte keby som pivo slopala denne tak mám asi 100kg. Mne inak od sladkého pomohlo jesť extra veľa zeleniny.
Pivo nahraď minerálkou. Z toho sa strašne priberá, videla som na kamošky. Ona píla nealko. A neboj aj ja by som si ho s radosťou dala denne, keby nekojim. No ale nedám, keď tak, keď som mohla dala som si aké raz za mesiac pohar.

@svetlonos ďakujem si Mila. Smejem sa… áno ďalšia čo chape… no presne tá veta. Kedysi som si povedala a teraz nebudem nic zrat .. muž týždňovky. Syn jedol u svokry prevažne. Ja v práci. Takte doma prázdna chladnička. Vtedy mi stačilo povedať. Nejdem zrat … pred 30. A nezrala som. Prázdna chladnička. Ráno káva kroasant. Poobede nejaký obed. Aj sladkosť bola. A večer už nic. Pohyb iba klasika. Všade pešo. A Proste takto som žila. A váha 47. No muž už doma aj syn už jedáva doma.b chladničke furt dačo pre nich lebo chlapi … Furt varím niečo dobe aj sliny už začali tiecť to nikdy nerobilo 🤣🤣🤣🤣 a pri varení sa aj Pivko otvori. A už sa neviem dočkať kedy si dám dobrú večeru. A zmrzlinku. A už to ide. 🫣

anonym_835e0b
Včera o 16:02
@anonym_autor

@svetlonos ďakujem si Mila. Smejem sa… áno ďalšia čo chape… no presne tá veta. Kedysi som si povedala a teraz nebudem nic zrat .. muž týždňovky. Syn jedol u svokry prevažne. Ja v práci. Takte doma prázdna chladnička. Vtedy mi stačilo povedať. Nejdem zrat … pred 30. A nezrala som. Prázdna chladnička. Ráno káva kroasant. Poobede nejaký obed. Aj sladkosť bola. A večer už nic. Pohyb iba klasika. Všade pešo. A Proste takto som žila. A váha 47. No muž už doma aj syn už jedáva doma.b chladničke furt dačo pre nich lebo chlapi … Furt varím niečo dobe aj sliny už začali tiecť to nikdy nerobilo 🤣🤣🤣🤣 a pri varení sa aj Pivko otvori. A už sa neviem dočkať kedy si dám dobrú večeru. A zmrzlinku. A už to ide. 🫣

@anonym_autor na schudnutie musíš mať disciplínu a nie prázdnu chladničku.ked budeš jesť aj sacharidy a hlavne bielkoviny nebudeš mať zravky a chute.Vyzivovo podvyživené telo si stále pýta jesť

autor
Včera o 16:04
@anonym_835e0b

@anonym_autor na schudnutie musíš mať disciplínu a nie prázdnu chladničku.ked budeš jesť aj sacharidy a hlavne bielkoviny nebudeš mať zravky a chute.Vyzivovo podvyživené telo si stále pýta jesť

@anonym_835e0b ale moje telo si to nepýta 🤣 moj jazyk a hlava 🤣🤣🤣🤣🤣 pozrem video s nejakým ppc receptom a už ho robím a tečú mi sliny. Nie lebo som hladna. Lebo musím uvariť pre chlapov. A pritom mi už tečú sliny.

anonym_06ea0f
Včera o 16:11

niekto proste lubi jest. ja nie som ten typ, ale poznam takych. nie je za tym nic psychicke, netreba hned posielat k psychologom-mimochodom mantra dnesnych dni-chod za psychologom.
rad pozera recepty, rad si prezera videa o jedle, rad nakupuje potraviny a najradsej je.
vy ste tu vsetci taki disciplinovani so silovym treningom.dalsie zaklinadlo dnesnej doby. ale su ludia, ktori to tak neprezivaju.
a vekom, u zien zvlast je to problem, prave tie hormony. zakladne pravidlo-nekupis, nemas, nezozeries.
dalej asi pit tekutiny, resp. mozno caje nejake, strazit si bielkoviny a nejak stiahnut zaludok, vsteko je o zvyku. alebo sa na to vyprdnut. lebo kym tucny schudne, chudy umrie😀

autor
Včera o 16:14
@anonym_06ea0f

niekto proste lubi jest. ja nie som ten typ, ale poznam takych. nie je za tym nic psychicke, netreba hned posielat k psychologom-mimochodom mantra dnesnych dni-chod za psychologom.
rad pozera recepty, rad si prezera videa o jedle, rad nakupuje potraviny a najradsej je.
vy ste tu vsetci taki disciplinovani so silovym treningom.dalsie zaklinadlo dnesnej doby. ale su ludia, ktori to tak neprezivaju.
a vekom, u zien zvlast je to problem, prave tie hormony. zakladne pravidlo-nekupis, nemas, nezozeries.
dalej asi pit tekutiny, resp. mozno caje nejake, strazit si bielkoviny a nejak stiahnut zaludok, vsteko je o zvyku. alebo sa na to vyprdnut. lebo kym tucny schudne, chudy umrie😀

@anonym_06ea0f 🤣

simsalabim
Včera o 16:15
@anonym_autor

@simsalabim ďakujem kuknem to.

@anonym_autor cvicila som pred chvilou s jednoruckami, expandermi, telom a ziaden tlak do oci som nemala. Daju sa vyselektovat take cviky, kde to je uplne ok. Skus a uvidis. No a podla toho, co pises, si myslim, ze sice mas hmotnost ziacky v 9r zs, ale budes asi v kategorii skinny fat….

Dobre ti tu pisu, ze silovy trening a disciplina v stravovani. Pivo ok, ale nie denne a nie liter, rovnako cokolada, croisant a podobne. Chrumkat po veceroch je zlozvyk. Ak to naozaj “musis”, osup si mrkvu. Rozhodni sa, ze budes jest iba 4x denne a ziadne zobanie pomimo. Ja som schudla 20kg (asi 15kg z toho som pribrala v perimenopauze) a vahu 2r drzim a nebudem klamat, ze to nebolo o odopierani si roznych dobrot. Kaloricke tabulky a pevna vola. A vychutnanie si takeho mnozstva jedla ci maskrty, kolko mozem. A hoci sa vravi, ze sa casom zaludok scvrkne, u mna to neplati, stale by som zjedla tak o tretinu viac, ako mozem. Proste sa musim stopnut. Ano, aj pohyb, ale ten dsom mala viac menej rovnaky aj pred tym. Strava a disciplina su klucove.

autor
Včera o 16:15
@anonym_06ea0f

@anonym_06ea0f ja práveže nelubim nejak jesť. Prežieranie som nikdy v génoch nemala…. Ja keby žijem sama ja si dám na prežitie ako kedysi….. ale tie recepty čo robím mne začnú tiecť sliny to je asi vekom u niektorých ľudí 🤣

kavasmliekom
Včera o 16:52

@anonym_autor ty si asi chorá. Skús navštíviť odborníka. Psychiatra, aby si to pochopila správne.

anonym_835e0b
Včera o 16:52
@anonym_autor

@anonym_06ea0f ja práveže nelubim nejak jesť. Prežieranie som nikdy v génoch nemala…. Ja keby žijem sama ja si dám na prežitie ako kedysi….. ale tie recepty čo robím mne začnú tiecť sliny to je asi vekom u niektorých ľudí 🤣

@anonym_autor ideš ako kolovrátok.Tak nepozeraj recepty a mužom uvar mäso zo sladkostí sa nenajedia.Bud chceš, alebo nechceš.

autor
Včera o 16:54
@anonym_835e0b

@anonym_autor ideš ako kolovrátok.Tak nepozeraj recepty a mužom uvar mäso zo sladkostí sa nenajedia.Bud chceš, alebo nechceš.

@anonym_835e0b a čo asi varím ! Sak mäso s prílohou.

michaela329
Včera o 17:34
@mondolina

@anonym_autor
ja to nepíšem tebe. ale pani, ktorá píše, že žranie súvisí s vekom.
čítaj.
áno som rada, že mám 48 r., 58 kg, 170 CM, silovo cvičím a neprežieram sa.
nikto iný to za mňa nespraví.

@mondolina tak vieš, lepšie to hodiť na "zravku" ako sa trochu zaprieť a vypracovať zdravé návyky. Ako keby tá zravka chodila a tlačila im do gágora pivo a sprostosti... Pritom chute má občas každý, no nie každý si vie utriedit priority, lepšie sa vyhovárať na žravku.

autor
Včera o 17:34
@simsalabim

@anonym_autor cvicila som pred chvilou s jednoruckami, expandermi, telom a ziaden tlak do oci som nemala. Daju sa vyselektovat take cviky, kde to je uplne ok. Skus a uvidis. No a podla toho, co pises, si myslim, ze sice mas hmotnost ziacky v 9r zs, ale budes asi v kategorii skinny fat….

Dobre ti tu pisu, ze silovy trening a disciplina v stravovani. Pivo ok, ale nie denne a nie liter, rovnako cokolada, croisant a podobne. Chrumkat po veceroch je zlozvyk. Ak to naozaj “musis”, osup si mrkvu. Rozhodni sa, ze budes jest iba 4x denne a ziadne zobanie pomimo. Ja som schudla 20kg (asi 15kg z toho som pribrala v perimenopauze) a vahu 2r drzim a nebudem klamat, ze to nebolo o odopierani si roznych dobrot. Kaloricke tabulky a pevna vola. A vychutnanie si takeho mnozstva jedla ci maskrty, kolko mozem. A hoci sa vravi, ze sa casom zaludok scvrkne, u mna to neplati, stale by som zjedla tak o tretinu viac, ako mozem. Proste sa musim stopnut. Ano, aj pohyb, ale ten dsom mala viac menej rovnaky aj pred tym. Strava a disciplina su klucove.

@simsalabim áno. Tam patrím veru , pevne telo som mala tak do 23. Potom pôrod. Obrovské brucho. Zo sa ledvs vstrevalo… cisársky rez. Váha sa vrátila. Brucho veľmi pomaly. To ostalo potom už mäkké. Nikdy som necvicíla. Niekedy brusaky…. No a tie cviky ma ako vibec dokážu spevniť ? Tie baby čo sledujem majú cca 34 rokov. Brutal krásne pevne telo bez svalov. Nic sa in netrasie … mne sa osobne nepáčia svalnaté ženské postávy. Oni majú krásne ženské štíhle útle pevne. Ale oni dru. Brusaky , také ťažké činky dvíhajú , tie rôzne stroje davaju. Tam vidím že je to fakt drina mať také telo.

anonym_e41f21
Včera o 17:59
@anonym_835e0b

@anonym_e41f21 to, že jedálniček mám ok tu už písalo veľa žien a potom napisu, že jedia cestoviny s omáčkou, vypijú acidko atď. Občas ten keksik ku káve.

@anonym_835e0b nie, takto sa nestravujem uz cca 20 -25 rokov. Este dva roky dozadu som mala idealnu postavu. Vymakanu! Nic mi nespadlo do lona.

anonym_e41f21
Včera o 18:12

Ono, ja tiez skumam z coho zacinam byt “zrava”… je to pre mna novinka…ci tie hormony zacinaju skakat… budem mat 49 rokov, menzes pravidelny, ziadne navaly tepla, ale urcite sa mi spomaluje metabolizmus, telo mi zacina zadrziavat vodu… to su pre mna novinky, kedze doteraz to bolo tip-top. Jem bielkoviny, vela strukovin, tofu, kuracie a hovadzie mäso, veľa zeleniny, kozie vyrobky. Volakedy som nejedla prilohy, teraz som ako besna, musim mat prilohu. Peciem z mandovej muky, dnes fazulovy brownies…zjem vela a brucho mam ako tehotna. Este sa drzim ale citim, ze naberam… cely zivot krasna postava a teraz zranim to ide dolu vodou. Pozor! Nezeriem ako to tu niekto nazyva smotanove, hranolkove, tatrankove a kadejake hnusy…

simsalabim
Včera o 18:27
@anonym_autor

@simsalabim áno. Tam patrím veru , pevne telo som mala tak do 23. Potom pôrod. Obrovské brucho. Zo sa ledvs vstrevalo… cisársky rez. Váha sa vrátila. Brucho veľmi pomaly. To ostalo potom už mäkké. Nikdy som necvicíla. Niekedy brusaky…. No a tie cviky ma ako vibec dokážu spevniť ? Tie baby čo sledujem majú cca 34 rokov. Brutal krásne pevne telo bez svalov. Nic sa in netrasie … mne sa osobne nepáčia svalnaté ženské postávy. Oni majú krásne ženské štíhle útle pevne. Ale oni dru. Brusaky , také ťažké činky dvíhajú , tie rôzne stroje davaju. Tam vidím že je to fakt drina mať také telo.

@anonym_autor samozrejme, ze to je drina. No ty take cvicit nemozes. Lahky silovy trening je ale aj tak velmi prospesny. Uz som ti pisala, preco (spalovanie, rovnovaha, prevencia ostroporozy…), ale AI ti to vysvetli lepsie. V kazdom pripade, moja gynekologicka mi zakazdym prizvukuje, ako mam este vyuzit cas na budovanie svalovej hmoty - lebo ja budem mat neskoru menopauzu.

autor
Včera o 18:42
@anonym_e41f21

Ono, ja tiez skumam z coho zacinam byt “zrava”… je to pre mna novinka…ci tie hormony zacinaju skakat… budem mat 49 rokov, menzes pravidelny, ziadne navaly tepla, ale urcite sa mi spomaluje metabolizmus, telo mi zacina zadrziavat vodu… to su pre mna novinky, kedze doteraz to bolo tip-top. Jem bielkoviny, vela strukovin, tofu, kuracie a hovadzie mäso, veľa zeleniny, kozie vyrobky. Volakedy som nejedla prilohy, teraz som ako besna, musim mat prilohu. Peciem z mandovej muky, dnes fazulovy brownies…zjem vela a brucho mam ako tehotna. Este sa drzim ale citim, ze naberam… cely zivot krasna postava a teraz zranim to ide dolu vodou. Pozor! Nezeriem ako to tu niekto nazyva smotanove, hranolkove, tatrankove a kadejake hnusy…

@anonym_e41f21 🫣 ide na mňa hrôza 🫣

anonym_6cac99
Včera o 19:45

@unbeholfen tu je niečo pre teba

unbeholfen
Včera o 20:15
@anonym_6cac99

@unbeholfen tu je niečo pre teba

@anonym_6cac99 nieje tu nič pre mňa, lebo zázračnú pilulku na potlačenie chute nenašli. Viacerí ju hľadajú.

anonym_6cac99
Včera o 20:16
@unbeholfen

@anonym_6cac99 nieje tu nič pre mňa, lebo zázračnú pilulku na potlačenie chute nenašli. Viacerí ju hľadajú.

@unbeholfen tak len menej papať

unbeholfen
Včera o 20:20

Mám teóriu, že v tak modernej dobe vynálezov, v pokročilej genetike, neverím že nevedia vynájsť niečo čo by potláčalo chuť do jedla. Moja teória je taká že velkí výrobcovia potravín lobujú za to aby nič také nebolo. Však prečo sa nezakážu cigarety, alkohol, a nezdravé potraviny? Prečo nespravia to aby zdraviu škodlivé veci neexistovali? Prečo sa nedajú kúpiť len zdravé potraviny? Je to biznis aj na úkor zdravia.

unbeholfen
Včera o 20:33

Tak ako kedysi bohatí ropní magnáti bojkotovali vývoj alterntívneho pohonu, lebo by prišli o miliardové zisky. Segment nezdravých produktov má z týchto naších závislostí obrovské zisky, a tie potravniny vyrába tak aby chutili, aby vytvárali závislosť. Ak by každý vedel odolať a prešli na zdravý životný štýl tak by skrachoavli pivovary, liehovari, výrobcovia tabaku, mcdonalds, burger king, stábky s langošmi, kebabmi, zatvorila každá cukráreň. Zamyslite sa čo by sa stalo keby zrazu každý jeden obyvateľ zeme začal zdravo žiť. Kolko celých segmentov by skrachoavlo. A preto s tým nikto nič nerobí.

unbeholfen
Včera o 20:34
@anonym_6cac99

@unbeholfen tak len menej papať

@anonym_6cac99 minú sa peniaze potom sa už bude len tolko papať, kolko si nazálohujem…

unbeholfen
Včera o 20:43

Preto som vymyslel pojmy “peňažná diéta” a “africká diéta” lebo šiel som na to teóriou že keď nebudem mať peniaze, tak nebudem jesť. To mala byť tá peňažná diéta. Lenže vyspelá časť sveta stále ponúka možnosti dostať sa k peniazom t.j. ísť žobrať, zbierať kovošrot a zvážať do výkupu druhotných surovín, vyťahovať z košov (Z) a získať peniaze zálohovaním… Takže hlad je silný motivátor, a donúti ma zohnať peniaze. Tak dokonalejšia verzia je tá africká diéta, lebo v tej zaostalej časti sveta niesu zálohomaty, nestačí prísť na stanicu prekutrať smetiaky a 5€ je zarobené, neexistujú výkupy druhotných surovín, a neválajú sa kovové predmety pri kontajnerových stojiskách, ktoré stačí naložiť na kočík a zase 5€ zarobené… Takže tam kde neexistujú tieto benefity systému (že viem speňažiť odpad) tam by som naozaj hladoval keby mi došli peniaze. V Európe to nieje možné. Vždy sa nejako k peniazom dostanem. Tým pádom aj k jedlu.