Ako znížiť chuť do jedla po 40-tke?
Ahojte ženy. Idem na kus reči a rady…. Poznáte nejaké tabletky na zrazenie chuti do jedla ? Myslím zablokovat chuť do jedla …. Takto začnem … pred cca 10 rokmi som zo 47 kg pribrala 56 kg a bolo to fakt poznať na výšku 160 cm….proste som zrala a pila pivo … milujem pivo ľadové proste… potom som došla do štádia že už musím so sebou niečo robiť …. Vtedy kamoska predávala kávu lishou baian Thajsko…. Kúpila som si ju a začala behávať… niekto vám povie , že neexistuje nic na chudnutie iba drina. Nie táto káva vám tak zablokovala chuť do jedla ,že človek dostal do seba minimum a na nic ste nemali chuť aj keby ste zomierali od hladu a niekto vám k ustam dával kus stejku…..v mojom okoli z tejto kávy schudlo veľa žien z XL na M. A ja som schudla na 46 kg. - 10 kg dole. Za menej ako pol roka. A nikto mi nebude proste tvrdiť , že ma človek jesť viac krat za deň. Takto človek schudne len keď tvrdo drie v posilke a veľmi tvrdo. Takže sú dve možnosti tvrdo drieť a zrat a držať si váhu. Alebo jesť raz za deň a behať a kila idú dole…. Mám kamosku čo nevie schudnúť. Drie v posilke , chodí na box. Všade peši a ani kilo dole lebo jej tréner povedal že sa musí najesť. Pre mňa najväčšia blbosť .. alebo rátať kalórie. No rataj si keď mas žravku ako ona a už aj ja. Odopieraj si celý život alebo si nastavuj hlavu dokola. Nie každý je tak silný. Je veľa blokátorov čo som našla , ale oni nechápu pointu. Tam píšu blokovanie chuti do jedla v princípe nasýti ti žalúdok ! Koľko ľudí je síce sýtych ale idú sa dákej dozrat lebo majú chuť stále na niečo s plným žalúdkom. Tento problém je na jazyku v hlave a nie v bruchu… takže som už nenašla žiadny … a ku káve… keďže mám už 40 rokov a tých 10 rokov som sa relatívne drzala a neprekročila som vo váhe 49 kg. Posledny mesuac zisťujem že moja váha ide hore mám 50 kg a cítim sa otrasne , stale mal na niečo chuť aj keď som nsjedena.a chodím behať 10-13 km asi 4 dni v týždni. Keď som doma. A posilňovať nemôžem , mala som ťažký úraz pre 4 rokmi. Nesmiem sa namáhať nic ťažké dvíhať a predkláňať sa a nadrapovat sa. Káva bola zakázaná obsahovala subitramin asi to čo blokovalo naozaj tu chuť a že ľudia s kardio poruchami mali vysoké riziko mŕtvicu a infarktu tak ju zakázali na Slovensku.ale ja som ju ešte našla na jednej stránke…lenze keďže mám problém s tlakom 135-140 na 90 väčšinou. Láka ma ju objednať ale už mám rešpekt. Nemám už 30. Tak už sú obavy… tak či náhodou niekto nepozná ešte takýto aktívny blokator .
To je boj ktorý sa nedá vyhrať. Ostáva len zmieriť sa s tým že budem mať 150kg a nedožijem sa ani 50-ky možno. Veď ak fajčiari hovoria že na niečo umrieť musíme.
Tomuto sa proste nedá odolať a ešte prinesiem aj slaninku.
@unbeholfen ale da sa odolat. Len ty si volis tu pre teba momentalne najlahsiu cestu. Ale o tom tu pises uz dlho,,tak je zbytocne to rozoberat.
Však to že čo mám robiť keď nič príjemnejšie ako toto nepoznám? To by chcelo nejakú zázračnú pilulku čo mi tieto túžby potlačí…
@unbeholfen jezisi nerob 🫣 ja pivo hneď by dala k tomu 🤣.
Fotografia je pridaná ako predmet diskusie, leno schválne, kolko by vám trvalo to čo vidíte skonzumovať? U mňa to je na jeden necelý deň.
@unbeholfen jezisi nerob 🫣 ja pivo hneď by dala k tomu 🤣.
@anonym_autor ako dosiahnem to, aby som tieto túžby nemal? Aby som sa rovnako teší z citronády, vody, zdravých potravín? Ako dosiahnem aby zdravé jedlo chutilo rovnako ako klobása a kebab či pizza?
To je boj ktorý sa nedá vyhrať. Ostáva len zmieriť sa s tým že budem mať 150kg a nedožijem sa ani 50-ky možno. Veď ak fajčiari hovoria že na niečo umrieť musíme.
@unbeholfen no poviem ti tak. Všetko sa dá. Len tá zravka posrata. …. 150 je už veľa veru z tejto váhy veľmi ťažko … ale takto poviem. Svokor ma 120kg. A mal žlčník vybratý. Totálna dieta , jedol len polievky a mäso na vode. Schudol na 90. Ale jasne že potomstva nabral. Lebo on sa lubi fest najesť. Tiež by len jedol.
@anonym_autor ako dosiahnem to, aby som tieto túžby nemal? Aby som sa rovnako teší z citronády, vody, zdravých potravín? Ako dosiahnem aby zdravé jedlo chutilo rovnako ako klobása a kebab či pizza?
@unbeholfen silou vole.
Fotografia je pridaná ako predmet diskusie, leno schválne, kolko by vám trvalo to čo vidíte skonzumovať? U mňa to je na jeden necelý deň.
@unbeholfen no tak ja dve tie paličky k tomu štvrť tej slaninky. Horčica. Pol cibule. A pivo ľadové 🤣 a potom klusat 10 km.
@unbeholfen no tak ja dve tie paličky k tomu štvrť tej slaninky. Horčica. Pol cibule. A pivo ľadové 🤣 a potom klusat 10 km.
@anonym_autor haaaat žieňa či ti povím, ja mám strašné chute. Nevydržím.
@unbeholfen no poviem ti tak. Všetko sa dá. Len tá zravka posrata. …. 150 je už veľa veru z tejto váhy veľmi ťažko … ale takto poviem. Svokor ma 120kg. A mal žlčník vybratý. Totálna dieta , jedol len polievky a mäso na vode. Schudol na 90. Ale jasne že potomstva nabral. Lebo on sa lubi fest najesť. Tiež by len jedol.
@anonym_autor ja som presne ako svokor. Mám okolo 120kg momentálne a mal by som mať do 90kg.
@anonym_autor ja som presne ako svokor. Mám okolo 120kg momentálne a mal by som mať do 90kg.
@unbeholfen na výšku ? Akú ? Z tvojich 120 pri trénerovi a silovou cvičení sa vieš pekne vysekat. Alkohol nepijes či ? Koľko mas rokov ?
@unbeholfen na výšku ? Akú ? Z tvojich 120 pri trénerovi a silovou cvičení sa vieš pekne vysekat. Alkohol nepijes či ? Koľko mas rokov ?
@anonym_autor vypočítaj mi BMI. Výška 183cm, váha 120kg (2-3 kilá hore dole sa hýbu), vek 44, pohlavie Muž. To že mám mať pod 90kg som si nevymyslel ja ale počul som už z viac strán. Ty čo hovoríš drobec? Každej žene čo nieje vyššia ako 165cm hovorím drobec, len aby si vedela.
@anonym_autor vypočítaj mi BMI. Výška 183cm, váha 120kg (2-3 kilá hore dole sa hýbu), vek 44, pohlavie Muž. To že mám mať pod 90kg som si nevymyslel ja ale počul som už z viac strán. Ty čo hovoríš drobec? Každej žene čo nieje vyššia ako 165cm hovorím drobec, len aby si vedela.
@unbeholfen mas toľko čo moj muž aj výška.
Teraz váha asi 95. . Jeho gény po otcovi … do 40 ešte v pohode. Po 40 ide brucho dopreduˇdost. . Predtým bajkoval aktívne teraz rekreačne … posílka žiadna …a Pivko , vínko….zacal priberať … no stalo sa nám nemilá vec …bol na rok zatvorený ako to povedať , koli vodičáku ktorý mu zobrali , on to raz riskol a išiel kdesi a smola stopli ho policajti .. začal chodiť na týždňovky a nepreberal si súdne zásielky…podmienku mu premenili na rok v Čachticiach na otvorenom oddelení…a tam sa tak vysekal že dovi ….tam je zákstsny alkohol. 3x za deň strava ..drina a práca ktorú im zadeľíli. Pracoval vo viniciach …a mali tam posilku a ešte za dobre chovanie ich púšťali behávať kto bol športovo založení …..moj muž sa tam otočil o 18o stupňov lebo tam sa nic iné nedá iba na sebe makať ak nechces sediet na izbe. Moj muž po roku prišiel s kockami na bruchu ktoré nikdy nemal a s váhou 75 kg. Ja som žasla…. Sám povedal , že takéto oddelenie by sa hodilo takýmto ľudom ktorí nevedia schudnúť ….. no už je to 4 roky 😀. Muž síce chodí stále do posilky …každý deň. Nezanevrel na to … ale čo povedať. Brucho ako tehotný. Zravka nonstop … sladkosti. Pivo. Víno. Nedokáže si to odoprieť. Ja vyvaram. A večer k telke Pivko a papanie. .. bohužiaľ….a už skúšal tiež vsezko možné. Už sa len smeje že by sa tam vrátil. … .
@unbeholfen že proste by si to dokázal… ak nepijes alkohol. Muž pije pivo a víno a to je smrť v kaloriach a spaľovaní … ja si dám síce jedno. Ale on 4 skoro kszdy večer po práci… a každý deň je v posilke od 6:00 do 7:45. A že dre. Ale proste alkohol ho nepustí. A to maka dva roky. Stále. A brucho 🫣 5 mesiac nic. Tehličky už v nebesiach. … teraz zrovna spraskal kopec tanier Čína s ryžou. Dupla. Že čo máme sladké. Spraskal dva čokoládové jogurty …. A už pýta ľadové pivo k telke ako relax po práci. A z toho budú aj 3 plechovky.🫣 a ja už vyťahujem pivo tiež 🤣
A ako týmto chutiam a túžbam predísť? To čo si videla na fotke sa už statočne míňa. To jedlo sa nedožije dnešnej polnoci. Z tej slaniny je už len polovica, jeden celý velký slaný dubček rožok zjedený, z tých štanglí je len jeden a pól kúska, kakaovo je polovica vypitá, pepsi je komplet vypité, coca cola je polovica vypitá. Dnešnej polnoci sa možno dožije kúsok tej slaniny ale aj to len preto že už nebudem mať k nej čo jesť. A ešte celá velká cibula išla dole s tým jedlom čo nebola na fotke, a ešte velký kitkat nebol na fotke ak ten do polnoci padne.
A ako týmto chutiam a túžbam predísť? To čo si videla na fotke sa už statočne míňa. To jedlo sa nedožije dnešnej polnoci. Z tej slaniny je už len polovica, jeden celý velký slaný dubček rožok zjedený, z tých štanglí je len jeden a pól kúska, kakaovo je polovica vypitá, pepsi je komplet vypité, coca cola je polovica vypitá. Dnešnej polnoci sa možno dožije kúsok tej slaniny ale aj to len preto že už nebudem mať k nej čo jesť. A ešte celá velká cibula išla dole s tým jedlom čo nebola na fotke, a ešte velký kitkat nebol na fotke ak ten do polnoci padne.
@unbeholfen sák o tom je celá diskusia. Aj ja to chcem vedieť. … okrem tej kávy … a že ozempik. Ale to ja určite skúšať nebudem…..
@unbeholfen 🤣 ale to si celkom šanujes 🤣🤣🤣 nebolo lepšie to zožrať do 18 jedným supom .. dozrat sa do grcania … a potom už len zaspať 🫣🤣🤣🤣. Inak po 18 nejesť je tiež výborne…. Lenze u mňa nehrozí. To bolo keď nebol nikto doma. Teraz sa tu zere tiež do 22. Ale do 18. Keby si to zozral. A dal si večernú prechádzku a išiel spať. Je tiež riešenie a naučiť sa na to. Síce váha pôjde pomaly a pôjde.
@michaela329 po pôrode som aj ja schudla len tak a to som mala 28 kg navyše. Pol roka a mala som zas 47 kg bez absolútneho cvičenia nic .. samo odišlo. Mala som ale 24 rokov 🤣 a nechutilo mi jesť. Stále vravím je to o zravke…. No ale v tej posilke asi drieš. Ako cvicis ? A pivo asi nepijes však ? Lebo ja si bez ľadového pivka hlavne v lete neviem život predstaviť.
@anonym_autor Pivo je neuveritelne kaloricka vec... mozno staci vyradit ho z jedalnicka (alebo si dat raz tyzdenne) a vaha pojde dole... ziadna dieta ani spravne stravovanie nezaberie popri pivkovani.
Co budes robit po 50tke? 55tke?
To budu ine zravky.
Bez svalov mozes mat 48 kg ale postava bude o nicom po 50tke. Budes vyhladovana soletka.
@anonym_autor Pivo je neuveritelne kaloricka vec... mozno staci vyradit ho z jedalnicka (alebo si dat raz tyzdenne) a vaha pojde dole... ziadna dieta ani spravne stravovanie nezaberie popri pivkovani.
@matildam to viem. Ale je to moja droga. Moja láska .. moje všetko 🤣🤣🤣🤣 milujem
Ho.
Co budes robit po 50tke? 55tke?
To budu ine zravky.
Bez svalov mozes mat 48 kg ale postava bude o nicom po 50tke. Budes vyhladovana soletka.
@natalka13 netuším 🫣
@unbeholfen ja by som sa pozvracala ale nie zo slaniny ale z toho mixu že slanina, cola a kakao 😁