icon

Ako znížiť množstvo jedla a zdravo sa stravovať?

10. jún 2024

Ahojte, ako ste sa prinútili jest menej, jest zdravšie, nejesť mastné vyprážané a nezdravé jedlá? Vždy to vydržím tak 3 dni no potom to opäť začne a prepadne ma večerný hlad.

Strana
z2
evcagabi
11. jún 2024

Ja som sa proste rozhodla, ze budem drzat prerusovany post . Ziadne triky, proste rozhodnnutie. A drzim sa toho aj v tehotenstve. hoci teraz idem len 12h bez jedla ale citim sa aj tak fajn

11bodka11
11. jún 2024

@fido69 jablko? Ved to ti tak vytravi ze budes este viac hladny

komplikovana
11. jún 2024

mozno preto sa toho nevies zbavit, pretoze do tych nezdravych jedal ti pridavaju chemiu, po ktorej necitis, ze uz mas dost a zacnes byt na tom este aj zavisla. Povedz si, ze tvojmu telu to neda ziadnu nutricnu hodnotu, robis to pre zdravie. Ak ta prepadne vecerny hlad, znamena to, ze si cez den nespravne jedla.

fido69
11. jún 2024

@11bodka11 Po jablku som nikdy hladný nebol. Obsahuje cukry pre mozog, vitamíny pre telo a vlákninu pre črevá. Je to perfekné ovocie pre zahnatie pocitu hladu. 😉

lujza123
12. jún 2024

Základ je pochopiť prečo máš hlad. Pretože väčšinou pri takejto strave - vyprážané, sladkosti naozaj to telo hlad má. Je to len kopa prázdnych kalórií ale výživová hodnota ziadna, telu chýbajú živiny, ľudia na fast food-e sú tuční, unavení a chorí.. Ich chuťové poháriky sú úplne zdegenerovane, zblbnute zo zvyraznovačov chuti a cukru

Len tak pre srandu si skús zadať to co ješ do appky kalorické tabuľky, otvorí ti to oči.

Ak chceš trvalú zmenu začni postupne. Aj žalúdok si musí zvyknúť, ked je zvyknutý na olej, zemiaky a mastnotu a ty mu zrazu pošleš šalát 3 x denne tak to nevie stráviť, nema enzímy na tento typ stravy, dostaví sa pocit hladu pretože ten šalát preletí telom ani nevieš.

Pre začiatok začni aspoň zdravsimy večerami, nic ine neobmedzuj. Ak jedavas fast food lebo nemáš čas nájdi si rýchle recepty. Nauč sa jesť zeleninu ku každému jedlu. Po mesiaci začni pomaly meniť aj raňajky, obedy. Všetko postupne a pomaly

Veľmi pomáha aj trochu štúdia o strave. Pozrieť si nejaký dokument, je ich veľa. Ono tie polotovary ti prestanú chutiť veľmi rýchlo ked budeš vedieť aký jed do seba dávaš

Strana
z2