Ako zvládať príjem cukrov pri chudnutí?
Chcem sa opýtať ohľadne KT. Riešite iba sacharidy celkovo, alebo aj cukry? Ja stále cukry prekročim aj o 200percent. Keď sa pozriem na zdroje, je to hlavne ovocie, napríklad zjem za deň jedno jablko a jeden banán a už som ich presvihla. potom mliečne neochutene výrobky typu tvaroh, grécky jogurt atď. mi tiez pridavaju vela. Sladkosti klasické sa snažím vynechávat. Je to problém pri chudnutí, keď kalórie nebudem prekračovať?
@anonym_autor raz som ich mala zaplatené a tak sa jednoducho nedalo žiť. Aby som nemohla zjesť žiadne ovocie tak to teda nie nedáva to zmysel žiaľ.
@anonym_907de8 chudla som normálne aj pri prekročení o 300%
Fungovala som na premium KT. Dala som si 1 jablko a koleso červené. Poctivo vážila, presne dodržiavala. Za pol roka som neschudla ani 1kg. Suseda nemala ani premium, povedala, že cukry nerieši a schudla 8kg. Kašlem na celé KT
@anonym_907de8 chudla som normálne aj pri prekročení o 300%
@anonym_907de8 tomuto ja už fakt nerozumiem 🫣
pokiaľ nie si vrcholový športovec, dôležité sú pre teba celkové kalórie a bielkoviny… ak budeš mať tieto obe kolieska zelené, bude to ok…
pokiaľ nie si vrcholový športovec, dôležité sú pre teba celkové kalórie a bielkoviny… ak budeš mať tieto obe kolieska zelené, bude to ok…
@biba_18 mám skúsenosti s KT, že proste keď idem podľa nich, chudnem. Teraz prvýkrát mám premium a vidím tie cukry a tak rozmýšľam nad tým, či by som si mala prekopať stravu ani nie z hľadiska kalórií, ale aby bola zdravá, vyvážená - čo mne príde, že celkom je fajn, no to škaredé červené koliesko mi hovorí, že nie. Že keď si dám jeden tvaroh a jablko, už som mimo. Však ale to sa mi ťažko verí, že to je pre telo škodlivé. Chápem, keby to bola čokoláda - ale jablko a tvaroh?
@anonym_f8ffc3 ona myslí pri prekročení iba cukru o 300percent, nie kalórií celkovo.
@anonym_autor preto to nesleduj. iba bielkoviny a celkové kcal. nepotrebuješ aby ti z toho preplo…
@anonym_f8ffc3 ona myslí pri prekročení iba cukru o 300percent, nie kalórií celkovo.
@anonym_autor ja viem, že len z cukru, práve preto to už fakt nechápem. Lebo všade ti každý povie, ze cukor je cukor a kalórie. A keď to niekto nesleduje, alebo prerazí na.300 % a chudne tak fakt nechápem
@anonym_f8ffc3 anoo myslím cukor kal príjem som mala nižší preto som chudla.
@anonym_autor ja viem, že len z cukru, práve preto to už fakt nechápem. Lebo všade ti každý povie, ze cukor je cukor a kalórie. A keď to niekto nesleduje, alebo prerazí na.300 % a chudne tak fakt nechápem
@anonym_f8ffc3 takto. Ide o celkový príjem. Cukor je sacharid. Sacharidy sa rozdeľujú nepatrí tam len cukor ale aj celozrnné potraviny,strukoviny. Ja mám na moju výšku váhu vek povolených trepnem 140g sacharidov za deň , 56 g tuku , 120g bielkovín. Ak to dodržím - CHUDNEM. Je len na mne či si dám rýchle cukry čo majú veľa všetkého , ja sa nenajem, rýchlo budem hladná alebo si dám veci čo má zasýtia a budem rovnako opäť chudnúť. Schudnete aj na sladkostiach ak dodržíte príjem, čo to už ale urobí s vaším telom je druhá vec. Takže v rámci tých sacharidov by sme nemali prijímať veľa cukrov v rámci zdravia , ale chudnúť budeme rovnako či budú na 100 alebo 300%. Lebo celkový príjem bude v deficite
@anonym_autor https://blog.kaloricketabulky.cz/2022/06/vecne-...
tak ono treba vedieť s tými KT aj pracovať a niečo si doštudovať a nie sa len rúcať. Hodnotu v KT si môžeš kľudne zvýšiť na odporúčané - t.j. cca 60g.
@anonym_f8ffc3 comu nerozumies dpc,ze musis mat nizsi prijem ako vydaj?
ked budes jest cely den kekse, ale budes v deficite, schudnes.

@anonym_autor raz som ich mala zaplatené a tak sa jednoducho nedalo žiť. Aby som nemohla zjesť žiadne ovocie tak to teda nie nedáva to zmysel žiaľ.