icon

Ako zvládať príjem cukrov pri chudnutí?

26. apr 2026

Chcem sa opýtať ohľadne KT. Riešite iba sacharidy celkovo, alebo aj cukry? Ja stále cukry prekročim aj o 200percent. Keď sa pozriem na zdroje, je to hlavne ovocie, napríklad zjem za deň jedno jablko a jeden banán a už som ich presvihla. potom mliečne neochutene výrobky typu tvaroh, grécky jogurt atď. mi tiez pridavaju vela. Sladkosti klasické sa snažím vynechávat. Je to problém pri chudnutí, keď kalórie nebudem prekračovať?

anonym_907de8
26. apr 2026

@anonym_autor raz som ich mala zaplatené a tak sa jednoducho nedalo žiť. Aby som nemohla zjesť žiadne ovocie tak to teda nie nedáva to zmysel žiaľ.

anonym_907de8
26. apr 2026
@anonym_907de8

@anonym_autor raz som ich mala zaplatené a tak sa jednoducho nedalo žiť. Aby som nemohla zjesť žiadne ovocie tak to teda nie nedáva to zmysel žiaľ.

@anonym_907de8 chudla som normálne aj pri prekročení o 300%

thereisabear
26. apr 2026

Cukry som si vypla, nemohla som sa na tú červenú pozerať.

anonym_f8ffc3
26. apr 2026

Fungovala som na premium KT. Dala som si 1 jablko a koleso červené. Poctivo vážila, presne dodržiavala. Za pol roka som neschudla ani 1kg. Suseda nemala ani premium, povedala, že cukry nerieši a schudla 8kg. Kašlem na celé KT

anonym_f8ffc3
26. apr 2026
@anonym_907de8

@anonym_907de8 chudla som normálne aj pri prekročení o 300%

@anonym_907de8 tomuto ja už fakt nerozumiem 🫣

biba_18
26. apr 2026

pokiaľ nie si vrcholový športovec, dôležité sú pre teba celkové kalórie a bielkoviny… ak budeš mať tieto obe kolieska zelené, bude to ok…

autor
26. apr 2026
@biba_18

pokiaľ nie si vrcholový športovec, dôležité sú pre teba celkové kalórie a bielkoviny… ak budeš mať tieto obe kolieska zelené, bude to ok…

@biba_18 mám skúsenosti s KT, že proste keď idem podľa nich, chudnem. Teraz prvýkrát mám premium a vidím tie cukry a tak rozmýšľam nad tým, či by som si mala prekopať stravu ani nie z hľadiska kalórií, ale aby bola zdravá, vyvážená - čo mne príde, že celkom je fajn, no to škaredé červené koliesko mi hovorí, že nie. Že keď si dám jeden tvaroh a jablko, už som mimo. Však ale to sa mi ťažko verí, že to je pre telo škodlivé. Chápem, keby to bola čokoláda - ale jablko a tvaroh?

autor
26. apr 2026
@anonym_f8ffc3

@anonym_f8ffc3 ona myslí pri prekročení iba cukru o 300percent, nie kalórií celkovo.

biba_18
26. apr 2026

@anonym_autor preto to nesleduj. iba bielkoviny a celkové kcal. nepotrebuješ aby ti z toho preplo…

anonym_f8ffc3
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f8ffc3 ona myslí pri prekročení iba cukru o 300percent, nie kalórií celkovo.

@anonym_autor ja viem, že len z cukru, práve preto to už fakt nechápem. Lebo všade ti každý povie, ze cukor je cukor a kalórie. A keď to niekto nesleduje, alebo prerazí na.300 % a chudne tak fakt nechápem

anonym_907de8
Včera o 07:13
@anonym_f8ffc3

@anonym_f8ffc3 anoo myslím cukor kal príjem som mala nižší preto som chudla.

anonym_907de8
Včera o 07:20
@anonym_f8ffc3

@anonym_autor ja viem, že len z cukru, práve preto to už fakt nechápem. Lebo všade ti každý povie, ze cukor je cukor a kalórie. A keď to niekto nesleduje, alebo prerazí na.300 % a chudne tak fakt nechápem

@anonym_f8ffc3 takto. Ide o celkový príjem. Cukor je sacharid. Sacharidy sa rozdeľujú nepatrí tam len cukor ale aj celozrnné potraviny,strukoviny. Ja mám na moju výšku váhu vek povolených trepnem 140g sacharidov za deň , 56 g tuku , 120g bielkovín. Ak to dodržím - CHUDNEM. Je len na mne či si dám rýchle cukry čo majú veľa všetkého , ja sa nenajem, rýchlo budem hladná alebo si dám veci čo má zasýtia a budem rovnako opäť chudnúť. Schudnete aj na sladkostiach ak dodržíte príjem, čo to už ale urobí s vaším telom je druhá vec. Takže v rámci tých sacharidov by sme nemali prijímať veľa cukrov v rámci zdravia , ale chudnúť budeme rovnako či budú na 100 alebo 300%. Lebo celkový príjem bude v deficite

anonym_6f70fa
Včera o 07:27

@anonym_autor https://blog.kaloricketabulky.cz/2022/06/vecne-...
tak ono treba vedieť s tými KT aj pracovať a niečo si doštudovať a nie sa len rúcať. Hodnotu v KT si môžeš kľudne zvýšiť na odporúčané - t.j. cca 60g.

anonym_34b1ef
Včera o 07:29
@anonym_f8ffc3

@anonym_f8ffc3 comu nerozumies dpc,ze musis mat nizsi prijem ako vydaj?
ked budes jest cely den kekse, ale budes v deficite, schudnes.