icon

Alé máte skúsenosti s nevoľnosťou v prvom týždni na Mounjaro?

16. máj 2026

Boli ste doma keď z vás išla len voda ? Lebo neviem si predstaviť ísť do roboty keď budem chodiť len na záchod a grcať

anonym_bbd6ce
16. máj 2026
@anonym_d1a1b0

@mogaa ten liek je v obehu dve dekády.. dvadsať rokov. A nejaké fatálne následky nikde popísané neboli. Len chudery, ktoré na to nemajú prachy a závidia schudnutie tu vypisujú nepodložené “fakty”..

@anonym_d1a1b0 Vtipné, ja som vždy bral skôr ludi čo nevedia dosiahnuť tak primitívny ciel ako zhodiť váhu bez pomoci farmaceutiky ak tých, ktorý sú slabí chudáci 🙂

anonym_99a11c
16. máj 2026
@mandzula

@anonym_99a11c Bolo tu x tem, o tom, ako si lekar dovolil pacientke povedat, ze ma schudnut a co jeho do toho. Mnohi ludia totiz nechapu, ze medzi nadvahou a mnohymi ochoreniami je skor ci neskor rovna sa. Dnes mnohi naklusaju k lekarovi sami s tym, ze mam nadvahu, liecte ma, lebo si myslia, ze si staci nieco pichnut a pojde to samo. Otazne je dokedy a s akymi nasledkami. Ten tlak na uzivanie Monjara a inych podobnych liekov je dnes obrovsky a kazdy v nich vidi svetlo na konci tunela. Viac by sa malo pracovat s informaciami, ako obezite predchadzat, lenze to nie je pre farmafirmy zaujimave. Ked aj tu citam, ze ludia nemaju zakladne vedomosti o tom, kolko coho ktora potravina obsahuje, ake sialene diety drzia, je jasne, ze je pre nich jednoduchsie siahnut po skratke v podobe injekcii. Stale je to vsak len umely zasah do fungovania tela.

@mandzula na diabetikoch prebehol dlhoročný výskum vplyve tohto lieku na nich. U bežných ľudí je to viac otázne . Tieto lieky už nezmiznú. Práve naopak . Patent na tento liek v Európe za pár rokov skončí . Tuším 2029 potom jeho lacnejšiu verziu zoženiete za zlomok cenný . V Indii tento patent už skončil a už tam majú registrovaných ak si dobré spomínam okolo 490 liekov na princípe GLP1 . A to je len začiatok . Vedci majú ambíciu vymyslieť ešte efektívnejšie lieky a nie len na obezitu ale aj na závislosti , napríklad alkoholizmus. A liek ako taký nie zlý . Odborníci hovoria že pod správnym vedením tento liek dáva nádej na redukciu hmotnosti aj ľuďom ktorí by aj napriek snahe nemali možnosť schudnúť.

mandzula
16. máj 2026
@anonym_99a11c

@mandzula na diabetikoch prebehol dlhoročný výskum vplyve tohto lieku na nich. U bežných ľudí je to viac otázne . Tieto lieky už nezmiznú. Práve naopak . Patent na tento liek v Európe za pár rokov skončí . Tuším 2029 potom jeho lacnejšiu verziu zoženiete za zlomok cenný . V Indii tento patent už skončil a už tam majú registrovaných ak si dobré spomínam okolo 490 liekov na princípe GLP1 . A to je len začiatok . Vedci majú ambíciu vymyslieť ešte efektívnejšie lieky a nie len na obezitu ale aj na závislosti , napríklad alkoholizmus. A liek ako taký nie zlý . Odborníci hovoria že pod správnym vedením tento liek dáva nádej na redukciu hmotnosti aj ľuďom ktorí by aj napriek snahe nemali možnosť schudnúť.

@anonym_99a11c Rozumiem. Faktom vsak ostava, ze by nemal byt prvou volbou, tou by mala byt vychova v oblasti vyzivy a podpora sportu, pretoze liek ostane vzdy len liekom, s pozitivnymi aj negativnymi vplyvmi na zdravie. Teraz sa vsak, bohuzial, v tomto chudnucom osiali stava tou prvou volbou. A ako vidime aj v tejto diskusii, s vracanim, hnackami...

jogy1984
16. máj 2026
@anonym_cd8b4f

@extempore vymenujte aké ? Ak chcete iba schudnúť a je to vaš jediny ciel to uzivat - a máte z toho hnačky depresie neustále zvracanie berie vás záchranka to je bezpečný liek a netreba trepať?

@anonym_cd8b4f trochu si vymýšľaš. Vedľajšie vážne účinky o ktorých sa často hovorí nie sú bežné . Mnohí diabetici neschudnu ani kilo. Dokonca sa zistilo že mnohy ľudia ktorý mali vážne problémy tak len preto že sa cielené predávkovali. Pretože chceli chudnúť rýchlejšie . Alebo dokonca kombinovali viacere lieky súčasne. Ano tieto lieky majú aj vedľajšie benefity. Majú napríklad chrániť pred infarktom alebo alterosklerozou. A u diabetikov ak liek funguje správne výhody sú obrovské . Zlepšenie stavu vás ochráni od slepoty po neuropatiu. Ale ak chce niekto chudnúť do plaviek je to naozaj blba voľba .

anonym_b69fe6
16. máj 2026

no kazda zena co tu to obhajuje je v skupine cesta k mojej premene 😂

zmrzlinka2021
16. máj 2026
@mandzula

@anonym_99a11c Rozumiem. Faktom vsak ostava, ze by nemal byt prvou volbou, tou by mala byt vychova v oblasti vyzivy a podpora sportu, pretoze liek ostane vzdy len liekom, s pozitivnymi aj negativnymi vplyvmi na zdravie. Teraz sa vsak, bohuzial, v tomto chudnucom osiali stava tou prvou volbou. A ako vidime aj v tejto diskusii, s vracanim, hnackami...

@mandzula

Obezita je diagnóza a žiaľ chýba na Slovensku systematický prístup jej predchádzanie, liečby. Liek veľmi človeku pomôže, ale ak nezmení prístup k sebe, strave, vráti sa spat

anonym_cd8b4f
16. máj 2026
@jogy1984

@anonym_cd8b4f trochu si vymýšľaš. Vedľajšie vážne účinky o ktorých sa často hovorí nie sú bežné . Mnohí diabetici neschudnu ani kilo. Dokonca sa zistilo že mnohy ľudia ktorý mali vážne problémy tak len preto že sa cielené predávkovali. Pretože chceli chudnúť rýchlejšie . Alebo dokonca kombinovali viacere lieky súčasne. Ano tieto lieky majú aj vedľajšie benefity. Majú napríklad chrániť pred infarktom alebo alterosklerozou. A u diabetikov ak liek funguje správne výhody sú obrovské . Zlepšenie stavu vás ochráni od slepoty po neuropatiu. Ale ak chce niekto chudnúť do plaviek je to naozaj blba voľba .

@jogy1984 presne tak som to myslela že človek ktorý na to nemá stanovenú riadnu diagnózu ako v tomto prípade cukrovka ale je len obrazne povedané tučný a berie to aby schudol tak je to choré

mandzula
16. máj 2026
@zmrzlinka2021

@mandzula

Obezita je diagnóza a žiaľ chýba na Slovensku systematický prístup jej predchádzanie, liečby. Liek veľmi človeku pomôže, ale ak nezmení prístup k sebe, strave, vráti sa spat

@zmrzlinka2021 Je to, bohuzial, tak. Chyba systematicke vzdelavanie. Staci sa pozriet, co si deti rano kupuju na desiatu - chipsy, kolu, energetaky, dopekane tukove pecivo, a sme doma.

anonym_57c10a
16. máj 2026
@anonym_170db8

@anonym_autor nemala som také nevolnosti , aby som nevedela fungovať v práci, či doma.
Beriem to 6 týždeň , tráviace ťažkosti mám roky, nakoľko mám histamin , lepok aj laktózu
A ide zo mňa voda bežne.
Preto to pre mňa nie je taký šok.
Celý deň mám ale pocit na zvracanie , aj po upití si z vody . Jem jeden krát denne.
Obed a malúcporciu, buď polievku alebo druhé, nikdy nie oboje. To je celé jedlo cez deň.
Schudla som za 6 týždňov 8kil.
Konečne

@anonym_170db8 a zda sa ti to normalne?

anonym_b355ea
16. máj 2026

Ja som nemala žiadne nepríjemné vedľajšie účinky. Práve naopak, cítila som sa veľmi dobre po fyzickej aj psychickej stránke a mala som veľa energie, dobre som spala. Možno dva krát mi bolo chvíľočku zle ako po ceste autom ale inak nič. Žiaľ, nemohla som pokračovať, lebo sa mi prejavila oneskorena alergia v podobe zihlavky (som silný alergik).

autor
16. máj 2026
@anonym_b355ea

Ja som nemala žiadne nepríjemné vedľajšie účinky. Práve naopak, cítila som sa veľmi dobre po fyzickej aj psychickej stránke a mala som veľa energie, dobre som spala. Možno dva krát mi bolo chvíľočku zle ako po ceste autom ale inak nič. Žiaľ, nemohla som pokračovať, lebo sa mi prejavila oneskorena alergia v podobe zihlavky (som silný alergik).

@anonym_b355ea a kolko si prosím ťa schudla za aký čas ? ...ďakujem za pozitívnu recenziu 🙂

autor
16. máj 2026
@anonym_bbd6ce

@anonym_d1a1b0 Vtipné, ja som vždy bral skôr ludi čo nevedia dosiahnuť tak primitívny ciel ako zhodiť váhu bez pomoci farmaceutiky ak tých, ktorý sú slabí chudáci 🙂

@anonym_bbd6ce si predstav že mám silné lieky na psychiku po ktorých priberám mám schizofréniu takže lieky musím brať. Chodím po psychiatriách som napr 6 mesiacov v nemocnici a 6 doma a tým že som tam zavretá nechodíme vonku len jeme tak sa priberá jasné mám už 137 kg a proste skúsila som všelijaké diéty no nedá sa proste a cvičiť nemôžem lebo mám operované kolena chrbticu epilepsiu a to mám len 24 rokov !!!!! A pre mňa sú rizika z obezity väčšie ako toto Mounjaro ja nepotrebujem byť chudá ale aspoň na 100 kg alebo na 117 vždy to bude lepšie ako teraz ...prosím ťa nevyjadruj sa takto keď niesi v mojej koži ...

zuzanka.zuzu
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_bbd6ce si predstav že mám silné lieky na psychiku po ktorých priberám mám schizofréniu takže lieky musím brať. Chodím po psychiatriách som napr 6 mesiacov v nemocnici a 6 doma a tým že som tam zavretá nechodíme vonku len jeme tak sa priberá jasné mám už 137 kg a proste skúsila som všelijaké diéty no nedá sa proste a cvičiť nemôžem lebo mám operované kolena chrbticu epilepsiu a to mám len 24 rokov !!!!! A pre mňa sú rizika z obezity väčšie ako toto Mounjaro ja nepotrebujem byť chudá ale aspoň na 100 kg alebo na 117 vždy to bude lepšie ako teraz ...prosím ťa nevyjadruj sa takto keď niesi v mojej koži ...

@anonym_autor z liekov sa nepriberá, podľa mňa sa priberá len z jedla 🤷🤭 však chutí po liekoch viac papať?

anonym_b355ea
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b355ea a kolko si prosím ťa schudla za aký čas ? ...ďakujem za pozitívnu recenziu 🙂

@anonym_autor vieš čo, ja som vybrala len jednu injekciu. Neviem, koľko som schudla a či vôbec, ale ja som sa už o dva dni cítila oveľa ľahšia 😁 nepociťovala som vlčí hlad a bol to príjemný pocit. Jedla som zdravé, proteínové jedlá, ale stačilo mi trochu. Mne sa na rozdiel od tu popisovanych hororov trávenie upravilo, žiadne preháňanie ani vracanie. Je mi ľúto, že som to nemohla brať ďalej.

anonym_b355ea
16. máj 2026

A ešte jedna dôležitá vec. Ty si musíš počas brania injekcií vypestovať nové výživové návyky. Zvyknúť si na iné stravovanie, zaradiť najmä proteíny a začať sa viac hýbať. Proste zmeniť životný štýl a zotrvať v ňom aj po dobrani.

autor
16. máj 2026
@anonym_b355ea

@anonym_autor vieš čo, ja som vybrala len jednu injekciu. Neviem, koľko som schudla a či vôbec, ale ja som sa už o dva dni cítila oveľa ľahšia 😁 nepociťovala som vlčí hlad a bol to príjemný pocit. Jedla som zdravé, proteínové jedlá, ale stačilo mi trochu. Mne sa na rozdiel od tu popisovanych hororov trávenie upravilo, žiadne preháňanie ani vracanie. Je mi ľúto, že som to nemohla brať ďalej.

@anonym_b355ea prečo to nemôžeš brať ďalej ?

anonym_bbd6ce
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Proste príjmaš viac potravy ako máš, to je celé, lieky nelieky, kalórie neoklameš a pokiaľ si svojprávna tak vieš čo ješ a koľko toho zješ.
A pokiaľ mi tu začneš tvrdiť že u teba to funguje inak, ako všade inde v prírode a poprieš fyziku tak sa nie je o čom baviť.

anonym_907251
17. máj 2026
@anonym_170db8

@anonym_autor nemala som také nevolnosti , aby som nevedela fungovať v práci, či doma.
Beriem to 6 týždeň , tráviace ťažkosti mám roky, nakoľko mám histamin , lepok aj laktózu
A ide zo mňa voda bežne.
Preto to pre mňa nie je taký šok.
Celý deň mám ale pocit na zvracanie , aj po upití si z vody . Jem jeden krát denne.
Obed a malúcporciu, buď polievku alebo druhé, nikdy nie oboje. To je celé jedlo cez deň.
Schudla som za 6 týždňov 8kil.
Konečne

@anonym_170db8 verím, že vieš, že takto sa nemá chudnúť.Ty máš stravu upraviť a dbať na bielkoviny.Moja kamarátka schudla 20 kg za pár mesiacov nič sa nenaučila, nič nemusela, lebo to išlo same Teraz mesiac neberie a má vlci hlad nevie sa dojest.Myslim, že priberie ešte rýchlejšie ako schudla

anonym_907251
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor každá liečebna má dvor a režim, normálnu stravu.Take neziaduce účinky nie sú dobré ľudia čo si to pichali nič im nebolo.Skomcila by som s tým

anonym_bd1865
17. máj 2026

mna zaujimaju skusenosti bab, co to prestali brat. co sa dialo potom... lebo nie je umenie chudnut ked toto beriete. ale ako sa po vysadeni sprava telo? ci budete to brat do konca zivota?
ja som si spomalila metabolizmus fastingom a neviem sa ani po pol roku nastartovat naspat... jem pomerne normalne a mam pocit, ze zatial stale priberam, lebo telo stale tvori zasoby ze co ak...

charlotte911
17. máj 2026

tymito injekciami nejdú dole len tuky, ale ubudaju aj svaly a kostná hmota, ničite si kvalitne zdravie, o pár rokov bude neskoro plakať do vankúša, možno aj kilá budú naspäť a zdravie v pr....i k tomu si dokašlete metabolizmus a budete duplom priberať, ste rozum potratili niektoré fakt, tie čo to musia brať to je iné, ale kto nie si uvedomte, že to naozaj nie je sranda

extempore
17. máj 2026
@anonym_cd8b4f

@extempore vymenujte aké ? Ak chcete iba schudnúť a je to vaš jediny ciel to uzivat - a máte z toho hnačky depresie neustále zvracanie berie vás záchranka to je bezpečný liek a netreba trepať?

@anonym_cd8b4f výskumy dokázali, že dlhodobý microdosing GLP1 pôsobí ako prevencia Alzheimerovej choroby a tiež predlžuje dobu prežitia po rakovine prsníka. Okrem toho zníženie hmotnosti spôsobuje zníženie krvného tlaku, zlepšuje ochorenia kĺbov, atd, atd

extempore
17. máj 2026
@charlotte911

tymito injekciami nejdú dole len tuky, ale ubudaju aj svaly a kostná hmota, ničite si kvalitne zdravie, o pár rokov bude neskoro plakať do vankúša, možno aj kilá budú naspäť a zdravie v pr....i k tomu si dokašlete metabolizmus a budete duplom priberať, ste rozum potratili niektoré fakt, tie čo to musia brať to je iné, ale kto nie si uvedomte, že to naozaj nie je sranda

@charlotte911 vieš o tom očividne veľké hovno.. popri každom chudnutí treba cvicit aby sa nestrácali svaly. A

anonym_bd1865
17. máj 2026
@extempore

@anonym_cd8b4f výskumy dokázali, že dlhodobý microdosing GLP1 pôsobí ako prevencia Alzheimerovej choroby a tiež predlžuje dobu prežitia po rakovine prsníka. Okrem toho zníženie hmotnosti spôsobuje zníženie krvného tlaku, zlepšuje ochorenia kĺbov, atd, atd

@extempore co znamena dlhodoby? budu ho tieto zeny tu brat dlhodobo?

extempore
17. máj 2026
@anonym_bd1865

@extempore co znamena dlhodoby? budu ho tieto zeny tu brat dlhodobo?

@anonym_bd1865 obezita je chronické ochorenie a preto aj liečba by mala byt chronická. Vo svete však glp1 berú aj ľudia, ktorí obézni nie sú. A to práve kvôli tým pozitívnym vedľajším účinkom.

anonym_bd1865
17. máj 2026
@extempore

@anonym_bd1865 obezita je chronické ochorenie a preto aj liečba by mala byt chronická. Vo svete však glp1 berú aj ľudia, ktorí obézni nie sú. A to práve kvôli tým pozitívnym vedľajším účinkom.

@extempore neodpovedala si mi na otazku.
a pochybujem, ze niektora z tych co tu pisu, ze to beru, ma alzhaimera. a brat takyto liek preventivne nepovazujem za normalne...

aandrea9
17. máj 2026
@extempore

@extempore a čo na to pečeň?

anonym_d1a1b0
18. máj 2026
@anonym_bd1865

a pochybujem, ze niektora z tych co tu pisu, ze to beru, ma alzhaimera. a brat takyto liek preventivne nepovazujem za normalne...

@anonym_bd1865 ty rozumieš, že ten liek pôsobí ako prevencia Alzheimera? Prevencia znamená, že tú chorobu nedostaneš.. to, čo ty považuješ za normálne nikoho nezaujíma. Medicína je veda založená na dôkazoch.

extempore
18. máj 2026
@aandrea9

@extempore a čo na to pečeň?

@aandrea9 čo by na to mala hovoriť pečeň? Ľuďom, ktorí rapídne schudli sa zlepšili všetky krvné parametre, pečeňové testy nevynímajúc.

extempore
18. máj 2026
@anonym_bd1865

@anonym_bd1865 a odpovedala som ti na otázku. Chronická liečba znamená, že je dlhodobá. Čiže áno, tento liek by sa mal brať dlhodobo, po dosiahnutí požadovanej váhy ako microdosing.