icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

romanovic
12. aug 2013

10,72km. Zeny, rano o 4,15 je uz zasa tma...to budem do nejakeho maja buduceho roka zase vstavat do tmy, uuaaaaa!!

mirka907
13. aug 2013

Bre ranko....ja uz mam odbehnute...10tka pod 54min.....prijemny beh

romanovic
13. aug 2013

@mirka907 Si dobra! Mne sa dnes dajak nechcelo do toho dazda, tak som si este hodinku zdriemla a potom urobila dakych 200 brusakov...

yanni
13. aug 2013

Ahojte babule. Tak ja sa hlasim spät z dovci. Uz bolo nacase. Moje nervy. Tento tyzden nemam odbehnute vobec nic, minuly len tak lala, par km. Ale beham s deckami po doktoroch, kilometre medzi prackou, zehlickou, kuchynou atd., ved to poznate. Dnes "odychujem" konecne v kancli. Muz je tento tyzden este doma, tak nech sa stara. A k tomu vsetkemu ako keby nebolo toho uz dost, behacky okolo domu. Ak mi v tom oktobri zacneme stavat, tak sa spijem do nemoty.

Inak baby, kto je z KE alebo okolia? Je v KE Marks & Spencer? A neviete nahodou ci je tam aj kamenny Next? Ked uz budeme v Oktobri v KE, tak by som to aspon vyuzila a pobehala po obchodoch.

miskap2111
13. aug 2013

Čaute baby. Tie, ktoré beháte už nejakú dobu a mali ste bežeckú pauzu pár týždňov, ako rýchlo ste sa dostali naspäť do formy? Ja som totižto strašne frustrovaná- v máji som si dala tréningovo 30km a na poslednom km som sa zranila (adduktor). Takže mala som nútenú pauzu pár týždňov, ale nie vkuse - občas som si vybehla, aj keď ma to bolelo, ale len veľmi pomaly a málo, lebo mi to proste nedalo. Teraz mi je už fajn, tak som znova začala pred dovolenkou (asi 2-3 týždne dozadu), ale len postupne, max 30-40 minút denne plus pauzy na regeneráciu. Ale bohužiaľ sa neviem akosi dostať do formy, som pomalá, čas sa mi prepadol asi o 1 minútu na km, nevládzem, nohy ťažké ako olovo, ledva stačím s dychom - no proste akokeby som začínala. Už som mávala aj dlhšie pauzy po minulé roky, ale teraz je to asi najhorší návrat, aký som doposiaľ zažila. Neporadíte nejaké grify, ako sa rýchlo zase dostať do formy?

romanovic
13. aug 2013

@yanni Marks and Spencer je rovno pri starte MMM (v hoteli Double Tree by Hilton), Next neviem. Ale najdes tam aj Nora Fashion (vygoogli si Noru Mojsejovu 😀 😀 )

yanni
13. aug 2013

@romanovic dikes. V hiltone sme sa chceli ubytovat. A to je nejake shoppingcentrum priamo v hoteli?
A mojzeska salena ma uz aj nejaku fesn? 😕

katpetdo
13. aug 2013

@miskap2111 poradime len jedno...Trpezlivost. Ten zaciatok je tazky, ale potom zrazu to pride. Bola som na tom podobne. skoro 3mesiace som poriadne nebehala. Teraz uz 7 tyzdnov beham pravidelne a este to nie je to co bolo v marci. Po porode a pauze neceych 5 mesiacov mi trvalo cca 3 mesiace kym som mala pocit, ze je to lepsie. Ale to bolo po 3 mesiace lezania + sestonedelie nebehania. Ono to pride zrazu (aspon taku mam ja skusenost). Drzim palce.

Inak ja som si uvedomila, ze beham zbytocne rychlo pocas volnych behov, tak som nasilu spomalila a uvidim, ci to pomoze predchadzat zraneniam.

Vcera som bola 8km vratane zopar rychlejsich usekov a bol to fajn pocit. DNes je idealne pocasie na behanie.

zuzka_rastik
13. aug 2013

dievcata, je to trochu mimo temu... nestava sa vam pri behu ze vas boli v podbrusku? krce a tlaky ako pred alebo pocas menstruacie.. u mna to zacne tak po 2 km behu a niekedy to vybeham a prestane. minule ale som presla do chodze a krce este silnejsie .. citala som ze to moze byt bud z nespravneho dychania alebo ked clovek bezi najedeny - ja najedena nebeham a dycham vzdy rovnako - prave tu bolest nemam vzdy tak zeby to bolo z dychania sa mi nezda.. dakujem vopred 😉

miskap2111
13. aug 2013

@katpetdo ďakujem za povzbudenie. Asi fakt musím byť len trpezlivá. Len je to tak ťažké. Lebo hlava by strašne chcela, ale nohy to proste nedajú. 😀 Ale nič sa nedá robiť, len vydržať. Ešte raz vďaka.

katpetdo
13. aug 2013

@miskap2111 nemas za co, viem presne o com hovoris. moja hlava uz davno beha rychlejsie a dalej ako moje telo dokaze a preto som si pred 2t natiahla sval, nastastie uz je to ok.

miskap2111
13. aug 2013

@katpetdo presne. Ja si dokonca myslím, že celé moje zranenie pochádza práve z toho, že som sa precenila - nebola som na tých 30km v tom tempe dobre pripravená. Ja okrem behu nemám totiž žiaden iný pohyb, lebo robím z domu, tak mám len "presuny" z pracovne do kuchyne a pod. 😀 Ale nevadí, snáď sa dostanem opäť do formy. Ale musím začať aj posilovať - čo sa mne hrozne nechce.. Ty robíš okrem behu niečo iné - kruhový tréning, bicykel a pod?

mojinecka
13. aug 2013

@yanni Ak budete ubytovaní v Hiltone, tak z Hlavnej je vchod do Marks and Spencer, potom je tam aj ALO diamonds a ešte tuším Swarovski. Ale cez cestu je Aupark - tam sú HM, CA, Baťa, Orsay, Mango, potom niejaké butiky s obuvou, Exisport, bude Intersport a atď a hore sa dá najesť. Next v Košiciach nemáme ☹ Ak budeš mať otázky na Košice, tak sa pýtaj. A Nora má teraz výpredaj, až 70%, no nekúp to 😉

yanni
13. aug 2013

@mojinecka dikes, si zlata. No Hilton sme nebukovali, lebo tam nieco nebolo koser s internetom a parkovanim, tak sme nakonie zabukovali Golden Royal. Muz totiz potrebuje vsade riadny internet, wifi, aby bol prepojeny s Nemeckom a Saudi. Ale v KE by sme chceli byt uz v sobotu okolo obeda, tak bude cas na shoppingy. Hlavne deckam treba zase pokupit, to uz budu aj veci na zimu. A chlop miluje Batu, tak tam tiez asi skocime. HM a CA mame aj tu, len tam velmi nerada chodim, lebo to tam len sama turecka a podobna haved nakupuje. Marks & Spencer je pre mna spodna bielizen, super podprdy a bluzky do roboty, inak to ta ich anglicka hrozna moda je fakt otras. Ale spodare maju fakt super. Skoda Nextu, ja objednavam cez net alebo ked ma muz cas ked ja v Saudi, tak mu napisem zoznam a ide tam alebo do Mothercare alebo Oikidi je tiez super. Len to je tak, ze on velmi casu tam na nakupy nema, je tam kazdy mesiac len tyzden a on nevidim do nevidim v kancli. Tak platam ako sa da. Nieco som doviezla z Dubaja, 15 kg detskeho oblecenia z Malty. Nadvaha ako hrom ale ked som povedala, co v tom kufry mam tak privreli na letisku vsetky otvory nie len oci 😀 😀 😀 Malta je raj, co sa detskych handier tyka. Tam sa moze clovek vyblaznit do nemoty 😕 Nam dospelakom vela netreba, ved nerastieme. Akurat tak do sirky 😀 😀 😀 😀 A ta NOra co ma co za fesn? 😕
A ty si priamo z KE? Ides tiez na MMM?

romanovic
14. aug 2013

@zuzka_rastik Ja som to mavala, ked som zacala behavat, fakt ukrutne akoby menstruacne krce, pretrvavajuce aj nejakz cas po dobehnuti. Trvalo to cca 1/2 roka, potom zmizlo...

Inak dnes hlasim 10,9km, chvilu bol jemny dazdik, super!

zuzka_rastik
14. aug 2013

@romanovic dakujem 🙂 to si ma ukludnila, snad aj u mna to casom prejde

marfigirl
14. aug 2013

Ahojte,
riadne dlho som tu nebola (mala som dovolenku a citala knihy), nieco som si docitala ale este vela toho musim dohnat.
Citala som born to run a aj to jez a behej.
A samozrejme som si musela vyskusat beh naboso, bolo to uzasne.🙂 Vy nemate nikto fivefingers? Esteze som si zatial nekupila topanky, bud pojdem do FF(ale nie som vystredny typ, tak sa bojim reakcii okolia) alebo do nejakej minimalistickej obuvy.

opica
14. aug 2013

baby, ja sa idem pochvalit 😎 vcera som si bola dat vecer pred kupanim deti,ze rychlu 5-ku.na viac nevydalo, ale asi mi fakt robia dobre tie dlhe behy, lebo som sa totalne hecla a dala to v tempe 5.07/km...strasne som na seba hrda 😀

opica
14. aug 2013

@marfigirl moja svagrina fici na FF, beha vela a polmaratony bezne, ale to behava vzdy v normal teniskach. ze FF jej moc na beh nevyhovuju, tie pouziva na turistiku 😎 ale vela firiem ma tenisky s uplne tenuckou podrazkou na beh, pocitovo staby FF. videla som aj otlacky a vyzera to fakt ako chodidlo, ked mas mokre nohy v tom

opica
14. aug 2013

tak a je to oficialne...pobezim polmaraton na MMM...boze, snad neskolabujem 😀

marfigirl
14. aug 2013

@opica
super!! budem drzat palce... ak je prvy, to musi byt vzrusujuce 🙂

opica
14. aug 2013

@marfigirl je, svagrina ma hecla 😎 prvy oficialny

mirka907
14. aug 2013

@opica jaaaj super...dame rande dufam 🙂

katpetdo
14. aug 2013

@miskap2111 snazim sa terochu posilnovat s vlastnou vahou 3-4x do tyzdna, ale ink nic ine okrem behu. byvam na dedine, takze tie moznosti su limitovane. Kedysi som aj vela bicyklovala, ale uz som bez bicyklu, tak mi zostal iba beh.

inak tiez mam sedave zamestnanie akurat okolo krpca co sa nabeham.

matosu
Odpoveď bola odstránená
yanni
14. aug 2013

@matosu aha, no riadna reklama 😠 Zeleny caj nepijem, lebo je mocopudny. Som sa ja nabehala. Aby som ja furt hladala wecko. No dakujem.
Ja si myslim, ze kazda z nas tu vie, ako sa zdravo stravovat. A k tomu nepatri sa len nalievat cajom.

marfigirl
14. aug 2013

dnes som bola behat v poli a stretla som tam nejaku divu svinu, taka hneda bola. najprv som pozerala, ze co za velke zviera tam je, ale hned ako som to rozoznala som sa otocila a padila spat 🙂 za rohom bol zas pusteny pes, taky obrovsky a majitel dobre daleko, no divny beh dnes.
ale to prasa ma vystrasilo, to myslite, ze takto bezne su prasata v poli? v Senci?? mam strach,c i tam mozem behavat

mirka907
15. aug 2013

dnes o pol 6tej rano 10km...trosku viac fukalo ale ciel pod 55min splneny, takze spokojnost

iconka
15. aug 2013

PO odcviceni Focusu mi bolo malo, tak som si este vybehla na pol hodinku 🙂

opica
17. aug 2013

baby, dnes zacina "od tatier k dunaju"...sla ste niektora? som strasne zvedava na dojmy znamych, co isli 😎 zajtra idem po svagrinu, bezi posledny usek...