icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

opica
30. júl 2013

ja dnes 5.5 o 16 v prostivetre. ale taka som bola nastvana, ze som to dala v priemere za 5.22/km...4. km dokonca za 4.14

katarinkamt
31. júl 2013

@michalag pekne dakujem! 🙂

romanovic
31. júl 2013

Ja dnes 10, strasne fajne, rano bolo prijemnych 19 stupnov. Akurat uz citit, ze sa skracuju dni, este pred 2 tyzdnami bolo rano o 4 vidno a uz nie je....

tofik
31. júl 2013

@iviatko neviem, ale mala by si pár dní behu vynechať. Ja som mala bolavé šľachy pri členku, tak som dávala studené obklady, dala som si voľno. Asi si na beh nabehla prirýchlo. Treba zo začiatku behať každý druhý až treí deň. A začať indiánskym behom /rýchla chôdza a pomalý poklus/. Najmä pri vyššej váhe. Netreba ten začiatok prehánať, lebo ťa to takto dobehne. Telo si musí zvyknúť. A nesúhlasím, že treba najskôr schudnúť a až potom behať. Ja kým by som schudla bez behu, asi nebehám nikdy. Ak si dáš vyhľadať na nete, tak ty nájde aj plány na začiatky behu pre nebežcov. Je to naozaj pomalé, čo do počtu km, tak do zvyšovania pomeru behu voči chôdzi.
Držím palce nech kolienka povolia.

iviatko
31. júl 2013

Ledva chodim,na clenku mam modrinu :( o behani nemoze byt rec,strasne ma to mrzi :((( vaha sla dole,super som sa citila a zas som na tom istom. Dakujem,pohladam 🙂 @tofik

mirka907
31. júl 2013

Baby cafte...ja som teraz na dovci a uplne som si zamilovala beh naboso po plazi...tempo je samozrejme horsie ale konecne citim, ze nohy dostavaju zabrat...dnes napr mi lytka uplne horia...to sa mi nestalo uz peknych par mesiacov...ale uz sa celkom tesim aj na beh v lesiku doma, toto teplo nad 30 stupnov uz skoro rano mi dava zabrat...obdivujem tych borcov co tu behavaju cez den ked je cez 40 stupnov

pusinka7
31. júl 2013

@mirka907 to su samovrahovia...

katpetdo
31. júl 2013

AHojte,

po dlhej dobne som sa dostala k rannym behom, nakojim maleho o 4:30 a 5:30 uz bezim. Je to super, lebo v tych horucavach , co su poobede by som to asi nedala.

BEha sa mi super, ale podarilo sa mi natiahnut si sval na lytku ked som bezala 5km tempo, tak mam par dni klud. Zvlastne, ze ma to neboli pri behu ani chodi, ale iba ked sedim. Nastastie to nie je nic hrozne a verim, ze to rychlo prejde.

opica
31. júl 2013

@katpetdo inak, ja sa nikdy nerozcvicujem, ale pri rannom behu po par unavovych zraneniach uz veru hej. a riadne. proste nezobudeny clovek sa inak sprava k vlastnemu telu

iviatko
31. júl 2013

@katpetdo tak to zavidim... tiez som chodila skoro rano, 5 dni po sebe a zrazu sa total ozval clenok, svaly, pistala a teraz kolena, som doma tyzden, som z toho znechutena, ze ked sa konecne k niecomu donutim, nie je mi dopriate... slak ma trafi, ledva chodim :(

simuska1976
1. aug 2013

Caute baby🙂 tak som k vam po pár mesiacoch znova zavitala🙂 dnes som si dala svoj prvy poporodny beh, chystala som sa na 2km, dala som 5km, čas hroznyyyyyyy 36 minút ☹ takze bystricky polmaraton tento rok nebude ☹
Ak by šiel niekto rýchlou chodzou, tak ma určite predbehne, všetko ma bolelo ale naozaj všetko, ale za to dobry pocit na duši🙂 dúfam, ze vydrzim, lebo som si odvykla vybiehat z domu pri východe slnka🙂 ale aj ked som behať nemohla sem tam som sem nakukla a tešila som sa aspon z vašich tréningov🙂

janulka111
1. aug 2013

Ahojte! Nechodíte náhodou niektorá behať v Petržalke okolo kanála? Nemám žiadne múdre elektronické hračky, ktoré by mi zmerali vzdialenosť a celkom by ma zaujímalo, aké je to dlhé. Napr. ten úsek pri TPD - koliečko až k ceste. Prípadne od konca po kaufland a pod. Ďakujem 🙂

romanovic
1. aug 2013

@janulka111 Staci Ti mobil s aplikaciou a funkcnym GPS...

janulka111
1. aug 2013

@romanovic to je presne to, čo mi chýba 🙂 len že či to niekto nemá zmerané náhodou 🙂

simuska1976
1. aug 2013

@iviatko mne na kolena pomohli stacionarny bicykel a cvičenia na nohy, vždy po dlhšom behu 🙂

iviatko
1. aug 2013

@simuska1976 jej dik, skusim nan vyliezt, lebo ledva chodim...clenok ma boli, akoby bol vytknuty, asi este nebol uplne ok, zajtra skocim k lekarke.

iviatko
1. aug 2013

@janulka111 skus si to odmerat cez googlemaps

simuska1976
1. aug 2013

@iviatko no nemusíš dlho ani rýchlo🙂 ja som mavala strašne bolesti a ako som toto zaviedla po každom dlhšom behu, tak mi to prešlo🙂 ale ak ťa boli členok, tak neviem či to je dobry nápad, aby si si ešte neuskodila, ved uvidis co ti povie dr 🙂
Držím palce🙂

niikoletka
1. aug 2013

Ako ste začínali s behom? :/ keď čítam vaše úspechy chce sa mi plakať :D Ja neodbehnem ani 500 m nie to kilometre :( Strašne ma to odrádza.. hádam aj dedo čo nikdy nebehal odbehne viac ako ja 🙄

sjuz
1. aug 2013

@niikoletka ja som zacinala rychlou chodzou, ta ista trasa (6,3km), ale ani pri velmi rychlej mi tep nevysiel nad 115 cize ziadne chudnutie. tak som zacala striedat beh s chodzou, kupila sporttester a sledovala si tep. podla mna neodbehnes, lebo bezis rychlo. treba zacinat uplne pomaly poklus. bez tak aby si vladala rozpravat, pripadne ten sporttester skus. ked ides v tej faze spalovania tukov vydrzis vela. ja odbehnem tych 6,3 km bez prestavky a vladala by som viac, len to mam na tych 55min, takze zatial pridavat nechcem. staci mi.

iconka
1. aug 2013

@niikoletka keby si videla mna zacinat, tak zaplaces. Sla som na skolske skvarove ihrisko a zacala. Sotva som dala jedjo koliecko a myslela som, ze dusu vyplujem. Dalsie som odkracala, zatial som lapila dych a ootom dalsie odbehla. Takto som si dala asi 10. Na dalsi den som si povedala, ze odvehnem 2 a 1 odkracam atd.a aj tak bolo. Po par razoch som odbehla csetky v kuse. Proste chod na to pomaly a nevzdavaj sa hned. Ja som tiez neverila, ze ma to tak chyti a chytilo, ja popri behu aj cvicim, lebo nebeham denne, ale pohyb mam skoro denne.

yanni
1. aug 2013

@simuska1976 ahoj. kedy je ten bystricky polmaraton?

simuska1976
1. aug 2013

@yanni 8.9.2013 🙂 chystas sa? 🙂

michalag
1. aug 2013

Prosim vysvetlite mi niektora ako funguje ten sporttester, ja som z toho debil.

michalag
1. aug 2013

@iviatko ty mas tusim tie "crivit" prosim ta vysvetli mi tie levely

iviatko
1. aug 2013

@michalag co mam?

iviatko
1. aug 2013

baby, som stale mimo behania :( k lekarke idem v stredu, strasne boli clenok, ktory som mala vyvrtnuty a nesla som s tym k lekarovi, cca 5mesiacov. teraz sa to ozvalo po behani a mam strach, ze s tym bude nieco vaznejsie. drzte palce, tak strasne sa mi tie ranne behy pacili :(

simuska1976
1. aug 2013

@niikoletka hlavne sa nenechaj odradiť🙂 ak odbehnes na prvy krát 500m, nic sa nedeje, skús vydržať týždeň po 500m a potom si da 1km zas jeden týždeň atd. 🙂 behaj len tak ako máš chut, samozrejme trochu sebazaprenia by tam malo byt aj chut zlepšovať sa🙂 a onedlho sa pre teba beh stane drogového🙂 skús si prečítať aj nejake knižky z bezeckeho prostredia, ziskas motiváciu🙂

michalag
1. aug 2013

@iviatko ty ich mas ci si ta s niekym mylim 😕

iviatko
1. aug 2013

@michalag jaj ano, mam, posuniem ti to ak chces 🙂 pouzite 2x.