icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mirka907
22. aug 2013

@magda_sandorova ja ti poradim knihu Prirucka damy v behu... http://www.martinus.sk/?uItem=136050 z originalu
Run Fat Bitch Run a aj podla EN nazvu je jasne ze je aj sarkasticky pisana...
Ja beham uz cca rok ale strasne ma pobavila a pre zaciatocnikov dala skvele rady...a je vysoko motivacna... 🙂

magda_sandorova
23. aug 2013

@opica a bez toho to nejde? ako casto treba behat a na ake dlhe vdialenosti zo zaciatku, aby bolo vidiet nejake vysledky?
Nejake vase skusenosti?

opica
23. aug 2013

@magda_sandorova no, moc nie, pretoze pokial bezis pri vysokom tepe, tak nechudes, len ziskavas kondicku. a je to vsteko strasne individualne. bez kolko vladzes z rozumnym tepom a ono sa tie vysledky dostavia. ja teraz uz asi pol roka behavam bez hrm, proste pre radost. moc som neschudla i ked dnes ma vaha velmi potesila 😖 mozno 3-4 kg od januara, ale proste behaj, aby ta to bavilo, nie nasilu...to je moje odporucanie

susul
24. aug 2013

@magda_sandorova ak mas zaklad a sportovala si v minulosti, tak telo si pamata, tak to pojde celkom rychlo a do kondicie sa dostanes. Ak si nesportovala, tak je dobre zacat rezkou chodzou pripadne bicyklom na nenarocnejsom terene a k behu sa prepracovat postupne, ked spevnie svalstvo.
Bez HR sa da behat, ked uz mas cosi odbehane a odsledovane, ako ti pri jednotlivych zataziach stupa pulz a ako sa citis, potom to vies odhadnut uz pocitovo, ci bezis v pasme spalujucom tuky alebo nie. Ja osobne by som Ti ho odporucala. Taka vseobecna pomocka je ,ze pokial sa pri behu dokazes v pohode rozpravat, tak je to ok, len ako ti pisala @opica ono je to velmi individualne ako s kondicku, tak so zhadzovanim kil. Ja teraz kombinujem beh s bicyklom a minuly tyzden som sa vratila aj k plavaniu. Treba upravit stravu a zvolit si pohyb, ktory Ti robi radost a potom to uz ide, vela zdaru a odhodlania v zaciatkoch 😉

susul
24. aug 2013

@mirka907 diky za tip na knizku 🙂

iconka
25. aug 2013

Tadaaa a mam za sebou prvu 18tku, jupiiii, konecne. 🙂

opica
26. aug 2013

😀

yanni
27. aug 2013

@opica tak to u nas prave dobre pasuje. v nedelu lialo cely den a dnes prehanky ako v aprili grrrrrr

opica
27. aug 2013

@yanni aj tu, ja sa tesim a ked pride muz z roboty, tak vybieham... 😀 jedine pocasie, ktore mne vadi je lad na zemi ;)

yanni
27. aug 2013

@opica nooo lad tu velmi nebyva, tu poctivo B odhrnaju a posypaju 😎 ja mam dnes aj tak pauzu, kedze beham kazdy druhy de n.
Inak baby, mne sa buducorocny maratonsky kalendar pomaly ale isto zaplna. Maltu som skrtla lebo chcem ist bezpodmienecne do Verony na Romeo a Julia polmaraton a muzov kolega Sved chce ist do Göteborgu na polmaraton a ze vraj nechce ist sam, tak muz hned, ze ved my pojdeme s nim 😠 no a o mesiac na to nas obligatorny Mnichov a Drazdany a BB a Kosice a dovolenka v zadku 😠

opica
27. aug 2013

@yanni nuz, my byvame na dedine ;) takze ked si ludia neposypu pred doamami, tak beham po lade. vtedy je tempo "vrazedne", ale mne sa neda neist. dnes vybehla so mnou sestra, tak sme tych 5 km prekecali, ale tempo uzasne aj napriek tomu. ona je neskutocna v tomto, strasne rychlo sa zlepsuje a o chvilu ja budem utekat za nou, aby som ju dobehla 😀

iconka
27. aug 2013

Ja som si dnes vybehla na hrad 🙂

mirka907
27. aug 2013

u mna to dnes vyzeralo, ze nevybehnem ale nakoniec som si kusok casu ukradla a 5km v tempe plus 2km vyklus....fajne bolo

yanni
28. aug 2013

@iconka aj ja ceeeeem na hrad 😀 a na akom to hrade byvas? 😉

iconka
28. aug 2013

@yanni HIHI, na hrade nebyvam, ale na cachticky som si vybehla. Dala som si davnejsie taky "zavazok", ze si ho vybehnem raz do tyzdna, ale zatial som ho dala len 3x za cca 2mesiace. V tom teple co boli som si netrufala na take kopce a zase vacsinou sa tam bojim ist sama.

katpetdo
28. aug 2013

Ahojte,
ja cely tyzden pauzujem. Hlavu mam ako melon opuchnutu, lebo mi robili nieco s celustou. Telo ma co robit s hojenim ran, tak beh musi pockat. Ako naschval je teraz moje oblubene pocasie na behanie pod mrakom, do 20st.

mirka907
29. aug 2013

Dnes som na seba hrda....22km pod 2 hodinky...a teraz idem doplnit kalorie na oslavu 😀

miskap2111
29. aug 2013

Baby, bežkyne- videli ste na Facebooku túto výzvu časopisu Run? Myslím, že je tu viac adeptiek na titulku 🙂!! : "Chceš byť na titulnej strane RUN-u? Hľadáme sympatickú bežkyňu na obálku nášho septembrového čísla. Pozor, nejde nám o žiadnu dokonalú modelku - hľadáme skrátka fešnú babu, ktorá rada behá a napriek drobným nedostatkom v technike sa na ňu dobre pozerá. Okrem toho, že budeš na titulke RUN-u, získaš výbavu z najnovšej kolekcie značky adidas (bežecké topánky, legíny, tričko, bundu). Čo si oblečieš, to bude tvoje. Ak do toho ideš, pošli svoju fotografiu a pár slov o sebe do budúcej stredy na erun@erun.sk."

iconka
29. aug 2013

@miskap2111 posles foto? Na teba sa dobre pozera 😉

miskap2111
29. aug 2013

@iconka 🙂 si milá, ďakujem! Bohužiaľ, ja som už starina a navyše teraz aj dosť nepoužiteľná na fotografické účely 😀 😀 Ale ty si napríklad perfektný adept, ako aj ďaľšie bežkyne, ktoré tu pozorujem, resp. poznám! 🙂

iconka
29. aug 2013

@miskap2111 ale moja, ja som totalne nefotogenicka, to by si run uz nikto nekupil 🙂

miskap2111
29. aug 2013

@iconka 🙂 ale no! Ty si príliš skromná!! Veď vyzeráš ako modelka.

iconka
29. aug 2013

@miskap2111 hehe, az na ten face 🙂

opica
29. aug 2013

@miskap2111 @mirka907 @iconka tak dajre trojfoto a nech sa rozhodnu, ved vy ste vsetky fesandy

iconka
29. aug 2013

@opica tak rovno stvorfoto, pridame aj teba;)

yanni
30. aug 2013

Ale baby vazne, poslete tam niekto foto?

miskap2111
30. aug 2013

@yanni ja určite nie. Ja sa na to necítim- ani vekom už, ani postavou teraz, ani extra bežeckými výkonmi.

opica
30. aug 2013

urcite niekora za nas, ked vidim,ze ziada nemame ani foto v ikonke ;)
ja na take vobec nie som, este by som samu seba zdeptala, ze ako vyzeram ;)))

iconka
30. aug 2013

@opica 😀 😀 😀

iconka
30. aug 2013

Dnes mam volno, tak som si mohla ist aj skor zabehat, ale idem podla takeho planu, takze dnes len 5km 🙂