icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mojinecka
7. okt 2013

@mracik tiež si bola na MMM?

mojinecka
7. okt 2013

Inak baby dnes zážitok, do teraz sa z toho klepem...ako tu dnes rozoberáme takú voňavú tému, tak som si bola podvečer zabehnúť. A kombinácia holúbky a strááášne veľa hrozna urobila svoje. Navyše som šla novou trasou a chytilo ma to ☹ kukám, kukám a pri chodníku nejaká stará nefunkčná budova, ploty, stromy, kríky. Poobzerám sa okolo seba, nikde nikto, reku šup tam. Rýchlo stiahnem gaťe a ser..m. Zrazu počujem šuchot lístia, obzriem sa a babyyyyy tam stál taký zarastený chlap 😝 😝 Asi bezdomovec. Teraz sorry ale fakt neviem, či som si zadok utrela....tak som šprintovala preč. Mohli sme tu dnes mech peňazí radšej spomínať!

yanni
7. okt 2013

Tak tu nas mate, zenule 😀

Inak srac... mi ani nespominajte. Mna to chytilo v juni v Mnichove. Na nejakom 15. km. Stlacala som ritusu az do konca. Skoro som sa pototo. Ale stracat cas na toi toi som nechcela. Najhorsie na tom je, ze maratony su vzdy v nedelu. A tu v DE v nedelu vsetko zavrete. Tak rada na wecku ako za totacov na mäso. Skoro ma porazilo. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yanni
7. okt 2013

@mojinecka no tebe do smiechu urcite nebolo ale ja som sa teraz fajn zasmiale. To musela byt podivana na teba. Mala si zmerat cas, urcite si dala svetovy rekord. Wilson je nic oproti tebe 😀

mojinecka
7. okt 2013

@yanni ja len dúfam, že tam nejaká kamerka nebola....ale rozpadnutá budova, hádam nie. Inak s manželom ste bežali vedľa seba, či sa čakáte až v cieli?

iconka
7. okt 2013

@mojinecka napodobne, sla som poobede trochu odbehnut a ux po 3km blby pocit, ale ustala som to, ale po 7km som uz musela ist domov, lebo ma zacalo krutit a ako som vypla hodinky, tak uz som myslela,ze to nedobehnem, A moj esre kkuc v zamke a zamknute, tak som klopat musela a ked otvoril, tak ohniva ciara na wc, skoro som ho zvalila aj so psom🙂

yanni
7. okt 2013

@mojinecka hihi ze kamera. Bude to v markize vo spravach 😀
Nie, behame kazdy ako sa da. Väcsinou sa on skor ci neskor odtrhne. Vzdy si dame niekde zraz. Teraz sme sa stretli vo Food Courte v AuParku. Ono je to fakt genialne, ze na SK su obchodaky otvorene aj v nedelu. Nikde ziadne sory, fajne som sa bola vycurat v krasnych cistych zachodoch v Auparku. 😀 😀 😀

yanni
7. okt 2013

inak baby, my dnes 8 hodin v aute. Skoro som pred domom spadla z noh. To taketo srandicky uz robit nebudem, ze hned den po behu na taku dlhu cestu. A vcera z KE to tiez nebola sranda.

mojinecka
7. okt 2013

@iconka poteší, viem si ťa živo predstaviť pred tými dverami 😀

mojinecka
7. okt 2013

@yanni mali ste ostať ešte v KE a pokukať tie naše krásy EHMK....na ten Aupark sme nadávali, aj nadávame kvôli doprave, ale v takýchto prípadoch som celkom rada, že tam je. Parkovanie 3 hodiny zadarmenko, nie ako inde vmeste...a o čistých záchodoch ani nehovorím. Keď som bola tehotná, mala som vďaka častému močeniu dokonalý prehľad o Košických záchodoch. Bez hanby opýtajú 30-50 centov za špinavý a rozpadajúci záchod, s mydlom, že sa ho bojíš dotknúť a kohútikmi, čo máš pocit, že každú chvíľu odpadnú...ale to je iná téma

opica
8. okt 2013

@mracik ja s tym nemam problem,ale ked bezis prave okolo elektrickovej trate, kde z jednej aj z druhej strany je cesta, ani jeden strom nic, len parkoviska a hned domy, je to trosku problem ;) vsak ale co si budeme...

mirka907
8. okt 2013

@opica na juznej triede? pred odovzdavkou stafety? no to vela sanci nebolo... a hlavne kopec naaaaroda vsade 😀 😀 😀

opica
8. okt 2013

@mirka907 ved toto a hned 5 minut sklz, ale mne to uz bolo jedn, kedze este cestou do KE mi dvakrat prislo zle v aute 😒 . stale som na figu. hrdlo mam absolutne zle, uz aj miro to odo mna dostal...inak ten tvoj kolega, co si ma pridal na endomonde je v pohode? lebo furt mam pocit, ze musi vydzubovat 😉

janka1012
8. okt 2013

Kocky ahojte ja som vam tu uz pisala, ale asi ste to ignorovali 🙂 tak skusim este raz ,ak teda si niekto da tu namahu a odpise 😉 Nemate niektora problem s krcovymi zilami???pripadne puchnutie noh??A ano behate aj tak???Niesom ziadny maratonec, ale rada beham 2 krat do tyzdna cca7 km.Len nedavno som bola u cievneho a ten mi predpisal pancusky na lytka,v ktorych ked beham citim take tlaky uz po prvom pol km...Tie tlaky som citila aj pred tym ako som neriesila niake puncosky,ale dalo sa to odbezat a po par minutach cca20tich sa lytka pekne uvolnili a bezalo sa mi uz dobre...neviem ci sa zle rozcvicujem alebo cim to moze byt...A pripadne ak tu ma niaka krcove,nemyslim niake velke ja mam tiez len take dve male zilky, nic tragicke ,ci aj nadalej mozem hebat.Nemalo by to praveze momoct na tie nohy tym ze sportujem???Dufam ze aspon dakto sa vyjadri 😒

miskap2111
8. okt 2013

@janka1012 ja mám kŕčové žily od 20tky (teraz mám 45 rokov). Po druhom pôrode som dokonca mala flebotrombozu (zápal hlbkových žíl) a vytvoril sa mi dokonca trombus a skoro som zomrela. Ale zachránili ma, ako vidno. 🙂 V každom prípade uź s tým bojujem veľa rokov. Rozmýšľam dokonca o operácií, ale nejako sa mi na to nechce ísť. Možno preto, že okrem leta s tým nemám žiadny veľký problém. Len v lete mi napúchajú nohy, ale to si nasadím hneď detralex vo vyšších dǎvkach (6 tablet denne po dobu 3 dní a potom 4 tablety ďaľší týždeň a pokračujem 2, ak to neustúpi, ale vačšinou áno). Ale k tvojej otázke - bez problémov s tým behám. Kompresné podkolienky nosím na behanie len v zime. Inak nie. Ja nenosím žiadne kompresné pančuchy alebo podkolienky ani normálne. Žily mi inak dosť vidno (viac na ľavej nohe) a je to určite väčšie ako metlička. Behávam teraz okolo 30km týždenne, ale behávala som aj viac a plánujem sa k tomu vŕatiť.

janka1012
8. okt 2013

@miskap2111 uf tak to ja behavam len polovcu :D kedze vedsinou beriem so sebou aj psika a ten nevladze:D ale asi najviac som vkuse dala 12 km viac nie...ale mne to staci,behavam len pre zdravie a pre svoju radost z behu 🙂 Takze behavas aj nadalej?a podkolienky preco nenosis??odkedy ich nosim cca 3 tyzdne, nohy mi nepuchnu.Ake ich mam rano take ich mam aj vecer 🙂 Len ma zaujmalo ci v tom mozem behat.Nikdy si necitila tazobu na lytkach pri behu??A co tvoj doktor?suhlasi ze behas??ci o tom nevie??niekde som citala ze prave beh je na to idealny,ale chcela som vediet nazor zien ktore ich maju a napriek tomu behaju...Nezlepsil sa ti stav odkedehas??myslim stav krcovych zil...Ja mam 24 a mam zatial dve zily,ktore mi vystupuju,preto tie podkolienky...Vraj pri behu ti tvoje svalsto premasiruvava zilne steny a tym sa spevnuju.Zevraj tak to funguje.Ja lieky nechcem jest,myslim ze ze jeme uz aj dost inej chemie,ako zase pchat sa dalsiou...Inak ja mam sedave zamestnanie,takze tomu asi velmi nepomaham...

miskap2111
8. okt 2013

@janka1012 aj ja mám veľmi sedavé zamestnanie. Čo sa týka zlepšenia - áno, zdá sa mi, že beh mi pomáha. Keď som nebehávala, tak som mala popri napuchnutých nohách aj syndróm nepokojných nôh- to znamená také zvláštne bolesti nôh v noci, ktoré boli veľmi nepríjemné. Odkedy behávam, tak to už nemám. Naviac, čo sa týka "veľkosti" tých vystúpených žíl, tak odkedy behávam, tak sa mi to nemení, kdežto dovtedy sa to zhoršovalo. Čiže jednoznačný prínos. Lekár o tom nevie a ja som aj k ním trochu v tomto skeptická, lebo oni zakážu behať a športovať pri akejkoľvek banalite. Takže toto som si zobrala ja na svoju zodpovednosť a vobec neľutujem. Lýtka ma pri behu nebolia vobec. A tie podkolienky nenosím preto, lebo ma to skor otravuje, ale určite je to prínosné, takže v tom pokračuj! Mne nohy napúchajú len v lete, respektíve pri dlhých letoch nad 10 hodín, ale to tak cestujem raz za 1-2 roky, čiže v pohode. Mne beh robí dobre a kŕčové žily by ma v tom nikdy neodradili.

yanni
8. okt 2013

@mojinecka co su EHMK? 😕 😀 No nedalo sa. Ja by som aj ostala, ale nebolo casu. Na Slovensko sme prisli vo stvrtok k nasim do BB, v piatok trochu po BB pokukat, v sobotu rano cez Zvolen, tam mam kamosku, tak tu pozriet, hned do KE a ta spodna juzna trasa do KE je nekonecna. V KE len hned do hotela, potom po startovne balicky, na pasta party, co bolo totalne fiasko, takze zase do AuParku, hodili sme si kusok pizze a trosku shoppingovat a uz bol vecer. Tak uz len do hotela a drichmosit. No a v nedelu po behu zase len do hotela rychlo sprchu a pobalit, museli sme do druhej vypadnut. A zase do BB a vcera spät do Mnichova. Chlop musel dnes uz zase letiet do Berlina. Takze len nahanacka.

A hajzle mi ani nespominaj. Co som uz ja vsetko videla. Europania sa mozu hanbit. V Emiratoch maju fajnove zachodky este aj len v takom odlahlom parciku. A cistia ich tam kazde dve hodiny. A nik tam nechodi 😀

yanni
8. okt 2013

@janka1012 ja zial neporadim. Taky problem nemam. Ale tie kompresy ti uskodit nemozu, ved naco by sa predavali kompresne sportove veci. Nie len podkolienky. Moj muz si kupil len tak zo srandy kompresne kratke bezecke gate a nevie ich vynachvalit. Beha v nich vsetky preteky. Na triatlon ma kompresny TriSuite a tiez je spokojny. Ma aj normalne a vravi, ze to je riadny rozdiel.

mracik
8. okt 2013

@mojinecka nie nebola som na mmm, ja chodím len tu na okolité dedinské behy, teda zatiaľ... 😀
Nie je to také anonymné a na každom som spoznala pár skvelých ľudí. A hlavne vždy je nejaká tá šanca na dobré umiestnenie, tak je to o niečo vzrušujúcejšie. 🙂

júj, ale na budúci rok mám plánov... už pár dní špekulujem napríklad nad Oravamanom. 😀

yanni
8. okt 2013

@mracik Ironmann z Oravy? 😀 Jujj ved tam su kopce. Uff to bude makacka. Ja som kukla teraz tu trasu maratonu v BB. Tak na ten asi nikdy nepojdem. Mne sa rovinky pacia viac 😀 Aj ked muz uz zase planuje. No zabit je ho malo. 😕 😠

mirka907
8. okt 2013

@yanni ja som v BB bola tento rok....neda sa porovnat s KE....dobry zaberak...som mala 100 chuti to vzdat v tych kopcoch...Tam som mala cas 2.04.40..som sa vytrapila ..
@mracik a ty nezabudaj na Od Tatier....s tebou pocitam!!! nemozem byt jedina zena v time.

yanni
8. okt 2013

@mirka907 ved to. Kopceeeee. Brrrrr. Myslim, ze si tu aj pisala, ze to bola riadna makacka. No ja na to fakt nemam chut. Ja uz tento rok nic. Mam naplanovanu Veronu vo februari, Abu Dhabi Triathlon v marci, Göteborg v maji, Mnichov v Juni, Firmenrun v Juli, ale to je nic, to sa nejak nerata, mozno zase KE. vidime, kedze by sme chceli mimco, tak som zvedava, co bude ak bude, skor.

mracik
8. okt 2013

@mirka907 jasné, ja už som riadne namotaná 😉 hlavne po tomto videu http://odtatierkdunaju.sk/
a našla som tam aj pár známych tvárí 🙂

@yanni ale pláva sa vraj na rovine 😀 ja som sa pousmiala, keď si písala, že máš rada rovinu a asfalt, lebo ja milujem terén a kopce. 🙂

dnes 8km, z toho 5x600m intervaly do kopca, no dalo zabrať.

mracik
8. okt 2013

@yanni odpadávam z tvojich pretekových plánov 😨 paráda 😵

yanni
8. okt 2013

@mracik no som zvedava co z toho sa podari 😨 😕 😨

lili_mia
8. okt 2013

Čaute ženušky 🙂 Ja vás tu čítavam niekoľko mesiacov, zatiaľ len orbitrekujem a ako píšete o MMM, tiež som tam bola, ako staff a mám natočený štart bežcov. Neskutočný zážitok. A takáááááá kosa bola, ja po 4hod spánku po Bielej noci. Ktoré ste z Košíc? Som astmatik, ale aj tak ma láka to behanie. Ja chcem behááááť. Síce maratón to asi nebude, len ten Family maraton.

mobilka
8. okt 2013

žienky, trošku mimo, čo si dávate na tvár, keď je chladnejšie? Mne šatka alebo šál nedržia. Máte niečo špeciálne? Na Tchibo majú teraz toto, myslíte, že je to dobré? https://www.tchibo.sk/golier-na-ochranu-proti-c...
Alebo som rozmýšľala ešte nad "kuklou". díky 😉

miskap2111
8. okt 2013

@mobilka ja to mám z toho Tchiba, ale nie som až tak s tým spokojná. Nedrží to. V zime som si dávala na ústa buffku, ale tiež to nie je ono. Ale lepšie ako nič.

opica
8. okt 2013

@mobilka ja si davam nakrcnik, kazdy rok kupim novy v tchibe a ficim. prvy kilak az dva nakrcnik pri minusovych teplotach, potom ho uz davam dole