icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

romanovic
20. nov 2013

@yanni Ja mam 2 cisarske 😉 (kvoli ociam). Pri oboch som zacala behavat cca 4-6 mesiacov po porode, nepamatam sa presne, ale nebolo to kvoli rezu (ten bol uplne v pohode), ale preto, ze moj muz odjakziva pracuje min. 12 hodin denne a kedze tu nemame ziadnu babku, nemala som s kym nechat deti a na skoro-ranne behanie som sa zmohla, az ked obe prestali v noci vstavat kazdu hodinu-dve, lebo som bola fakt uplne vyflusana. Keby lepsie spali, tak som ready vybehnut rovno z porodnice 😉
Inak mam deti zo skumavky, pri prvej som moc nebehavala, lebo som sa stahovala + kazdy vikend som otocila 800km za volantom a pri druhej som behavala asi do 6. mesiaca. Behavala by som aj dlhsie, ale ochorela som a po nejakych 3 tyzdnoch som sa uz k behu nevratila.
Inak obe tehu som pregrcala (komplet celych 9 mesiacov!) ako Rexo, takze som stale musela byt zamestnana a v pohybe, aby som nemyslela na to, ako mi je zle 😀 , takze ked citam prispevky o najkrajsom obdobi v zivote zeny, mne sa vynara mapa, kde vsade som grcala, prip. ako som zdatne za jazdy jednou rukou drzala volant a druhou si dala prilozila sacok, aby som si neogrcala stehna... 😀
Jediny cas, kedy mi ako tak nebolo zle, bolo ked som jedla, takze som aj napriek grcaniu pribrala pri kazdej cez 20kg, takze bez grcania, by som dala mozno aj +35... :D

laja77
20. nov 2013

@romanovic @yanni ja mam za sebou treti SC, prvykrat som bola behat minuly tyzden, to mal maly 2 mesiace. Ale ja som aktivne sportovala niekolko rokov (fitko + beh), takze ja som sa nevedela dockat, kedy uz vybehnem do terenu 😀 . Pytala som sa dr na kontrole po sestonedeli, ze kedy mozem zacat s cvicenim a on povedal, ze ak sa dobre citim, tak aj hned (no nemusel mi dvakrat hovorit 😎 ), ale celkovo po prvom SC som zacala s cvicenim asi 4mesiace po, po druhom SC dva mesiace po a teraz po tretom taktiez dva mesiace po. Ale odporucania som sa dozvedela z roznych zdrojov rozlicne, niektori uvadzaju po 3 mesiacoch, ini dokonca az po 6tich mesiacoch

yanni
20. nov 2013

@romanovic dakujem za rozsiahlu odpoved. Takze ak je vsjo ok, da sa dost skoro. No 4 mesiace sa daju hadam nejak prezit plus tych par v tehotenstve, ked sa uz neda behat. Moj muz je tiez bud dlho v robote alebo stale na cestach. Ja som len chcela vediet, ako to babule popo cisaraku prezivali. Lebo na "nicnerobenie" sa da rychlo privyknut.
A zranie a grcanie mi ani nespominaj grrrrr

yanni
20. nov 2013

@laja77 dikes. Ved uvidime. Preto sa pytam tu, lebo su tu babule, co sportovali aj pred otehotnenim, a to je predsa ine, telo si to pamäta. Ja tiez beham uz roky, pomedzi kombinujem s plavanim, predtym som viac menej chodila len plavat. A pretekove behy to je super a nerada by som o to prisla. Predsa "normalne" porody je trosku ine ako ked mas rozrezane brucho. Ale moj gyncar je super a robi to na klinike na stovky, tak hadam ma neznetvori. Uz len aby sa rychlo zamiesilo a vsetko bolo OK, lebo o SC som citala aj totalne horory. Takze asi prestanem citat 😉

svejla
20. nov 2013

@marfigirl ja som vcera nainstalovala v mobile run keeper a vecer vyskusala beh. Total zle. Odmeralo sice dobrý cas 31min, ale ze 12km ha ha, bola som nejakých cca 5km, cez google mapu zmerane. Nechapem.. Neviem ci to mám zle ponastavovane, ci co

mirka907
20. nov 2013

baby, tak mne moj dnesny 7km beh podla Garminiek trval 26 dni 10 hodin a nejake drobne...tak som sa pobavila...chudinky moje sa mi mstia, ze som ich na dlhsie odlozila....hlavne nech sa spamataju a nech sluzia dalej...

romanovic
20. nov 2013

@marfigirl mne to robil mj Sony Xperia tiez, aj mi davali novy softvare vramci zaruky, islo to tyzden a znova nic. Potom mi tam svagor nahodil softvare z tabletov Xperia a odvtedy GPS fachci ako besne, ale vsetko ostatne je na hovno...pomaly, v kuse mrzne, kym mi cokolvek nabehne, mam dlho tmu, bezne sa mi z neznamych pricin vytacaju naraz 2 cisla a pod.... 😀 😀

svejla
21. nov 2013

@romanovic ani nestras ja mam tiez sony xperiu

iconka
21. nov 2013

@mirka907 wau, behat 26 dni v kuse, ty vole 😀 😀 😀

iconka
21. nov 2013

Dnes som si odbehla 10km 🙂 len skoda, ze aj ked idem hned po praci, tak koncim za tmy a na ihrisku nesvieti svetlo, to uz dobieham len po pamati.

romanovic
22. nov 2013

11 km + kava za mnou, budovanie svetlych zajtrajskov predo mnou 😀

marfigirl
22. nov 2013

ja dnes okolo 6km, esteze som bola na jazerach, lebo GPS znova zlyhalo.

marfigirl
22. nov 2013

@svejla no to mas ten lepsi pripad, mne za taky cas minule nameralo 3.15km 😀

iconka
22. nov 2013

Dnes som si opat dala 10km, teraz sa mi tusim najlepsie beha zatial z celeho roka.

mirka907
22. nov 2013

@iconka ja dnes 8km a velmi fajne sa mi behalo...akurat mesacna pauza je jasno citit..forma moja kde siiiiiii?

iconka
22. nov 2013

@mirka907 tak to je jasne, ale das par behov a budes zase tam, kde si skoncila 😉

mirka907
22. nov 2013

@iconka jaaaaj kiezby co najskor...dnes som mala priemerny pace 5.44 na 8 km...to som bezne davala o 20 sekund lepsie...aj viac....ale necakam zazraky...nasnezi, pride mraz a z minuleho roku viem, ze spomalenie o 15-20 sekund je normal....takze zazraky radsej necakam

romanovic
23. nov 2013

@mirka907 ja som tiez ako slimak po tych vyse 3 mesiacoch - v piatok som zacala 5,50 a skoncila 6,30 na 10km....

opica
23. nov 2013

ja som vcera bola na orave,podvecer v lese bez cesty,navyse riadne kopcovity teren.horko-tazko som dala 4! km,kedze uz nebolo kde, v lese tma.priemernycas 7,20/km 😀 obcas aj take musi byt.
ja inak teraz po tych mojich zavratiach behavam velmi pomaly, zvacsa zlakha pod 6,priznam sa,ze sa bojim a este furt nemam za sebou vsetky vysetrenia...

iconka
24. nov 2013

Ja dnes 10km, chcela som viac, ale nevladala som. Dnes som behala otrasne, taka nejaka unavena som bola, alebo co, tak som rada aj za tych 10km.

mirka907
24. nov 2013

@iconka aj ja 10 km....u nas cely den lialo...teraz poobede uz slabsie, tak som vybehla...mne sa bezalo celkom fajn..lepsie ako v piatok..tempo 5.38 co ma potesilo, lebo je to rychlejsie ako naposledy a o dost lahsie...takze verim ze tu niekolkotyzdnovu pauzu dozeniem este tento rok 🙂

mracik
24. nov 2013

fíha, to čo je za obdobie? Ja som dnes vybehla plná elánu a na druhom kilometri ma chytila brutálna bolesť svalov lýtka, úplne mi stvrdli, boli ako kameň, mala som problém dokráčať domov. 😖 Nikdy predtým sa mi to nestalo. 😝
Zajtra nebehám, mám len plavecký tréning, tak som zvedavá, či to aspoň v bazéne zvládnem.

Inak v sobotu sme boli na Kráľovej holi, ale to je len taká malá túra, aj keď tempo riadne svižné, nezdá sa mi, že by to bolo z toho.

iconka
24. nov 2013

@mracik neprijemne, hlavne ked sa clovek tesi, ze si zabeha a takto to skonci. Ja som mavala krce v nohach a tvrdnutie lytok, ked som robila v prievane, ale to asi nebude tvoj pripad.

janinkakvetinka
24. nov 2013

baby, asi začnem aj ja tu písať svoje časy...a svoje dĺžky trás...tak dnes za 30 min. 4,5 km...viem, je to proti vám málo...no zatiaľ som dala max. 6 km za 39 min...a to len 2 x

mirka907
24. nov 2013

@mracik ty pekne trenuj ale hlavne davaj na seba pozor....teba na OTKD cakaju trasy s najvyssim prevysenim...ty si nase eso v rukave 😀

opica
24. nov 2013

@mirka907 nazbierala si tim? super, budem fandit...a idete nakoniec ako cisto babsky alebo aj chlapov mate?

mirka907
24. nov 2013

@opica ano, uz sme aj prihlaseni...este je otazne zlozenie...ci ULTRA alebo 9...a mix

opica
24. nov 2013

@mirka907 fiha, idete do toho rovnymi nohami...respekt, ja si neviem predstavit nespat vobec ;) a navyse odbehnut nieco vyse maratona za 1.5 dna...teraz ani polmaraton, ako sa snazim setrit...

mracik
25. nov 2013

@mirka907 s kopcami počítam 😀
len teda teraz po tom výstupe na Kráľovu Hoľu som bola zo seba riadne sklamaná, som to brala ako skúšku, či môžem vôbec uvažovať o stíhačke. 😅 Ale zistila som, že ešte veľmi dlho nie. 😔

opica
25. nov 2013

dnes aky strasny vetrisko, miestami mi dychat nedalo...ale dala som si svoj povinny okruh ;)