Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
baby, uz neviem ktora ste to tu pisali o HIIT... ja to skusam tiez... je to super, vzdy sa este minimalne hodinu potim... len mi nie su uplne jasne tie intervaly... teraz to robim tak, ze dve minutky si davam po strecingu rychlu chodzu, potom 20 minut 8km/h (resp. 3km), potom 14km/h striedam s 5km/h po minutach... momentalne tak dam 5 opakovani... chcem to zvysovat... mate iny navrh ako to mam robit? beham teraz na pase... dakujem za vsetky postrehy 😵
ahojte baby keď vás tak čítam tak by som sa mala viac zaujímať o teoriu lebo niekedy naozaj neviem čo to tu píšete že intervali ,tep atd ..... 😀 ale pomaly sa hádam aj ja do toho dostanem 😉 dnes si idem zabehnut už sa normálne teším len dufam že zase nebudem pri tom trpieť 😉 ináč počasko je uplne užasne 😉
ahojte, idem si k vám opäť po radu. Som rada, ak sa mi podarí behať 3-krát do týždňa, a to tak 4-6 km. Do leta by som chcela dať 10 km ... no neviem, či sa mi to podarí ... Len jedna otázka, keď bežíte, dýchate nosom alebo ústami? Ja vieeeem, blbá otázka 😅 a asi by sa malo po správnosti nádych nosom výdych ústami, ale mne sa lepšie dýcha len ústami. Aké máte skúsenosti? ďakujem moc .-)
@tilly o HIIT pisala "ultragirl". Prekopirujem to:"ja momentalne praktizujem HIIT {high intenzity interval traininig) staci 20 minut a efekt ako keby si makala vo fitku viac ako 1 hodinu. rozohriatie, lahky beh 5 minut, potom striedas 1 minutu sprint 1 minutu chodza {20 minut) a nezabudni na strecing potom. Podstatou je ze svoj organizmus sokujes vysokou intenzitou a pomalou chodzou. Touto metodou nespalujes iba pocas treningu ale aj cele hodiny potom. a je to casovo nenarocne, ale makacka."
@opica
@nitrankanr super, dakujem, cize +- by som mala este pridat opakovania...
tak som si ešte pridala 13 km cestou z práce.
Konečne som si dala aké-také intervaly 7 x 100m v tempe cca 3:30 s vyklusaním.
A po behu ešte 1,5 km v bazéne. Dnes som celkom saturovaná. 😀
tak zeny moje, ja som dobehala....dnes predoperacne, zatial predbezne v stvrtok mensia operacia...kedze je to brucho a budem mat jazvu mam zakaz cvicenia niekolko tyzdnov....OSEDIVIEM z nudy.....a co je horsie, dnes na internom mi zakazala doktorka behat uplne na zaklade krvnych testov a ostatnych vysetreni...chudokrvnost, selest, nizky level zeleza a blablabla.....chodte k dr. a jasne ze vam nieco najdu...beriem ju s rezervou a behat budem hned ako sa jazva skludni 😠 ...akurat zapracujem na tom zeleze
a zakon schvalnosti...dnes mi prisla nova bezecka budna 😠 ...vsak do stvrtku este dva dni...snad sa podari este aspon v stredu vybehnut, zajtra mam toho vela...
@mirka907 tak keď takto beháš s anémiou, ako budeš behať, keď budeš bez nej. 😎 aké máš hodnoty hg a železa?
Ja celý život bojujem s málokrvnosťou, momentálne som OK, ale tiež mám problém so srdcom, cca 10-15% všetkých srdcových sťahov mám extrasystoly. A ešte mi nedávno na ergometrii zistili vysoký krvný tlak, čo by mi v živote nenapadlo. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som spomalila. 😉
inak taký stacionárny bicykel môžeš zatiaľ, či nie? 😅
@tilly
Intervalové behy vo vysokej intenzite (85-95% TF max) sa behajú pre zvýšenie rýchlosti.
Na začiatku je rozklusanie v pomalom tempe cca 10-15 min, na konci dtto výklus. Samotný interval sa skladá zo šprintu a výklusu; a to buď na vzdialenosť resp. na čas. Dĺžky/čas jednotlivých úsekov podľa kondície, je možné zaradiť intervaly do mierneho kopca
Intervalové behy by sa nemali zaraďovať príliš často, spočiatku stačí raz, pri trénovaných 2x do týždňa. V opačnom prípade hrozí únavový syndróm a stúpa riziko zranenia.
Intervaly nie sú určené na chudnutie. Vo vysokej TF využíva telo zásoby glykogénu, nie tuku.
Čo sa týka spaľovania, tak telo spaľuje nielen hodiny, (ako je uvedené vyššie) ale dokonca dni a celý život neustále 🙂 Akurát to nemá ten efekt, ktorý tým bol myslený...
@mracik zelezo mam 3.47...HG myslis HGB?...len to som nasla v papieroch....to mam 105 g/l...netusim co to znamena, len ze to mam mimo ref. intervalu...
Ja mam zas tlak pravidelne nizky....idealny bol pocas tehu 😀
interna stacionar ok, chirurg nie....mam schlofferov tumor (vysledok cisaraku...hajzel uz ma na sirku 2,5 cm) a je to v slabine nad jazvou....dost hnusne trci...v plavkach az brutalne, tak musi ist von....a ze ked si nedam pokoj, tam sa mi vytvoria vnutorne zrasty a mozem si to zopakovat zas
☹ ja doma ☹ s bolavym hrdlom, sem-tam hodim kuk na moje tenisky a pohladom ich jemne pohladim 😀 😀 😀 to je asi tak vsetko co teraz s nimi mozem robit
@tilly hehe, ti povedal to iste, co ja len viac vetami...ale ma pravdu, ale intervaly pri nasom behani max raz do tzydna veru-pokial behas tak 4-krat, taj jeden den intervaly, jeden den dlhy beh, jeden tvoj idealny a jeden podla nalady 😀 joj, keby som to tak aj plnila ako som plna teorie 😎

@mon1001 😠 😠 😠 😠 to iste...