icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

iconka
19. mar 2014

@putney doverne poznam, obcas mam chut s tym seknut po prvom km, ale uz mam odsledovane, ze mne sa skoro vzdy zle bezi prve 2-3km, potom sa to bud rozhybe (vacsinou ano), alebo sa trapim do konca (vtedy to ukoncim skor ako bolo v plane)...

lenkove
19. mar 2014

Baby, aj ja vás obdivne čítam, začala som aj ja... Potrebujem hlavne schudnúť, takže aj inak cvičím, beh tak 2 krát do týždňa, niekedy aj s kočíkom. ha, že beh.. 3 min. beh (pomalýýý) 1 min. chôdza.. zatiaľ to veľmi pozvoľna beriem, žiadne mžitky pre očami, predsa len, váha som vysoká aj s kĺbami som problém mala.. Vedeli by ste mi poradiť, kde je návod pre začiatočníkov od draik? šla som dozadu pár strán, nenašla som.. dík a nech to beží 😀 😀

maria1610
19. mar 2014

@lenkove Leni ja som išla podľa tohto plánu: http://erun.hnonline.sk/clanky/trening/2012/02/...

dracik1
19. mar 2014

ahojte, @iconka, ja sa tiez nastartujem vzdy tak po 2 kilometri....nechapem preco
@opica, jee tak super ja som nadsena z hodiniek, urcite budes aj ty.........akurat nemam cas pridavat behy na net 😀

ja mam stale problem sa zladit s povinostami, stravou a behom......niekedy som z toho nervozna a podla toho aj tak beh vyzera, rano nehrozi behat ani uplnou nahodou - nedokazem sa prekonat na vstavanie a ked muzik pride velakrat z roboty okolo 19h tak sa dovtedy demotivujem...kruci...

cobhan
19. mar 2014

ja som zacala cvicit po 5 mesacnej pauze a asi 6 kg navrch..takze len tak pomalinky, zatial kazdy druhy den odbehnem cca kilometer...buduci tyzden chcem zacat behat 2 a casom sa dostat na 5. Predtym som behavala tak 5 km, ale na pase vo fitku...vonku to je ine, tvrdy povrch, stupanie/klesanie a podobne zaludne srandy 🙂

sskriatok
19. mar 2014

ahojte dievčatá, chcela som sa spýtať, či niektorá z vás pokračovala v behu aj v tehotenstve (samozrejme s tepovou frekvenciu pod kontrolou a skôr relaxačne). Ak áno - čo na to hovoril váš gynekológ?

lalus
19. mar 2014

@evelin1986 ahoj prosím ťa, ktorú aplikáciu v MT používaš? už som googlila, ale neviem sa rozhodnúť. a dôležitá otázka - musíš byť po celý čas behu online, alebo si to len stiahneš a funguje bez internetu?

evelin1986
19. mar 2014

@lalus ahoj, ja som si stiahla aplikaciu " run keeper" a ten net bude asi nevyhnutny, kedze udaje cerpa z GPS. Ale neviem to isto, lebo ja mam v MT neobmedzeny net, cize som pripojena furt.

opica
19. mar 2014

ano, moj velmi predcasny darcek od muza. po roku zacinam zas pouzivat HRM, to bude zabava ;) ale snad sa konecne zas zacnem zlepsovat.

womankc
19. mar 2014

No tak ja hlásim, že som začala , odbehla som , čo mi tu poradil dreik 3 x po tri min + 3 min chôdza. Keď som šla na to , tak si vravím, že čo mu pere, že smiešne 3 min .................buhehehehehehh v prvej trojke som skoro umrela hehehehehh až koncom druhej rýchlej chôdze som sa zmobilizovala potom to už šlo a veru úplne mi to na prvý krát stačilo a aj to tempo som nejako tak pochopila, že som skoro len tak klusala. Inak bola som prekvapená, že akú veľkú trasu som prebehla, to by som neverila . dva dni sa mi nedalo ísť a dnes idem zas skúsiť , ale rovnaké množstvo, lebo teda som zistila , že kondička je in the ..................... 😝
Po pravde to donútenie sa ísť je najťažšie na celom tomto . Inak aj som mala taký stav po behu, že som mala pocit, že ide na mňa horúčka . Ale nejako som to zažehnala bylinkami.

katpetdo
19. mar 2014

@sskriatok viacere sme tu behali aj pocas tehotenstva, ja do cca 23tt tusim, uz neviem presne. Gynekolog frflal, ale kedze sportujem uz 25 rokov, tak s tym nemal problem. V zahranici je to uplne bezne, len tu je tehotenstvo casto vnimane ako choroba.

laja77
19. mar 2014

@sskriatok ja som tiez behala aj v tehu, v prvom, myslim ze aj v druhom do piateho mesiaca, teraz len do tretieho mesiaca (nestacila som s dychom)

sskriatok
19. mar 2014

@katpetdo @laja77 Nuž, behala som ešte v treťom mesiaci, no potom mi to gynekológ "pre istotu" zakázal ( i keď to nemalo žiaden vplyv na tehotenstvo - akurát mi to zmiernilo brutálne nevolnosti), ale už som v piatom, a "mrle ma žerú", keď si predstavím, že do októbra si nezabehám :( A stále sa cítim dostatočne dobre na to, aby som si odbehla aspoň pár kilometrov... len neviem, či má zmysel to po 2 mesiacoch skúšať.... Ale ďakujem dievčatá za prinavrátenie nádeje, že nie som úplný cvok, keď som na povolenie behať ukecávala doktora :D

draik
19. mar 2014

@lenkove

http://runningtrainingplan.com/schedules/Beginn...

Po absolvovaní tohto plánu na 5km je možné prejsť na 10km a následne na polmaratón. Všetko na tejto stránke. Hlavne treba behať voľne, neriešiť rýchlosť. Ak nie je k dispozícii merač tepovky, tak je potrebné behať tak, že bežec dokáže hovoriť bez dychčania.
Pre skúsenejších sú dobré plány, podľa cieľového času, tu: http://bit.ly/NunP0v

laja77
19. mar 2014

@sskriatok ja by som uz len taku rychlejsiu chodzu na Tvojom mieste davala, oktober tu bude, ani sa nenazdas 😉

evelin1986
19. mar 2014

Ahojte,tak bezecky "pokus" cislo 2 uspesne za mnou,tentokrat len par metrov naviac. minule 3,2km, dnes 3,5,ale s vylepsenym casom..predvcerom km/ 7:50, dnes km/7:01... ale to nejak neriesim,nejde mi ani tak o rychlost,skor o dlzku trenovania..dala som tu istu trasu ako minule a asi som bola aj preto rychlejsia,lebo som vedela co ma caka,tak som sa ponahlala domov😀...nabuduce si trasu nejak obmenim,skusim zvolnit a pobehnut uz 30 minut..zatial mam rekord 24. ale ja sa nevzdam! pekny vecer🙂

romanovic
19. mar 2014

@sskriatok Ja som behala (dokonca po IVF) asi do 6. mesiaca. Samozrejme pomaly, obcas som dala chodzu a ked som uz mala velke brucho, tak som si ho instinktivne drzala, ale ludia na ihrisku aj tak cumeli.... 😀 😀
A inak mi bolo 2x 9 mesiacov brutalne zle, odgrcala som si to a beh a jedenie boli jedine 2 cinnosti, kde mi nebolo zle 😀

janicca
19. mar 2014

baby čafte tak teraz vám tu budem minimálne mesiac písať ako dokážem odbehnut 4 km 😀 😀 😀 presne ako píšete aj ja prvý km alebo prevé minúty kým sa rozbehnem tak si vždy myslím že idem končiť ale potom to príde samo a ja to vždy pekne celé odbehnem 😉 ináč dnes som nebola bola som celý deň akasi odvalená už od rána ako keby som bola po fláme tak som po obede zalomila a spala som ako babatko 🙂

@romanovic IVF je normálne tehu aj ja som si tým prešla a do konca tri týždne pred porodom som chodila do kopcov jasné že vtedy sa mi o behu ani nesnívalo 😀 🙂 a to som nosila so sebou 105 kg 😝 😝
dnes mi došla kniha bežať ako dáma tak sa idem do nej pustiť sa tešíííííím 😵

gudulo
19. mar 2014

Ja som v pondelok bola po mesiaci opat, potrebujem sa zasa dostat do pravidelneho rezimu 😅 vcera sa mi nedalo a dnes som si vymylsela s detmi "vylet" 😀 tak sme dali asi 7km, polovica do kopca a ja som asi 80% trasy niesla malu na chrbte. Uff, tych 17 kil citim a dufam ze sa zajtra postavim a ze poobede aj vybehnem 😀

romanovic
19. mar 2014

@janicca ja viem, ze normalne, len na 1.dieta som cakala 7 rokov, druhe bolo zazracne hned na 1
IVF, 40-tka na krku, takze som dost casto citila z okolia nesuhlas s mojim behom...

romanovic
20. mar 2014

Vcera studene obklady na achilovku a dnes 9,3 km v easy tempe. Zaujimave je, ze viac ma boli v Asicsoch ako dnes v starych Adidaskach. Hor sa do ranneho chaosu!

petrusska6
20. mar 2014

@evelin1986 run keeper v mobile funguje aj bez netu, staci GPS.

petrusska6
20. mar 2014

@sskriatok ano behala som asi do 6. mesiaca, pomalicky, cca tych 5 km asi maximalne. Gynekolog nevedel 🙂 na prehliadkach bolo vzdy vsetko ok. Jazdila som aj na koni asi do siedmeho, to uz vedel, nebol dako nadseny ale vyslovene nezakazal.

womankc
20. mar 2014

tak včera odbehnuté , znova tá istá trasa + pridala som ďalšie tri minúty + tri min chôdza, brala som aj nášho psa 😝 , no ale v polke tréningu chuderka pochopila , že panička sa na väčšie tempo nezmôže , tak už kľudne poklusávala heheheheheheh a bežalo sa mi veľmi dobre , normálne som bola pyšná, že som šla. Len som švacla tašky do kúta a šla som hneď , lebo potom by som sa "zabývala" v kuchyni , práčovni.............. a bolo by po behu. Zatiaľ ráno nie som schopná si to prehodiť, ale to hádam tak nevadí . Zajtra skúsim zas .Ak to vydržím pravidelne a urobím si z toho dlhodobú záležitosť budem najšťastnejší človek na svete .

evelin1986
20. mar 2014

@petrusska6 je to mozne,budem mudrejsia🙂 @lalus,tak udajne net netreba🙂

evelin1986
20. mar 2014

Pekne rano kazdemu..tak u mna netradicne s davkou stresu...skoro som "dobehala"...zvonil mi tu sused, ze do nasej bytovsky sa dostal nejaky spoluobcan a kradol topanky...nastastie ho chytili a topanky daleko neodniesol..medzi nimi aj moje nove bezecke...okrem dalsich dvoch parov, kotre tiez patrili mne a mojmu muzovi..ufff..inak vidno, ze pan cigan isiel len po znackach..bral len to, kde videl pasiky a fajky...moje nove kozene cizmy a ani drahe trekove topmanky ho nezaujali🙂 .odteraz topanky len v byte!.🙂

mirka907
20. mar 2014

ja som vybehla vcera vecer o 9tej...neslo mi ani tak o behanie, ako si spravit psychohygienu...strasne zly den som vcera mala

dracik1
20. mar 2014

@mirka907, miri??? dnes je krasne, dufam, ze aj u Vas na vychode, krasny den prajem 🙂

@evelin1986 , ze pasiky a fajky, som sa pobavila, paradox je , ze moje fajky ani nestali vela....asi sa musi naucit, ze treba brat to, kde je napisane gore-tex 😀

janka7177
20. mar 2014

@romanovic Ahoj pred 15 rokmi som mala špeciálne tenisky na maratón, boli ľahučké a vzdušné ale boleli ma v nich achilovky a tak som sa napokon vrátila k starým teniskám a v tých som odbehla aj polmaratón.

janka7177
20. mar 2014

Minule som potrebovala poradiť, lebo váha neišla dolu ale teraz, keď som začala behať pomalšie, tak sa to pohlo. 🙂 Len ma to občas láka behať rýchlejšie, ale aspoň mám úplne vegeťácke tempo. Dnes máme ideálny čas na behanie!