icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

evica01
18. jún 2014

@monkabr Dnes som bola druhýkrát behať so športtestrom. Dostala som nedávno na narodky 😝 Paráda. Dala som 4km, 35 min. Skôr rýchla chôdza, príp. intervaly. Paráda. Som spokojná. V programe "fat burt) som ani netušila, ako treba ísť pomaly 😅
Tie povzbudzovače si asi nejdem dávať. Či? Ešte som aj tak ťažká, skôr si dám carnitin - to mám 2 v 1. Povzbudí a spáli. Keby to všetko nebolo také drahé 🤐 😅 🙂

dorothy77
18. jún 2014

@monkabr to je aký napr.? (ten prírodný stimulant) vďaka

monkabr
Odpoveď bola odstránená
yanni
18. jún 2014

cafte kocky. Tak ja sa snazim pomaly rozhybat. Noha boli jak fras ale dala som vcera 7 km, sice v katastrofalnom case ale dala. Fakt to treba len rozbehat. A ine mi anineostava. Buduci tyzden uz je ten polmaraton, ja fakt nemienim bezat nad dve hodky.
normalne ma to vsetko serka, tak som bola vytrenovana aspon na 1:45 a teraz je to vsetko v zadnici. Juuuuj. Uz nikdy ziadne kopce, ostavam pekne na rovinke 😕

@monkabr no tak ja ti poviem za mna a mojho muza, hobbytriatleta. Nikdy ale fakt nikdy sme v treningovej faze nepouzivali nejake "povzbudzovace". Ked si budes stale nieco davat, nikdy nezistis, co tvoje telo dokaze samo. ako daleko mozes zajst. a je jedno, ci su to prirodne alebo umelo vyrobene. Pred treningom, podla toho, kedy som pila kavu, tak si dam kavu a banan. A aj to len na dlhe treningove behy minimalne od 15 km. A to len koli tomu, ze pocas treningovych behov nic so sebou nemam, ani len vodu. Odbehnem v pohode 25 km bez vody, bez vsetkeho.
Jedine tak pocas pretekov. Rano kaiserka s medom, kava. tesne pred startom cista voda a banan. Pocas behu, napr. polmaraton: prvy pohar vody (podla pocasia) na 5. popripade az 10 km. Potom podla toho ako sa citim, nejaky iso alebo len voda. Odbehla som sutazne uz nejeden polmaraton a gel som si dala len jediny raz, vlani v Kosiciach. A to ani nie preto, ze by som nejak nevladala a potrebovala energiu, ja som bola tak naraz len hladna 😕 😨 😀 6 km pred cielom ma chytil taky hlad, ze by som zozrala aj kona. A nejake obcerstvenie s bananmi v nedohladne. Na 15. km bola akurat voda a iso. Tak jeden gel a pohar vody a uz to islo. Bolo treba zaplnit len zaludok. A ti povem, ani len v maji v Göteborgu, co bol fakt narocny polmaraton, som nic do seba netlacila. Ani pred behom ani pocas behu. Ziadne gely, ziadne povzbudzovace. Pocas behu len voda a dva krat iso a aj to len koli doplneniu mineralov, strasne bolo teplo a tie kopceeeeee. clovek vypotil a to, co uz sa vypotit nedalo 😀

Baby zaciatocnicky, nic do seba netlacte. Pocuvajte svoje telo. Trenujte ca. kazdy druhy den, zacinajte pomaly a postupne zvysujte km aj rychlos. Telo vam to same da najavo, co uz moze a co este nie. Tiez odporucam pilates alebo nieco podobne a plavanie ako rovnovahu. Plavanie je super, odbremeni klby a ak viete spravne plavat, spevni a upravy drzanie tela.

laja77
18. jún 2014

@yanni vies, ze som dnes rano pri behu na Teba myslela? 😀 😀 😀 Neviem preco, tak som si na Teba spomenula, ze ci uz mas nohy v poriadku, ze za chvilu bezis preteky 🙂 .

Inac ja rano 9,1km 🙂 , tieto ranne behy maju neskutocne caro, hlavne ked stretavam ludi, ktori este napoly spia cestou do prace a pozeraju na mna, ci som normalna 😝 . A uz niekolkokrat sa mi prihovorili: "ze sa Vam chce"- no chce sa mi, co uz narobim, ked mne sa fakt chce 😵

yanni
18. jún 2014

@laja77 dakujem, si zlata. Aspon niekto na mna mysli 😀 😕 😨 😝 No v poriadku ako v poriadku, hadam to nejak rozbeham. Dnes plavaren, zajtra beh a takto dookola cele dva tyzdne. Tento tyzden su este prazdniny, deti su prec, tak aspon je viac casu aj ked, roboty mam vyse hlavy. 😠

Inak baby, ja vas obdivujem, co behate rano. Ja to fakt nemozem. Po prve nemam cas a po druhe, ja to neviem tak skoro. Pred deviatou nehrozi. Ja tak skoro rano absolutne nemam silu a vydrz.

monkabr
18. jún 2014

@yanni Respektujem tvoj nazor, ale ja som fakt nevladala, behala som 15 minut a bola som hotova... A moja vykonnost narastala velmi pomaly. Mne osobne to pomohlo a som rada, ze som to zacala pit, lebo sa to zacalo rychlo zlepsovat. Nemohla som ani behat s kamoskou, lebo ona bola s vykonnostou inde a ja som ju brzdila. Takto som sa jej celkom rychlo zacala vyrovnavat. A okrem toho ma vzdy ked som isla na svoju hranicu vsetko bolelo, svalovice... Pri uzivani toho stimulantu som sa proste citila lepsie, lebo obsahuje aj latky proti bolestiam svalov a klbov. Ked to niekto nepotrebuje a je so svojou vykonnostou spokojny, je to zbytocne, ale mne to pomohlo

yanni
18. jún 2014

@monkabr ale ved to je jasne, ze na zaciatku (a moze to byt velmi dlho) vsetko boli. Telo si ma zvykat pomaly a postupne a tym sa clovek zlepsuje. A telo si pamäta. Ked budes stale nieco brat, to je ako droga, bez toho to uz nepojde.
Beries to stale alebo uz si to vylucila? Aka je tvoja vykonnost bez toho preparatu? Takto ti poviem, s behom to je ako s chudnutim. Mas dobre casy, ked sa rychlo a dobre zdokonalujes a mas aj fazy, kedy sa nic nehybe. Ale netreba sa vzdavat ono sa tie dobre casy zase vratia.
A behaj sama. Ja som bola podobny pripad. Bahala som uz par rokov, pridal sa muz, behavali sme spolu. Zo zaciatku to bolo super, bol pomalsi ako ja, potom naberal kondiciu a zacal sa prudko zlepsovat a zrazu bol rychlejsi ako ja. To ma deprimovalo a demotivovalo. Takze som tym tresla a behavam sama. Aj na pretekoch, rozdelime sa hned po starte. Sice viem, ze je rychlejsi ako ja ale aspon ma nenervaci tym, ze vidim ako sa vzdaluje smerom dopredu 😀

A takto ti poviem. Pokym nieco boli aspon vies, ze zijes 😉 Ja mam teraz po Göteborgu problemy s nohami, hlavne s pravou. Uz su to tri tyzdne a este stale nie som v uplnom poriadku. Pri behu nohy bolia, zlepsi sa to po takom 4. km. Nic neberiem, ziadne preparaty, nic od bolesti, dokonca ani len voltaren gel. Mam homeopaticky krem s arnikou, to je vsetko. chodom plavat, pocas sedu v kancli trosku nohu natahujem, chodim pomalicky behat a zvysujem od behu k behu km. A vidim zlepsenie. cim dalej je to lepsie. Ano trva to dlho ale aspon viem, ze sa telo regeneruje vlastnymi silami. a tiez podla toho viem, com mozem a co este nie.

yanni
18. jún 2014

@monkabr inak co ma napadlo. Ako dlho uz behas? Mas spravne topanky? Nie len nadvaha a roky bez sportu ale aj nespravna obuv mozu byt priciny bolesti klbov. Popripade, hlavne na zaciatok , by som behala po poliach, lesoch, mäksom povrchu. Sice takyto povrch trochu brzdi a nebudes taka rychla ale na zaciatok, pokym si telo, svaly, klby, srdce atd. na zataz zvyknu, je to len plus.

monkabr
18. jún 2014

@yanni Nieje to droga, zabeham si kludne aj bez neho. Inak ma aj certifikat olympijskej komisie, ze to nieje doping, takze ziadna droga 🙂 Teraz uz neberiem nic, pretoze cakam babo a radsej nie... S kamoskou ma to proste viac bavi ako sama, ale ked nemoze, idem aj sama, nerobi mi to problem. Ked budem moct budem ho pit zase, pretoze mi to jednoducho robi dobre. Citim vela energie, nebolievaju ma tak nohy a nemavam take svalovice, ked si idem zabehat po nejakej pauze. A okrem toho je velmi zdravy, obsahuje strasne vela vitaminov, aminokyselin, mineralov a tak, podporuje chudnutie, ma minimum cukru a kalorii... Jednoducho mi robi dobre a pomaha mi, nevidim dovod, preco by som ho neuzivala. Stale urcite lepsie takto , ako skusat podaktore tie diety o ktorych tu citam a chytam sa za hlavu niekedy. Topanky myslim niesu problem, pouzivam znackove, sedia perfektne, lahucke ako pierko a clenky ma nebolievaju nejako

yanni
18. jún 2014

@monkabr ved ako myslis. Vsetko reklama. Skoda vyhodenych penazi. Vitaminiky sa daju doplnit aj zo stravy.
Ale na dietu to nie je. A tu baby vselijake pochybne diety nedrzia. Aspon sa este ziadna nepriznala, ze by brali nejake pilulky a pod. baby ved sa uz priznajte, vsak si davate do nosa? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Ja si aj tak stale myslim a budem mysliet, ze reklama dobre myje mozog. Vsetko je to o trenovanosti a tiez o vlastnom zdravom usudku a mysleni. Jedna babenka tu nedavno odbehla vo Viedni cely maraton a myslim, ze spomenula, ze jej nebolo treba ani nijaky gel ani nic podporujuce. Jasne, ze to mame pri pretekoch u seba ale moj nazor je, ze je to tak trosku aj placebo efekt. Ked veris, ze ti to a podobne prostriedky pomozu, tak ti pomozu. Vsugerovat sa da vselico. to je ako s detmi. Minule som nasmu najstarsiemu dala mentos, lebo vravel, ze ho boli brucho. A ja ze, som ja ale prefikana 😀 😀 😀 , ze to je pilula od bolesti. A on tomu veril a o 10 minut mi vravi, ze ho uz nic neboli 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Takze zhruba tak to funguje. A presne take su aj tie vselijake diety, vitaminy atd. Cicaju z ludi len prachy. 😠

monkabr
18. jún 2014

Neberem ti tvoj nazor, ale vrcholovy sportovci a ich treneri asi vedia, preco beru rozne doplnky stravy... Samozrejme, ze vyvazena a kvalitna strava sa neda nicim nahradit... Placebo to urcite nieje, ked sa pozries, z coho to je namiesane. Je to proste ergeticka bomba, davam si ho aj ked idem na nejaku dlhu cestu autom alebo som velmi unavena a nemozem si ist lahnut 🙂 A zabera perfektne. Tie chemicke a presladene energetaky alebo kavy sa s tym nedaju porovnavat, tie ma praveze moc nepovzbudia.
Tu je nanho vlastne recenzia http://energy-drink-ratings.blogspot.sk/2008/02...
Nedrzia ? Ked si otvorim sekciu chcem schudnut, tak tam vidim mnoho roznych sialenych diet, niektore by som oznacila az za hazard so zdravim.
:D S tym mentosom si ma pobavila, placebo je niekedy lepsie ako skutocny liek, to je fakt :D

dracik1
18. jún 2014

nezvyknem rypat, ale niekedy mam pocit, ze z niektorych prispevkov sa daju pisat uzasne PR clanky 😀 ,

yanni
18. jún 2014

@dracik1 noooooo....mame to tu v poslednej dobe dost casto. Si si to tiez vsimla, vsak? 😕

dracik1
18. jún 2014

ved robim v agenture 😀

dracik1
18. jún 2014

@pea87, neviem, ja mam tiez len obycajne NIKE za 35 eur a beha sa mi v nich dobre....slubila som si , ze ked ich zoderiem, kupim nejake za 100 eur a potom zhodnotim rozdiel 😉

yanni
18. jún 2014

@monkabr ja nevravim o sekcii "chcem schudnút". Ja pisem o nas v tejto nasej "bezeckej teme" 😉

Hm, mne sa zda, ze ty to asi predavas, vsak? Alebo robis niekomu reklamu?
Tiez nemozes porovnavat vrcholovych sportovcov s hobby sportovcami. To co my tu odbehneme sa s vrcholovym sportovcom neda porovnat. To pensum je jednoducho neporovnatelne. Na to co mi sportujeme, stacia vlastne sily organizmu. A kedze s tym nezarabame prachy, nepotrebujeme behat ani nejake vrcholove casy ala Wilson Kipsang 😝
A normalny zdravy trenovyny organizmus zvladne bez "dopingu" aj 1000-2000 km autom. Staci sa dobre vyspat. Mam to vyskusane. Najazdene za 15 rokov SK-DE by si sa cudovala. Tiez ked clovek nemoze zaspat, nieco tomu nasvedcuje. To je porucha. Staci byt psychicky vycerpany. Ale zobrat si nejaky prasok ci pilulku nie je to spravne riesenie.

monkabr
18. jún 2014

Ja som tu neprisla robit nejaku reklamu, na zaciatku som ani len nespomenula konkretny vyrobok, len ze take nieco pouzivam. Ale niekto sa ma tu opytal, aky pouzivam, tak som prezradila. A potom sa tu spustila retazova reakcia, ked mi yanni zacala dohovarat, ze je to zle a nepotrebne, s cim z vlastnej skusenosti nesuhlasim a oponujem... Tak prepacte ked to vyznieva ako reklama, ale nebol to umysel

yanni
18. jún 2014

@dracik1 ved prave 😀 Mozno to niekto zistil a chcu aby si im napisala reklamu 😀 😀 😀 😀

monkabr
18. jún 2014

@yanni Ja tiez chodievam dlhe trasy, aj viac ako 1000 km. Ale mna auto proste uspava, nemozem si pomoct, to humpalanie a zvuky 🙂 Urcite je podla mna lepsie si nieco dat ak je clovek unaveny ( vacsinou sa neda taka cesta odlozit, lebo dnes som sa dobre nevyspala), ako dostat mikrospanok a.... Nasledky urcite dobre poznate z novin a telky...

yanni
18. jún 2014

@monkabr asi fakt nerobis reklamu, ked este diskutujes 😉 My tu totiz mame overene, ze vzdy ked niekto s niecim "prevratnym" pride a napiseme, ze dakujeme, take veci nam sem davat nemusi, stiahne sa z eteru. 😕
Ale inak, daj si na tieto vselijake preparaty pozor. Telo si lahko na to zvykne. Jedno ci prirodne alebo umele. A casto je to nie len telo, ale aj hlava. To som chcela povedat tym placebo efektom.

monkabr
18. jún 2014

Nie, ved teraz uz ani nemozem take veci a nebudem moct este pekne dlhu dobu, take 2 roky priblizne. A nemam ziadne abstinencne priznaky 🙂 Neviem, ci je to nieco prevratne, ale ma zaujal, lebo normalne energetaky su chemicke hnusy s obrovskym obsahom cukru a toto je cisto prirodne a bez cukru a kalorii. Takze volba s rozumu, lebo pred tym som pijavala klasicke energetaky, hlavne pri tych cestach autom, ktore ma strasne unavuju. Raz som zazila mikrospanok a od vtedy sa toho strasne bojim

yanni
18. jún 2014

@monkabr radsej si dat prestavku a trosku pobehat po parkovisku, pretiahnut sa. Jedno co si das, mikrospanok ta moze prekvapit aj tak.
Inak teraz trosku zvedava otazka, ako ten preparat beries? Napr. ked si na nejakej dlhej ceste, pred cestou alebo pocas, ked sa citis unavena?
Pri spporte: pred ako prevencia alebo ako. Nejak si to neviem predstavit.
Akoze, ja som pred rokmi vybehla len tak, odbehla som prvy krat 4 km za ca. 22-25 minut a potom to uz nejak islo. Vobec som na s tym nezaobrerala, ci viac, ci rychlejsie jednoducho som behala. A potom som sa zrazu ocitla na pol maratone, na 25 km, na 30 km atd. Mna nejak ani nenapadlo si niecim pomahat. Kolko telo zvladne, tolko zvladne. Ked nezvladne cely maraton, tak zial nezvladne. Ked zvladne aj ultra, tak super. Ale nech je to bez podpory. Mne stacia na pretekoch endorfiny 😉 Ti poviem, tie robia zazraky. 😉

yanni
18. jún 2014

@monkabr no to mas pravdu. Tie energetaky. Ja som to nikdy nepila, len ked vidim nejake decka vo vlaku, piju to ako malinovku. Akoze nechapem. Redbull smrdi, mne sa normalne zaludok dviha.
Inak predstav si, moj muz chodi na triatlon sutazne (hobby) ale Iromana, co je fakt dost uz aj Short Distance a on si prosim ta robi do flias na bicykel len jablkovu stavu riedenu obycajnou vodou 😀 😀 😀 😀

dracik1
18. jún 2014

odpoved chlapika, ktory odbehne 10km za 46 min, ze ci pouzivat iontaky alebo nie:
…je teď dost šípků, takže co takhle vlažný šípkový čajík s trochou medu a soli…

zabil 😀 😀 😀

monkabr
18. jún 2014

Hej pijem pravidelne taky iny zdravy napoj od toho vyrobcu, ktory obsahuje ten ,,hormon stastia" A je z neho ozaj fajn naladicka 🙂 Jednoducho pijem zdrave veci a vyvarujem sa cocacolam, fantama podobnym svinstvam.
Ano robim si aj prestavky, ale tie mi pomozu tak na dalsich 10 min cesty... Raz som na dialnici skoro skoncila v 120 rychlosti vo zvodidlach a od vtedy sa radsej vzdy poistim. Keby ma nezobudil spolujazdec vtedy, tak neviem neviem... Dam si ho pred cestou tak pol hodinu vzdy, lebo on tak neskor (ale zato dlhsie) ucinkuje, pretoze obsahuje minimum cukru, na ktory sa viazu stimulanty. Aj pred sportom pol hodinku. Mna zase z klasickych energetakov pali zaha, ale z tohto nie

yanni
18. jún 2014

@dracik1 hihi dobreeeeee 😀
A ja co zabehnem 10 km za 50 min, staci aj voda 😀 😀 😀 😀
Ale chlapik ma pravdu, sipkovy caj je dobry, medik energia a sol mineraly: vyzna sa, to sa mu musi nechat 😉

martus1
18. jún 2014

@monkabr vacsinou tuto diskusiu citam a nachadzam inspiracie na beh, ale tuna mi to neda, aby som nicim neprispela. Pises ze si neprisla robit nijaku reklamu, pritom ten svoj napoj vyspevujes do nebies, v inej diskusii pises, ze to tu predavas (asi ti inzerat stopli) .Behanie je o tom, ze mas z toho radost, vyvetrat hlavu, zistujes svoje moznosti po fyzickej stranke , pripadne robis nieco pre svoje zdravie a pod. Tu nejde o dosahovanie maximalnych vykonov za podpory zazracnych prostriedkov a pod. Beham uz cca 2 roky, ani raz mi nenapadlo nejaku podporu do seba liat a toto by ma napadlo snad spravit len v 1 prípade a to keby ze chcem velmi dokoncit nejake vysnene preteky, ale sily by nestacili....ale ani toto s urcitostou povedat nemozem. Tot moj prispevok k tymto zazrakom.

yanni
18. jún 2014

@martus1 super Martus. Presne tak, behame pre radost a nenahaname sa nejakymi super vysledkami. Aj ked, zlepsenie potesi a motivuje. Ale nie za kazdu cenu. Co telo da, to telo da, co nie, tak hold nie.
@monkabr

dracik1
18. jún 2014

jee, @martus1 , dakujem ti, toto spamovanie od niektorych mi leze na nervy,ale ja som taka dobra, ze to neviem nikomu napisat 😠 aby prestal