Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
zeny, vy ste toho napisali ;)
co sa tyka zlepsovania, ja uz som za tym. asi minuly rok na jar/v lete som bola pre mna vo "vrcholovej forme", ale teraz to je bieda. tiez som prestala pretekat a beham sama pre seba. ked dam tych 100 km za mesiac, som spokojna, pre mna je tiez beh relax a navyse, ked nebeham, mam pocit, ze ma viac boli telo a furt myslim na somariny. ked si vyvetram hlavu a trocha si unavim telo, hned je den lepsi!
ahojte dievčatá, včera som si prečítala hooodne veľa z tejto diskusie, dnes som po prvý krát po niekoľko desiatok rokov vybehla z domu........... fučala som, nevládala som, červená až za ušami, no ledva som sa domov vrátila. Striedala som beh a chôdzu, tej bolo niekoľkokrát viacej ako behu. Otrasné a hrozné, ale asi sa zatiaľ nevzdám, v pondelok sa chystám znova. Tak prajem veľa ubehnutých kilometrov
dnes asi tak 9,5km- odhadom, podla casu 😀
ranny beh zdolany 😀 , dnes bude aj bicykel 😉
caute zeny...vcera leniva 6tka a dnes sviznejsich 25km 😉
kedy ja sa dopracujem k spojeniu - lenivá 6 - 🙂 - teraz je to pre mňa vec hrôzy a katastrofy..... dnes som teda dala 6 km, ale striedavo beh a chôdza.... ale šlo to fakt lepšie ako včera, kedy som po 30. rokoch vybehla prvýkrát..... možno v tom nájdem fakt záľubu (aj keď neviem či sa to v takom veku ešte dá), lebo keď som bežala a vládala tak sa mi to páčilo. Len musím kuk na nejakú obuv, mám také staré tenisky a to teda cítiť
@annaanna 6 km je na uplny zaciatok vela aj ked to striedas s chodzou. A hlavne ak mas este nadvahu. Aj 3 km je dost. Najlepsie bude, nekukak na km ani na cas. Len jednoducho bezkaj ako vladzes. Ono to po case bude lepsie, sama to budes citit. Len sa nevzdavaj. Kazdy zaciatok je tazky a hlavne, ked clovek roky nic nerobil. Ja som zacinala pri 4 km za 20-25 minut. A to som nemala vobec nadvahu a bola som vcelku fit, roky som plavala a este k tomu bicykel. A vidis, tiez som toho vela naraz nezvladla. A tych 4 km som dala s jednou chodiacou prestavkou. Fucala som tiez ako parna lokomotiva. Raz ma vymakol brasko, isiel na trening na bicykli, a vravi mi, co sa tak mocem na jednom mieste, mam davat riadne kroky nie sa motat 😠 no ten mi dal 😠
ono je pravda, ze sa clovek musi prekonat a nevzdavat. Mne velmi pomohli preteky. Daj si nejaky maly ciel, napr aj nejaky pretek 4-5 km. Jednoducho sa prihlas. Budes trenovat aj ked sa ti nebude chciet. Mas ciel, motivaciu a v tom dave ludi je to fakt uplne iny pocit.
Odbehane. Dnes som si zaumienila, ze si dam nieco v tepe do 140bpm, ale prdlajs, sice neviem presne aky som mala, lebo to este nemam stiahnute v pc, ale kedy som sa pozrela na hodinky, tak som bola nad 150bpm co som vsak aj cakala, kedze je teplo a ja naozaj nie som z tych co behavaju cez obed. Tak som si povedala, ze idem bezat co najpomalsie ako sa mi bude dat (stale ma to lakalo pridat, ale drzala som sa) a nakoniec som dala moj zatial najdlhsi beh vobec a 25.87km 😀 😀 bez vody bez nicoho, ale po 12km som si skocila do auparku na taky mini dzusik 😝 a po 23tom km som uz fakt nemohla bez vody vydrzat, tak som si kupila v nejakom stanku mineralku, skoro som ju exla a dobehla do ciela. Moje nozkyyyy 😀 😀 (ale prekonala som sa nielen v dlzke behu, ale aj v tom a to ma tesi snad este viac, ze som behala cez obed, pocas najhorsieho slnka, moja premiera)
@iconka super...nahod nech pozriem...ja som bola dnes o pol 8mej a bezalo sa strasne lahko..ja teraz trenujem sebakontrolu...prvych 5-10km som tiez stale spomalovala...v plane som mala cely beh na priemer 5.40 ale dovolila som si poslednu 5tku pridat ...vsak co si budeme hovorit 😉 nenecham sa na poslednych 5km obehnut...inak vodu som vypila asi 2 deci...to som vzdy spomalila tempo, napila sa 2 glgy a sla...vecer dam hodku posilnovacky/uvolnovacky 😉 a pekna nedela za mnou
@annaanna ...suhlasim s @yanni...daj si bezecky ciel..ja ked som zacinala behat pred necelymi 2 rokmi tak som sa slubila do maratonskej stafety ktora mala byt o 2 mesiace...tak mi ine neostavalo a dokonca som po mesiaci pravidelneho behania sla 9km nightrun...ked mas ciel a smer, ide to ovela lahsie..zacat behat bolo jedno z naj rozhodnuti u mna...terapia behom tomu hovorim 😉 a tiez som fucala a trapila sa na zaciatku
@annaanna ja som začala behať pred dvoma rokmi, za sebou som mala neúspešné tehotenstvo, pár kíl navyše a poriadnu depku a povedala som si, že buď zo sebou niečo spravím, alebo skončím na antidepresívach. Pre mňa bola najväčšia motivácia moja sestra (bežkyňa, ktorá ma podporovala), ale aj nedôverčivý manžel, ktorý bol presvedčený, že to po týždni vzdám. O pol roka som si zabehla Devín - Bratislava a beh sa stal mojou obľúbenou športovou aktivitou. Momentálne mám "tehotenskú pauzu" 😵 - ale po pôrode sa plánujem k behu znovu vrátiť 🙂
Ranna desinka s dedulom. Vcera bicykel s krpatymi az kVyze. V sobotu vecer ohnostroj na Kuchajde, male su kazdy rok vo vytrzeni 😀
dobre ranko zenusky,
tak vy si tu takto zrana cupitate a ja uz sedim v office 😠
Vcera cez obed, 18 km, fuuuuu bolo ale horuco. Inak, chcela som aspon 20, ale niekte po ceste sa mi stratili 2 km. 😕 Odbocila som z mojej dlhej trasy, ze kuknem co je nove na jazere, ci sa uz ludia kupu a tam niekde zmizli dva kilaky. Asi je to tam kratsie. No co uz. Bez vody v tom teple to nie je bohvie co. ako som tak bezala okolo toho jazera dve kolecka, mala som 100 chuti skocit do tej vody. Taka bola lakava tyrkysova 😀 a este aj ta buda so zmrzlinou bola lakava. Dokonca najlakavejsia. 😀 😀 😀 😀 😀 Este, ze nenosim so sebou prachy, lebo by som sa asi dala zlakat 😕 😀
Ahojte kocky, tak som sa rozhodla po dlhom citani pridat prispevok aj ja. S behom som zacala iba pred mesiacom. Najprv som cvicila doma, aby som aspon trosku nabrala na kondicii a potom som si isla skusit zabehat a na moje velke prekvapenie, sloto. Sice bezim fakt pomaly a tep mam 160, ale hadam sa to raz zlepsi. Nikdy som si nemyslela, ze si beh oblubim, ale teraz som v stave, ze ked nemozem ist behat, som nervozna.
ahojte, dnes rano som prisla do prace na bajku, 23 min, zabudla som odmerat kilometraž
cez vikend ziadna behačka iba s krpatymi na bajku sa Vam pochvalim, ze vcera ti moji štupli - vo stvrtok budu mat 6 rokov presli 32 km ALE v terene s prevysenim, vysli Zelezna studnicka cca 190mnm - Biely Kriz cca 490mnm nad racou , som na nich taka hrda
http://www.behej.com/clanek/10429-milos-skorpil...
pre vsetkych zaciatocnikov, naozaj RADA NAD ZLATO, KTOREJ SA TREBA DRZAT a urcite prinesie svoje ovocie
@dracik1 super clanok, inac u mna je zaujimave to, ze mam tep 160, ale necitim sa zadychana a viem aj rozpravat, tak hadam sa to vylepsi. Neviem preco je taky vysoky.
Dnes do prace aj z prace na biku a podvecer este beh - 5 km, po vcerajsku som viac nechcela.

baby, 4 km za polhodinu je dobre? na chudnutie
a s l karnitinom som sla, bez neho musim casto prestavky davat.podotykam rok som nebehala