icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

opica
30. aug 2014

zeny, zdravim z ceskeho svycarska. som ani neverila,ze vybehnem, ale podarilo sa 🙂 deti spia, dnesna tura za nami, tak som musela.perfektne mi lialo do behu, hned sa mi islo kralovsky 🙂

dracik1
31. aug 2014

ahojte, tak tie moje chrbtove bolesti nie su z nedostatocne spevneneho svalstva ale z prechlandnutia....v noci ma dost bolel chrbat...tak sme s muzikom "rozmyslali", ze kedy ma zacal boliet. beham cca od decembra 2013/januara 2014 a chrbat ma boli cca 2 mesiace...predpokladam, ze je to odvtedy, ako som raz hrozne zmokla, domov daleko, tak som sa v tom dazdi dost vytrapila, kym som dobehla domov a cca tyzden na to ma zacal boliet chrbat....baby, co s tym?, som na nervy, v zivote ma chrbat nebolel...a aby toho nebolo malo, tak som ako zbity pes....behat som bola naposledy v pondelok, mysel by chcela, ale telo je uplne KO / ale v piatok s detmi bajk 20 km, v sobotu a v nedelu s detmi turistika cca 17 km spolu/ ale mam dost, citim sa ako po zabehnuti maratonu .....nie som chora..... @opica, ty si iny nezmar.....

yanni
2. sep 2014

cafte baby, tak sa hlasim spät. uff ako ja neznasam prazdniny. na nic nemam cas. Na dovci som za dva tyzdne ani km nenabehala. Stale len okolo deti, plavat tiez nic moc, snazila som sa tomu nasmu nechapavemu krpcekovi vysvetlit ako to je s tym plavanim, cize na mna neostalo cas. Ale aspon uz vie skoordinovat nohy a ruky a aj bicykel uz ako tak zvlada, aj ked sme nakoniec museli kupit pomocne kolieska. Na zaciatok to bola hroza, babyyyyy, on sa zje....aj s pomocnymi kolieskami. Normalne sa vykotil, spadol ako hnila hruska 😕
Este dva tyzdne prazdnin, decka su od piatku u babkovcov a muz v sobotu vecer odletel, tak som dva tyzdne sama. Juuuuuj to je lahoda. Pradlo poprate, pozehlene, byt vygruntovany, chladnicka prazdna 😀 😀 😀 😀 , po dovolenkovom obzerstve je dieta 😕 V nedelu som si chcela ist konecne po dvoch tyzdnoch zabehat, tak viete ake to bolo, zase lialo. Ja fakt uz mam plne zuby tohto mokreho nemeckeho pocasia. Tu furt prsi. Ale tak vcera po robote som konecne vybehla, celkom fajn, 10 kilacokov v sestkovom tempe, ved co to budem prehanat, nie? 😀 Ale kosa je tu, uz to je normalne na dlhe veci. Mala som dlhe tricko a kratke gate a myslela som, ze zamrznem. A taky fuuuuk, skoro ma odfuklo. No nenormalka. Ale inak sa mi behalo fakt super.
Inak u nas v robote sme zalozili "behaciu skupinu". Akoze v skupine nebehavam, ale je to raz za tyzden pocas pracovnej doby (nastastie na konci, hodinu pred fajrontom) jedna hodina na statne trovy 😀 Normalne nam to zapocitaju ako odpracovane hodiny, tak co by som nebehala, no nie? 😀 😀 😀 To bude maskovka ze az masovka, "AZ" 5 ludi sa prihlasilo 😀 😀 😀 😀 😀 Tak som zvedava, ako to bude prebiehat. Buduci tyzden zaciname.

Inak zase nabieham na moj "zimny rezim", dala som medzi behanie aj plavanie a pilates. Uz ide zima, v zime sa mi to nejak lepsie dodrziava. A plavat musim zase riadne, zaciatkom decembra letime s muzom na Lanzarote na Swimcamp, tak aby som sa tam medzi tymi profikmi neblamovala. Baby, to bude hanbaaaaaaa 😕 😨 😠

iconka
2. sep 2014

caute, aj ja stale beham, sice v august pomenej - 147km (+ nejake tury a chodza a sem tam cvicenie), lebo ma bolela noha, ale uz je lepsie, tak sa rozbieham. Dnes podla RUN-u (ucim sa kopce): dlzka jednotliveho useku je 8-10sek. a spat na start sa vracat chodzou, pauza ma byt 3x dlhsia ako zataz. V mojom pripade zataz 10sekund a oddych 30sekund. Opakovat max. 10x, takze 10x ;) - cielom je zvysit explozivnu silu noh, posilnit trup, hlavne sikme brusne svalstvo. A aby mi nebolo malo, tak tesne pred tymto behom som si dala 40minut s Ewou Chodakowskou, co je tiez dost zataz na nohy a brucho. Ale tesila som sa na to od vcera, dobre to bolo, dobry pocit a spokojnost. 🙂

dracik1
3. sep 2014

ahojte, ja fičim na elmetacine , pomaha, chrbat neboli...akurat sa v robote stale rozculujem 😀, tak ma potom boli. v kazdom pripade si davam tyzden pauzu, aj tak sa mi nic nechce , som nejaka mimoza
ale strasne sa tesim na nedelu 🙂

iconka
3. sep 2014

@dracik1 tak nech ta co najskor preboli, je to na h...o, ked ti nieco brani robit to, co ta bavi, ja to poznam...a co bude v nedelu? 🙂

tofik
3. sep 2014

@janka1012 skús http://www.chudnutie-ako.sk/ Mne to veľmi pomáha. Dá sa objednať aj kniha, kde je všetko krásne zhrnuté. Mirko Veselý sám schudol a už roky radí iným. Prešiel obdobie keď trošku opať pribral. Ja mám teraz knihu a môžem povedať , že konečne mám jasno v strave aj v pohybe.

yanni
3. sep 2014

@dracik1 co je v nedelu? Aj ja chcem vedieeeeet 😕 😀

Juuuj baby, ved nechorte tolko. Ono je to potom asi nakazlive. Ja som dnes ako zbity pes. Neviem, ci to pocasim, zase prsalo a je kosa a strasne smutno, tak na spanie. Normalne tma cely den. Ja dnes pilates, ale len doma, z dvdcka. Kurz je sice cely rok, ale ked tam cez leto chodia 2-3 ludia, tak to je o nicom. Tak este pockam 2-3 tyzdne a po prazdninach uz bude lepsie. Ked je nas tam viac, tak to je väcsia sranda.
Vcera som bola plavat, musela som zmerat casy na ten Camp. Tak inak poviem vam, to je hroza cez letne prazniny. Kryte plavarne maju takmer vsetky letnu pauzu. Skoro ma svihlo. Stojim nabalena pred dverami, lomcujem nimi, skoro som si nos rozbila a az potom citam na dverach, ze do polky septembra zavrete. Ne nedr....ma? Este ze existuje internet v mobile a mame v okruhu 20 km 5 plavarni. Zial aj dalsie dve zavrete. Uz som to chcela vzdat. Ale tak no, ze este jednej dam sancu. A dokonca aj ta piata by mala mat otvorene. No baby, tak vam poviem, vybrala som si sice tu co bola blizsie, ale tu nespravnu. Tam bolo tak plnoooooo. Boli tam nejake tri skupiny babyplavania, potom sa tam natrepali tehotne, este ze som stihla odmerat tych 50 m a este tych 400 m, co potrebuju na camp. Tisicku som uz neplavala, to bolo tak plno, to som len kluckovala. Tak som dala este par metrov a padala. A este aj voda tepla, ze 32 stupnov 😕 Normalne ako vo vani 😀
Tak zajtra pojdem na tu poslednu, som zvedava aka katastrofa ma tam caka. V piatok vybehnem, ma sa vraj oteplit. Ale ja uz nicomu neverim. Ked neuvidim (nepocitim) neverim 😠
V sobotu som u brasku a v nedelu chcem dat nejaky dlhsi beh, takych 15-20 km. Uvidim, nedavam si presny ciel, len ako sa mi bude behat.

Inak ja svihnuta uz zase ppokukavam po nejakej sutaznej polke. Len tak pre srandu a trosku vzrusa. O necele tri tyzdne sa beha tu u nas nedaleko. Ale neviem ci to nebudne nudne, beha sa len okolo jazera nejake 4 kolecka, to nie je dobre na hlavu. Ale tak uvidim, co dovtey natrenujem. A v oktobri je maraton v Mnichove a je aj polka, tak tam by som asi tiez zbehla. Potom nebude dlho nic, uz len na Silvestra desina a uz je po 2014. Booooze ako ten rok ubehol.

yanni
3. sep 2014

@tofik klikla som ta ten link. Akoze, ja chudnut nemusim, ale no ked uz sa hadzu linky. Necitala som, len fotecky kukla 😀 Aj sportuje ten chlap? Akoze, mne sa zda, ze vyzera dost nezdravo. Je teraz sice chudas, ale chudas v pravom zmysle. Ani sval nema. Nemusi byt Schwarzo ale aj chudasi maratonci vyzeraju lepsie. Trosku by mal pocvicit, nie len chudnut. Aj v tvari tak dost smutne vyzera. Aspon mne sa tak zda. No stasten nevyzera. 😕 ☹

tofik
3. sep 2014

@yanni on začal chudnúť bez cvičenia a práveže prišiel na to že cvičiť treba. Tak potom začal.
Tá stránka chce trošku naštudovať, je tam možnosť si vypočítať koľko máš príjmať kj, aby si začala chudnúť, koľko bielkovín, sacharidov, tukov., jednoducho vysvetlený Gl. index a podobne , pri akom zaťažení cvičiť.. Je to skôr pre také trdlá závislé na jedle ako som ja, alebo pre tých , čo si myslia, že robia všetko ako majú a nemôžu schudnúť.
Mne sa páči , že on toho naozaj veľa naštudoval a vie to ďalej podať tak ľudsky. A tiež , že si to dlhodobo udržiava.
A áno písal už niekoľko krát, že ho kritizujú ako vyzerá na fotkách, ale čo ho videli v skutočnosti / občas spravia stretko, čo sú na fóre/, tak ,že nevyzerá zle, asi je len nefotogenický.

yanni
3. sep 2014

@tofik no asi je fakt nefotogenicky. Ale ani sa neusmeje. To ja sa skerim vzdy a vsade, aj ked som na umretie 😀 😀 😀 😀 😀

A ti poviem takto, my sme vsetci zavislaci na jedle. Kazdy clovek. Jeden ale viac a iny zase menej. 😕 Tiez sa ludom velmi cudujem, ze zajdu az tak daleko a vyzeru sa na 100 kg. To je jednoducho ta ludska hlupost. A hlavne chlapom sa cudujem. Ti to maju ovela lahsie ako my zenske. Od prirody menej tuku a viac svalov, nemusia si odkrutit 1,2,3.... tehotenstiev, zenske hormonalne zracie nalady tiez nemaju atd.....no jednoducho svet gombicka.

Vsetko nespravodlive. A najnespravodlivejsie je, ze ked sa rozhodnu chudnut, tak im to ide lahsie a rychlejsie ako zenam. 😠 Ale tak dufam, ze mne zdravie bude dlho sluzit a moje relativne dobre geny sa tiez nezblaznia a nebudem musie niekedy tu jeho stranku studovat 😕

tofik
3. sep 2014

@yanni Ja nanešťastie patrím k tým nepoučiteľným, čo večne chudnú a sú stále tlstejší. Ale nevzdávam to 😉

yanni
3. sep 2014

@tofik ty vtipalek 😀 Mozno by si mala prestat chudnut a uvidis aka kost z teba bude 😉

laja77
3. sep 2014

babulky, my sme sa vratili vcera z dovolenky, kazdy den 8km padlo- milujem takuto aktivnu dovolenku 😵 😵 😵

yanni
3. sep 2014

@laja77 juuuj normalne zavidim. Tak my mame stale aktivne dovolenky, ale ja tak aktivne beham len okolo deti 😠 😠 😠 😠 😠

Inak velmi som sa tesila, ale z oktobrovej polky nic nebude, Mnichov je uz plny. Ma porazi. Musim si hladat nieco ine. juuuuj ma fakt svihne 😠

romanovic
3. sep 2014

Caute zeny!
Leto som stravila tak, ze od nejakeho 20.7. boli deti u mamy a ja som renovovala byt ako dabel, ziadne zury, iba makacka, vaha 61kg, dopriala som si akurat 15 vstupov do kryokomory a potom nasledovalo 18 dni Chorvatsko. Behat som chodila 1. tyzden, potom som chodila spat neskor a neskor, vstavala neskor a neskor 😀 , az som pochopila, ze o 11 vybiehat je hovadina. Takze som sa s este vacsim zapalom vrhla na alkohol a zradlo, vysledkom coho je brutalnych 65,5 dnes rano 😀 .
Takze som pekne sklopila usi, chvost, zaradila sa od dnes do pracovneho procesu, viru kruzkov a povinnosti a skusim dat tie svine dole... 😀 😀

iconka
4. sep 2014

@romanovic neuveris, ale vcera som si na teba spomenula, ze si davno nic nepisala 🙂

dracik1
4. sep 2014

caute, zdravim , inak aj @mracik tu uz dlho nebol, zije?
v nedelu idem: http://www.rychlikzb.wbl.sk/

mne sa paci, ze je to relativne male podujatie - aj ked tento rok je tam dost ludi a ratam ze 4/5 budu bezci, ja idem na turistiku, pojdem sama, tak si snad aj psychicky oddychnem

yanni
4. sep 2014

@dracik1 Katagoria T-turisti-dialkoplazi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ze dialkoplazi. Tak to som este nepocula. 😀 😀 😀 😀 Ja sa tiez plazim dialkovo. Kazdy den do officu a spät. Takmer doslova plazim 😀 😀 😀 😀 😀

dracik1
4. sep 2014

@yanni, 😀 , chcem prist do tmy 😀 , inak baby, ja sportujem x rokov a v zivote som nebola na nicom podobnom- teda akoze na nejakych pretekoch, aj ked tento dialkoplaz sa asi pretekom nazvat neda 😀 ....
bezci to davaju za 5 h a ja to chcem za 8h
mozno pre niekeho je meta dat 10 km za co najkratsi cas, pre mna to vobec nie je podstatne za kolko zabehnem 10 km - aj ked jasnacka , ze kazde zlepsenie cloveka potesi...

my s muzikom sme za slobodna chodievali na taketo prechody...akoze hreben zapadnych tatier 50 km za jeden den....pre mna to bolo take psychicke oddychnutie, uplne sa vyfuciš od starosti na cely den 🙂

tofik
5. sep 2014

Tak ja od od 4 hod trénujem šprinty - z postele na wc. No baby nikomu neprajem, žiadna sranda. Ledva som psa vyvenčila okolo činźiaku, som sa skoro posr .... . Športu zdar.

mracik
5. sep 2014

@dracik1 žijem, nebehám. 😅

@iconka ako dopadli "naše" preteky? Celý čas som na vás myslela, aj mi veru slzička bybehla, a keď som videla pár fotiek, tak dupľom. 😔

iconka
5. sep 2014

@mracik Ahoj ;) dobre dopadli, skoncili sme na 53.tom mieste v celkovom poradi zo 155 timov a v kategorii na 45. Skoda, ze nebola kategoria 9-clennych, tam by sme boli urcite v popredi 🙂 Dali sme to za 28hodin 47minut a 3sekundy. Uzasny zazitok, ale na buduci rok si to vyskusas aj ty 😉 Tebe sa to uz krati a budes behat zase 😉 Michal ti nerozpraval dojmy?

opica
5. sep 2014

zeny, hanba-nehanba, tento tzyden som zabehla AZ 10 km. ja sa neviem spamatat. prisli sme v pondelok, chceli sme ist behat,ale tak neskutocne lialo, ze sme to vzdali, v utorok a v stredu som si dala 5 km, proste ked odidem z roboty o 14 a domov pridem okolo 14.30 na viac sa nezmozem 😢 navyse muz vcera isiel na 3 dni prec, tak vcera zas hokejovy trening, takze namiesto behu som rychlo chystala veceru, lebo ti moji ancikristi by ma zozrali, ked sme prisli domv. dnes som musela dat dom do poriadku+kosenie a teraz som si sadla a padam na hubu...a to o tyzden mam ten minimaraton...och joj, uz teraz ma chytaju nervy...

mirka907
5. sep 2014

Zeny Kosice Night Run...cas od vystrelu 48.11..cisty neviem...17ta v kategorii..21 celkovo zeny.. 😉

mojinecka
6. sep 2014

Moj vysledok 55.57...tesim sa ako male decko.Totalne prepaleny uvod, v polke som rozmyslala,ze koncim,ale nevzdala som to. Inak Mirka @mirka907 asi som ta videla na starte. Usudzujem podla tej fotky,co si mala na Endomondo z MMM. Celenka a biele tricko bart.sk?Na Moldavskej ta nespoznam a tu si mi stala takmer pod nosom.Ale nevidela som na nase rovnake boty,tak som nekricala.

Inak baby,ja som nebehala vobec asi dva mesiace.Nejako som nevladala,nechcelo sa mi.Tak som jedneho pekneho vecera sadla ku konovi a precitala som si nejakych 20 stran a opat som dostala taku slinu.Tak vam za to dakujem,ze som opat na palube 😀

miskap2111
6. sep 2014

Baby, ale vám to zase super behá! @mirka907 , @mojinecka gratulácia k pekným časom!! Ja sa tiež opäť pomaly rozbieham- už ako vydatá žena. 🙂 Pred svadobou boli strašné fofry, po svadbe tiež - papierovačky, keďže manžel je Belgičan, naviac s francúzskym priezviskom a v mene mám toto písmeno " î "- protste strieška na i, s ktorou mali neskutočný problém cez matriku, až po políciu a poisťovňu proste všade.. 🙂 A nedali si vysvetliť, že bez toho znaku je to ako napísať meno bez makčeňa. 😀 Pani v Dôvere dokonca volala ITčkára, ako to má napísať.. 😀 Teraz sa len dostať do klasického režimu a začať zase intenzívnejšie behať! Som teraz v Belgicku a ideme s dcérou vybehnúť tak behu zdar!!! Prajem pekný víkend bežkyne! 🙂

opica
6. sep 2014

baby, dnes som regulerne na 7. km musela zobrat do ruky lopuchy a utekat za stromy. hold na obed halusky s nepasterizovanou brynzdou a beh asi nebola najlepsia kombinacia 😀

romanovic
6. sep 2014

@miskap2111 gratulujem!!!
@mirka907 aj Tebe+@mojinecka!

janka1012
7. sep 2014

@tofik Dakujem
Na tu stranku som sa uz davnejsie dostala a veruze velmi zaujimave citanie🙂
Ta kniha vypada dobre.Je tam naozaj dobre zhrnute ako sa stravovat?
Este ma napadlo skusit vitarianstvo,ale naozaj to brat ako zivotny styl.Poslednu dobu to citam a velmi ma to zaujalo.Len by dobre padlo,kebyze sa tu najde daky vitarian a napise svoje skusenosti.
Neviem ci by som to zvladla,no na zaciatok by postacilo nejest ziadne tepelne neupravene potraviny,max jedno varene jedlo denne a ostatne by bolo surove ovocie,zelenina,oriesky atd.Len to treba poridne nastudovat,pretoze o tom treba nieco vediet aby clovek prijal to co potrebuje a nic mu nechybalo.
U mna bude problem asi len pevna vola...Co sa tyka prinosu pre zdravie,to by mala byt riadna motivacia🙂
Inak jeden cas som mala kratke obdobie zdravej stravy ak sa to da tak povedat🙂
Asi mesiac som nejedla pecivo,sladkosti,necukrila som a jedla som kazdy den cerstve ovocie a zeleninu.(obrovska zmena oproti staremu stravovaniu)
Po par dnoch som konecne nebola unavena,mala som stale dobru naladu,citila som sa strasne lahka,ten pocit by som opisala asi tak,ze duchovne vyrovnana🙂
Samozrejme som sa vratila k tedajsiemu stravovaniu,pretoze som to vtedy brala ako experiment,nie trvala zmena zivotneho stylu.
Clovek kym nezazije zmenu k lepsiemu si mysli ze to ako sa citi je uplne normalne.