Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
ahojte, @mareli , mne sa pred cca 3 rokmi stalo to iste - ale vtedy som o behu ani nechyrovala, neprijemna bolest z vrchnej casti chodidla asi po stred od malicka, bolelo ma to intenzivne cca 3 tyzdne, ani na turistiku som nechodila....nejako som to potom rozchodila, ale bolelo ma to dost dlho....neviem, co to bolo ...ale ako vidim, mozno toto...mne sa to celkom dobre zrekovalescencovalo, lebo odvtedy to nemam, ale "pripravenost" mojich chodidiel je skorsieho data, ja som dost dlho liezla na skalkach / cca 10 r/ a kedze lezenie je o nohach , tak ich mam celkom odolne prave v tychto chodidlovych partiach, aspon si myslim.... 😀
inak niekde na youtube som videla cvicenia na tieto casti tela ako predist unavovym zlomeninam
asi som ti moc neporadila, ale isla by som k doktorovi........
@katpetdo jej, ani nehovor...ja teda neviem, asi to bola nejaka reakcia z unavy alebo co.lebo dnes rano som sa zobudiala a uz to bolo ovela lepsie. rano som uz aj normalne chodila, isla som deti odviezt do MS a ZS ze teda nech pochodim a rozchodim....a isla som sa potom aj prebehnut, ze co to spravi, dala som si lahkych 6,5km iba ale v pohode, nic nebolelo, ani neopuchla. dufam, ze som len zastresovala a sa to nezopakuje...asi ozaj len nejaka unava...sledujem sa teda dalej....
a samozrejme prajem teda zdolanie PB 🙂))
@mareli @mirka907 baby ja som tu na koňovi chvíľku nebola, ale prečítala som si strany do zadu. Chcem vám dodatočne poblahoželať k úspechu na MMM v Košiciach. Super ste to dali! A stretnutie s víťazom večer vopred, bomba zážitok!
Inak Mirka na tom tvojom kritickom úseku, kde som stála, si mi vôbec nepripadala, že máš krízu. Zdala si sa mi v pohode. Ja som sa pre kolu vracala od dverí domu. Ešte manžel sa čudoval, že čo to robím, že čo to beriem. Ale hovorím si, že je to moja psia povinnosť, čo keby si ju fakt potrebovala...no nedalo mi 😉 . My na tom úseku stále stojíme, pivo blízko, hrala cimbalovka, super atmosféra. Ja som sa tam postavila asi okolo stvrť - pol jedenástej a stála tam asi ešte 10 minút ako si prebehla. A v kuse tlieskala. Mala som dobrý pocit, hlavne potom z maratóncov, lebo tam už bol aj osobný kontakt. A keď som sa na nich ešte usmiala, tak mnohí sa usmiali späť tiež a mala som pocit, že vysielame na rovnakých dĺžkach a že im to "pomohlo" Na druhý deň, keď som kočíkovala Matejka, som nevedela, že čo ma tak bolí zápästie na oboch rukách. A potom mi došlo, že som v kuse vyše dvoch hodín tlieskala...
na svete veru nie je spravodlivost!!! dnes bolo u nas uzasne, 23 stupnov, slniecko, ani listok sa nepohol, tak som sa tesila, ze si dam KONECNE zas dlhy beh...ale nakoniec som toto uzasne popoludnie stravila na pohotovosti s mladsim synom. hold, choroba si nevybera, ale som rada,ze sme sli 😔
@mojinecka Ono to nie len ze "pomaha" ale fakt pomaha. Aj hudba. Aspon mne to pomaha. Ti ludia, co naozaj povzbudzuju, kricia, tlieskaju, dokonca som aj takych zazila, co pobehli kusok so mnou 😉 , su fakt uzasni. A velmi obdivujem tych, co vyjdu do ulic, aj ked leje, ci snezi. V juni na polke, ked to tu tak lialo, strasna kosa mi bola celu dobu, boty mali 5 kg, vyzmykala z veci 10 litrov vody, nadavala, ze lepsie pocko uz fakt nemohlo byt ale ked som videla tych ludkov, co tam preslapovali pod dazdnikmi, mrzli hadam horsie ako ja, a este mali chut aj povzbudzovat, tlieskat atd., tak to mi dodalo fakt trochu na lepsej nalade. 😉
Ahojte.zijem, toto jedine slovo vystihuje cely pretek. Na slnku bolo 29st a vacsina sa bezala prave po slnku. Cas presne neviem,lebo ma hned po dobehnuti brali do zachraneho stanu. Podla hodiniek 42,6km za cca 3:44.Je to sice osobak,ale netesi ma. Prvych 21km za 1:44, presne podla planu, aj pocitovo celkom dobre a potom v priebehu 3km to slo neskutocne dolu vodou. Druhych 21 bolo za 2h. Tak pomaly som 21km v zivote nebeezala,ani v kopcoch. Priznam sa, ze som bola rada ze bezim. Baby bolo to neskutocne utrpenie. Na 27km mi uz chceli volat sanitku. Musela som asi na 5 min zastavit, lebo sa mi tocila hlava, zimnica, poplakala som si lebo som sa nevladala ani stat. Potom mi zllaty cyklista strcil do ruky celu flasu s iontakom. Podarilo sa mi rozbehnut a bezat, dokonca som poslednych 5km aj "zrychlila" aby sa mi aspon ten viedensky cas podarilo prekonat, o 1:30. Dnes som si medailu v cieli nazaj zasluzila aj vsetci, co dobehli. Budapest nikdy viac aj ked organizacne perfektne zvladnute. Pivo v cieli potesilo najviac
@katpetdo strasne ta obdivujem. Keby som ja bola na tvojom mieste, tak to proste zabalim po tom polmaratone. Klobuk dole, ze si to dala aj za takych podmienok. Ja milujem beh, ale len taky, bez vacsej bolesti - len takej, aby sa nepovedalo... 🙂 Este raz,velky obdiv!!!
@miskap2111
@mracik dakujem.nebudem klamat chcela som to zabalit niekolkokrat ale netusila som kde som a ako by som vvtom stave dosla ma izbu 🙂 . A tiez to DNF vo vysledkovej listine ma nelakalo.ano ciel som mala pod 3:30aleto slnko bolo na mna prilis.aj teraz som uplne rozhorucena a cervena akoby som lexala celynden na plazi. Ja uz dlhe trate ba slnku a pri viac ako 20st nemozem ist.za 2 mesiace 2x rovnaky priebeh 😝
@katpetdo Katka, netrep zeno. Si uzasna. Viem, ze to stvek, ked ci slovek pradstavi nieco ine a nedosiahne to, ale v tych podmienkach si to dala fakz za super cas. A slnko ani ja nemusim. Mne sa tak vocilo v Göteborgu. Mala som polku natrenovanu na 1.40-1:45 a prd z toho. celu dobu mi palilo slnko na hlavi. a tie kopce, a na tych mostoch je clovek akoby este vyssie k slnku. Tiez to bola hroza. Nadavala som. Keby som tam mala bezat cely, tak to sice asi dam, lebo ja sa nevzdavam, ale asi len po stvornozky. grrrrr
Inak baby, da sa telo nejak trenovat na horucavy? V nasich skor studenych podmienkach? Mne sa strasne paci ten Triatlon v Abu Dhabi, co nan muza stale sprevadzam. Len tam je takmer 40 stupnov cez den. Ja tam skapinam, uz len kad na neho 5 hodin na tom slnku cakam. Vlani som sa aj fajne spalila. Tento rok som vkuse behala do zmzlinarna, dal si jednu zmrzku a sedela v klimatizovanej miestnosti hodinu 😀
Neviem, mna to teplo odradza. A tam nie je vobec tien. Hroza.
@katpetdo za tych podmienok si to dala neskutocne....gratulujem
ja doteraz nezabudnem na svoj prvy oficialny polmaraton kde sa za necele dve hodiny pocasie zmenilo z 13stupnov na 26...stale to klasifikujem ako svoj najtazsi beh v zivote...toto zazit na maratone a nevzdat to si ziada vela vnutornej sily...takze klobuk dole
@yanni ja sa nestazujem.moje plany sa fakt pocas behu hodne menili a skoncili na dobehmuti. Urcite sa to teplo da natrenovat, ale priznam sa, ze ja sa nechystam. Od puberty zle znasam vysoke teploty, tak nejak nemam chut.
@mirka907 tu bolo rano okolo 16st len bezalo sa az o 11v tom najvacsom teple.sama neviem, kde s nasla tu silu. Predpokladam , ze vacsina bezcov zazila podobnr pocity lebo si okolo seba pamatam viac menej stale rovnakych ludi. Tesim sa na volno a jesenne behanie v lese a kopcoch a uvidim co buduci rok.
ahojte, @katpetdo, gratulujem, super, ze si to nevzdala......a cas uzasny 😉
@yanni, neviem ako sa da natrenovat behat v teple....., asi behat v teple......ale to je fakt sado - maso 😀
inak moja ucast na tejto akcii http://put.wbl.sk/ v miernom ohrozeni, muzik ma prist 22.10. ale uz mu 2 x posuvali let....
strasne sa tesim, dufam, ze nebude prsat
@dracik1 caba neblazni. Zeno, ty si nejak ina 😀 😀 😀 😀 Uff obdivijem ta. Trail a ultra - nist pre mna. By som niekde na pol ceste urcite skapala. Odpadla a zgulala sa dole kopcom spät na start 😀 😀 😀 😀
Nie vazne, ja to tu na tejto nasej rovine ani nemam kde natrenovat. Musela by som niekde 50 km do kopcov jazdit.
tak to teple sado-maso nehrozi. Mne uz stacilo vcera mojich nedelnych 15 km. Vykuklo slnko a prazilo mi cely cas na kotrbu. A este som si nabehala otlak. Presne na tom istom mieste, kde som mala z polmaratonu v septembri. Takze boty putuju do smetiaka. Alebo neviem, na co by som ich este pouzila. Este vobec nie su znicene.
A kde mas muzika? Moj tie´z zase odletel. A kedy sa vrati nevie ani pan boh 😠
v Korei 😀 , 3 tyzdne 😠
babule, vam to tu krasne beha 🙂 🙂 🙂 , ja ako zacal skolsky rok, som na tom s casom na behanie biedne a ked sa mi konecne minuly tyzden podarilo 2x vybehnut- stvrtok, piatok- hoci s plnym nosom, tak sa mi choroba "krasne" rozbehla, dnes uz takmer nemam hlas a rano kaslem o106 😖 . Ale povedala som si bud-alebo, takze asi budem musiet par dni pockat a potom uplatnit moj zreorganizovany denny harmonogram 😀 . A pocasie na beh je priam idealne.... 😅
@dracik1 jezis v Korei? A coze u tych sikmookych?
@laja77 uff to ako u nas. Mne sa napr podarilo minuly tyzden len raz vybehnut. Vcera 😠 Nebol na nic cas. A teraz uz nedam asi vobec nic. Aspon, ze nam zase po dvoch tyzdnoch zacne ten nas officovy beh. Lenze to je taky beh, skor prechadza. No ale aspon nieco.
Inak som hodila rec s muzickom, tak idem hladat pani zehlicku a od buduceho roka Aupairku 😀 😀 😀 😀
tak ja aj vybehnem, ale max. na 5-8 km. proste o drzku to je. navyse tento tyzden lepime OCR-ku s jergusom. dnes bol muz, som utiekla z roboty o 13, namiesto o 14, lebo o 14 mal roboticky kruzok v skole. zajtra ho mam ja, v stredu pride mama,no des. sa budem tesit, ak sa mi podari vybehnut aspon 2-krat. snad teda dnes este nieco spacham, ked sa muz vrati s gregorom z treningu....je to veru strasne, ked potrebujes starostlivost o domacnost a deti a chces aj nejaky cas pre seba..
@opica,tak nejako..., moja mama teraz ked je MM prec pride na 2 dni a ja blazniva to chcem vyuzit akoze na dlhsie behy......mamine prevratene oci dohora ani nekomentujem, ked zahlasim" dnes chcem ist 15 km"
A to ja tie moje chudence deti nikam nevozim na ziadne kruzky, su sikovni...ale co na tom, ked maminka je leniva a mysli iba na seba 😀 😀 😀
a vcera namiestoo krasnej 15tky, bola ovracana 9viatka, lebo ja inteligentna som zjedla 6 ks strudle o 15 h a o 17 som vybehla a uplne zle.....
@yanni a tvoj kam chodieva? nam "hrozia" tento rok este arabáči
@dracik1 dom sa zasmiala na tej ovracanej 9. ale ja som tiez taka nenapravitelna. Ja sa tiez pred behom nazerem. Hlavne cez vikend. Ale ma to potom skor chyti dole a musim utekat do kukurice 😀 😀 😀 😀 😀
No ti Arabaci. Uz 5 rokov. Ale do augusta chodil do Saudi len na tyzden a tri bol tu. teraz je to opacne. Tri tam a jeden tu. Ide ma porazit. Ale ja tam nepojdem. Keby to boli aspon Emiraty, ze sa ako zena mozem normalne aj po vonku sama spacirovat. Tam je zena nic. Takze nehrozi.

@mareli ja som nic podobne nemala ale mam obavy, ze Katka ma pravdu. Urcite chod k dr.
@katpetdo Kati drzim palce zajtra a budem cakat na popis ake to bolo 😉 ...nech je to PB jasne? 😀