icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

tilly
14. máj 2015

@bandura je pravda, ze kosti nemam uplne dobre, aj moja mamina ma problem s kostami

bandura
14. máj 2015

@tilly aha

danielka_ma
14. máj 2015

ahojte,
chcem sa opytat tych co pravidelne behávate, nemali ste na zaciatku problem s klbami, ja som behavala pravidelne na pase, tych cc. 5km, teraz som zacala behat vonku, asi treti tyzden, dam v pohode tych mojich 5 kn, ale zacal ma boliet bedrovy kbl...neviem, ci mam prestat na nejaky cas, alebo nie...beham po ceste (bocnej a kusok po strku)nemam velmi moznost po antuke....co by ste radili?

romanovic
15. máj 2015

10 😀
@danielka_ma ja mam tiez obdobia, ze ma bolia bedrove klby, narodila som sa s luxaciou bedier (vyklbenymi nohami) a podla lekarov beh nie je uplne vhodny druh sportu pri tejto dg. Ja to riesim bezeckymi pauzami, alebo len fakt lahkymi obdobiami behu. A Veralom 😀 😀 😀

yanni
15. máj 2015

@romanovic to fakt s tymi klbami? Aj ja som sa narodila s vyklbenymi. Ale ja som v pohode. Mozno ze o dakych 10 rokov uz nebudem, ale zatial tuk tuk, ziadne problemy. Jedine co ma vlani o tomto case boleli kolena, ale to som bola koli Götteborgu pretrenovana. Inak fakt nic.

romanovic
15. máj 2015

@yanni Ja som v 1970 bola vyse roka v sadre a do ukoncenia puberty (skoncenia rastu) ma tie klby priserne bolievali. Pamatam sa, ze som fakt musela kazdy vecer cvicit, lebo ked som to odflakla, hned som to citila. Take tie cviky typu vystretou nohou pisat niekolkokrat celu abecedu a cisla od 0-9, bolo to blbe, ale ucinne. Potom to prestalo a zjavuje sa to narazovo...

laja77
15. máj 2015

@romanovic zasluzis si obdiv 🙂 , lebo niektori s takou dg by si isto povedali, ze nemozu a Ty si dokaz, ze to ide 😉

romanovic
15. máj 2015

@laja77 ved ja si vravim, ze nemozem, ale ta vecerna vodka a syry so slaninou ma vzdy rano vyzenu... 😀 😀 😀

laja77
15. máj 2015

@romanovic 😀 😎

laja77
17. máj 2015

beham, beham, beham....uz aj nejake to zimne kilecko by mohlo odist 😀 😅

romanovic
17. máj 2015

@laja77 Aj ja si tak vravim.... Vcera som celu noc tancovala (a vodkovala).... 😀 😀

romanovic
20. máj 2015

Ranna 11-stka 😀

sakura77
20. máj 2015

babule,zacala som behavat,na meranie tepu co odporucate,s cim mate skusenosti?nieco male nezavadzajuce?

dracik1
20. máj 2015

ahojte, @romanovic , vidim, ze svojich pravidelnych rannych behov davas uz dost, stale tak skoro rano?

ja nic, 2hy mesiac pauza, stale kaslem, bohvie, co to je , mam new job, tak az buduci tyzden chcem ist k doki, ze vytery, krv, pripadne pneumolog a alergolog, lebo teraz mi absolutne nic nie je , len ten kasel

tak travim viac casu s detmi, bajk, turistika 😀

katpetdo
20. máj 2015

ahojte,
uz 8.t nebeham, vlastne sa okrem bezneho pohybu v domacnosti ani nehybem a zacina mi z toho pekne sibat, ale aspon uz som 2t doma z nemocnice a aj napriek zlym prognozam lekarov drzim 2v1 a ciitm sa dobre. Buduci tyzden mam kontrolu a ak bude vsetko tak ako bolo naposledy, tak mi lekar dovoli prechadzky...a baby ja sa tesim aj na to. Lebo do porodu beh nehrozi a po porode hned tiez nie. Netesim sa na to naberanie kondicky po tomto valani suniek...hlavne sa bojim aby som an to nesla opat hura stylom a potom sa zranila. Uz mam aj vyhliadnute preteky v septembri...DM zensky beh, tak nsad dovtedy budem schopna suvisle bezat viac ako 30min

tilly
20. máj 2015

@sakura77 hodinky 😉 sigma, suunto, pas okolo hrude, hodinky na ruku a ides

petronela.ficekova
20. máj 2015

ahojte, možno mate skusenost a preto skusim. Bola som 2 krát behat a strasne mi napuchli clenky, kazdy krok boli ☹ co na to poviete?

romanovic
21. máj 2015

@petronela.ficekova kolko si zabehla? Opuchnute clenky su divne...

petronela.ficekova
21. máj 2015

@romanovic 2 krát CCA 3 km po dlhej dobe nebehania, bezala som a striedala s chodzou, nerovny teren okolo jazera, to som rozmyslala, že či nie je problem ☹ už tyzden mam opuchnute clenky a kazdy krok boli ☹

sakura77
21. máj 2015

@tilly a ten pás nezavadza, netrci to nejak?že keď mám obtiahnute tričko napr?

tilly
21. máj 2015

@sakura77 nezavadzia, necitis ho

tilly
21. máj 2015

@petronela.ficekova nemohla si sa zranit? Akebo problem s klbami? Ja mam podobne s kolenami, ake rozbehala som to

petronela.ficekova
21. máj 2015

@tilly nooo, neviem o tom ....napuchli Mi oba clenky a oba ma aj velmi bola ☹ ....zatial mam pauzu - nebeham , ved vlastne ledva chodim ☹

zuzkakach
22. máj 2015

Ahojte baby, mate niektora topanky na behanie vivobarefood? Dlho uz po nich pozeram, no este som sa neodvazila....vraj zo zaciatku bolia velmi nohy, kym sa clovek nauci v nich behat.

mmmonika
22. máj 2015

U nás je stále zlé počasie, už od nedele som nevybehla. Zajtra doobeda búrku nehlásia, tak hádam sa podarí. Neverila som, že to niekedy napíšem, ale beh mi chýba.

apvn
23. máj 2015

Ahojte, poradite mi tie co mate skusenosti. Som to tretom porode zostalo mi 14 kg ktore by som rada dala dole. Zacali sme s kamoskou behat. Behame cca 3 tyzdne kazdy drn okrem vikendov. Uoravila som stravu a napisledy veceram cca 17:30-18:00h. A behat chodime ked ulozom deti okolo 20:30. Denne odbehneme cca 6 km samozrejme s prestavkami pri ktorych kracame. Statistika behu podla apky je 6 km, 1:03 hod., a 540 kcal. No a problem je v tom ze vobec nepozorujem ziadne zmeny s kg. Kde robimr chybu? Moze to byt aj tym ze este kojim? A nie je to malo tych 540kcal?? Najhorsie na tom je ze pri pislednom tehu som pribrala 18 kg a stale mam 14 kg! A tie 4 som nechala v porodnici. Od vtedy vaha sa vobec nehybe. Po porode som 11 mes. Dakujem za akukolvek radu

behulovab
26. máj 2015

@natalym To keby som vedela, tak sa tym zivim 🙂 Ale teraz vazne. Ono je to velmi tazko takto napisat, ked absolutne o Tebe nemam predstavu o tom aku mas postavu, ako si na tom kondickou. Su sportove typy, ktore aj ked nesportuju, tak to maju nejako dane a hned mozu preskocit fazu "indianskeho" behu a ist rovno na beh.
Ale su aj baby, ktore musia zacat od piky, t.j. od chodze.
Moj osobny nazor je ten, ze ak je niekto totalny zaciatocnik a vela toho za den nenachodi a ma aj nejaku tu nadvahu, tak mozno na zaciatok treba zacat nejakou tou 1/2 hodinovou rychlejsiou chodzou obden. Po dvoch tyzdnoch by som navrhovala zaradit aj nejaky "bezecky" usek. A zase v tom vydrzat aspon tyzden a potom pridat zase trochu viac toho behu, ...
Treba dat na pocity. Netreba to najma zo zaciatku hnat cez bolest.

behulovab
26. máj 2015

@sakura77 Mozno zo zaciatku Ti bude vadit, ale vsetko je to len o zvyku. Ale su aj "hodinky" co meraju tep aj bez hrdneho pasu a maju senzor zabudovany do hodiniek. Ono zalezi aj od toho kolko chces do toho investovat. Co sa merania tepu tyka, tak take hodinky sa daju pomerne lacno kupit aj v Lidli. Info o hodinkach najdes na: http://beh.sk/sportova-znacka-crivit-velka-rece...

behulovab
26. máj 2015

@tilly Problem moze byt aj v maratonkach. Mozno mas pronaciu, resp. supinaciu a Tvoje maratonky nie su vhodne prave pre tento typ klenby. Skus si dat otestovat aky mas doslap. V Bratislave je urcite viacero predajni, kde Ti to zmeraju. A dokonca je to aj zadara. 😎 Robili to aj pocas CSOB maratonu. Ale neviem Ti povedat, ci to budu robit aj pri najblizsich vacsich bezeckych akciach v BA.

tilly
26. máj 2015

@behulovab praveze doslapavam na paty, to asi bude problem, nie? snazim sa behat tak, ze podsadim panvu a doslap na cele chodidla, ale vzdy po chvili bezim inak...
a beham bud po trave, po kraji futbaloveho ihriska alebo po tartane