Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@tehula
mozno by si mala uzivat radsej nejaky vitaminovy komplex aspon nejaku dobu,ked si casto unavena,ci chora.
citron obsahuje vitamin C,sice je lepsi ako nic,ale ani z toho vitaminu nejak moc vela nema,aj ked si myslime,lebo je kysly.
To uz radsej sipky,grep ci jahody-maju ovela viac mg C-ka ako citron.
Davaj si denne porciu zeleniny ,hoc ako prilohu,alebo len tak,a casto zelenu zeleninu (brokolica,paprika ,pazitka).,a tiez aspon 1 kus ovocia denne,hoci len obycajne jablko
A ked behas,dychaj nosom radsej
@tehula @grimaska4 aby sme boli exaktní, tak tu je prehľadná tabuľka o obsahu vitamínu C na 100g ovocia a zeleniny: http://www.u-slavika.cz/nabizime/VITC.doc Prekvapil ma ten kel.. Ale treba brať do úvahy, že varom/resp. aj úpravou nad parou sa vitmín C poškodzuje.. Btw- jahody by som jedla na kilá, ale bohužiaľ je po sezóne.
@tehula je mi luto ale ked si dutinarka ( co je aj moja dcera) mozes v zime a uz aj v chlade na beh zabudnut, nachladis sa.
ja som ako decko mavala anginy, doteraz chodim v byte hola, vsetci sa klepu kosou, teraz som poliecila 2 chore deti a muza a ja nic. Je to prudko individualne, lieky neberiem ziadne ani vitamiony a ani ukazkovu zivotospravu nemam. Ladove pijem ci je leto ci zima a teply caj tak jedine ked omylom po dcere 😀 A este aj dycham pri behu ustami lebo mam zuzeny nos takze to neudycham a da sa.
Dutiny su svina, chytia sa rychlo a liecia sa dlllho. 😠
a vcera bola u nas celkom kosa ale som ubehla 4km, jupiiiiii som mala na zaciatku velke oci ze do vianoc 5km, zacinala som na 5koleckach( 1250m), co bolo skor moje zbozne zelanie ale vidim ze to ide a da sa , sa tesim, tesim
a este ma napadlo, vcera tam jeden sracko nacvicoval take , hmmm ze jelenie skoky? 😀 😀 😀 nic nerobil len jelena tam ( 100m) a vyklus spat, ako ne sranda po 3 by ma asi zlomilo v pase 😀 ale ze to naco je dobre?
a este jedno ked som vo svungu 😀 som sa postavila na vahu nech viem kde som juchuchuuuuuu ja ma 55,9 moja predtehu vaha bola 55tazko vydreta a teraz mam len o kilo viac a zerem sladkosti jak diva svina ( kojim,mala ma 8m, chapem ze to nie je ospravedlnenie ale nemozem si pomoct), dokonca mamav pase len o 2cm viac ako predtym a rit mam ako zamlada ( ne ze by to bola daka vyhra 😀 ) a sa mi zdalo ze ma uz rifle netlaci aale com si myslela ze som ich vysedela 😀 😀 😀
ale ako niekto pisal prijemny efekt behania je ze som sa dala dokopy, mne ide o spevnenie lebo rizikovom tehu som bola jak zele
@eeffka ja nebezim kolecka lebo pre mna je to na nervy....mam vytipovane trasy a viem ze toto je 5, toto, 7, toto 9 ...no a potom u nas v KE mame bezecke, korculiarske trasy, tak este chodim tam..je to okruh 4, 5, 7 alebo 8 km ..a uz aj tu mi lezie na nervy, ked mam dvakrat bezat to iste....v nedelu sa chystam na 16 (2x8) to este ako tak ale ked budem chciet ist viac, to sa budem musiet 3krat otocit a to teda nieeeeeee....som zvedava ako to bude, lebo v nedelu maju byt dva stupne...
@mirka907 aj ja som z KE ale ja na THC tak mozem okolo ihriska, lebo maly cicavec doma, a mna celkom tie kolecka ukludnuju 🙂 , kam chodis behat ze trasy? lebo ma napadlo jedine jazero hradza ale tam sami korculiar a psy a anicka a tam detto, ci len tak po sidlisku? to u nas je zasa sama jama, pubertak a pidicokle. 😖
@eeffka ja nebehám po okruhoch, ale po chodníku.. Takže otáčam sa vždy a s veľkou radosťou, že už mám polovicu behu za sebou 😀
@eeffka furca, bankov a potom to jazero...jazero je teraz super, ochladilo sa a vsetci herci zaliezli...psickari chodia popri a potom okolo jazera, takze mas priestoru kopeeeeec..a tam je trasa 5 a 8 km...
ja este bezim na terase a to je uplne v pohode....mna ludia netrapia...dam si hudbu a idem..a ved mam pekny zadok, nech sa kukaju 😀
@mirka907 ze herci 😀 , ale mas recht, ja mam taky sen ze raz az budu deti vacsie pojdem rano do prace, zastavim sa na anicke odbeham si par km,slniecko bude svietit, vtaci budou rvat 😀 a pojdem do prace a mozem makat 😀
realita na par rokov je ze : kratke sprinty v byte, medzi kuchynou kupelkou a deckami, naklaadnie bremena do kocika a auta, prekazkove relly k babke s mensou, po roku zaradime aj tandemovy sprint do skolky aby nam nezavreli, rally do prace a sprinty do kanclu, poobede v opacnom smere 😀
@miskap2111
zelenina aj ovocie stracaju vitaminy aj skladovanim,bohuzial ,za tyzden a najme ak ich nedrzime v chlade stratia az 12% zo svojich vitaminov ☹
A o vareni to je samozrejme,preto ju ked ako prilohu robim na pare,inak varim ju len v polievke
dnesny beh za mnou 9 km za 48 minut,ale to nenormalny vietor je vonku,to sa pulz na normalnej hranici nedal udrzat,musela som trosku ho presvihnut 😉
u nas skaredo, sychravo..takže po vcerajsom spinningu som kamosku dnes nahovorila na pas....dali sme 4 km. za 34 min..ona viac, asi 4,2 km..mne stale vyskakoval tep / merany na ruckach/..tak som to menila od 6,7- do 7,3 priemernu rychlost..o sa dalo...8 už bolo brutal...
Ja som si po vcerajsej hodinke pilatesu dala dnes 4km vyklus, uplne pohodovo som isla, cca 26min. Bola by som aj dlhsie, ale akurat tadial viezol traktor hnoj na pole (beham popri poli po polnej ceste), tak som okrem prekazkovej drahy, co traktor hnoj postracal, mala aj aromaterapiu zaroven 😀 Obavam sa, ze dnes bol posledný teplejsí jesenný den... Od zajtra už hlasia dazd a kosu. Dufam, ze budem zvladat behat aj v chladnom pocasi, moj ciel je vydrzat behat aj v zime. Baby co beháte v zime, akú mate obuv?
No budem sa musiet po nejakých taký poobzerat s goretex membránou. Tie potom 100 percentne nepremoknú, aj ked behas po snehu?
koceny, kto sa chysta?
www.bdk.sk
no super baby radili ste mi aby som behala pomalsie aj sa stalo dnes moj rekkord 😀 😀 10minut v kuse a dala som 1,10km bezala som asi 6,8 az 7,2km/h pohodicka vladala som 😀 no a este hodinka apol squash len dnes to jedlo nic moc az na obed ten bol ok 🙂 uz sa tesim na pondelok do posilky skusim dat 20minut 😅
Baby u nas sneh a minus 1 stupen 😕 no ako ste na tom s behanim?idem to dnes vyskusat,mojho muza asi zo mna porazi-zas bude zhrozeny ze nechod je zima,prechladis sa atd...No musim si dnes pobehat,cely tyzden som nebola pokazilo sa auto tak mmusim maleho denne na bicykli do skolky transportovat 😝 poviem vam to je tiez makacka, mame tu jeden hrozny kopec ,ktory musim zdolat no je to 10krat horsie ako behanie.denne je to 20km 😨 tak na beh som uz nemala sily...baby piste ako vam to ide v tej zime cau
u nas je plus 5 a to byvam na orave 😀
@alinoko
my mame dnes 3 stupne a asi 5cm cesrtveho snehu,vietor nefuka,ale ja dnes nejdem behat,ja si davam kazdy tyzden den alebo dva pauzu od pohybu,ale vcera som bola a to bol vietor aj dazd,zvladla som,ale ja som uz zvyknuta, minuly rok som mala prvu zimu co som celu behala,a chvalabohu som chora nebola,len sa treba dobre obliect a obut a ide to
takze baby 14 km a pocasie mi absolutne nevadilo...skvely pocit...pracovny tyzden moze zacat 😉

@miskap2111 s tym citronom to skusim, spanku mam menej, to je pravda, ale niekedy pospim aj s malou cez obed, ked som moc vystavena