Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
ahojte baby, viete mi poradiť, v čom behávate v takomto počasí? Normálne v botaskách? Dakujem. 🙂
dnes 0, slniečko, paráda ...včera som to ani len neskúšala, nemám vhodnú obuv do mokra 😝
Tak ja som dnes dala svoju prvu 45-minutovku behu. Tak dobre ako dnes sa mi ešte nikdy nebehalo, hoci som trosku bojovala s vetrom. No mám skvelý pocit z dnesného behu a zo seba zároven 🙂. V júny, ked som zacínala s nulovou kondickou, náslene po mesacnej julovej pauze opat v auguste... by sa mi ani nesnívalo, že v oktobri už v pohodicke zabehnem 45min.
@henrieta16 bola som v klasických mojich teniskách, zatial nemám kupenú obuv na zimu
@henrieta16 aj aj to riesim. ked je sucho, nie je problem, hrubsie ponozky a tenisky....ked prsi a je okolo 10 stupnov, tiez v pohode...ale cos tym, ked je zima a mokro...ale co to riesim s dlhorocnymi bezcami, vacsina mi povie ze hrubsie ponozky. je pravda, ze pri behu ti je teplo a si aj tak mokra. najdolezitejsie je hned vbehnut pod sprchu a potom do tepleho oblecka...uvidim, ci s ami to nevypomsti. ja mam aj merreli, ale su odvetravane, cize asi by premokli tiez, tak neviem
@henrieta16 klasika adidasy so sietkou.... ale zeby jezisko doniesol goratexove salomony? 😉 uz predcasne doniesol garminy, tak neviem neviem...ale napisem mu 😉
dnes 7cka....vytrapila som sa po nedelnej 14tke....ale endorfiny su v spravnej hladine a uz sa tesim na stvrtok kedy dam viac
celkom sikovne na jar, hm? http://www.mimiaukcie.sk/aukce.php?id=5488373
@mirka907 dakujem, môžeš mi dať tip, kde nakupuješ také botasky? Ja všade pozerám a neviem sa rozhodnuť 🙂
@opica no behať s premoknutými nohami nie je nič moc, tie ponožky ma asi nezachránia, skúsim pozrieť bežecké topánky bez sieťky, aj také mi poradili v športovom obchode, ale tak zase do mokrého snehu, teraz také mám a aj tak premokli 😒
@henrieta16 ved toto...
ahojte, ja konecne zdrava, tak som bola behat. 9,3km za hodinu aj s protivetrom. Uz som isla v ciapke, lebo ved kosa.
dnes 10 km nieco pod hodku....behalo sa vyborne
@svejla no ale ved to je uplne super! fakt sice je, ze ja som 45min. behavala po mesiaci, ale potom si to sakramentsky odniesla noha a musela som mat 2 tyzdne total pauzu, lebo som nemohla pomaly na patu ani stupit. chodila som ako taka 85-rocna babicka, krivajuc, hrozne... uz len palicka mi chybala. teraz sa opat dostavam do formy, beham tych cca 35-40 min. a dam cca 5-5,5 km (behavam od augusta), pricom tu dlhu pauzu som mala nedavno, tusim zaciatkom oktobra... len do toho a pomaly dalej zajdes!!! 😉
to by malo byt cca 8,6 km za hodinu. otazne je, ze keby som behala tu hodinu, ci tolko naozaj dam, ze ano. skor by potom uz vypovedalo svalstvo a moja sprosta noha 😀 😀 😀 😀
ahojte, ja som dnes bola po dlhsom case na ovale /inak už len na pase/...a dala som 5 km za 42 min. 🙂 🙂 Moj absolutne najdlhsi cas, a vzkon, co som behala, doteraz max. 4 km..a mohla bz som behat aj dlhsie, ale už som si povedala, že staci, aby som mala co prekonat....
@mandragora22 jaj, ja beham cca 4 kil. za tych 35 min, lebo beham na tep, takze moje cisla su riadne pod tieto vykony tu... 😅 ja beham iba cez vikend, bo inokedy zatial nevychadza...
@lenica81
ak dodrziavas tep,je bez sance zabehat za hodinu 10km..to musis svoju pulzovu frekvenciu presvihnut a to o riadne cislo,co je nanic,ak teda dakto sa nechysta na maraton a s tuzbou zvitazit.
Radsej si zabehat pomalsie ,ale dlhsie casove obdobie,a spalene kcal garminy hned ukazu ine cislo,viem to podla seba a z hladiska chudnutiia sa to dokonca odporuca 😉
@grimaska4 nuž ja si dovolim nesuhlasiť, u zdraveho cloveka tep zavisi od trenovanosti, kondície. Clovek s kondickou sa pri chodzi do schodov nezadýcha, bez kondicky bude stacit i chodza k zrýchleniu tepu.
Ale skutočne, ak chce clovek schudnút je ideálne behat pomaly, a čím pomalšie tým lepšie, pre budovanie kondície, zhadzovanie kíl a techniku behu.
babyy, chcem sa vas spytat- ja chodievam behavat uz 4. rok, tiez som zacinala tak, ze som nevydrzala skoro voobec, teraz v pohode zabehnem 8- 10 km, uz som zabehla aj 14, vydrzim bezat bez prestavky viac ako hodinu, nerobi mi to problemy, okrem toho cvicim zumbu a hybem sa neustale, cez leto v podstate kazdy den nieco, teraz ked je zimsie je to tazsie, ale aspn aky taky pohyb mam kazdy den...problem je v tom, ze vooobec nechudnem, skor naopak..sice musim povedat ze mam svalnatejsie nohy a aj brucho..ale to neznamena ze su chudsie..prave naopak a ja uz neviem co mam robit :( za posledne 4 roky som pribrala 5 kilov a mam pocit ze to dako neustava..co sa tyka stravy, tak u nas doma je to skor taka klasika, vari sa taka bezna slovenska kuchyna, co nie uplne podla pravidiel racionalnej vyzivy ale musim povedat ze sa neprejedam ani nic podobne. pohyb milujem, bez tiez, paci sa mi, ze sa mi spevnuje telo, ale preco sa mi aj zvacsuje??!! uz sa pomaly nezmestim do nohavic, necitim sa dobre a neviem co robim zle!! kto mi poradiii?? ma niekto podobny problem?? 😨 😨
@kikus51 určite si treba postrážiť stravu. Ak chce človek schudnúť, tak pohyb nie je všetko. Okrem toho, treba sa pozrieť aj na to, kedy cvičíš- ak ideš behať skoro po najedení 1-2 hod, tak určite neschudneš.. Intenzita pohybu tiež zohráva svoje- veď to je tiež známy fakt.. Mne sa zatiaľ vždy podarilo behom schudnúť, ale aj s upravenou stravou.
@kikus51 a vieš s akými mierami si zacínala? Možno si nabrala svalovú hmotu na úkor tuku, co je len pozitívne. A možno patríš medzi tie typy,co skráatka rýchlo naberajú svaly. Tušim grimaska davala link s tým ako vyzerá kilo tuku a kilo svaloviny na objem, to hovorí za vsetko. Strava je velmi dolezitá, je možne, ze jes málo na to akú spotrebu má tvoje telo, narozdiel od tuku svaly potrebujú energiu, a ked im ju nedávaš priebežne tak si ju ukladajú do zásoby, kedze dosť intenzívne sportujes. Ak más pocit, že si v slepej ulicke, tak by som zasla za niekým, kto mi upraví jedálnicek.
Inak pre mna váha prestala byť ukazovatelom toho ci vyzeram ok alebo nie. Ja sa tak nejako postupne zmierujem s tým, že ako sa mením ja tak sa mení aj moje telo, predsalen po tehotenstvách a DD kojeniach uz nebudem nikdy vyzerat tak ako predtym, ale je úžasné vedieť, čo telo dokáže od stvorenia života až po odbehnutie vytýčenej vzdialenosti.
@kikus51 ešte si prečítaj toto- rieši sa tam podobný problém : http://www.behame.sk/index.php?src=poradna-vikt...
@grimaska4 pridavam sa k
@susul ked som zacinala, tak som lapala dych po 10 minutach behu (prebehla som asi 1 kilometer) a to som sla akoby rychlochodzou. dnes, po 3 mesiacoch trenovanosti, ak ratam beh aj stacionarny bicykel, nemam problem zabehnut 5 km za 40 minut, a nez som si "dokefrala" nohu, tak som behala za hodinu 8 kilometrov a uplne v pohode, akurat si to odniesla slacha, ale kondicka bola v pohodke, takze jednoznacne suhlasim s tym, ze ked clovek pravidelne beha a trenuje, resp. akymkolvek sposobom si udrzuje kondiciu, nemoze mu robit problem po cca 6-10 mesacnom pravidelnom treningu ubehnut za hodinku 10 km bez vacsich problemov.... moj priatel behava tiez len 3 mesiace a da 10 km za 55 minut....ked zacinal, tiez zabehol asi 2 km za 15 minut 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@kikus51
ak by ti rastli svaly,do nohavic by si sa mala zmestit,a mozno by mohli z teba aj padat-teda byt volne,problem je inde,bud po zdravotnej stranke,a ked si uplne zdrava,jednoznacne musis upravit stravu,pretoze to ako vyzerame,zalezi 70% od stravy a 30% od pohybu,poznam inak kvantum ludi,ktori mali vysoku nadvahu a schudli upravou stravy uplne bez pohybu(s prechadzkami sice-ale u mna to nie je pohyb bohuzial) a ked dosiahli vysnivanu hmotnost zacali cvicit kvoli spevneniu
@susul
nemusis suhlasit,kazda sme ina,ja osobne zabehnem 10 km aj pekne pod hodinu casovo,ale pulzova frekvencia je riadne v "nebi",co je z mnoho stranok nezdrave..a nadvahu nemam a kondicku-ved som v pohybe aktivne asi od 15 rokov,posledne 2 roky az velmi intenzivne(6x do tyzdna a jeden den pauza a to minimalne 40 minut)
@susul davala som si robit merania- podiely tuku a svalov v tele a malo by to byt v poriadku, asi to naozaj bude tou stravou, musim s tym nieco spavit lebo tato to uz dalej nepojde!! 🙂 ja sa nechcem vzdat pohybu, to nikdy, ale v poslednej dobe uplne stracam motivaciu a hlavne neviem ci mam alebo nemam ist behat, ze vlastne co mi to robi s telom..a uplne chapem tvoj postoj, ze uz sa netrapis kilami, ja by som sa tam raz tiez chcela dopracovat 🙂 len ja este nemam ani jedno babo, a ked uz teraz sa mi to zacina vymykat tak co to bude potom :D
@grimaska4 hm, prepac, ale v tom pripade si mozno "pretrenovana". ono 6x do tyzdna nieco robit.... to je velmi unavne pre zenu, ktora uz ma svoj vek, dieta, deti, rodinu, domacnost, pripadne dokonca aj pracu... aj o tom viem svoje, ked vybehnem 2-3x do tyzdna, tak beham uplne v pohodke, rychlo a bez problemov. ked som behavala ako ty, 6x do tyzdna, bola som vyfľusnutá, unavená, podrázdena, proste horor. a to som od svojich utlych 7 rokov az do 18 trenovala 5x tyzdenne po 2 hodinky (bojove umenia), to bol zaberak ako svina, ale sama citim, ze teraz, ked mam po 30-tke, dieta, domacnost, starosti, aj nejaka ta pracicka sa sem-tam najde... ze proste 6x do tyzdna je pre mna neunosne a rychlo sa unavim, takze kondicka nie je len o tom, ze sa vyšťaviš a si odrovnana, ale aj o tom, rozumne si roztriedit cas pre treningy a cas pre zvysok tak, aby ta to nedokatovalo 😉 😉

@eeffka na Tahanovciach? Behala som na Furci...