Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@mandragora22
no ved to,ze si neschudla,len vahu si drzis-a to nie je to iste,a rozumne sa stravovat neznamena drzat diety,da sa pekne aj bez 😉
@mandragora22
vobec to nie je unavne a beham kazdy druhy den ,ostatne dni ma ine pohybove aktivity..a staci mi spat 5 hodin denne a som fit,a tu hodinku na pohyb nema problem najst,ved den ma 24 hodin,ale myslim si ze to je kazdy na tom tak,akurrat treba chciet
@grimaska4 hm, asi som zabudla napisat, ze na svojej postave badam zmeny napriek tomu, ze som v podstate neschudla? ze sa mi spevnuje prdel a boky? ze mi to uz vsetko nepada ako starej babke ceciky? proste beh ma nieco do seba, ci to uz robis pre radost, alebo pre kondiciu, alebo pre sutaz. v kazdom pripade, nejake zmeny to zanecha aj na takom cude, ako som ja, ze zeriem čipsy az sa prasi, nechudnem (na kila), ale na postave je to vidiet. a na dusi.....ani nehovorim 😉 😉
@kikus51 viem o com pises, mna to tiez demotivovalo, ked som chodila cvicit, jedla som ukazkovo(som mala pred svadbou a chcela sim byt prenadherna) a vaha si robila co chcela. Tak som sa jedbeho dna na to vybodla a nevazim sa azna nejake vtnimky, t.j. Ked som bola tehu a ked mam pocit, ze su mi rifle kusok volnejsie.
@mandragora22
mne to bohuzial nestacilo,myslim len pohyb,ze som mala nohavice trosku volnejsie,ja som chcela mat aj menej kil-a podarilo sa,ale kazda sme ina ,kazdy je s niecim inym spokojni a kto spokojni nie je,nech bojuje,kazdy ma moznost.
Cipsy si dam aj ja,nie je problem,ale nie kazdy den ako dakedy,raz za cas a da sa zit aj bez nich,ved nic uzitocne pre telo v nich nie je
@mandragora22 ja som mala tiez koleno zranene, este to nie je uplne tip top, ale teda podstatne lepsie, tak si davam velky pozor na doslap a ak by som citila pretazenie, nebudem to uz silit. Ved cas mas dobry aj rychlost, pisers tu, akoby si ledva odbehla 10metrov. 😉
@lenica81
@grimaska4
suhlasim, to by musel byt vrcholovy sportovec, pomaly sprinter, aby pri vhodnom tepe odbehol za taky cas a pomaly sa akoze nezadychal. Je dolezite teda uvedomit si ciel. Ja nechudnem, beham pre radost, pocvicit plucka, vyvetrat hlavu, pozriet okolitu prirodu, a teda ved spevnit telo a zlepsit kondicku,
Este stale som nespojazdnila ten tepomer, no ten pas pod prsa a hodiny, nevadi no.
Ja badam, ze z behu sa mi rysuje aj brucho lepsie, aj nohy. Ubytok vahy netreba, mam 51kg a vcera som si 2x u doktora a rehabailitacnej postrehla, ze som ich mierne sokovala, ze uz mam deti. Muz vravi, ze asi posobim mladsie kvoli postave.
ja som bola rano behat, dnes sa mi tak dobre islo, dala som 10km za hodku a normalne by som este 5km kludne dala, ale tak casovo uz nestiham, lebo muzo isiel auto prezuvat. neviem, co mi dal do kavy, ale zabralo to, lebo sme do noci kukali super iflm a rano uz o 6.30 deti hukali a zobudili nas. Som myslela, ze nedam nejaky vykon, ale omyl.
Baby, tak aj Vám sa tu pochválim- dnes som dala svoj prvý (súkromný 🙂 ) polmaratón!!! 21,1km, s tepom v aeróbnej zóne, za 2hod 20minút. Úplná pohoda!!! Super sa bežalo, aj keď posledné 3 km som cítila únavu. Ale cítim sa výborne. Počasie perfektné na beh tu v BA!!
@mandragora22 ved praveze to, ja sa citim uzasne po behu a neviem si uz bez pohybu predstavit pomaly ani den..a aj som si vravela ze kaslem na vahu a na vsetko, hlavne ze sa dobre citim...ibaze teraz som vo faze ked uz to zacina byt neunosne :D a vies tiez som si vravela ze budem sportovat a nemusim sa obmedzovat v sladkostiach a taaak...ale dako sa mi to vymyka sa mi zda..a uz to akoby potlaca aj ten dobry pocit z behu..ze co mi to vlastne robi s telom..ani neviem..ale kondicku mam dobru a tiez napriklad vylsedky krvi a vsetko 🙂 🙂 takze urcite to prospieva len mam pocit ze nieco robim zle...tak som chcela prist na to ze co vlastne 🙂 😒
@miskap2111 parada a sup sup nahod na garmin, nech si pozriem priebeh behu
@mirka907 Miri, nahodene - kukni to! 🙂
@mirka907 inak ten 8. a 16. km - vidno, ze som pila - to mi zobralo este z trosku este lepsieho casu.. ale bez pitia to na takychto dlhych trasach asi nejde.. resp. budem sa musiet naucit, ako sa napit a nespomalit 🙂
@miskap2111 presne 8 a 16nast bolo vidno ze si pila 😀 ... a aj to, ze tie posledne ta uz az tak nebavili...Ale tepy mas ukazkove...pekny priebeh celeho behu...drzala si si stabilne tempo.... 😉
@mirka907 ďakujem! 🙂 To tempo mi išlo samo, len tie posledné km som tak "dolátala"- nemala som nejakú krízu, už som len bola unavená.
@tehula ja som bola tiez rano, mladsi mal opat budika okolo 6tej, okolo 8mej som vybehla, dala 40 min a hajde domov... skoda, ze zajtra mi to opat nevyjde, lebo mm ma uzavierku a musi do prace okolo 7mej, a o 6tej ist behat zatial nie je moja meta... 😀
@miskap2111 skvele... len tak dalej... 😵
@mandragora22 @susul @grimaska4 @miskap2111 ja citim, ze sa zmensujem, ale nejako teraz po 2 tehu na mne visi koza... 😕 neviem, ako to mam popisat, aj brusko mi nezostalo extra velke po 2., ale aj na chrbte aj na bruchu mam take uvolnene... robim raz do tyzdna powerjogu, ale asi budem musiet este nieco na posilnenie... ale ci to pomoze tomuto problemu, netusim... 😔
@miskap2111 ja sa musim naucit vyfukat si nos bez spomalenia alebo zrychlenia, mne ta zima vytahuje sopel... 😀
@lenica81 inak aj mne tieklo z nosa 🙂 Vzala som si len 3 papierové vreckovky, ale nezapla si vrecko, tak som 2 stratila hneď na začiatku. A potom s tou jednou úbohou "vreckovečkou"- po 16km sa rozpadla. 😀 Tak mi tieklo z nosa (hroza), tak som si to len tak utierala (aj do rukáva, priznávam 😀 - ale inak som vždy za dámu 🙂 ).. Dobehla som s ošúchaným nosom.. To asi bude jediné moje dnešné "zranenie" 😀
@lenica81
@miskap2111
ja tiez mam vreckovkovy balicek v bunde, akoze zhruba po kazdom druhom kilometri, tretom musim smrkat, co mi uz voda z nosa ide. Nic s tym nevymyslim. Ja teda nepijem behu, ani v lete som nezvykla, tych 10km zvladnem aj bez, ale keby som dlhsie bezala v lete, tak mi vodu treba potom, v zime nie. No ale kvoli tomu kolenu nejak nad 10 vymyslat tuto sezonu nejdem
@tehula ja som doteraz tiež nepila počas behu- ani v lete, dokonca.. Po lete som začala behať aj občas viac ako 10km, pred 2 týždňami som zabehla 14km a tiež bez vody. Ale polmaratón je niečo iné- myslím, že bez pitia by to bolo ťažké zabehnúť, tak som tú vodu (teda pila som čaj), musela nejako riešiť. Ale bolo to celkovo pohode- len trošku ma to zdržalo.
ja si vytieram tie tekute priesvitne do rukavov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no a co? ved bundy si striedam a prepieram, lebo ako na truc vzdy, ked mam vreckovku, tak je soplov malo, alebo si odchriaknem a vybavene, a ako na truc, ked vreckovku nahodou zabudnem, tam mam soplov plnu hlavu, tak co uz s nimi ze? do rukavov! 😀 😀
@mandragora22 by mi to zacalo mrznut o chvilu narukavoc 😀 h
@miskap2111 no ved jasne, ja som pisala ze dlhsie trate zatial nechystam, takze ani vodu neriesim. Na dlhsie uz pit treba, alebo aj na kratsie, kto potrebu citi.
@kikus51 si pisala ze po behu sa nemusis obmedzovat v sladkostiach... no musis si uvedomit ze napriklad jedna cokoladova tycinka znamena asi 1.5 h behu, alebo slane lupienky mas tak za 2h behu (pisem to iba priblizne) takze ak mas rada sladke a nieco si cez den zobnes a ak to nieje len jedna kocka cokolady, tak si zas s prijatymi kaloriami spat...
Ide o to aby si mala vacsi vydaj energie ako jej prijem...
A ak patris k tym co im spaluje pomalsie, je to sice nespravodlive, musis si davat viac pozor :(
Ale pozitivna sprava pre teba je ze ak mas teda rada sport, mas chudnutie ovela jednoduchsie ako tie co zhadzuju len stravou.
tak cestne priznavam, ze vela tomu behu zatial nedavam, nestiham pravidelne, no ale snaha je...akurat neviem ako spravne sa obliect (navrstvit) na taketo zimne pocasie, poradte prosim...co obliekate vy a v com behate, co na nohy ked pride sneh? stale tenisky?
@miskap2111 checkni moj Garmin 🙂 je to tam!!!!
@mirka907 wow!!! Super!!! Že aký čas!!! Klobúk dolu!!!!!! A ešte mi potom musíš prezradiť, ako si pila a nestratila ani stotinku!!! Fakt wow!!!
@miskap2111 dakujem krasne....no mala som detsku sportovu flasku...stratila som par sekund, raz som dokonca aj zastavila...to bol ten 16km....cas si viem predstavit aj lepsi, ale treba na to ist pomaly...neda sa vsetko ...verim ale, ze na jar to dam o 20 min lepsie... 😉 🙂
@chirabell ja neviem, či ja som ten správny človek na radenie, lebo v mraze som ešte nebehala.. Vo všeobecnosti si treba vybrať veci zo správnych materiálov- v žiadnom prípade nie bavlnu. Ja som si nakúpila teraz bežecké veci z Tchiba -tričká s dlhým rukávom, čo dávam ako základnú vrstvu. No a na to potom takú bežeckú Adidas mikinu na zapínanie a windstopper bundu.. - to som mala keď bolo 3-7 stupňov a bolo mi fajn. Samozrejme zatleplené bežecké legíny (mám ich z Tchiba), rukavičky (tiež z Tchiba), buffku na krk a čiapku. Ja mám zatiaľ normálne bežecké tenisky- ešte mi úplne nepremokli, lebo behám po betóne..
Dievcata, ake heart rate monitory pouzivate/odporucate?

@kikus51 mozno si poloz otazku, ako sa po behu citis? lebo ja napriklad skvele a to po prvych 2 mesiacoch behu mi slo dolu 3 kila, treti mesiac ani gram, ba naopak, kilo som pribrala. ale mne to nevadi, ja som velmi spokojna s tym, ze ked odbehnem, citim sa fajn, mam lepsiu naladu a viem jednu dolezitu vec: mozem papat tak ako doteraz, aj sladke, aj slane, a aspon sa udrzim na svojej vahe 😀 😀 😀 😀 ja sa v jedle nejak extra neobmedzujem, neuznavam diety, nevydrzala by som ich drzat, ale beh ako taky, aj iny druh pohybu, mi napomaha k tomu, ze mam lepsiu kondicku, naladu, viac fyzicky vydrzim, nez predtym, ked som dlhsie nic nerobila (sport mam na mysli) 😉