Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@grimaska4 @megba a nie je to jedno?...ci 8 alebo 10hodin...ciel je podstatny...a teda nas polmaraton...ja sa zatial chystam na jar na Prahu a Kysak...zacinam rozmyslat aj nad BA....zalezi od toho kedy bude Kysak..inak som este polmaraton sutazne nesla...iba tak sama pre seba a zacala som behat teraz v auguste....a milujem to!!!!!
@mirka907
podstate je to jedno,tak ci tak je to daleko,ja osobne by som sa kvoli maratonu taku dialku tam urcite netrepala,sancu vyhrat nemam,ani nebeham tak,ako keby trening na maraton,a len tak pre ucast pre mna nema zmysel,to uz si radsej dam inu dovolenku,ale kazda sme ina,komu sa paci,nech si ide,a cestuje
ja som sa sice registrovala uz v auguste ,aj to len koli bazariku....ale nakoniec tu robim castejsie lesky...a natrafila som na tuto debatu....takze necitala som vsetkych tych 65 stran predtym....ale ja ZARYTY ODPORCA behu ,ktory vracal uz len pri predstave na beh ,som sa odhodlala a zacala v marci behat..suma sumarum....dole slo 20 kil za 7 mesiacov....ale najprv som sa odfotila v plavkach ako tulen..😀 a potom uz bola aj inspiracia ..😀
@lenbazarik ahoj.chcela by som sa ťa opýtať,ako často beháš,koľko a ako si si upravila stravu?mám v pláne začať behávať,máme hneď cez cestu hrádzu a denne stretávam x bežcov.len sa musím úplne odhodlať,vždy si však nájdem dáku výhovorku-kojenie,zima,odrádzajú ma moje veľké prsia,ktoré si pri behu ani nechcem predstaviť...
@lenbazarik
pekne!!! 🙂 a este ked bez upravy stravy,tak nadherny vysledok!Ja som dala dole 17 kil,ale musela som aj stravu upravit,inak zo mna zliezli len dve ,ci 3 kila,co pre mna nebolo moc ☹
@kaara1980 tak zacinala som 3x do tyzdna....taky pomaly poklus....nevydrzala som dlho ..ani nie 5 minut..ale postupne som to natahovala...ja nezabehnem ani teraz viac ako polhodku....ale vidiet to ..na nohach ,aj na zadku....a hlavne nejedavam po 5-tej....snazim sa vyhybat chlebu a pecivu z psenicnej muky,to je asi najhorsie....:-/ snazim sa to nahradit celozrnym pecivom...ale dobra vec je aj cvicenie....ja som si kupila take hodinky ,ci co to je a to ti meria tep...pri tepe 120 mas najrychlesjie spalovanie a vtedy sa dobre palia tuky.....je dobre jest 5x denne ,ale po malych mnozstvach a ja sa vzdy predtym napijem 2 poharov vody ,oklames tak zaludok ..🙂 a menej zjes..🙂 nekupujem v obchode keed som hladna a vypocitavala som si bazalny metabolizmus..to je ten pri ktorom ti telo normalne spaluje aj keby si nic nerobila..potom mas svoj normalny metabolizmus....a rozdiel medzi nimi dvoma je stav chudnutia...ak mas prijem mensi ako je bazalny metabolizmus ,chudnes zo svalov ....ak mas prijem medzi bazalnym a tym "normalnym" tak chudnes z tukov...to je najlpesie....je to kus komplikovane....🙂 tak napr......ja bezne za den spalim 2400kalorii....moj bazalny metabolizmus vdaka ktoremu zijem ,dycham je 1300...cize ten rozdiel medzi nimi je chudnutie....a prijmem viac ako 2400 kalorii priberamm ,ak prijmem menej ,chudnem ...ak prijmem menej ako 1300 uz je to zle ,lebo stracam svalovu hmotu..kazdy ma iny metabolizmus ,ja som sa v tom sprtala mesiace...snad som to aspon trosku vysvetlila...i ked nadlho..🙂
@grimaska4 vsetko so vsetkym ,,aj strava sa upravovala....mala som zlozvyk jest chipsy ,ked drobci zaspali..😀
@lenbazarik fúha,to je riadne zložité.neviem si predstaviť seba ako rátam kalórie.ale behať chcem.ja mám tú nevýhodu,že som nikdy nešportovala,takže to bude asi ťažké.rýchlu chôdzu mám už vymakanú,ja už ani pomaly chodiť neviem,ale behať som neznášala už na základke.ale snáď dokážem prekonať samú seba,len teraz hlásia ochladenie,tak neviem či sa mi oplatí teraz začínať
@lenbazarik
no uz som sa zlakla,ze 20 kilakov islo dole len behom
Takze predsa je nevyhnutna uprava stravy
Caute Kocky, ja do tej Verony idem a nenormalne sa tesim 🙂) Beham od 2008, mam dve deti a zacala som ked mal mladsi 1,5 roka... Beh som nenavidela, no uz ho milujem :D No to je dlhy pribeh :D Podstatne je ze som vdaka behu schudla 26 kg a pribrala asi 200 kg sebavedomia :D Mam kreativnu pracu (a kreativne deti) takze takyto "relax" je pre mna ako stvoreny.. Zo skusenosti vam chcem povedat len tolko, ze pre mna bezecke eventy znamenaju velku vyzvu a sucasne obrovsku motivaciu.. Castokrat vizia dalsieho bezeckeho podujatia je pre mna tým, co ma nakopne aj ked uz nevladzem, nechce sa mi a nemam cas... Tak chodim kde sa da... Najviac v BA 🙂 No po tych odbehanych rokoch som hladala nieco nove, ked prisla tato ponuka ist do Verony, som nevahala... Tesim sa neskutocne a ak by ste niektora z vas chceli ist a na polmaraton si netrufate, rada ho zabehnem s vami - da sa to totiz odbehnut vo dvojici, jedna zabehne 13 km a druha 8 (mozte si vybrat ;)) Mna tiez do behu navliekla kamoska za co som je strasne vdacna, tak chcem tuto skusenost posunut dalej 🙂 Tak piste, ak bude zaujemkyna z BA, rada skocim aj na spolocny trening ;) A ked nie vo Verone, vidime sa na behoch, vzdy mam na tricku napis Bezim, teda som! (a nosim okuliare - zopar bezkyn moj claim okopirovalo ;))
boze ked vas tak čitam kolko zabehmnete ja som uz na nervy nebeham moc rychlo len taky poklus ale vydrzim aj 45min dam 4kilometre ale ep na chudnutie nemam skor vysoky tak 170-180 ale pri tom vladzem nechapem ☹ ☹
@monkeymo perfektné!! Je zaujímavé, alebo vlastne ani nie, akí sme ľudia rozdielni, aké máme odlišné motivátory, alebo veci, čo nás silno tlačia do predu.. Ty mi strašne pripomínaš práve Mirku ( @mirka907 ) - veľmi cieľavedomá, každý pretek vás motivuje ísť ďalej a ďalej.. Je to obdivuhodné. Ja beh zbožňujem a behávam takmer každý deň (teraz nepretržite od konca júna, ale začala som s behom v roku 2009, ale nikdy som to nepotiahla dlhšie ako 6 mesiacov- rôzne dovody.. Dúfam, že teraz to tak už nebude.), aj sa zlepšujem, ale to nie je až tak veľmi môj cieľ. Mojím motivátorom je jednoducho ten môj beh každodenný- asi ako umyť si zuby, alebo dať si sprchu a mať potom taký čerstvý pocit.. Asi tak to cítim. V pohode zabehnem polmaratón (sólo- len tak pre seba), ale na tú súťaž ma proste neťahá. V každom prípade, obdivujem súťaživosť, cieľavedomosť a isť si za svojím cieľom... Takže, klobúk dole.. A snáď sa stretneme niekde - napr. na nábreží v BA (ale bežať s tebou radšej nepojdem 🙂 )
@monkeymo jaj ty si moja krvna skupina.... Mam uplne rovnake pocity, co sa bezeckych eventov tyka... Ja zatial beham malo len necele 4 mesiace ale stihla som si dat 3je preteky a stale hladam dalsie a dalsie v blizkosti...Verona ma laka, vela zalezi od situacie doma ale ak tak bez debaty polka....ja som mala na MMM na triku... Pain now, beer later!!! Myslim, ze som par ludi pobavila 😀
@mirka907 no veď vravím!! 😀
@miskap2111 sme napisali naraz... 😀
@mirka907 no veď sa už poznáme nejaký ten piatok!! 😀
@monkeymo ahoj, super, normalne ti v dobrom zavidim 🙂 🙂 ten napis na tricku, to asi od teba odkukam a dam si take tricka porobit na leto 😀 😀 😀 😀 ja som zacala len nedavno a budem nesmierne hrda a stastna, ak budem behat aj po 4-5 rokoch 🙂 🙂 ak teda nebude ten koniec sveta, co nas kazdy strasi, ze? 😅 😅 😅
drzim palce, nech sa ti dari v tvojich dalsich behoch a nech ta ta chut nikdy neopusti, amen! 😉 😵
@miskap2111 ahojky, ja tiez milujem beh, ked som sama, len ja, les a tenisky :D No mam rada podujatia, kde sa mozem cictit aspon na chvilu ako profik :D Nebeham rychlo, skor bezim dlho, prvy polmaraton som zabehla az teraz v KE... No dufam ze nbol posledny... A prid niekedy na zeleznu, tam sa bezi lepsie ako na nabrezi ;)
@mirka907 Hehe, to je dobré :D milujem kreativne napisy, mam ich este zopar v rukave :D na neskor... A Veronu zvaz, bude to super, to mi ver ;)) Ja sa snazim zlepsovat, no cielovy cas a vzdialenost nie su pre mna hlavne faktory pri behu... Hlavne sa musim citit stastna 🙂 stastne unavena... 🙂 Drzim palce nech ti to dobre beha ;))
@mandragora22 Konec sveta nebude ani ked si das moj napis :D Kludne si posluz ;)) A mysli na toto:
NEPRESTANEŠ BEHAŤ PRETOŽE SI STARÝ. ZOSTARNEŠ, PRETOŽE NEBEHÁŠ!
Tak ja dufam, ze mi beh vydrzi az do dochodku :D A pobeham cely svet :D Tak. Amen. 😀 😀
@mandragora22 @mirka907 @monkeymo - veselá kopa ste, baby! 😀
@monkeymo - možem sa spýtať za koľko si dala ten polmaratón? To vieš, to, čo je pre dlhodobého bežca "pomaly", môže byť pre nás, začiatočníkov kozmická rýchlosť. 😀 Ja som svoj prvý polmaratón dala za 2 hod 20 min - to bolo pred 4 týždňami, ale minulý víkend som bežala 16km a tam som už mala priemerné tempo 6.12, s tým, že som cítila, źe by som možno týmto tempom zabehla už celý polmaratón, takže by som to stiahla aspoň o 10 min. Ale inak, ako som vravela, zlepšovanie ani nie je tak môj cieľ a tiež radšej behám pomaly a dlho 🙂. Na tú železnú sa už musím vybrať.. Chodíš tam aj teraz? A kedy behávaš?
@miskap2111 Noo, nemam sa moc cim chvalit, zabehla som to za 2:12... je to so mnou rôzne, inokedy ked beham sama mam lepsie vysledky, obvykle beham cca . 5:30 min na km, najryslejsich 10 km mam za 50 min... no vzdy to zalezi na aktualnej situacii... V KE som mala zdrav. problemy, tak som sa sustredila na to, len to odbehnut. Na csob marathone na jar sa chcem zlepsit ;)) Na zeleznej behavam aj teraz, uplne pravidelne som tam v stredu o 18:30, to mame s kamoskami uz tak zabehnute... Alebo chodim cez vikend, trebars v nedelu okolo 15... to tiez len ako sa mi da popri detoch... Beham aj na sidlisku na drahe alebo vo fitku na pase (no najlepsie mi bolo naboso po plazi pri mori ;)) Ty behavas v meste? Nechystas sa na Zimnu desiatku 8.12. ? tam by sme sa videli ;)
@monkeymo ja mam zatial najlepsie tempo na desinu 5.57, na patku 5.35.. to je tempo, ked som bezala solo, lebo inak zvyknem behavat s mladsou dcerou (ma 19 rokov) a vtedy ideme naozaj lezerne 😀 . Behavam vlastne len v meste (na tom nabrezi). No este mam priatela v Belgicku a tam behavam na cyklistickom chodniku - to je krasna trasa, popri takej riecke, a to vlastne beham z mesta to mesta - ta 16tka vlastne bola cez 3 mestecka - vsetky vedu popri tej riecke a mozes bezat az do Francuzska... Ta trasa ma strasne super energiu - vsetky moje rekordy som dala prave tam. 🙂 Na Zimnu desiatku sa nechystam - ako som pisala, mna atmosfera eventov az tak velmi netaha... Mozno raz. 🙂 Ale budem ti drzat place!
hm tu sa clovejk odpovbede asi nedocka

@orimir
a ani z cm ti neubudlo?Ak si aj stravu upravila,mala by su chudnut,ak nie a rastu svaly(na to treba inak hojne casu,nerastu zo dna na den + pekny prijem bielkovin ktomu treba denne) cm by mali ubudat,,kedze sval je tazsi ako tuk ale aj je pevnejsi
Dakde bude problem,ale moze byt aj po zdravotnej stranke,ktore zistis labolatornymi vysetreniami
Behame inak,sem tam nejaky pauzy(aspon teda ja),lenze tu nevedieme denniky kazdy den ako,ja som zmenila strategiu,beham menej km ale vsetko intervalovo,striedam rychly beh s pomalym cely cas a da to telu zabrat ak tak beham 8km