icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

grimaska4
30. nov 2012

@dnika2
ved si sa na nic nepytala ☹

miskap2111
30. nov 2012

@dnika2 čo keby si si skúsila nemerať tep- tak 2krát do týždňa a proste bež tak rýchlo, ako chceš a koľko chceš- len tak pre radosť... Meranie tepu ťa len znervózňuje a možno keď trošku pridáš, tak sa ti vybuduje aj kondícia a ten tep sa ti sníži.. Tak by som to urobila ja..

dnika2
30. nov 2012

@miskap2111 behavam uz pomaly mesiac a stale nic 😠 😠

grimaska4
30. nov 2012

@dnika2
ale ty svoj tep merias na tom pase nie?Ci uz nie?
Lebo sme ti uz minule pisali ze tak sa nemera presne

monkeymo
30. nov 2012

@dnika2 Ahoj, ja som celkom nepochopila co sa pytas...

dnika2
30. nov 2012

@grimaska4 hej heju na pase
@monkeymo riesim vysoky tep pocas behu aj ked vladzem behat 45min

grimaska4
30. nov 2012

@dnika2
skus pomerat hrudnym pasom svoj tep

miskap2111
30. nov 2012

@dnika2 mesiac je málo- kondícia sa buduje oveľa dlhšie, tak sa nenechaj odradiť.. Ja keď idem napríklad na kratší a rýchlejší beh, tak pás na meranie frekvencie ani neberiem, lebo by ma asi aj hneď vystrelo, keď by som videla tie tepy 😀 Pás si beriem len na dlhé behy, aby som to nejako neprešvihla. 🙂 Čo sa týka toho chudnutia a nízkej tepovej frekvencie- viac menej sa ukazuje, že je to čiastočne len mýtus- aj keď má svoje opodstatnenie a vysvetlenie... Ja keď som začínala chudnuť a behať, tep som si nemerala, lebo som nemala čím, a aj tak som schudla. Podľa mňa som vtedy určite prekračovala aeróbny prah a predsa išla váha dole.

miskap2111
30. nov 2012

@dnika2 samozrejme, ak nechceš riskovať, tak môžeš sa dať skontrolovať lekárom, či nemáš problém so srdcom.

dnika2
30. nov 2012

@miskap2111 problem so srdcom nemam som zdrava takze ennacham sa teda odradit budem behavat dalej snad za polroka to bude uz ok

mimm2
30. nov 2012

@miskap2111 aj ja som si beh zamilovala,najprv som začala kvoli chudnutiu,čo sa mi podarilo no a potom som otehotnela.teraz má malá 5 mesiacov ,ja etšte 7kíl plus,behať nechodím,ale stále vás čítam.ste vynikajúca motivácia a viem že na jar začnem zas,lebo velmi chcem.držím palce a velký obdiv

miskap2111
30. nov 2012

@mimm2 tak super!!! Budeme sa tešiť, keď sa pridáš do nášho klubu! 🙂

megba
1. dec 2012

@mimm2 Nečakaj do jari, tá je ďaleko! Začni hneď. Ja som začala 6 týždňov po pôrode, keď mala malá 5 mesiacov už som behala 10km niekoľkokrát do týždňa len taký fukot. Každý deň čo nebeháš strácaš to, čo si mala natrénované, škoda tej práce čo si už odmakala🙂)

mimm2
1. dec 2012

Ja viem,nemám rada výhovorky typu prečo a ako sa niečo nedá a nemôže.ja som sa nastavila na tú jar,ale dík za radu,uvidíme či to pôjde aj skôr.

mima595
1. dec 2012

@mimm2 - ked chces, tak skus beyiaci pas...nezacinala by som s behom v zime vonku..ak nie si navyknuta..by si to odniesli priedusky

janicca
1. dec 2012

ahojte kočky pridávam sa k vám teda ja som uplny začiatočník 😝 ale ved niekde začat treba ....som si myslela že to bude jednoduchšie ale prve dni to bola katastrofa čo sa týka dýchania vobec mi to nešlo ale verím že každým dnom to bude lepšie a lepšie ..... 🙂ked čítam ake ste tu profičky tak sa tíško hanbím 😀

miskap2111
2. dec 2012

@janicca Tak vitaj v našej skupinke a vobec sa nemáš za čo hanbiť - práve naopak! Začiatky sú podľa mňa najťažšie. Ale treba vydržať a ísť na to krok za krokom, aby ťa tvoje úspechy ťahali dopredu!

janicca
2. dec 2012

@miskap2111 ďakujem za privítanie jasne že všetko čo robíme je pre seba tak že všetky zábrany treba zahodiť 🙂 len neviem či som si vybrala správne pri mojej váhe 88 kg a výška 165 cm 😝 dosť ma trápia kolená možno je to len zmena .....čo sa týka športu a pohybu tak ten naozaj možem tak že ma tá bolesť kolien dost prekvapila tak uvidím že ako ďalej

mima595
2. dec 2012

@janicca - ja som zacinala s behom pri 162 cm som mala 86 kg...moj prvy beh bol taky...1 okruh beh, 1 chodza, tak som to zopakovala 3x...
na druhy den to bolo 4 x... to bolo presne 1.8.
dnes mam o 10 kg menej, zabehnem aj 5 km / ale to len raz/, ale 4 km dam už bezne 🙂 🙂 ..ale teraz o už striedam..bezecky pas, spinning, plavanie, aj napr. doma cvicim Julien Mitchel, ked som teraz bola chora a nemohla som chodit von...
hlavne zacni..to je jedno cim, hoci aj odchod celu trasu..ale zacni a neprestavaj..radsej pomale ciele a vydrz pri tom.... 😉

dnika2
2. dec 2012

@janicca ja som zacal na 85 teraz mam 81 behavam asi mesiac ale samozrejeme upravila som stravu a tiez som sa bala pri mojej vyske 167 ale nebolia ma tak som rada bezim pomalsim tempon a v pohode dam si kilak napijem sa utrem zasa kilak a takto zvladnem 4 kilometre moj rekord bol 6 😀

iviatko
2. dec 2012

ahojte baby, uz dlho vas citam /este ked som bola tehu/ musim sa nastartovat, lebo mi uz je zle zo seba...sice len 2 mes.po porode, ale aj tak... mam 88kg a 168cm , samozrejme kojenim som neschudla ani pri prvom a nejde to ani teraz... mavala som 57kil, teraz by mi naozaj stacilo tych 70 🙂 len sa chcem opytat , ci je tu nejaka mamina , ktora este koji, pripadne co by ste mi odporucili, ako zacat, aku stravu mate atd. Vdaka 🙂

mima595
3. dec 2012

@dnika2 - no ja nezastavujem...som zistila, ked som na zaciatku striedala tu chodzu s behom, že po chodzi sa mi tazsie zacina behat...
natazsie su prve 3 okruhy, ale potom to už ide tak automaticky

miskap2111
3. dec 2012

@iviatko ahoj! Je tu myslím pár kojacich mamičiek, ktoré behajú, tak hádam poradia! Podľa literatúry, je to možné, len si treba byť istý, že si fyziologicky už pripravená na určitú záťaž; ísť na to jemnejšie- určite zo začiatku! (behať pri nižších srdcových frekvenciách - ak nemáš sporttracker, tak sa to dá odsledovať aj tak, že si schopná rozprávať sa počas behu; striedať chodzu z behom), dobrá podprsenka a strava upravená tak, aby si nemala rapídne úbytky na váhe (možno tak okolo 0,5kg za týždeň).. Ale snáď kojace mamičky poradia viac!! Držím palce!

iviatko
3. dec 2012

Dakujem 🙂 ono ja sa dost potim aj bez zataze,rychlo sa zadychavam,ale to asi nebude problem vahy,mam vysoky tep,nechceli ma z porodky kvoli tomu pustit. Vcera ste ma tak nastartovali,ze som si objednala stac.bike,dnes mi ho ujo dovezie,snad nebude ako vesiak 🙂@miskap2111

mima595
3. dec 2012

@iviatko - tak to skus radsej cvicenie od Cindy Crawford..ona tam ma cvicenie hned po porode...zacni tym...jeden mesiac ten uplne najzakladnejsi program, 2. mesiac tu dvojku a potom 3. mesiac tu 3..ta trva uť 40 mimut a dostane ta do formy...
to budes mat koniec februara, mala bude vacsia..ty sa spevnis..a potom možes zacat s behom...alebo inymi narocnejsimi cviceniami

iviatko
3. dec 2012

@mima595 velke dakujem,od nej mam jedno dvd a veru,poriadne svalovky som si uzila 🙂) tak mrknem tie poporodne.

megba
3. dec 2012

@iviatko Ahoj, kojenia sa určite neboj...ja kojím stále (malá má dnes 9.mesiacov) a behať som začala 6 týždňov po pôrode..Ide to, netreba sa nechať odradiť...začni pomalšie, postupne a uvidíš, kilá pôjdu dole samé...ja mám dnes menej ako pred otehotnením (vďaka tomu dojčeniu), 179cm a 58kg. A doprajem sa naozaj všetko a veľa! Tým nechcem tvrdiť že je to správne, dúfam že keď prestanem dojčiť sa vrátim k racionálnej strave ale teraz sa to proste nedáááá...
Takže moja rada na záver - nevzdaj sa ani jedného - ani dojčenia ani behania... Ide to, len treba chcieť! Držím palce...

iviatko
3. dec 2012

@megba vdala,dojcenia sa nevzdam,na to som prilis pohodlna 🙂 zacnem na tom biku a uvidime.len mi treba nastartovat,uz som raz schudla na 66kil 🙂 len som prestala makat a bolo. Bojim sa toxinov,ktore sa vylucuju do mlieka :(

grimaska4
3. dec 2012

@iviatko nebola si na kardiologii kvoli tomu tepu?Ja by som na tovojom mieste behat nezacala,ked pises ze sa aj zadychavas a potis aj bez zataze,inak to je ok,ze chces pohyb,ale ktovie ako je na tom tvoje srdce,ci by tu zataz zvladalo,a najme ked si predtym nebehavala.A teraz zacat v zime je nebars dobre,myslim teda vonku behat,lebo ak si netrenovana mozes sa rychlo nachladit a mas male babo aj kojis,no ale ty vies,ja som po porode nebehavala cvicila som z dvd tiez tu cindy crawford -ona ma dobre dvd -formuj svoje telo sa to vola,a toxinov sa bat nemusis lebo ziadne do mlieka nevylucia a ked sa rozhodnes pre pohyb max pol hodiny,viac ti netreba a svalovku nebudes mat,teda ani nadmerne mnozstvo kyseliny mliecnej
Stravu by som tiez nemenila,ak jes sladkosti tak ich viac obmedzi,ak kojis potrebujes jest,takze teraz daj chudnutie bokom

iviatko
3. dec 2012

@grimaska4 este som nebola,ale pijdem. To behanie necham na jar,zatial zhodim par kil na stac.biku 🙂 ja mam svalovku uz pri pomysleni na cvicenie 🙂) mame doma aj kinect a nejake dance hry,tak zapijim aj syna 🙂