Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@eeffka niee, tep ti bude merat ten hrudny pas 😉 urcite k tomu budes mat aj navod, kazda znacka to ma trosku ine....
@sunnysummer ta vidis sedlač v meste 😀 😀 😀 ,to som zvedava, inak vcera ma pobavila Ivanka v Panelaku ako isla behat rano, ze tricko s kratkym rukavom a mikinka a clenkove ponozky... akoze chapem ze serial a bezala az za kulisu ale sak aspon kus reality ze ciapku si dam 🙂
@miskap2111
@zuzkakach
no u nas od zajtra hlasia trosku oteplenie,no uvidime,cez -15 C nechodim behat vonku,to sa ani neodporuca,tak ostava mi fitko a doma z dvd cvicenia,ja beziaci pas neznasam,ja neviem preco ale ja sa na nom nudim,aj ked uz vo fitku mame taky co mozes telku sledovat ci videoklipy,ale aj tak
dievcence z ba:
http://www.vianocnybeh.sk/
ja sa chystam, ak sa nic nepredvidatelne nestane...a celkom s atesim. minuly tyzden sme boli vo francuzsku, kedze muz mal pracovne povinnosti, tak vonku som bola behat len raz a zvysok na pase...bola to bolest, sa to neda porovnat s behanim vonku
Pocujte baby jezisko mi doniesol bundu na behanie ze na zimu a ono je to len taky tenky sustiacik.... 😒 to je ako OK? som necakala bufajku al etiez ze to bude len taka flushandricka tiez nie
@eeffka aky je to material? Inak dolezite je vrstvenie pod bundou. Zaklad je sava vrstva, ktora,odvedie pot od pokozky a nechladi, na to si ja davam rolacik z tensieho fleesu, ale to je len v pripade, ze je velka zima, bunda je vlastne len taka skrupinka, kyora chrani pred vetrom, dazdom,snehom a je priedusna, pripadne ma odvetranie. cercena kniha o behani hovori, ze je dobre pripocitat k aktualnej teplote 10 stupnov a podla toho sa obliect.
@susul no je to 100% polyester, vhodna pre bezcov co ich neodradi chlad ani dazd 😀 tolko z propagacneho materialu.
Ja som planovala sa obliect nasledovne, tricko funkcne umele, rolacik zatepleny bezecky, flisova bunda + sustiacik, myslis ze to bude ok?
doposial ale to bolo naposledy v polke novembra som bola bez sustacky. + este pojde ciapka a nakrcnik a dole zateplene gate.
kočky želám krásne Vianoce, plné pokoja, lásky a splnených túžob 🙂 oddýchnite si, poriadne jedzte, aby bol o dôvod navyše riadne behať 😀
ahojte kočky tak aj ja sa pripájam prajem vela zdravia ,šťastia a rodinnej pohody a hlavne nech vám to dobre behá 😀 😀..... ja to posledný týžden trošku flákam ale už sa začínam lepšit 🙂
Dievčatá, bežkyne 🙂 - aj ja vám želám pohodové Vianoce a všetko naj v Novom roku - nech nám to dobre beží! 😀 Ja som si práve dala súkromnú "vianočnú dvanástku" a na mňa so super tempom - 5.56 min / km - čiže za 1hod 11min! Tak sa vytešujem - dnes si zaslúžim dobre kalorickú Vianočnú večeru! 😀 Krásne Vianoce všetkým!
ja som uz vyskusla moje nove tenisky od jeza 🙂 a zatial som spokojna, sice som dala len nieco cez 5 km, kedze som mala kratko babysitting, ale uzila som si to. dnes sa chystam zas, tak uvidime. kazdopadne su fakt pevne 😠
@opica niet nad dobré tenisky! Ja som si dnes dala relaxačnú 16tku v tempe 6.20, ale ma tak zlialo toto belgické počasie, že nebolo nitky na mne suchej- vrátane ponožiek, z ktorých som žmýkala vodu. Asi aj ja idem nakoniec investovať do trackových tenisiek. Síce som sa poslednú dobu tomu bránila- že už nejako vydržím, ale dnešný beh ma asi fakt nalomil na tú investíciu.
baby ked chodite behavat von cchem zacat na ajr zatial len fitko tak si berete aj vodu a nejaku uterak ja sa dost potim a neviem ako von budem behavat v ruke sa mi to teda nebude cchiet drzat 😒 😒
@miskap2111
@miskap2111
@eeffka
@amalka72
@sunnysummer
@dnika2 Záleží koľko pôjdes km. Ja som v zime nosila bezecky opasok s flasou, keď som bezala viac ako 15km, môže však dosť zavadzat. V lete pri horucavach som vydržala bez vody maximálne 10 km. Beham už len s bezeckym ruksakom, kde sa vkladá sacok na tekutinu, mám 1l aj 2l, záleží na akú vzdialenosť bezis, dajú sa tam spraviť aj iontaky, pije sa cez hadicku, je super prakticky, strcis tam aj telefón či tycinku. Hrkanie vody je zo začiatku nepríjemne, ale ja som si naň rýchlo zvykla.
@simuska1976 ja rozmyslam ze si vezmem pol litra vody do ruky ja behavam malinko 2az6km a cchem zacat teraz von rozmyslam ze uz v zime len vraj na asfaltke to je o nicom na kolena a moc neni kde na trave ci v lese 😠 😠
@simuska1976 a co v takomto zimnpom pocasi mi treba na oblecenie?
Ja nosim len bezecku podprdu, termotricko a tenku bezecku bundu (neprepusta ani vietor ani dážď), nakrcnik, rukavice, čiapka a na nohy bezecke ponožky a termoelastaky. Prvé 2-3km, mi je zima, ale potom som taká zohriata, že ďalšiu vrstvu by som už nezvládla. Hlavne si vyber terén, kde neriskujes žiaden pád, ja osobne, kedže oblubujem cestné behy, beham len na asfalte. Ked ma bolia kolena, idem cim skor do fitka na bicykel, minim. 30-45 min. a vzdy to prejde, alebo cvicim nohy. Keď som začínala urobila som si na ceste po každom km značky a potom som postupne pridavala km. To s tou flasou nie je taký zlý nápad, keď ti bude zavádzať môžeš ju zahodit, ale keď sú silne mrazy, zober si radšej teplý caj, voda sa ti rýchlo ochladi.
@dnika2 Dobre ti radí @simuska1976. Inak ja si vodu bežne so sebou neberiem. Bežne behávam do tých 16km a to vydržím bez vody. Keď som bežala pred 2 mesiacmi polmaratón (súkromne), tak až vtedy som si brala vodu- ale bol to vlastne horúci čaj, lebo bol november a vonku už bolo dosť chladno. Nemala som ruksak ani pás, kde by som si tú fľašu zavesila, tak som ju nechala pri takom múriku a keď som sa tam otáčala každých 8km, tak som sa napila. Ten horúci čaj ochladol samozrejme, ale keby som ho priniesla už studený, tak by sa nedal v tej zime piť. Ja som teraz v Belgicku a aj včera som si zabehla 16km a vodu som so sebou nemala. Čo sa týka oblečka- ja tiež bežecká podprda, funkčné tričko a bežecká bunda proti vetru a dažďu. Prípadne dávam ešte jednu vrstvu.
@miskap2111 Ahoj, a kde v Belg.zijes? Ja by som si tam chcela niečo na jeseň zabehnut, chodím tam často ( priateľ je Belg.). Ja som si tento rok zabehla svoj prvý maratón, žiaden úžasný čas, ale jeden z najkrajších zážitkov môjho života, celé to bolo o pocite šťastia a pohody. A v 5- týždni polmaraton, tak zas len tak jemne. S priateľom sme si naplánovali na jar barcelonsky maratón, len už akosi nevyšlo, budem v máji rodiť.
@simuska1976 aj ja mám priateľa Belgičana a zatiaľ sa tiež len navštevujeme, hoci sa tu plánujem perspektívne presťahovať (on by chcel, aby to bolo čo najskôr, ale kým moje dcéry študujú, ešte chcem byť s nimi na Slovensku). Môj priateľ žije v západnom Flámsku, blízko mesta Kortrijk (mestečko, kde býva sa volá Wevelgem). Ale spoločne plánujeme žiť v mestečku Brugge, alebo v Gente. V Belgicku sa mi super behá- sú tu nekonečné cyklistické chodníky vedúce popri riečkach, priam idylické (ale asfaltový povrch samozrejme). Ja som maratón ešte nebežala, ale určite aspoň jeden plánujem. 🙂 Ja už mám 44 rokov a behám len tak pre radosť. Ani mi nejde o čas, ani o dĺžkové rekordy, svoje tréningy si špeciálne neplánujem- proste vybehnem a vtedy sa pocitovo rozhodnem, či idem bežať dlho, alebo krátko, alebo rýchlo, alebo len tak - relaxačne... A táto sloboda sa mi zatiaľ nesmierne páči. 🙂
@simuska1976 a tvoj priateľ je z ktorej časti Belgicka?
@miskap2111 Ja mám 36 a kedže maratón bol vždy môj sen, rozhodla som si ho tento rok splnit, veľmi špeciálne som sa nepripravovala, aj prípravu som mala dosť krátku, ale kedže veľa beham v kopcoch tak sa to dalo zvládnuť bez bolesti a s úsmevom. Ja už tiež beham len pre radosť ( nie ako keď som mala 17 rokov), bolesť neznasam, beh milujem, niekedy keď som vybiehala mala som plnú hlavu problémov aj slzy v očiach, ale pre mna je beh najlepsi liek aj antidepresivum a jedine vedľajšie následky sú, že sa po ňom chudne ( v mojom terajšia stave som rada, že preberam minimum) a cítim sa neskutočne dobre. Môj priateľ je s Liege, ale bývalé na Sk, mame tu raj na zemi ( bývame na nadhernom mieste, kde nie je veľa ľudí, ale do Belg.chodime často. Gent nepoznám, ale Brugge zboznujem, ale bola som tam len pár krát na WE.A to si ako myslela, že polmaraton si zabehla len súkromne ? Že akože len treningovo?
@simuska1976 ty si moja krvná skupina. Tiež je pre mňa beh totálne antidepresívum a zbožňujem, že sa z neho chudne! To ja ešte trochu potrebujem. 😀 A hlavne teraz, cez sviatky, keď jem ako keby som nemala jesť ďaľších 20 rokov. 🙂 S tým polmaratónom som to presne tak myslela- zabehla som to vrámci tréningu, ale pre mňa to bola udalosť, ktorú som si naplánovala, na ktorú som sa tešila, tak som to brala ako "súkromný polmaratón".. A keď sa môžem spýtať, tvoj priateľ si našiel prácu na Slovensku? Predpokladám, že sa mu na Slovensku páči. Môj priateľ zbožňuje Slovensko, ale neviem, či by si tam našiel prácu.
Na to, že by si tu našiel prácu môžeš zabudnúť, pracujem ako tlmocnicka franc.-slov.pre Belgicanov, všetci tu padajú na hubu. Môj priateľ ma firmu v Belg.aj spoločníkov, cely deň je na telefone a na internete a preto tie časté cesty do Belg. Je veľmi pekne žiť na Slovensku, ale keď máš prachy z vonku.
@simuska1976 presne tak- veď aj nám je to jasné. Môj priateľ pracuje síce pre Európsku inštitúciu -European Trade Union Institute, ale tá má sídlo v Bruseli a jemu sa jeho práci páči, naviac tu má ešte synov -14 a 12 ročných, takže aj tak nepripadá do úvahy jeho sťahovanie na Slovensko. Ale ja som už celkom rozhodnutá prísť sem, do Belgicka, takže dúfam, že to pôjde všetko ok... Inak naspäť k behaniu- dnes som dala len 6km- opäť dosť pršalo, ale bežalo sa fajn.
Ja rada beham aj keď trosku prší, jedine čo neznasam sú mrazy pod -10'C. Teraz som mala trosku pauzu, včera sme boli u odborníka na prenatalnu diagnostiku, ktorý nám potvrdil, že bábätko je v úplnom poriadku, tak sa už neviem dočkať, kedy vybehnem ( dúfam, že zajtra ). Som v 5. mesiaci tak už len klusom 4km, som strašne zadychcana, ale chodím ešte do fitka, všetko už len tak jemne. Budem rada ak by sme si nieco v Belg.zabehli budúci rok, sú tam veľmi pekne behy, ja mám najradšej popri pláži.
@miskap2111 @simuska1976 joj baby, zavidim...tie uzasne dlhe trasy okolo kanalov 🙂 strasne som mavala rada, ked som sadla na bike a mohla som ist aj do holandska.
@dnika2 ja oblecenie ako @simuska1976, ale ja nebehavam maratony, ani polmaratony. do tych 12 km. ani v lete som nebrala vodu, lenze ja som vzdy vybehla rovno z domu a ked som prisla, tak som sa hned mohla napit. ja som teda bola vo fitku behat pred 2 tyzdnami, ked sme boli vo francuzskua muz robil, cize vecer uz bola tma,a le obdivujem ta, mna to neskutocne na tom pase nudi 😎

baby poprosim info, jezisko mi donesie hodinky s hrudnym pasom, ako to mam na seba nainstalovat? 😀
a ako tie hodinky meraju tep ked ich mam na ruke, a som si myslela ze tep sa meria z vnutornej strany ruky tam kde je to zapinanie, ci sa to nosi naopak?