icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

miskap2111
28. dec 2012

@simuska1976 popri pláži to aj ja zbožňujem- priateľov otec má apartmán v Westende a krásne sa tam beží po pláži...

simuska1976
29. dec 2012

@opica Môj rekord na pase je 10km a už som vypustala dušu, ja vždy bežim od domu polovicku a potom som donutena sa vrátiť a okrem toho terén je kopec hore-dolu, perfektný tréning, ten maratón som zabehla len vďaka tomu. Zajtra (teda uz dnes)budem rada ak zabehnem tie svoje 4km s takým bruchom, ale som si nechala ešte do mája 1kg na 1 mesiac, viac nechcem pribrať. Teraz mi tie dlhé trasy tak chýbajú...

simuska1976
29. dec 2012

@miskap2111 mi robíš strašne chute, ak nepriberiem 30 kg, tak na jeseň som v Belgicku a niečo si zabehneme.

simuska1976
29. dec 2012

@opica Ja som si vždy hovorila, že keď odbehnes 5 km-tak odbehnes 10km. Keď odbehnes 10km, zabehnes polmaraton, a keď zabehnes polmaraton zabehnes aj maratón, stačí ísť svojim tempom. A samozrejme vybrať si taký, ktorý stojí za to. Môj prvý a zatiaľ jediný - parizsky (čas katastrofa, ale o to vôbec nešlo), no nezabehni ho... To bola atmosféra, všade ľudia, ktorí povzbudzovali, volali na mna menom, kedže na číslach boli aj mena, na každom kusku hrala nejaká skupina, cely Paríž žil maratonom. Nemala som žiadnu krízu, ale bola som rada, keď som videla cieľovej čiaru. Ale po schodoch som nevedela zísť 3 dni 🙂 Hovorila som si, že nehrozí, aby som sa tam budúci rok nevratila znova, ale bábätko rozhodlo inak, tak dúfam, že Paríž 2014 už vyjde.

opica
29. dec 2012

@simuska1976 mne to je jasne, len mojim problemom je cas. proste teraz v zime nemam 2 hodky, aby som skusila zabehnut 20 km 😒 a na druhej strane ma to zatial ani velmi nekala, ale uvidime, moznoze zacne. vekovo este nie som na vrchole "bezeckych sil" 😀 , tak snad o rok-dva, ked budu chalani trosku vacsi, tak sa bude dat a mna to chyti.
moja svagrina bola toho roku na 4 polmaratonoch a je z toho hotova 😀 v 2013 ide na prazsky maraton, ale ona si uz dava ciele, za kolko to chce zabehnut, tak som zvedava 😅

miskap2111
29. dec 2012

@simuska1976 presne to bolo so mnou tak- keď som už zabehla desinu, tak som sa pustila do 12tky, ďalší týždeň do 14tky a o 2 týždne na to som dala ten polmaratón. A je to aj ako vraví @opica - treba mať na to čas. Ja mám šťastie, že mám už veľké dcéry, takže čas ma netlačí, čo sa týka detí, jedine ak práca.. Mladšia dcéra chodí behávať so mnou na Slovensku, ale ona preferuje kratšie behy. Ja zase zbožňujem dlhšie trate. Nie som rýchla a najradšej bežím pomaly a dlho. Dokonca sa do svojej bežeckej "komfortnej" zóny dostávam tak po 40-50 minútach behu- vtedy sa cítím rozbehaná. Ten maratón dám niekedy aj ja a tiež pôjdem len na pocit zo zabehnutia. Dnes idem dať 14 km, aby som svoju týždennú "kilometráž" zaokrúhlila na 70km.

opica
29. dec 2012

@miskap2111 toto ja zabehnem za mesiac, si neskutocna!!!

miskap2111
29. dec 2012

@opica to robí to Belgicko! 🙂 Idem už vybehnúť, lebo potom ideme do Rubensovho múzea v Antverpách. Super dníček sa rysuje! 🙂

simuska1976
29. dec 2012

@opica Netreba nič silit, čo ma prísť to príde a v správny čas. Ja som sa tak pred rokom v septembri rozhodla, že chcem ísť na maratón, našla som si kondicneho trénera (spoluziaka zo školy čo mal odbehnutych pár maratonom). Potrebovala som trochu zhodiť, aby som sa dostala na pôvodnú váhu. Behavala som vždy sama, 6x do týždňa 10 km, tak mi vysvetlil, že takto nebudem napredovat, mala som tri behy za týždeň, jeden tempovy, jeden dlhy ( pridavala som každý týždeň 2 km až som zabehla 26 km) a jeden relaxacny. Každý týždeň som sa tešila, že sa posuniem ďalej. Deti už mám veľké (13,9) tak som ich mohla doma nechať samé, keď som šla behať, ale aj tak to bolo strašne časovo náročné. V lete som nemala problém vstavat pri východe slnka(inak som spachtos) a ísť behať, bola som taká nadopovana cely deň, že ľudia sa ma pýtali na com ficim...Ale v zime to je ťažké, všetko závisí od počasia, rýchlo je tma, behavala som aj za tmy s celkovou, ale to ma nebaví a už sa aj bojom. A keď boli mrazy, tak som sa zohrievala ešte min.hodinu vo vani. Ale je to super, že máš takú svagrinu, je to dobrá motivácia a asi ti aj pomôže. Ja by som si tak išla s niekym zabehat, nie vždy sa mi samej chce, hlavne teraz.

simuska1976
29. dec 2012

@miskap2111 bože ti zavidim 🙂 aj beh aj muzeum. Tak nech sa ti super beží a pekný zážitok z múzea. Ja mám voľno, decka preč, ešte sa vyvalujem v posteli, priatel mi doniesol raňajky do postele, počkám kým prejde ranajsia nevolnost a tiež idem behať, mame krásny slnečný deň.

simuska1976
29. dec 2012

@opica ideš dnes behať?

mirka907
29. dec 2012

@miskap2111 misi pekne pekne...ja som sa dnesnou svojou 15tkou dopracovala na 38...zajtra este mozno vybehnem ....uvidim kedze si obden davam stac. bicykel kvoli kolenu..musim ale trenovat na Blazice, tie su onedlho tak nech si nenarobim hanbu

opica
29. dec 2012

@simuska1976 uz som bola ;) ale mama prisla az okolo 10.30, este som rychlo dopekala, lebo jerguso bol chory, tak len muz s gregorom sli k svokrovcom na par dni, tak pred 11 som bola dat necelych 6 km. ale uzasne bolo. naschval som sla pomalsie, kedze je chladno, ale mala som aj nakrcnik, potom som ho ale dala uz dole. priemerny cas pomalicky na mna celkom 5.49/km, ale fakt som si to uzila. co sa toho treningu tyka, tak v lete a na jesen som to aj ja robievala, jeden dlhsi, tych 10 km (ak bol cas), potom intervaly a jeden taky pre mna, mojim tempom. niekedy som chodila behat aj kazdy den, teraz chodim zvacsa 4-krat do tyzdna a netrenujem. intervaly nechcem kvoli studenemu vzduchu, lebo vtedy dychcim vsetkym a nechcem prechladnut, hoci uz mam pocit, ze telo si zvyklo 😎 toto je na behu najlepsie, ze clovek nebyva chory.
ale teba obdivujem,z e behas tehotna. ak sa nahodou aj ja rozhodnem pre tretie dieta, tak to budem robit. pri oboch som vzdy cvicila a nepribrala vela 12 a 14 kg, ale ten pohyb je neskutocne dolezity 🙂

dnika2
29. dec 2012

@opica ved aj mna to tam nudi cchela by som zacat von ale uz je moc zima asi pockam na jar 😅

tehula
29. dec 2012

Ahojte, po dlhsej dobe som dnes bola behat. Pocasie uzasne. Konecne som sa odhodlala po operacii oci ist behat.

opica
29. dec 2012

@dnika2 jasne, asi nema vyznam zacinat vonku behat v zime

dnika2
29. dec 2012

@opica no ale o fitko ma taaak nebavi nech je uz jar☹

opica
29. dec 2012

@dnika2 verim, ja chodievam este na pilates, pre mna idealne cvicenie, super si uvolnim svalstvo a nic ma neboli, teraz uz 2 tyzdne nebolo, tak ticho trpim 😎 ja fitko moc veru nemusim, ale zas ked ti niekto spravi dobry program, tak sa to da. moja sestra fici na fotku, sice tam chodi aj na spinning, ale chodi aj an stroje a je s tym spokojna

mirka907
29. dec 2012

@dnika2 ja zastavam teoriu, ze na beh alebo teda v tvojom pripade na uvod kondicnu chodzu alebo jogging neexistuje zle pocasie ale nevhodne oblecenie 😉
Nejdes podavat vykony len sa hybat a to sa krasne da aj teraz...dnes uplne nadherny den na sport v prirode...krasne slniecko, malo pod nulou....

miskap2111
29. dec 2012

Dievčatá, tak super deň za mnou- beh výborný, ale odišla mi baterka na Garminoch (zabudla som nabiť)- ešte že poznám trasu, takže kilometre by mali sedieť. Tempovo som sa nepretrhla- to som cítila. A Antverpy úžasné. Rubensovo múzeum odporúčam navštíviť- krásne. Je to vlastne dom, kde prežil takmer celý život a väčšina jeho obrazov tam bola namaľovaná. On bol strašne bohatý, takže všetko je také prepychové- kuchyňa s nádherným krbom- skoro som odpadla. Krása. Potom sme sa prešli mestom- nádherne vianočne vysvietené, voňavé od waflí a iných dobrot.. Dali sme si mušle a také niečo ako šišky- volajú to že "olejové guľky" a pečú to priamo na ulici pred vami. Neskutočná lakocinka (žiadna diéta 😀 ) A ešte katedrála- krásna, s Rubensovými obrazmi. Ale to som už mimo tému. 😀

dnika2
29. dec 2012

@mirka907 hej len ze mi tu mame vsade asfalt☹

mirka907
29. dec 2012

@dnika2 ja beham prevazne na asfalte, na hradzi alebo po chodniku medzi ludmi 😉 ....vela moznosti nemas ak ta fitko nebavi

simuska1976
30. dec 2012

Čaj Miska, ty si mi včera narobila take chute s tými muslami a belg.waflami:-( mnǎm. Vidím, že máš super program, kam sa ešte chystas a čo robíte na Silvestra?

simuska1976
30. dec 2012

Caute baby, tak čo ste dnes nabehali? Ja som sa práve vrátila, odbehla som horko-ťažko 6 km, od včera som mala strašnu migrenu a ráno zase zvracanie (ako pri predchádzajúcich tehot.), ale som to vybehala a už mi je lepšie. Nechystate sa niektorá na zimnú desiatku vo februári do Bla?

miskap2111
30. dec 2012

@simuska1976 ja som sa práve s drahým vrátila na Slovensko- Silvester oslávime tu a on sa vráti do Belgicka 3.1. Dnes asi behať nepojdem, ešte ideme po moje dcéry na stanicu (boli u svojho otca) a na návštevu k mojim rodičom. Ale zajtra behám opäť. Na tú zimnú desiatku sa nechystám- ja ak tak potom ten ČSOB beh- polmaratón, ale tiež ešte nie som rozhodnutá. Mne krátke trate nesedia- ja som dosť pomalá, ako som už spomínala.

simuska1976
30. dec 2012

@miskap2111 Mne tiež krátke trate veľmi nesedia, dlho mi trvá kým sa rozbeham, ale desiatku mam celkom rada. Ja som ich bezala v januári aj vo februári, bolo super počasie, aj atmosféra, aj dobre sa mi bezalo, bola to aj dobrá príprava na maratón, teda polmaraton by bol lepší, ale na ten som už nemala čas, kedže maratón bol 15.4. Teraz by som isla tiez, aspon odklusat, len neviem v akom budem stave, strasne fucim. A želám pekný Silvester s rodinou na Sk.

miskap2111
30. dec 2012

@simuska1976 aj ja ti prajem krásneho Silvestra!! A keď už bude bábätko na svete, určite si v Belgicku niečo spolu zabehneme! 🙂 A do nového roku ešte poprajem! 🙂

opica
31. dec 2012

@simuska1976 ja som bola dnes, u nas hmla, v ba slnko ;) nesla som na beh cez mosty, lebo zas to casovo nestiham. ale bola som dnes 6.5 km velmi lezerne, s nizkym tepom, co bol aj moj ciel ;) ja uvidim, ci pojdem,podla nalady a tak 🙂

miskap2111
1. jan 2013

Dievčatá, bežkyne, prajem vám krásny Nový Rok! Hlavne veľa zdravia a nabehaných kilometrov! 🙂

mirka907
1. jan 2013

Baby PF 2013 a nech nam to bezi...moj prvy tohtorocny beh uz za mnou...prijemna 9tka 😉