Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Nie je to satka, je to taky tunel cca 50cm dlhy, ale da sa to vygoglit na nete aj ako multifunkcná satka. Alebo su to dve rozne veci?
@katpetdo Ahoj, ja som bezala tu prvu zimnu desiatku, este decembrovu, ale bolo super. Super den som mala, dobre sa mi behalo, mala som aj dobry cas a to som sla iba takym treningovym tempom, nesla som nadoraz. A ja zasa v tom feb. nebudem moct ist, tak rozmyslam este teraz v jan. Ale na CSOB sa nechystam, rozhodli sme sa ich s manzelom bojkotovat, lebo pytaju nenormalne startovne. Aby bolo jasne, nejde o prachy. Ja cestujem po svete iba koli bezeckym podujatiam a su take kde sa platia riadne vysoke startovne a neni mi to luto zaplatit, ale ma ten beh uroven a hlavne to zodpoveda tomu, ako v tej krajine ludia ziju. A u nas proste zistili, ze sa na tom da zarobit, tak je kazdym rokom vyssie a vyssie startovne...A pride mi to ze fakt sa chcu na nas prizivit, tak reku nebudem ich podporovat... Ale Devin-Ba sa chystam, ty?
@megba Devin - BA by som rada sla Po 10 rokoch by sa patrilo.
ja som chcela ist do kosic, lebo v 2002 som tam zabehla velmi dobry svoj prvy polmaraton, ale muz odmietol so mnou cestovat do KE, tak som sa prihlasila tu. No ale chapem tvoje rozhodnutie. Na CSOB som este nebola, tak uvidim ci sa mi tam bude tak pacit ako v KE.
@megba @katpetdo - ked vas clovek cita, tak vy ste trosku uz z ineho bezeckeho sveta 😀 Ale je to super, aspon nas tu este viac zmobilizujete! A aj ked sa vam nemozeme (poniektore zatial, ale ja mozno asi uz nikdy 😀 ) rovnat vykonmi, spaja nas laska pre beh, co je super! Popri vas by som vsak bezat nechcela. 😀
@miskap2111 dufam, ze sme nikoho neodradili, podla mna je jedno ako rychlo , ktora bezi. Presne ako pises, spaja nas laska k behu a prekonanie seba sameho.
Ja velmi obdivujem ludi, ktori sa k behu dostali az neskor a zotrvali pri tom. Mne sa podarilo "nakazit" v praci niekolkych kolegov a teraz chodia na preteky castejsie ako ja. 🙂
Inak ja som prestala trenovat tak serioznejsie pred 8 rokmi (a to som medzi bezcami nebola mezi najlepsimi), teraz si to uzivam, lebo nemusim, ale chcem ist behat. 🙂
@katpetdo ja som začala behať až ako 41 ročná.. Behám síce s prestávkami, lebo som to doteraz vždy v zime prerušila, ale túto zimu sa zatiaľ držím a behám a behám... A cítim sa super, lebo si behám len tak pre radosť (a pekné telo, samozrejme 😀 )
@miskap2111 Ale prosim ta, mozno ani nie..Tiez mam svoje nikdy nedosiahnutelne mety, ale teraz to uz neni az tak dolezite, po porode sa mi nejak zmenili priority, uz ten vykon a cas a to vsetko nie su pre mna take dolezite ako ten pocit, ze mam svoju hodinku, iba pre seba, ze si mozem veci v hlave utriedit pocas behu, nabit sa energiou a tak... Vobec nie sme z ineho sveta a mozno sa na nejakych behoch raz aj stretneme🙂 Mne je prave velmi sympaticke, ze si zacala az tak neskor....
zienky, chcela by som sa ku vam pridat.. pred zimou som sla behat asi 3x potom som prestala kvoli zime.bolo to super..teraz by som rada zacala..ale neviem, ci nepockat kym bude teplejsie, behate aj teraz? 🙂 najdem tu niekoho,kto este len teraz zacina?
@alka221 to je super, že máš chuť.. Možno polistuj také 2-3 stránky dozadu v tejto diskusií, myslím, že sa tu už radilo dievčatám, ktoré chceli začať teraz v zime. Vo svojej podstate nie je problém keď máš chuť, správne oblečenie, obuv a možno aj imunitu v poriadku. Treba predsa len rátať, že budeš dýchať studený vzduch. Takže ak vieš dýchať nosom- žiaden problém. Ak ústami- tak treba sa na to pripraviť, ale z mojej skúsenosti viem, že mne sa ťažko dýcha cez nákrčník, takže keď je viac ako mínus 2, je to pre mňa už nekomfortné. Ale možno len musíš vyskúšať. Ja keď sú veľké zimy, tak behám jednoducho len na páse, hoci je to strašná nuda.
@miskap2111 dakujem, ked dopozeram serial, vsetky si postupne precitam, teda tych par stran dozadu s tymi radami.. so studenym vzduchom ratam 😖 prave ten ma desi, a bojim sa choroby. 😨
Sneh zliezol, pocasie idealne... Fajn beh aj ked kratky .... Som rada ze som si aspon tych 40 min pre seba ukradla.... Skoda ze sa oteplilo len na chvilku
@alka221 da sa aj pri minusovych ale organizmus na to musis nechat zvyknut.... Mne tie minusove az tak hrozne nevadia, horsie ak do toho fukne vietor... To uz je na mna vela..... V sobotu som bola pri -8 ale kedze celu dobu svietilo slnko bolo to fajn.... Biele stromy, ludia zalezeni, nikto mi na chodniku nezavadzal 😀 ...staci prisposobit tempo a da sa vychutnat aj taky beh
u nas je teda vela snehu,ale napriek tomu sa mi bezi super, dnes som dala 30 minut 🙂 ,viac sa mi nedalo,lebo deti ma cakali,a innac chodim behat na stadion a je tam hned bytovka tak fajciari z balkonov tam na mna cumakuju 😀 ako si ja svizne beham a dobre,ze je tma,lebo ma aspon nik nepozna,ked som naobliekana,vadi mi to,ked ma ludia vidia ako beham a hlavne to,ze u nas beh este ludia neprijali ako sucast zivota a pozeraju po cloveku akoby z marsu spadol, 😝
na Vianoce som dostala bezecke hodinky a najlepsie na tom je,ze si ich ani neviem astavit uzdva tyzdne nad nimi maturujem a stale mi kilometrovnik nexe nic ukazovat 😢 ,ale jedneho dna na to dufam pridem
ahojte kočky vidím že vám to tu pekne behá aj v zime 🙂 ja mám zapál očí tak mám na chvílu odbehané ale kde som to mohla nachytat tak to fakt neviem ale hádam to prejde lebo ma to štve a hlavne v zime ma to dost obmedzuje nemožem ani na lyže tak som ako tiger ale čokoládu možem 😀 😀
ja momentalne riadne bojkotujem behanie a aj sa nadalej chystam, pokial bude dost snehu na bezky 😎 konecne mamz as po par mesiacoch svalovu unavu po nejakom sporte, strasne sa z toho tesim...zjatra idem urcite aspon na hodinu 😉
@opica u vas len nech pekne ostane ale na vychod nech sa mi netrepe 😀 😀 😀 ...myslim sneh.....dnes som 50% behu behala po betone....50% po ladosnehu.....ale ten beton mi pripomenul stare krasne bezecke obdobie este pocas oktobra,novembra....ked sme riesili akurat ze nevladzeme a nie vietor, sneh, lejak, lad
ahojte, ja po dlhej odmlke sa hlasim...
po 6tyzdnovej pauze som min. sobotu, aj tuto sobotu a nedelu dala tu svoju standardku, 40 min pri spalovacej frekvencii... tesi ma, ze aj v takej kose sa mi dobre bezalo, len v nedelu, ked prituhlo, tak uz som na konci citila, ze mi je chladno na ramena... myslim od laktov po ramena, ako sa vola ta cast hnatu... 😅 ale dosla som domov, dala teplu sprchu a caj a bolo fajne... este kym je tak chladno, tak budem si tu takto pobehavat, ked sa otepli, tak by som dosla po radu, ako trochu vylepsit casy, lebo uvazujem, ze by som sa prihlasila na nejaky ten 5 km beh, ale s tym mojim casom ci by som nebola na smiech... 😝 😎
@lenica81 leni, ale v zime to velmi neries. ja behavam bezne 4 a viackrat do tyzdna a dokonca ani moj behaci guru mi neodporuca v zime behat. max nejaky lahky fartlek (hod do googlu). kazdopadne treba robit intervaly, pripadne riesit prevysenia (cim vlatsne tiez robis intervaly) a tym sa ti zvysuje vykonnost
baby vy ste tu take zbehnuté ved ja len oči vyvalujem ja asi stále zostanem pri tých svojich 20 min. 😅 niekedy sa to tu hanbím aj písat ale na druhej strane si poviem ved to robím len a len pre seba 🙂
Kedysi som mala super casy, ale nemala som taku lasku k behu ako teraz / a strasne to bolelo/. Teraz su casy pre mna nepodstatne /chcem byt len lepsia ako vcera a horsia ako zajtra/ , ale beh milujem, naplna ma stastim a neboli. Nemenila by som. Ale ked som minuly rok doniesla ukazat mojmu trenerovi z fitka, moj 20-rocny treningovy dennik, ze aha ved aha ako so zabehla desiatku, tak sa zasmial a povedal mi, ze hej, ale si mala 15 rokov /teraz o 20 viac/ 😀
@janicca urcite sa nehanbi...nemas dovod...ja mam este zivo v pamati svoj prvy beh (nebolo to ani tak davno)...kde som sice zabehla 5 km ale len preto, ze som sla s kolegom (inak by som to zabalila uz na 3km) a aj som si pochodila...a teraz sa ti isti ludia, ktori ma na hradzi obiehali len tak fuklo, usmievaju, bavime sa spolu...kazdy nejak zacina a kazdy ma tie zaciatky aj zivo v pamati, preto nie je jediny dovod sa hanbit...prave naopak... 😉
baby, ja sa zblaznim. velmis a teism z toho snehu,a le dnes som uz hodinu odhrnala a etse aspon 2-krat budem (alebo muz). ale bola som aj an bezkach obligatnych 50 minut, namakala som sa riadne, ale ten pocit 😀
@miskap2111 Aj ja beham pre radosť,po porode som chcela začať až na jar,ale začala som už v decembri aj vdaka motivaciii na tomto fore,vždy sa strašne teším,ked sa rano zobudím a je sucho a nad 5 stupnov,som rada ,že som sa k behu vratila skor ako som planovala,tiež som upravila stravu,ked nechodím behať tak šlapem doma na stacionary 20min a cítim sa velmi dobre
@mimm2 perfektne!!

@amalka72
o jednu stranu dozadu som davala link,ako vyzeraju buffky