Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
zdravím, ja by som tiež chcela začať po pôrode s behom, ale neviem ako na to...behala som predtým a mala som hrozný problém so šľachami pod kolenami, hrozne boleli a nohy po behu som mala ako z olova...čo sa týka dýchania, tak sa to celkom dalo...chcem sa opýtať, aké cviky sú dobre pred behom na natiahnutie si svalstva, aby som potom nemala kŕče a čo sa týka obuvi , ktorá je najvhodnejšia na behanie po tvrdom povrchu...Ďakujem pekne....
ahoj baby aj ja sa chcem ku vam pridat, lebo beh to je ten najlepsi pohybpre mna. Uz som kedysi behavala a viem ako som sa skvele citila. Len teraz je to tazsie zacat, kedze mam po porode 15 kilo nadvahu a s takou vahou teda nie je bohvieco zacat behat. Lenze ked nezacnem behat, tak urcite tie kila dolu nepojdu. Vyhovorky...ja viem. Od dnes vecer zacnem (najskor na beziacom pase to je jedina moznost) a tiez by som rada keby ste mi pomohli s nejakymi cvikmi pred a po. Dik a dufam ze vydrzim spolu s vami.
@violoncielka drzim palce....ja chcem tiez konecne zacat...dnes som si kupila casopis run....ako radila miska a som tak navnadena ze az 😉 ....ja som od januara dala dole 7 kg.....a celkovo v priebehu 2 rokov 14 kg...behanim dufam ze pojde este cosi dole....teda velmi by som chcela aspon 5 kg....tak si drzme palce
@ververka ja beham velmi pomaly, ale zvladam uz vcelku dlho behavat... davam si takych 40 min... zacinala som na 20... a to behavam v podstate velmi malo, tak od oktobra, cez vikendy, ale december nic, januar az marec mozno tak 6x, lebo som bola chora... dolezite je zacat... 😉 ja som si kupila sporttester, aby som si drzala tepovu frekvenciu na spalovanie a to je take skyntanie, ze je to v podstate rychla chodza... ale teda co som nebehala a nedavala som si na seba pozor, tak moje telo mi to vracia, vazi tak ako v oktobri... 😝 😝 😝 😀
@tilly nie, ja ked idem rano behat s prazdnym zaludkom, teda si davam kavu, vraj clovek s kofeinom vydrzi dlhsie... 😅 😉
@lilienka851 treba vsak zacat aj posilnovat a upravit stravu, inak sa mozes aj an hlavu postavit a neschudnes.
predpokladam vsak,ze vela behajucich bab bude so mnou suhlasit, ze ked raz zacnes behat, uz ti ani hocijaka strava nejde do ust. je to zivotny styl
Ahojte,ja som zacala s behom pred tyzdnom,chodim na beziaci pas.Prve 3 dni som mala obrovsku svalovicu,ale na stvrty si uz telo zvyklo a svalovku uz nemam..Potrebujem schudnut po porode aspon 12 kil a po par precitanych strankach ste ma inspirovali,ze beh je to spravne rozhodnutie🙂
baby, konecne JAR, dnes som bola na poli v kratasoch 😀 paradnych rychlych 7 kilakov a tempo zacinam mat konecne pod kontrolou 😎
ahojte, ja pridám tiež osvedčený recept na zhodenie pár kíl: pravidelná strava 5x denne, menšie porcie, pitný režim každú hodinu pohár čistej vody, obmedziť sladkosti, plus 2 x týždenne rýchla chôdza aspoň 1/2 - 3/4 hodku a pôjde to. U mňa to takto fungovalo pred cca 2 rokmi. Teraz som vo fáze, že by som chcela pár kíl zhodiť a presne uvažujem, že začnem opäť takto fungovať a dnes chcem ísť 1x vyskúšať v tomto roku rýchlu chôdzu. Najťažšie v mojom prípade je odhodlať sa. A odhodlávala som sa už dosť, dnes začínam ;)
@smejka teeeda smejka ty si super. Klobuk dolu, no to by bolo aj pre mna idealne. Tak vcera som dala 40 minut beh rychlochodza na pase a ani som sa nenatrieskala na noc, tak dufam ze krutucke dva tyzdne nejako vydrzim a upravim si rezim a stravu a potom by to uz malo ist lahsie.
takze baby behom za zdravim a krasou 😵
Ahojte, začať behať je najlepšie po kojení alebo aj počas kojenia?
Ahojte, mozno to uz poznate, ale velmi sa mi paci tato stranka http://behame.cz/rubrika/zacatecnici/ Je tam kopec informacii pre zaciatocnikov ale aj kopec inych uzitocnych veci.
@michaela1711 , hovori sa, ze sportovanie znizuje tvorbu mlieka. Ale kamaratka bezkyna behala do 7. mesiaca tehotenstva a par tyzdnov po porode zacala zase a vobec ju to neovplyvnilo a lekari jej povedali ze nevedia dovod preco nebehat. Ale ona bola bezkyna uz predtym, takze so zaciatkami je to troska ine nez s pokracovanim.
Ja sa stravu upravovovať snažím ako prejedať sa neprejedam ale ked mám občas na niečo chuť tak sa si to ťažko odmietnem :/ nemám proste vobec pevnú voľu ale chcem to napraviť, nielen pre líniu ale aj pre zdravie! 🙂 a posilňovať to je jasné každý deň si tak min 10 min zacvičím, to som si už zvykla:D
A myslíte si že dobrá náhrada za beh je aj rýchla chôdza? lebo napríklad dneska sa mi absolútne nechcelo behať ale prinutila som sa aspoň ísť von a prechádzať sa 20 min takým..dajme tomu svižným krokom
@lilienka851 mozes aj rychlu chodzu, ale zas treba dat pozor na tepovku, ak mas spravnu tepovku, tak staci chodza...
@smejka
@violoncielka žienky aj vy tu??? 😵 😵 😵 - ja už s babami tu behám od júna, postupne som dala dole popotratové kilá a depky a minulý víkend som zabehla Devín-Bratislavu, s časom 1:12:42 😵
Babby ako sa to vola presne co to meria tep a kilometre?ma to aj funkciu stopiek? malo by sa to pripinat na telo 😉
Ja som dnes úplne prvýkrát vybehla von, tak som dala že 2,42km za 20,22 minút aj s oddychovou chôdzou 🙂 a to už pár mesiacov intenzívne cvičím doma, nemám problém so svalmi, už si zvykli, no nevládala som s dychom...
Naozaj Vás tu žienky obdivujem ako dáte hodinu behu, nemyslela som, že to bude také ťažké.
Zajtra skúsim zas aj celý týždeň postupne, má byť teplo, tak dúfam, že si zvyknú pľúca, lebo by som naozaj rada behávala 🙂
Baby ako dlho ste začínali Vy? Koľko asi trvá kým si pľúca zvyknú a spolupracujú?
Ja som mala pred 2 mesiacmi 77,7kg teraz 73,7kg ide to pomaly dolu, hlavne to bol počiatočný šok pre telo keď som sa prestala pchať čokoládou a sladkosťami, ale dokázala som to, tak som na seba hrdá 🙂
Inak mám perfektnú aplikáciu do mobilu RunKeeper, kde sa meria čas, km, kalórie, nakonci celú trasu to ukáže 🙂
@katka0210 trvá to pár týždňov. Hlavne na začiatku behaj pomaly, striedaj beh a chodza. Až postupne pridávaj. Niekomu táto fáza trvá dlhšie, niekomu kratšie, ale aj keď už budeš vládať behat v jednom kuse - treba behať radšej pomaly- aspoň prvých pár týždňov.
@miskap2111 ďakujem za rady, striedala som, ten beh bol taký pomalý skôr ako plazenie sa, tak budem trpezlivá a pôjdem skúsiť znova 🙂 do leta potrebujem dať dolu ešte 10kg.
Baby a ako je vo fitku na páse, tam tiež asi nebudem vládať s dychom, že? Pripadá mi to, že behať von je náročnejšie ako dnu, asi kôli tomu, že dýcham čerstvý vzduch, ale určite je lepšie behať von.
@katka0210 mne sa behá na páse horšie, ako vonku. Vonku to rýchlejšie ubieha, je tam veľa podnetov, čerstvý vzduch- paráda.. Len naozaj treba nasadiť to správne tempo.
Ja som bola 5 dni minuly tyzden, striedala som beh-chodzu po minute, take 4km (16x). Je to riadny zaber na lytka. Posledne behy uz som sla ako slimak s tym ze som si hryzla do jazyka a potom som mala tri hodiny skamenele nohy. Tiez vas boli tak holenna kost? Preslo vam to po case ked ste si zvykli na beh?

baby davate si aj nejake vyzivove doplnky,myslim tym nejaku srvatku alebo niecopodobne