Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
dievcata kedy behavate...rano ci vecer? pre zaciatok ma byt viac chodze ako behu? ja uz konecne chcem vybehnut..to pocasie ma tak taha
@tilly na android je super Endomondo https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
Ma velmi vela dobrych recenzii a ked budem viac chodit ako behat, isto ho budem pouzivat.
@smejka, ja chodievam po praci, skor navecer, kedze rano sa neviem donutit a beham a chodim narovnako. Ale cim dalej tym viac je citit pokroky a tento tyzden planujem pridavat viac behu.
Ja som bola dnes na obed, dala som si 5,11 km a z dychom som vládala omnoho lepšie ako včera, to musím uznať, len mám miernu svalovicu na bokoch, ale cítim sa úplne super, že som pre seba niečo urobila, spálených 356 kalórií, takže dnes mám jedno jedlo "zadarmo" 😀 aj ma opálilo fajne do tváre, príjemných 40 minút na čerstvom vzduchu, určite odporúčam 🙂
@smejka mne by najviac vyhovovalo tak okolo 10.00 , ale popri malom sa to neda, takze jedina moznost je vecer a koli tomu len do fitneska, ale cez vikend si vybehnem aj na cerstvy vzduch. Tak ja som uz bola 4 krat behat, aj sa celkom obmedzujem v jedeni, ale cokolade ja skratka neviem odolat. 😝
@maria1610 no ty si ina prebornicka, super. Aj ja by som straaasne chcela zabehnut nejaky maraton
@smejka ja som začínala podľa tohto tréningového plánu: http://erun.hnonline.sk/clanky/trening/2012/02/... - striedala som fázy ľahkého behu s chôdzou... Behám, kedykoľvek počas dňa - cez týždeň väčšinou navečer, keď príde mm z práce, alebo ak sú chlapci zdraví a sú v škole, škôlke behám dopoludnia, cez víkend väčšinou okolo obeda, kedy je najpríjemnejšie... No ak sa oteplí budem behávať ráno, skôr ako rodina vstane (okolo 6), alebo neskôr večer
@violoncielka jáj to má od maratónu ešte na míle ďaleko 🙂 - ale keď som vlani v júni začala som mala cieľ, aby som zabehla 5km, hovorila som si, to mi bude úplne stačiť a nestačilo, teraz som zabehla bez pauzy Devín - 11km a nestačí mi - ďalšia méta polmaratón 🙂 - ak teda nepríde bábo
@michaela1711 kedze mas este male dieta, tak asi radsej po kojeni, aby si nemala pocit naliatych prsnikov. Ja mam 14m a to uz je jedno. Mnozstvo ti to urcite neovplyvni, ja som mala nadbytok a beham od konca sestonedelia, ale tiez som behala aj pred tehu a do cca 22tt.
joj, konecne som dala svoju prvu patku... 😅 😀 😎 😉 dobre mi je... 😵
@katka0210 vonku je to neporovnatelne lepsie... ja sa furt skyntam slimacim tempom... dnes sme boli na ovale tak cca 10 zien, ale teda ja som bola najvytrvalejsia... 😀 😉
@lucka127 ja mam taky z insportline za 40 eciek... 😅 😉 nema ale GPS, to by stalo cez 100vku... ten mam v mobile... cez runkeeper, ale dakedy chudak nemeria kvoli mrakom a tak... 🙄 😝
@violoncielka tak vidis pomalicky i to ide...aj ta coko pojde bokom neboj...cim viac sa budes hybat 😉
@maria1610 vdaka za tip...to som potrebovala 🙂 ...polmaraton ti prajem...no viac to babo 🙂
@lenica81 Aj ja mám ovál kúsok od nás, no hneď vedľa je stredná škola 😀 nejako ma to tam neláka, ja radšej po teréne behám 🙂
Ja som s tým RunKeeper spokojná, lebo čo mám v mt pôvodný nike+ tak ten neviem ani spustiť, píše to že urobte pár krokov pre kalibráciu chôdze alebo behu, no chodím s tým aj kilometer a proste to nejde, nepustí ma to ďalej, no čo už, aspoň že tých aplikácii je veľa na výber a sú zdarma.
Inak neviem ako vy, ale mne trvalo dva mesiace kým som si dala dokopy všetko čo potrebujem k behu a športu, najprv vybrať dobrú obuv, športovú podprsenku, tričká mám z tchiba 🙂 takú plochú ľadvinku, ešte mi treba nejaké gate a budem dúfam kompletná 🙂
ach, tiez som z toho mimo... hrozne nieco, ked uz ani sportovcov nenechaju... im tam poodtrhalo nohy chudakom 😔
ahojte.. fajn tema, budem chodit na motivaciu 😀
ja som zacala len minuly tyzden s cvicenim, hadam stihnem este nieco do leta zhodit 😀 😀
vzdy bolo mojim snom ist rano do posilky, vypotit sa, vyplavit endorfiny a potom s dobrou naladou fungovat cely den 🙂
dari sa mi to az teraz, ked synator chodi do skolky a ja som nezamestnana.. zacala som trikrat do tyzdna chodit do fitka, snazim sa cvicit dokopy hodinu, ale na beh to este nevidim.. dnes som zvladla rychlu chodzu 35 minut- pre porovnanie v prve dni ledva 20 😀
chcem sa vas opytat zienky, ked beham/ chodim na beziacom pase, potom nieco odbicyklujem a idem na orbitrek, cele dokopy minimalne hodinu- snazim sa to predlzovat- zhodim nieco aj z bruska a bokov? ci sa mam radsej zamerat na klasicke brusne cviky- tie ma moc nebavia..
Zeny, diky za motivaciu. Ja vstavam cca 4x tyzdenne rano o 4,10 a idem si na hodinku zabehat, potom uz ficim - ranajky, rozvoz, praca, poobede kruzky, ulohy, mm chodi domov okolo 21,00 a to uz nemam kapacitu na nejaky sport, takze mozem iba rano, ale da sa na to zvyknut...
Do leta chcem dat dole este nejakych par cm, idealne do 5-10, najhorsie mam boky a celkovo stehna. Behat som zacala ako kompenzaciu stresu pred 10 rokmi, ale pri kazdom tehu som ukrutne pribrala (cez 20 kg) a vsetko som vahovo schudla, len centimetre este nesedia, takze predpokladam, ze mam na sebe viac tuku nez som mala pred tehu...
@jasminga ja cvičím intenzívne tak dva mesiace, trvalo to dlho kým si svaly zvykli a nebola svalovica, behať som začala až teraz, no musím postupne, lebo nevládzem s dychom. Treba tiež upraviť stravu, to je totiž prvoradé.
Niekde som čítala, že telo chudne rovnomerne odvšadiaľ, schudnúť len z určitej partie sa moc nedá.
Ja mám foto po dvoch mesiacoch odcvičených a fakt to šlo tak rovnomerne dolu, zatiaľ mám zo 77,7 len -4kg, no -7cm z brucha -8cm z bokov, ja mám takú typickú postavu hrušky, foto dám aj sem keď to bude viac vidno na mne 🙂
Tak držím palce všetkým, čo začínajú, hlavne sa nevzdávať 🙂
ja som si dnes uzila kratasy a tricko s kratkym rukavom, co som mala asi anposledy v oktobri. hned mam pocit, ze som volnejsia a lahsia 😀
@romanovic tak to vstavas riadne skoro. KEd zacne robit na plny uvazok caka ma nieco podobne. Ale ja vacsinu zivota vstavala okolo 5-5:30, tak mi to nevadi.
inak som uplne nstastna zo slovenskeho zdavotnictva.Nakoniec som skoncila u sukromnej fyzioterapeutky, ktora ma ponapravala a zrazu ma nic neboli. ODkonca som uz v pondelok bola na 35 min pomaly behat/chodit a vsetko OK. Teraz uz len udrzat svoju netrpezlivost na uzde a pridavat kilometre pomaly. Bude to tazke v tomto krasnom pocasi. V pondelok som bola v kratasoch a tielku
ahojte ženy mate aj daku špecialnu obuv na behanie???ja behavam po asfalte no bolia ma dost kolená .-((mam aj svoju vahu... chcela by osm behávat aj denne ale ledva vstanem o 5 a je ešte pomeren šero...poradte...robim do večera do 19 každý druhý den no teda 3 dni v týždni..dakujem za info
@taja27, ja som tiez behavala v obycajnych teniskach, ale prave som si kupila specialne topanky na behanie zn. New Balance a su super. Samozrejme ze su aj ine, ine znacky, ine ceny. Ked som si ich uz len skusala v obchode a potom presla do svojich tak z tych mojich uz ma boleli paty. Super pruzia a ak behas po asfalte tak si isto kup, nech si nedonicis klby. Odporucam pozriet si rozne stranky o vybere topanok, kedze su rozne druhy pre rozne povrchy.
@taja27 Ja mám tieto http://www.freerunshopdk.com/kvinder-nike-free-...
a som naozaj spokojná, sú ľahké ako pierko a kĺby ma vôbec nebolia a nosím ich bežne, nielen na behanie, oni sú celé také mäkké aj päta, je to ako keby som nemala na nohách nič, majú dobre vytvarovanú klenbu a mäkkú stielku, sú veľmi príjemné, určite odporúčam 😉
@taja27 vcera som si objednala saucony progrid ride 4 a saucony progrid mariage 2 z jednej anglickej stranky za super cenu. Maju tam dost starsich modelov, kttore predavaju za cca 60 eur. Uz sa neviem dockat.
pre baby z BA a okolia. Akurat mi vcera ksmoska hovorila, ze v BA auparku je sportovy obchod, kde maju tiez starsie modely bezeckych tenisisek za super ceny. Obchod Killtech, nebola som vsak tam, tak neviem co maju.

@tilly na android neviem, ja mám iPhone ale skús, je to aplikácia, malo by to ísť, len potrebuješ k tomu internet v telefone kôli GPS, meria to aj cca spálené kalórie, dá sa tam dať aj pauza počas behania 😀 sú aj aplikácie, ktoré fungujú aj offline, zatiaľ som inú neskúšala.