Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@stano4000 Ty mi akokeby hovoríš z duše. 🙂 Ja som sa už dávno "zakategorizovala", že v behu absolútne nie som súťaživá. Baby - spolubežkyne - ma lámu, aby som si išla zabehnúť nejaký pretek, ale mne sa proste nechce, aj keď by som už dala polmaratón pod 2 hodinky.. Behám vyslovene pre radosť - koľko chcem, ako chcem. Nemám nikdy žiaden konkrétny plán, iba ten, že si idem zabehať a vyslovene "na mieste" a podľa nálady a ako mi to ide, sa rozhodnem, ako rýchlo a ako dlho budem bežať. Napriek tomu sa mi darí zlepšovať, hoci to tiež kolíše. Ale to ma neznechucuje, lebo behám pre seba a pre radosť a to je môj cieľ. S tou stravou je to tiež pravda- behom samotným sa schudnúť vyslovene nedá, treba upraviť životosprávu. Ale tak je to aj s iným typom pohybu- chudnutie je vždy 70%strava a 30%pohyb.
@nefertitka no na zaciatku budes bezat ak mas horsiu kondicku len tak co ti daju nohy. rozne "radníky" ti poradia ze by si mala behat v urcitom pulzovom rozsahu vzhladom na tvoj vek, vysku, vahu. pulz zavisy od namahy ktoru das do behu a to sa prejavuje nejakym metabolizmom - ci budes spalovat tuky alebo cukry. poradim behat iba tak aby si sa vedela rozpravat so sparing partnerom. samozrejme nie ako na prechadzke ale aby si vedela zo seba vydat nejaku vetu a reagovat zase na jeho slova bez nutnosti predychavat a zastavovat.
suhlasim, ze behanim sa moc schudnut neda, ale da sa krasne vyformovat postava...a viac ubudaju cm ako kg...mam to vyskusane, niekto sa pytal aj na brucho a ano, beh je velmi fajn na spalovanie tuku na bruchu....ja beham alebo sa snazim presne v tom rezime, ze este zvladam co to povedat...ak uz nie, radsej dam rychlu chodzu...a potom znova lahky beh..takto ma to bavi...a presne, ked je psychika nastavena pozitivne a aj na chudnutie, tak to pojde dole..pravda za predpokladu upravenia stravy.
A mne to ani dnes nedalo a po insanity som si este odbehla 6km, ked je tak krasne vonku 🙂
@stano4000 dakujem 😉 tak nejako som behala aj dnes...
@vadimka dobre vediet, lebo ja mam vahu ok, len mi trci brucho a zadok trosku zacal ovisat, tak sa spolieham, ze beh to aspon trosku vyformuje;)aj ked jedno dve kilecka by mohli ist dole...
segra mi dnes strcila tabletku L-karnitin, vraj pre rychlejsie spalovanie...ma to ten ucinok naozaj podla vas?myslim, ked si to dam pred behom
@nefertitka u mna islo minimum kg dole...nejake 2-2.5 kg ked to tak pocitam ....ono ani velmi nemalo z coho... ale citim sa lepsie teraz....silnejsia, lepsia kondicka, krajsie tvary
ja som si dnes uzila. 5,5 km v tempe 5.23. potom sme dali s deckami 15 km na bikoch. kupili sme trail gator, kedze starsi etse nevie bez pomocnych koliesok a na tom malom biku by nam nestacil, takze toho mal za sebou muz a ja mladsieho v sedacke. paradne sme si to uzili. v tomto milujem leto, strasne vela sportujeme. dokonca som si nedala zas ani zmrzlinu 😎 zas nemam chut na sladke. moje sacharidy (aj tie pomale) su nejak daleko odo mna, tusim jem len zeleninu a veru je to potom citit, nevladzem. dnes s dychom super, ale ku koncu som uz citila nohy a to nezvyknem mavat taketo problemy. nuz co, musim zacat zas bojovoat s mojou zivotospravou 😲 a viac jest.
@nefertitka ja som schudla 7 kil za rok, ale zas, ja nejem vobec sladkosti, blbosti tiez nie, skor sa pristihnem, ze nejem 😎 ale brucho mam ako pred detmi, vandel 😀 a to mam strasne rada, tusim mi zacina byt vidno uz aj tehlicky 😎 rit a nohy pomenej,a le to viem,ze s tym moc nenarobim. kazdopadne spevnene svalstvo mam riadne a kondicka je tiez fajn. ja beh odporucam hlavne na vyvetranie hlavy, to na nom milujem. JA, MOJ DYCH A KROK, proste to je pre mna najlepsie. neviem si predstavit mat v usiach sluchatka 😎
@opica a ja chcem take brucho 😝 ...kedysi bolo ako prevrateny lavor, ale po porode ne a ne ho dat dole, a to su uz 4 roky, da sa mat plochsie brucho len cisto z behu?bez brusakov?kocky nepotrebujem zatial 😝 Moje momentalne myslienky pri behu su "este vydrz, dychaj spravne, zvladnes to -nezastavuj este, jezis ja to asi nezvladnem, ved vyplujem dusu, moje nohy, zajtra sa asi nepostavim.......atd. 😀 😝
ale musim povedat, ze dnes som sla nad svoje sily, no ved treba nejak zacat, aj ked na 2 km, no nie? 😀
Baby vedeli by ste mi poradit? 😀 zacala som behat a vzdy ma na druhy den boli krcna chrbtica - teda konkretne hlava z krcnej chrbtice. Co asi robim zle? Aj sa rozcvicim, aj si urobim po behu strecing a ta hlava ma druhy den boli. Beham tak 2-3 km max - som len na zaciatku 😎 Ale nevzdavam to. Tenisky som si kupila na tvrdy povrch a bezim po betonovej ceste. Dakujem 😀
@bibisko Nemas moc pritiahnute ramena? Alebo ked bezis, rozmyslaj nad polohou tela - myslim ruky, nohy, hlava, viem, ze ti to pride neprirodzene, ale ja som napr. tiez priserne vtahovala plecia (lebo to robim aj ked sa v nejakej situacii necitim dobre a behat som sa zo zaciatku tiez hanbila, ake som drevo 😉 ) a tiez som mavala po behu take divne pocity, az ma raz uvidel muz z okna a upozornil ma na to, tak som si zacala uvedomovat take veci...
Inak ja som mavala zo zaciatku aj desne bolesti v podrusku, akokeby som uz-uz isla dostat M, ale vzdy po behu sa to stratilo, trvalo to asi 1/2 roka, to som sa fakt vytrapila a potom to preslo, dodnes neviem, co to bolo....
PS. Dnes rano od 4,10 cca 6km. Musim si stiahnut do mobilu nejaku aplikaciu, nech viem, kolko to je...
@bibisko ja mam to iste, ale hned po behu
@dievcatko_123 Ahoj, ja si myslim ze to mozes mat z toho... ja napriklad beham vela, ale ked po dlhom case sadnem na bicykel a dam si riadne do tela na bicykli (tak 80 km v terene) tak tiez krvacam trochu...jedne den... ale uz sa mi to stalo asi tri alebo styrikrat takto, vzdy po zatazi na bicykli, takze myslim ze ak si neni zvyknuta behat moze sa to aj pri behani stat...
Musim sa vam pochvalit, dnes rano som bola behat a dala som prvy krat 10km (som totalna amaterka, bola som behat 8.mi krat). Zistila som, ze ma strasne nebavi behat na ihrisku do koliecka, deprimuje ma, ked bezim dokola a ratam ich, tak posledne 2km som behala kade-tade, len nie po ihrisku. A hned mi je lepsie. 🙂
@bibisko ja som maval a mavam stale podobne, najma ked si nedam pozor a po behu sa hned neprezleciem do tepleho, ak mam chvilku na sebe spotene veci a prestanem produkovat teplo ako pri behu, tak mi zachladne najma krcna cast chrbta a potom mi ta bolest vystreluje az do hlavy. pomoze mi striedave sprchovanie teplou a studenou vodou a kludovy stav ale nie v posteli. sedavy sposob zivota proste musi byt niekde poznat... chce to riadnu rozcvicku pred behom a trosku si navyknut na chlad, najma otuzovanim.
mam pred behanim nieco male zjest, alebo nie?co hladam na nete, tak vsade pisu inak...dnes rano som sla o hlade a bolo mi tak zle, ze mi to stazovalo cely vykon, proste ja ked mam prazdny zaludok, tak ma boli a dost intenzivne. Dnes som si zabehla 1.9 km dva krat, medzi tym kratka pauza s rychlou chodzou a mozem povedat, ze ked som prisla domov, tak hodinu na to som bola tak vycerpana, ze koniec...krcna chrbtica s hlavou ma tak boleli, ze som si musela zas supnut tabletku...asi to bude ako pise
@stano4000 , bola som v tielku a navrchu som mala teplakovu bundu a bolo mi teplo, tak som si to vyzliekla a ofuklo ma 😒
ja neviem, mam si kupit aj nejake bezecke oblecenie?alebo to neni az taka nutnost?teda myslim na vrch tela...aspon zatial
a fakt neviem, ako mam behat, co sa dlzky trasy tyka, myslite ze to co som zabehla dnes (behala som treti krat) je akurat?malo?vela?neviem, ci sa pretazujem, alebo praveze robim stale malo
@nefertitka ja som sice tiez len zaciatocnik, ale nikdy by som nesla behat, ani cvicit hladna. Ja sa najem, hodinku pockam a idem. Na behanie som si najskor kupila bezecke gate, bezecke tricko s dlhym rukavom (s kratkym je na ceste), sportovu podprsenku a bezecke tenisky. Akoze tiez mi bolo teplo, ale nevyzliekla som sa pocas behu, radsej strpim to teplo, ako keby ma malo ofuknut....a zatial nastastie nemam ziadne potiaze. A hned ako pridem sa vyzleciem zo spoteneho, osprchujem a nie je problem.
@iconka budem to musiet nejak vymysliet a tiez radsej nieco zjem hodku predtym, len neviem ako to spravim, lebo chodim o 7mej rano, to by som o 6tej uz musela nieco zhltnut. Poobede nemozem a vecer by som uz asi nevladala behat a hanbila by som sa pred tym velkym mnozstvom ludi, co sa tam vtedy zvykne prechadzat 😅 😝 ...tenisky uz mam, podprdu zhanam a asi tiez kupim dve tricka, jedno s kratkym a druhe s dlhym rukavom
@nefertitka ja si vzdy privstanem, dnes o 5.30, co najskor sa najem a do hodinky som vonku 🙂
@iconka mna dieta vzdy zobudi okolo 6tej, ona je taky moj budicek, ale asi budem musiet nakoniec fakt vstavat este skor ako ona;)a behas ako casto?
@nefertitka
mne beh pocas troch mesiacov kazdy druhy den po 45minut velmi dobre vytvaroval aj zadok aj nohy...
co sa tyka tych tabletiek, tak ja osobne tomu neverim...je to fantasticky biznis, vsetky tie veci akoze na chudnutie a spalovanie...jedz pravidelne a zdravo, nastarujes si metabolizmus aj sportom a nepotrebujes ziadny carnitin..moj nazor 😉
co sa tyka krcnej chrbtice a tie tazkosti, asi by som sa zverila telovychovnemu lekarovi...kedze to u teba pretrvava stale...
@nefertitka ja vstavam denne medzi 4-5tou do prace a cez vikend tiez vela nenaspim, bud sa zobudim sama, alebo ma zobudi pes. Beham, kratko, dnes som bola len 8mi krat. Ja popritom cvicim kazdy den, tak beh som zaradila ako doplnok, ked vladzem a pocasie dovoli tak idem, ale lepsie sa mi beha rano, co je u mna mozne len cez vikend, inac chodim podvecer, po odcviceni.
@nefertitka ja rano beham nalacno...vypijem pohar vody max dzusu predtym... A beha sa mi velmi dobre.. Treba skusat, kazdemu vyhovuje nieco ine

@riska tak musim dat aspon dve najblizsie:P