icon

Behanie a schudnutie

juliavolna
29. okt 2022

Je dobrý na chudnutie beh ?

zuzuliennka1
29. okt 2022

@juliavolna nemam jedalnicek. Jedalnicky su blbost - dlhodobo neudrzatelne. Jest mozes vsetko - s mierou.
Pozri si na instagrame profil “tabulkarka”, ma tam navody ako si nastavit kaloricke tabulky, ako si vypocitat svoj bazalny metabolizmus, objemy bielkovin, sacharidov a tukov, ktore mas prijat - a nahadzes to do kalorickych tabuliek a uz len zapisujes jedlo tak, aby si to splnila.
Ja napr. na svoju vysku a vahu mam denne prijat zhruba 130g bielkovin, 170g sacharidov, 60g tuku a 27,5g vlakniny (takyto objem vlakniny ma teoreticky prijat kazdy clovek, prakticky to nie je vobec tak lahke naplnit). Moj bazalny metabolizmus je 1700kcal - teda tolko kalorii moj organizmus spali na zakladne fungovanie, aj keby som od prebudenia sa rano - az po vecerny spanok ani nevyliezla z postele. Bazal. Pod tento prijem ist nesmiem.
To, kolko coho teda mas prijat, aby to bolo akurat ale nie privela - si vypocitas (instagram profil tabulkarka) a uz len dodrziavas. A tym, ze sa prirodzene cez den hybes, urobis niekolko tisic krokov (ja napr. denne minimalne 15tis), to vsetko je pohyb, spalujes kalorie.
Nemusis sa mucit vo fitku, staci len akuratne jest
Ja som s pomocou KT od leta schudla okolo 5,5kg (akurat, zhruba kilo mesacne), a len stravou. Necvicim, spim kadejako (mam maleho syna), takze dostatok spanku nehrozi, ale jem vyvazene, dostatocne, primerane. Vsetko. Aj sladke, aj kolac v nedelu,… a ide to. Kebyze mam cas a cvicim do toho este, tak to by bolo veru este lepsie 🙂 ale nepotrebujem mat tehlicky do plaviek, chcem len obliect svoje stare veci a stihat synovi

juliavolna
autor
30. okt 2022

@elizabet173 dnes napr ráno ovsené vločky s mliekom a pár ks malín na vrchu , desiata 1 ks jablko + orechy za hrsť , obed : 1/2 porcia bryndzové halušky a ešte bude večera uvidim čo , dnes ale cca 10 km túru po kopcoch , celkove kcal 978 ( neviem ktoré sa napr započítavajú do tabuľky kalorických???)

juliavolna
autor
30. okt 2022

@nikpa máte špeciálne upravenú ? Jedalnicek ?

juliavolna
autor
30. okt 2022

@zuzuliennka1 dakujem , ak zadávate do kt aktivitu - dávate aktívne kcal alebo celkove ? Ak napr cvičím ?

juliavolna
autor
30. okt 2022

@zuzuliennka1 ako ste to myslela že vás váhal je 1700 a pod tento ísť nesmiete ?

nikpa
30. okt 2022

@juliavolna specialne nie 🙂 akurát sa snažím nejesť pečivo, dám si tam 2-3x do týždňa maximálne, tiež som obmedzila sladké. Ale žiadny špeciálny jedálniček nemám.

juliavolna
autor
30. okt 2022

@nikpa ja nejem sladké 2 týždne už , pečivo keď tak celozrnne

nikpa
30. okt 2022

@juliavolna tak si na dobrej ceste 🙂 uz len vydržať a spraviť si z toho životný štýl. Lebo ak pri tom trpiš, skôr alebo neskôr sa vrátiš do starých koľají.

juliavolna
autor
30. okt 2022

@nikpa aktuálne som rada - dnes 13 km Turá a veľmi som spoko

zuzuliennka1
31. okt 2022

@juliavolna nezadavam aktivity do kt (odporucam pozri na instagrame profil “tabulkarka”, ona to vysvetluje, preco sa aktivity do kt nezapisuju https://instagram.com/tabulkarka?igshid=YmMyMTA.... )

a bazal znamena ze moje telo spali 1700kalorii ako zaklad (bazal), v pokoji, nicnerobenim, tolko kalorii potrebuje na zakladne fungovanie (aj keby som len nehybne lezala cely den), teda nesmiem prijat menej kalorii, ako tento zaklad, to je casta velka chyba ludi co chcu schudnut - si myslia, ze to vyriesia nejedenim - jeden rozok a cista voda cely den….. nezmysel
treba jest vsetko, len to neprehanat, jem aj sladke, aj pecivo, aj hranolky, aj pizzu, jem aj po 20:00, aj 21:00,…… ale pizzu si dam obcas a s mierou, viem kolko si mozem dat, naucila som sa vdaka tabulkam odhadnut, kolko ktora potravina vazi gramov, kolko co ma tukov, vlakniny, sacharidov, bielkovin, proste - mat mieru 🙂 a o 21:00 samozrejme neveceriam steaky, donasku,.. ale cottage, zeleninu
a o tom to cele je, nic ine

zuzuliennka1
31. okt 2022

@juliavolna ja mam vypocitany svoj denny prijem na 1850 kalorii, v ramci toho 135g bielkovin, 180g sacharidov, 60g tuku a 27,5g vlakniny. Tam sa musim “zmestit” - prijmem dostatok, aby som neumrela
od hladu😁 a zaroven toto moje telo spali aj bez cieleneho cvicenia vo fitku. Necvicim, nemam kedy, ale chodim dost peso napr. aj po schodoch na 4 poschodie. Za den sa snazim mat minimalne 12tis. krokov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
juliavolna
autor
31. okt 2022

@elizabet173 čiže ja si musím pozrieť k akému príjmu ( ten bazam???) sa musím priblížiť ? Ak pôjdem ešte pod denný príjem nebudem chudnúť ?

juliavolna
autor
31. okt 2022

@zuzuliennka1 a čo ak prijmete menej ako tých 1850? Ja napr nebyvam veľmi hladná ak idem behať . Mám nasilu jesť ? Vy napr si dáte nasilu aby ste dosiahla tých 1700 kcal povedzme ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lilitela
31. okt 2022

@juliavolna Inak este napisem, mozno to niekto spominal, ked robis sport uz dlho, telo si zvykne na tu zataz a tiez prestane chudnut. Preto vlastne vyvinuli ten viacfazovy trening (ci ako sa to vola), to je striedanie narocnych a lahsich pasazi, aby sa telo oklamalo.
Ja som velakrat pocas chudnutia mala obdobie, ked sa mi javilo, ze sa chudnutie zastavilo, bohvie preco, a potom zrazu to pokracovalo,, niekedy aj skokovo, ze som doslova behom par dni videla ubytok.

zuzuliennka1
31. okt 2022

@juliavolna a preco nasilu? co si napr jedla vcera? daj sem zoznam

zuzuliennka1
31. okt 2022

@juliavolna tu je napr. moj prvy den s tabulkami, jun.
Moje vtedy bezne ranajky. V noci nespim celu noc kvoli synovi stale este, rano byvam hladna. Byvala som hladna - lebo som mala slabe vecere (lebo som si naivne myslela ze vecer treba jest “malo”, blbost. Dnes uz mam normalne syte vecere - cottage, chlieb, zelenina a rano hladna nie som, dnes by som tieto ranajky do seba nedala. Vyvazila som to, jem akurat, ani privela ani primalo)

Dala som si tu dva krajce chleba, normalna porcia masla, sunka, syr, dve vajicka natvrdo. Uhorka, paprika k tomu. Kava.
Bum 700 kalorii na ranajky. Prijat menej kalorii nie je vobec tak lahke, a ak si vypocitas svoj bazal, a preratas si, co za bezny den zjes, zistis ze veelmi lahko sa dostanes aj cez toto cislo a velmi rychlo.
O tom tie tabulky su - ze ziskas prehlad, lebo ludia maju velmi skresleny pohlad, co ma kolko kalorii. Jedna sladka kasa s medom a ovocim, do malej misky, teda objemovo a na pohlad ovela menej jedla, nez tieto moje ranajky - moze mat oovela viac kalorii.
Dnes uz ranajkujem len ryzovu kasu, banan, kavu.
Nemyslim si, ze keby si sa zacala stravovat s tabulkami, musela by si nasilu jest. Naopak.
Ak som v zaciatkoch jedla nasilu - tak to maximalne tie cottage syry, skyr,… bielkoviny - lebo som ich prijimala malo, dnes to uz viem vyvazene dat.

juliavolna
autor
2. nov 2022

@zuzuliennka1 prepáčte nebola som tu pisem zloženie dňa :
Raňajky - jogurt biely príliš 3,7% + hrozno 50g červene v ňom
Desiata - 200ml minerálky + Vlasske orechy 20-30g
Obed - pyré zemiakovo hrachove ( bez masla - nicoho len čisto 3x varený zemiak + pomerne k tomu hrách a rozmixovane) + na prirodno camembert pokos 120g + 3 plátky paprika červená 30g , pohár čistej vody 0,3dc
Olovrant - High proteín jogurt Peach, Orange 200 g
Večera - mala bagetka Fitnes z lidla , redkovka 50g , paprika biela 30g + 0,2 dc mlieko 3,5%

Aktivita hodinový tréning - kruhový

juliavolna
autor
2. nov 2022

@nikpa prepáčte nebola som tu pisem zloženie dňa :
Obed - pyré zemiakovo hrachove ( bez masla - nicoho len čisto 3x varený zemiak + pomerne k tomu hrách a rozmixovane) + na prirodno camembert pokos 120g + 3 plátky paprika červená 30g , pohár čistej vody 0,3dc
Večera - mala bagetka Fitnes z lidla , redkovka 50g , paprika biela 30g + 0,2 dc mlieko 3,5%

juliavolna
autor
2. nov 2022

@juliavolna prepáčte nebola som tu pisem zloženie dňa :

Prosím l radu čo je zle / dobre / čo zmeniť dievčatá ! 🙂

zuzuliennka1
2. nov 2022

@juliavolna no a zapisala si si to do tabuliek?

dadis
2. nov 2022

Vodu si zapisovat nemusis a najma jej mas vypit viac, nez jej mas zapisane 🙂, ale za mna ranajky - malo bielkovin, v tom jogurte skoro nic a chybaju mi pomale sacharidy, nejake tuky, k tym orechom na desiatu si radsej dat ovocie (vyrovnaju GI)

dadis
2. nov 2022

Obed malo zeleniny, olovrant uz by som radsej bez ovocia a jogurtu (ak si ho mala rano), vecera ziadne proteiny skoro - takze ak zhrniem tento den, tak malinko vlakniny, vody, uplne malo bielkovin a aj pomale sacharidy ti chybaju. Zbytocne jes jogurty tolko - radsej si daj skyr, tvaroh, cottage, tofu, kuracie maso, vajicka - a zeleninu 4x denne porcia. Pecivo skor rano a na olovrant, velmi dobre su strukivinove natierky. Na veceru mozes salat s porciou bielkoviny. Este k tym jogurtom - ak jogurt, tak si daj do neho semiacka, vlocky..aby ta zasytili..ak mas malo bielkovin podla tabuliek, tak si davaj aj proteinovy napoj..ale lepsie to prijat v strave

juliavolna
autor
2. nov 2022

@zuzuliennka1 zapísala

juliavolna
autor
2. nov 2022

@dadis vody dnes dokopy 2 litre - nezapísala som všetko pardon na vodu som zabudla … Ok

juliavolna
autor
2. nov 2022

@dadis pomalé sacharidy ako napr čo ?

juliavolna
autor
2. nov 2022

@dadis a čím prijať viac bielkovín ? Dakujem

juliavolna
autor
2. nov 2022

1755 je môj bazal ?