Bielkovinová diéta
ma niekto skusenost?vysledky?dakujeem 🙂
Dukanova aAtkinsonova dieta nie su totozne.
Jestvuje aj ketogenicka dieta. Vsetky su vlastne zalozene na principe rapidneho znizenia sacharidov v strave.
🙂 wau to je uz ake dobree,som nakopnuta idem nato.ragulca kolko si dala dole?a jedla si cisto len bielkoviny?
@dzana78 za 2,5 mesiaca som dala dole 17 kg, neboli to čisto bielkoviny, ale tvorili asi 85% jedálnička, ovocie minimálne, skoro žiadne a zo zeleniny iba tú s nízkym obsahom sacharidov - všetko čo je zelené - šalát, špenát, brokolica, paprika, ďalej paradajky. Určite zo zeleniny nie mrkvu, kaleráb - vysoký glykemický index
este sa opytam pri tychto bielkovinach mozem aj zeleninu ako su salatova uhorka paradajky ???
aj ja som momentalne nastavena na bielkovinovu dietu. Od 2. 9. som schudla 5,5 kg, pravidelne cvicim v posilovni pod vedenim trenera. Pred 3 rokmi som tiez schudla 17 kg ako ragulca, tvrdou dietou, teraz mi hmotnost trochu beha - leto bolo narocne 🙂 , preto znova prisny rezim. este planujem 4 - 5 kg a budem si to spokojne udrziavat.
Jem hydinu, sunku s vysokym podielom masa (nekupujem ziadne lacne aususy, davam pozor na zlozenie), zeleninu listovu, spenat, baklazan, brokolicu, karfiol, paradajky, papriky, uhorku, vajcia - viac bielkov ako zltkov, huby. Orechy v obmedzenom mnozstve (10ks denne).
Ovocie nejem vobec. syry v obmedzenom mnozstve, sledujem obsah sacharidov.
Alkohol uplne vynechat. Kavu pijem - aj celkom dost vela, hoci sa velmi neodporuca. A je potrebne pit vela, vela tekutin (voda, obcas mineralka), lebo tato dieta je zataz na oblicky.
@evelynm dakujem aj od teba som si nieco doplnila co som nevedela 🙂 noved to, tieto syry neviem ktory je najlepsi ktory vlastne pri diete mozem a hlavne kolko tieto mnozstva mi robia problem kolko toho mozem akoze napr.kuracie prsia na obed ale kolko?syr-kolko?toto mam dilemu aby som toho zase nezjedla vela a uz je to v keli 😒
@ragulca zobrala som to riadne vazne ja dufam ze tento krat sa mi to fakt podari 😅 kedze si ma aj ty motivovala s tym 17kg ubytkom na vahe 🙂 jem fakt ze len bielkoviny uz druhy den, pijem 3 litre cistej vody denne plus nejaky ten zeleny caj samozrejme kava musi byt 😝 len s tymto mam problem v akych mnozstvach,si jedla napr.obed?
@dzana78 , 150 g kuracieho maska - dusene, grilovane, pecene, bez koze 🙂
listoveho salatu kolko chces, aj uhorky.
Vajko si dam jedno - dve, k tomu este dve bielka a mam volske oko na veceru 🙂 - prave som to dojedla, na to som si dala minimum tvrdeho syra, len take lupienky 🙂.
Ranajky: 100g sunky alebo 2 vajcia natvrdo, uhorka
desiata: uhorka
obed: masko a zelenina
olovrant: 10 ks orechov vseho druhu
vecera: masko a zelenina, alebo vajicko
to je taky priklad denneho jedalnicka, jasne, ze su vselijake obmeny
normalne rozmyslam, ci nezalozit skupinu 🙂
parada a normalne ze by to fakt nebolo spatnee,palec hore 🙂 a dakujem za nazorny priklad zlata si...uz ked teraz nedam dole sa uz obesim ☹

@dzana78 vola sa to Dukanova dieta a je tu diskusii ohladom toho dost 😉