Chcem schudnúť 5 kg

symma139
7. sep 2014

Ahojte baby 🙂
Potrebujem schudnúť 5kg, moc čas na šport nie je, ak je, tak bicykel, rýchla chôdza, dlho sa už odhodlávam behať, po pár pokusoch, keď som fučala ako parná lokomotíva sa na to vždy vykašlem :(
Môj jedálniček vyzerá takto:
Raňajky : žemlička(maslo, syr, šunka, vajce) alebo sem-tam párky, prípadne ak je chuť trošku makovníka, vianočky
desiata: desiatujem málokedy - ovocie alebo cereálne tyčinky
Obed: hocičo, snažím sa ale neprejedať, či už nejaká kuracina, cestoviny niekedy aj palacinky ☹
olovrant - jogurt
večera - najčastejšie je to kúsok pečiva, šunka, zelenina alebo len grécky šalát.
Myslím,že moja strava je celkom OK ... len neviem čo obmedziť,prípadne viete nejaké dobré rýchle a chutné recepty?
Ďakujem vám

minuslienka
7. sep 2014

Odporúčam http://www.fitnessguru.sk ... Každý jeden recept bol chutný a zároveň nenáročný na prípravu z hľadiska času či kuchárskych schopností. Taktiež varím podľa knihy, ktorú vydali a teším sa na druhú časť.
Ps: Chutí aj môjmu manželovi, ktorý je prototypom mäsožravca.
Veľa štastia prajem !!!

lienka265
7. sep 2014

@symma139 ahoj.. ja ti poradim podla seba.. od februara tohto roku do juna sa mi podarilo zhodit 12 kg .. (mala som 80kg, teraz 68kg).. a to len zmenou stravy.. cvicim raz do tyzdna + sem-tam nejake korcule cez leto..
moj jedalnicek vyzera asi takto:
kazde rano nalacno, hned po zobudeni vypijem pol litra teplej vody s 1/2 citrona
ranajky: biely jogurt + musli + med + skorica (obcas si dam aj ochuteny jogurt, alebo orechy, susene ovocie,...) (a to som predtym jedavala kazde rano chlebiky, vianocky a sladke pecivo, maslo islo u nas na dracku :D )
desiata: ovocie alebo celozrnne keksy
obed: normalne, maso + priloha a ku vsetkemu vela zeleniny.. po obede mavam vzdy chut na sladke, tak vacsinou si dam nejaky domaci kolacik (doma peciem aj z celozrnnej muky a trstinoveho cukru) alebo kusok kvalitnej horkej cokolady
olovrant: take tie suche ryzove alebo celozrnne alebo kukuricne chlebiky
vecera: zeleninove salaty, raz s masom, raz s rybou, raz zo syrom,...
a vela vody cely den
a najdolezitejsie je, obmedzit chlieb, hlavne biely a hlavne cukor! sladke jedavam max do 14.00hod, poobede uz netreba prijimat ziadne zbytocne cukry..
tych 5 mesiacov sa mi to darilo dodrziavat dost striktne ( a to som bola predtym strasne na sladke a nikdy som ziadnu dietu nevydrzala drzat 🙂 ).. chudla som tak 0,5kg za tyzden, islo to pekne dolu.. teraz uz obcas aj zhresim, dam si sladke aj poobede, ale len obcas.. alebo si dam na veceru pizzu 🙂 ale samozrejme nie casto 🙂 vsetko je v hlave, dolezite je to pochopit a celkovo zmenit stravovanie..
zelam ti vela stastia, urcite to das 😉

ukulela
7. sep 2014

@symma139 ja ked som chcela zhodit, vyhodila som chleba. a behania sa neboj - ja som zacinala doslova 50metrov beh a potom chodza na vyfucanie a zasa 50m beh 🙂 a kazdy druhy den. a po par tyzdnoch som uz davala pol hodiny behu vkuse bez prestavky. zvolsi svoje tempo, nemusi byt rychle vobec. najdi si daku dobru trasu, nesnaz sa hned davat kilometre - to je zbytocne a pre teba demotivujuce. ja som behavala po hradzi - po trave/travnatompovrchu. slo mi to lepsie ako po betone/asfalte.

petra67
8. sep 2014

@ukulela no a schudla si s tym behom? ako casto behas?

ukulela
8. sep 2014

@petra67 ja som pri behani schudla - behavala som tak kazdy druhy den. najprv ozaj len 15 minut,kolko som vladala - a potom som uz aj hodinku dala. ja som vtedy schudla tak 6-7 kg. teraz som tehotna, takze len priberam 🙂 no po porode budem behat hned,ako to bude mozne. lebo vyslovene citim, ze pohyb mi chyba. a teraz jem aj chleba, jednoducho sa bez neho nenajem, ale potom opat chleba takmer uplne vysadim.

petra67
8. sep 2014

Motivovala si ma, zacnem aj ja behat..., ja inak cvicim kazdy den, ale nejde to nejak dole, mozno preto, ze ja nemam nadvahu, ale take 4 kg by som chcela dat dolu.... nejest chlieb, to pre mna nie je problem, ja mam problem so sladkostami, to je moje nestastie:(