Stále priberám

symma139
13. okt 2014

Ahojte dievčatá,
som už z toho zúfalá, pred 5timi rokmi som schudla neuveriteľných 30kg, ktoré som si držala 4roky, posledný rok sa ručička na váhe stále "šplhá" k vyšším číslam ☹
Neviem čo mám robiť ..fyzickú aktivitu nie vždy stíham, denne ale hodinu chodím pešo
Moja strava vyzerá asi nejak takto
raňajky - žemlička, chlebík šunka syr paradajka - niekedy si dám aj niečo sladké ako napr. vianočka(občas)
desiata - ovocie, prípadne bebe keksy
obed - polievka, mäso, ryža(zemiaky)
olovrant - aktivia, oriešky
večera - najčastejšie zelenina alebo polievka od obeda, niekedy si dám aj kúsok pečiva ..

Neviem čo mám robiť, lebo mi už je naozaj do plaču, čo sa to deje, skúšala som vysadiť aj chleba, ale je to ťažké, pretože bez neho mi krátko po raňajkách škvŕka

mima4
13. okt 2014

@symma139 a tvoje stravovanie a sposob zivota bol rovnaky ako pocas tych 4 rokov?

kacenka255
13. okt 2014

Pecivo kazdopadne prec. Ranajky nahram vlockami samozrejme nie pecenymi. Desiata kus ovocia je ok ale bebe keksy nie. Obed je ok ak je to na prirodno na kus oliv.olej. jogurty vysad daj si radsej kus tvarohu hlavne activia je sracka. Vecera maso ryza ok resp salat ok pecivo nie. Strava je 70 % a pohyb staci 3x do tyzdna

symma139
autor
13. okt 2014

@mima4 áno, moje stravovanie je rovnaké, začala som síce brať antikoncepciu ale to by asi nemalo vplyv na také dlhodobé zvyšovanie váhy

guiseppinka
13. okt 2014

@symma139 mas odpovedane. uzivanie hak sposobuje aj priberanie na vahe...

mimi8814
13. okt 2014

vysad pecivo a prilohy, ovocie len doobeda, aby ti rano neskvrkalo v zaludku musis pridat nejaky zdravy tuk - kokosovy olej, orechy, olivovy olej... pomalsie ti vytravi. Samozrejme ziadne sladkosti a jednoduche sacharidy, ziadne sladene vody, pohyb a urcite to pojde dole. Drzim palce! a ak mas pocit ze ti antikoncepcia nesadla, vymen ju.

symma139
autor
13. okt 2014

@guiseppinka ale dlhodobo? veď to je choré,možno jednorázovo

sonakrivosudska
13. okt 2014

skús PALEO stravovanie 🙂

sunshineka
13. okt 2014

@symma139 ale ano od antikoncepcie sa pribera,aj ked moja gynekologicka tvrdi,ze to nie je mozne...ja som za 2 roky uzivania pribrala10 kg a ide to hore.mozno aj vekom sa mi meni metabolizmus a mam sedave zamestnanie,no vsade chodim peso a chodim velmi rychlo,takze pohyb mam.tiez som z toho zufala a uvazujem o vysadeni HAk,lebo takto to dalej nejde.mozes skusit este zmenit nejaku inu,ktora ti lepsie sadne.ja uzivam zoely,co je vraj najlepsie na trhu a nemala by zadrziavat vodu v tele,no aj tak sa citim naliata a zo dna na den pocitujem,ze sa zvacsujem ☹ ja sa chcleba tiez nemienim vzdat,snazim sa ho len obmedzit.ranajkujem obycajne vlocky s jogurtom alebo na mnoho inych sposobov.

sarin
13. okt 2014

Skus si stitnu dat vysetrit...

kiki68
13. okt 2014

pecivo prec, to je nepriatel cislo jeden, naj je vzdat sa uplne lepku,teda peciva,cestovin a tohto bordelu. Viac zeleiny ovocia, co taka cvikla? hmmm 🙂 a tiez HAK je nepriatel stihlej linie, ja som ju skusila nabrala som a dva roky to davala dole,hoci len 4kg,kamoska nabrala 30kg z toho, potom vysadila a chudla a chudla...my sme nechapali na treningoch,lebo ona nikdy nebola gaucana,len to islo hore same od seba a potom zase dole...

mawka
13. okt 2014

ja som chudla z yasminelle, len potom sa mi poondil cyklus, tak som vysadila. jedine z tejto som nepriberala.
a aj ked to nevyzera, tak stale prijimas dost cukru. castejsie jedz, mensie mnozstva a tu aktiviu vyhod, to je smejd ako brno. ble. ale radsej si daj aj stitku vysetrit.

symma139
autor
13. okt 2014

@mawka prečo je aktívia hnus? ktorý jogurt by si doporučila?

mawka
13. okt 2014

@symma139 sak je to cista umelina. hocijaky normalny jogurt bez vselijakej chemie. activie a danone a podobne super znacky su tie, co najviac zahumusuju a najmenej pomahaju. a to ich super travenie po activii, no normalne jogurty maju dostatok kultur, ktore tak ci tak posobia v crevach. takze asi tak 🙂

katarinamarkova
13. okt 2014

@symma139 vysadit, zmenit antikoncepciu a nehladat vyhovorky ze na pohyb nie je cas.....
ps: cvicit sa da aj s detmi, aj s manzelom - doslova s nimi 🙂

oriesocek
13. okt 2014

@symma139 skus si dat vysetrit tu stitnu, ja som taktiez priberala pomaly aj z vody a skoro vobec mi nefunguje stitna zlaza, mam velmi spomaleny metabolizmus. Uz nepriberam, ale lekarka ma upozornovala, ze kila pojdu dole velmi pomaly, aj moja trenerka mi hovorila, ze je potrebne ovela viac cvicit v porovnani s niekym, kto ma stitnu v poriadku.

nutrimas
14. okt 2014

@symma139 Jednou z pricin moze byt HAK, dalsimi moznymi pricinami mozu byt porucha cinnosti stitnej zlazy, porucha obliciek a samozrejme, co asi najviac dokazete ovpyplvnit zdrava zivotosprava, dostatok pohybu.
V prvom rade uplne vysadte bielu muku a vyrobky z nej, kravske mlieko, biely cukor. Ten mozete nahradit brezovym cukrom, ktr. neprekysluje, je nizkokaloricky, vhodny pri redukcii hmotnosti. Namiesto kr.mlieka existuju rozne rastlinne nahrady. Pite dostatok tekutin, min. 3-4l denne, najlepsie prevarenu teplu vodu.
Na nastartovanie metabolizmu by sme Vam odporucali celkovu detoxikaciu, najlepsie prirodzene stravou.
Pripadne ako doplnok ocisty chlorellu,a na ocistu najmä pecene - bodliakovy olej (hlavne po uzivani HAK je pecene velmi oslabena a zatazena toxinmi).
Co sa tyka detoxikacie, sposobov je viac, v prvom rade si ale treba uvedomit, ze sa nejedna len o docasnu zmenu stravovacich navykov, ale o tzv. premostenie, k trvalej zmene.
V nasej ponuke najdete pestry vyber prirodnych alternativnych produktov, zdravu vyzivu, o.i. aj prirodnu kozmetiku. Profesionalne sa venujeme aj vyzivovemu poradenstvu, radi a ochotne Vam poradime.

jankastubka
14. okt 2014

Ja nesuhlasim s tym ze vysadit pecivo. Ak niekomu nechyba, tak ok. Ale vydrzag cely zivot bez peciva ak ho ma niekto rad to si neviem predstavit. Zdravou stravou sa da chudnut aj s pecivom. Nehovorim, ze ma vsak zjest 4 biele rozky.
Urcite to moze byt aj antikoncepciou, skus sa informovat u doktora na zmenu alebo uplne vysadenie.
A este podstatne nie je len co jes, ale aj kolko toho jes. Na stranke www.chudnutie-ako.sk je taka kalkulacka na pocitanie kalorii, vies si tam doplnat aj vlastne jedla. A za een tam nahodis kolko a coho si zjedla a hned vies ci si nezjedla viac ako bolo treba.
Sama na sebe napr. Viem ze ked si nevazim jedlo dlhsiu dobu, tak sa mi tie porcie nejak nenapadne zvacsovali. Lebo ved hadam ten kusok ryze, kase po dietati a pod. Nevyhodim... sem tam par kusov tyciniek, nejaky kolacik... kym to clovek nebidi cierme na bielom, kolko kalorii to bolo, tak to tak neboli... a stale mam pocit, ved ja nejem vela.
Niekedy su dokonca opacne pripady, ze tucni ludia jedia zo strachu velmi malo, maju z toho spomaleny metabolizmus a vsetko sa snazi telo ukladat do tuku z obavy, ze co ked bude este horsie.
Plus nespominas kolko cistej vody vypijes to je tiez dolezite.

simca06022011
14. okt 2014

Ja uplne suhlasim s @jankastubka

Ziadne bludy ako jest cely den zeleninu nepomozu k dlhodobemu drzaniu nizkej vahy, ak na to clovek nie je predurceny a ma nabeh na vyssiu vahu. Moze sa najst aj zdravotny problem, ale nemusi... vela zdravotnych problemov je sposobenych prave vyssiou vahou a teda zvalit sa to na to neda. Zdravtone problemy mozu nastat aj z uzasnych diet a obmedzeni (vazne traviace problemy napriklad). Pomoze maximalne tak zvysit vydaj energie nad príjem a teda pridat si cvicenie...a vobec to nemusi byt hodinovy beh ani 2 hodinovy pobyt vo fitku, staci cvicit doma.
Mne napr. teta teraz zase pribrala, ked mi ale mama povedala, co ona zje napr. na ranajky (ano, chlebik so sunkou/slaninkou ... ale to, ze to bolo 1/4 chleba a 30dkg slaniny je ina vec a salatik k tomu bola obrovksa misa), tak mi je jasne, ze za to moze roztahany zaludok. Zbytocne sa rok trapila a schudla 30kg, ked sa takto rozjedla :( Môj otec roky chudol (ale nie z nejakej enormnej vahy, cca -10kg), chodilo to hore dole, pomohlo mu, ze presiel na veganstvo, teraz uz je len vegetarian a cca 5 rokov ma pokoj, o tom ze sa mu upravil krvny tlak/cholesterol atd ani nevravim. Tak mozno niekomu mozu skodit nejake konktretne zlozky :/ Neviem.
A este su zeny, ktore maju svoju vahu na 55kg a su take co to maju na 70kg... a je to normal pre ich organizmus a mozu sa rozkrajat inak to nebude aj napriek kratkodobym vykyvom...

nyusika
14. okt 2014

@simca06022011 super, ze ste to aj s @jankastubka napisali...neda sa dlhodobo, celozivotne fungovat tak, ze nieco uplne vylucite. Pokial na to nie je zdravotny dovod.
Podla mna ma symma dobry jedalnicek, vynechala by som akurát keksiky a chlieb na veceru.
Dolezite je nedzobat mimo jedla,lebo sem hlt, tam ochytnam hento..a zrazu mame jedno komplet jedlo navyse.
Pomaha aspon zo zaciatku, vazit si jedlo a este viac zapisovat kazde jedno susto, poctivo. Tam najlepsie uvidíme,k kde robime chybu.

Inak, aj podla mna moze za priberanie HAK.

tenerifka
14. okt 2014

@symma139 Ak mavas po ranajkach bez peciva hlad, daj si trebars 2 vajicka (varene alebo volske oko) so syrom,sunkou a k tomu nejaky salat....bielkoviny by ta mali zasytit. Na desiatu mozes 1ks maleho ovocia-ale pozor, nie je ovocie ako ovocie, moze byt mandarinka, polka grepu, polka pomaranca, jablko, kiwi......Na obed vynechaj ryzu a zemiaky-len maso/ryba/vajicka(ak si ich nemala na ranajky a k tomu zeleninu, vecera zasa zelenina a bielkoviny.....zdrave tuky a bielkoviny ta dostatocne zasytia, never tomu, ze treba jest chlieb, tvoj organizmus sa ti podakuje, ak ho uplne vylucis, prve dni su najtazsie ale potom to uz ide.....a neboj sa kvalitnych tukov(za studena lisovane rozne oleje, avokado, surove neprazene orechy....), to co nam najviac skodi a z coho priberame su sacharidy....ono zasa je ine, ak niekto zacina chudnut pri 120 kg a niekto pri 70kg, v tom prvom pripade sa chudne velmi rychlo pri miernej uprave jedalnicka, v druhom pripade treba viacej zapracovat.....

sense
14. okt 2014

@symma139 ked vysadis HAK hned to bude lepsie a bebekeksy vyluc....ja som brala roky HAK dlho nic a potom naraz to islo pomaly hore a hore a hore, a ked som HAK vysadila a pridala o nieco malo pohybu pri rovnakom jedalnicku sla vaha zas pomaly dole...

vella
18. okt 2018

Pozrite moj blog, myslim, ze by Vam mohol pomoct https://www.facebook.com/Život-fitmamy-13478964...

babika4590
28. nov 2018

Baby mne sa podarilo schutnut 30 kg za rok, vdaka zelenemu čaju, rada sa s vami podelim o moju skúsenosť, napiste mi spravu

sekanoval1
29. nov 2022

@symma139 to je presne dôvod tvojho priberania 😕 antikoncepcia. Ja som ich kedysi dávno vystriedala asi 5 druhov, tiež som priberala.. teda zadržiavala vodu.

iva_ziga
20. apr 2023

@symma139 mne pomohli kapsule. Zahnali chuť do jedla, rozprúdili metabolizmus a ešte odplavili nežiaduce látky z tela, takže som nakoniec s nimi aj schudla.